Şimdi Ara

Telekom neden bizi sallamıyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Badem Bıyıkçı Tırt Telekom sadece vatandaşı silkmek için var, hizmet için değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam onlarca farklı kullanım senaryosu var.


    İnterneti çok yoğun sekilde kullanan, terabaytlarca download yapan, online oyun oynayıp gecikme değerlerine önem veren kullanıcılar için 100mbps alt sınır denilebilir.


    Ortalama bir 4k video için dahi 30 mbps gerekiyorken,

    Oyunlar 60-120gb iken,

    Her evde ortalama 4 kişi ve 7-8 online cihaz bulunuyorken 100 mbps yeterli gelmeyebiliyor.


    Mesela en basitinden evde tv den 4k film izleniyorken ortalama 30-40 mbps kullanılıyor, aynı zamanda birisi video izliyorsa 10-15 mbps kullanıyor. Şimdi bu durumda kalan 25-30 mbps ile ne yapılabilir? Oyun indirmek istesen minimum 6 saat sürecek. Bu kadar yoğun kullanımın olduğu bir ağda internet stabil de olmaz pingden oyun oynanmaz.


    Hayır bu kadar tantana gerçekten gereksiz, fiber altyapıda ekstra bir masraf edilmeden gigabit hız sunulabilir zaten.


    Meseleye şöyle bak. İnterneti kullanırken amacımız işimizi hızlı bir şekilde görüp, ihtiyacımız olana ulaşmak. Mesela internet hızlıyken günde 1000 tane video izlemezsin en fazla video kalitesini yükseltirsin.


    Yani demek istedigim çoktan zarar gelmez hele ki ekstra bir maliyete sebep olmayacaksa.


    Atıyorum günlük 3 litre su ihtiyacın var, nasıl olsa 3 litre kullanacaksın diye belediye gelip vananı kısıyor ve damlayan çeşmeden her 24 saatte 3 litre suya sahip oluyorsun. Günün sonunda çeşmeden 3 litre su çektin.

    Vanan tam açık olsaydı 10 saniyede 3 litre su çekmiş olacaktın ve zamandan tasarruf edip işini çabucak görmüş olacaktın. Parasını verdiğin bir hizmetin herhangi bir engel olmamasına rağmen sınırlandırılması saçmalıktır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu paraları bu firmaya vereceğime gider parası neyse verir sol fiber çektiririm evime.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk Telekom'un perakende satışa tenezzül etmesini anlayamıyorum. GSM ve bireysel internet sektörüne sırf 3. taraf ISS firmalarının teknik ve bakım konusunda Telekom'un kendi sistemine, donanımlarına güvenlik ve arıza yaratmadan dahil olabilmeleri konusunu çözemedikleri için, 3. taraf ISS firmalarının bu konuda gerekli personel maliyeti, eğitimini üstlenmek istememesi gibi şeylerden ötürü zoraki yaptıklarını düşünüyorum.


    Kamu iştirakı geçmişi ile birlikte hep dev olan bir firmanın esas iş gücü, hizmet türü omurga ve kurumsal iş trafiğiyken bizim gibi bireysel müşterilerle uğraşması emin olun ne kâr bazında ne de uğraşı bazında değebilecek bir şey değildir. Büyük işletmeler tek tip fiyat veya minimum maliyet gibi parametrelerle küçük müşteriden de kâr marjı olarak yüksek kazanç elde eder fakat işin - alışverişin cirosu o kadar düşüktür ki yüksek kâr marjı düşük cironun yetersizliği ile birlikte milyonlarca bireysel düşük cirolu müşterinin sorunlarını, ilgisini beraberinde getirir.


    Orta ve üstü fabrikalarda bireysel müşterileri neden sevmiyor bizzat kendim de çalışınca anladım. 24 saatte 50-100 bin adet ürün çıkarabilecek makinalardan müşteri 1000-2000 adet ürün isteyince o ürünün makinede üretime hazırlanıp, gerekli malzeme, bağlantı, tasarım, test derken sorunsuz üretimi 3-5 dakika sürüyor fakat tasarım, ayar ve sonrasında teslimat - ödeme gibi şeyler makinanın çalışmasından çok daha fazla zaman alıyor.


    Hangi iş yeri, iş türü olursa olsun bir dev, bir küçük gibi çok farklı - ekstrem şeyler deneyemez. İş yükümlülüğü, borç yükümlülüğü, sabit personelin giderleri, hissedarların beklentileri derken Telekom veya Turkcell çok çılgın bir şey yaparsa veya ciddi müşteri - verimlilik kaybı olmadan enerjisini buraya harcarsa durduk yere kendi kendine gereksiz iş yükü ve maliyet çıkarmış olur.


    Apple'da bu konuda en güzel örnek. Apple'ın kullandığı çentik olsun, yüz tanıma olsun farklı küçük ölçekli firmalar tarafından alel acele yapılıp piyasaya sürülen şeylerin Apple'ın dev ekosistemine ve işleyişine uygun şekilde adaptasyonu ile sindire sindire gerçekleşmesi hem Apple'ın iş sürecini hem de Apple'ın müşterilerinin mağdur olmaması için doğru olan dengeleyici unsur oldu. Apple'dan önce Windows tarafında Windows 10 Arm destekli versiyonu için kullandıran Snapdragon cihazlar, Windows yazılım ekosisteminde Arm için özel adaptasyon, verimlilik ve performans konularında yeterli gelişimin sağlanamamış olması ile bir anlam ifade etmezken Apple, yazılım ve işletim sistemi ekosistemi ile birlikte fiziksel anlamda da güçlü arm tabanlı işlemcilerim ile birlikte X84-X64 tarafında da bir devrin mecburi bir şekilde değişmesi gerektiğini hem kendisine hem piyasaya kanıtladı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 2 Haziran 2022; 14:21:51 >




  • Michael Giacchino kullanıcısına yanıt

    ironi yaptım, zaten sürtük diyorlar sağda solda


    bantgenişliği tabiki önemli +en değerli şey zaman,iş teslimi 3-4gb dosya yükleyeceksindir başında 1 saat beklersin kopar eder diye hatta meşgul, pc açık


    öbür türlü 2dk'da işin bite pc'yi kapatır 1 saat başka işde yapabilirsin.


    bizim ISP'ler 24/7 datacenter işletecez yaklaşımından çıkmaları lazım.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.