Şimdi Ara

Telekom ile Vodafone arasında çekim gücü farkı nedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar turkceldeyim ama 250den aşağı paket yokmuş mecbur Vodafone geçmek zorundayım daha önce Telekom hiç çekmiyordu lanet bir şeydi Vodafone nasıldır ????




  • Normalde İzmir'de yaşıyorum. Sadece şu an bulunduğum yerdeki durumdan bahsettim. Mekana göre operatörlerin durumunun değişebileceğine örnek olarak. İzmir'de daha önce Turkcell platinum kullanıyordum. Download 100, Upload 5 mbps civarı idi. Upload değerini bir türlü düzeltmemişlerdi. Vodafone red ile yine 100 civarı down ancak upload 30-40 civarı oluyor. Turk Telekom evin içinde bölge bölge hiç çekmeyip konuşma bile yapamıyorum. TT ucuz mu, evet ucuz ancak konuşamayınca ne yapayım ucuz malı? O nedenle Turkcell veya Vodafone kullanarak devam ediyorum. Hayatımda Turk Telekom'un yeri yok bu şartlarda.

  • Konumunuza bağlı, ankarada çoğu yerde öncelik şu şekilde turkcell,turktelekom,vodafone.
  • yusuf683 Y kullanıcısına yanıt

    Ankarada benim tecrübelerimde hep vodafone, telekom, turkcell şeklinde oldu. Çoğu yerde şaşırtıcı derecede turkcell açık ara en kötü. 3mbit internet hızını görmüyordu hatta müşteri hizmetlerini arayınca 2mbit görüyorsa sorun yok yeterlidir denildi hiç yardım bile etmiyorlar. Taahhütlüyseniz eğer çok zor dönemlerden geçiyorsunuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mymaxmy -- 2 Kasım 2023; 1:44:57 >
  • Vodafone aylık 50 GB'ı 100 TL'ye verse telefonuma takıp kullanmam. Sinir stres sağlığa zararlı.
    İnternet işinizde önemliyse ya Turkcell kullanın,uygun fiyat yakalarsanız Turk Telekom denemeye değer. Turk Telekom bulunduğunuz yerlerde sıkıntılı değilse alışkanlık yapar yıllarca bırakmaz,Turkcell Turk Telekom arasında gitgel yaparsınız forumda çok kişinin yaptığı gibi.
    2013'den bu yana Turk Telekom 4.5G konusunda belirgin şekilde iyiye gitti,gelişim kaydetti. 2015'den itibaren gelişimi katlayarak devam ettirdi.
    Yalnız, son 2 senedir gelişim dutdu,yeriinde sayıyor hatta kötüye gidiyor bence. Buna rağmen Vodafoneye 4.5G konusunda fark atar.
    Vodafone 10 yerde çekmiyorsa Turk Telekom 7 yerde çekmez, Turkcell 3 yerde çekmez.
    Durumu en iyi anlatan örnek bu son yazdığım cümledir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilgiNotu -- 2 Kasım 2023; 2:29:53 >
  • Bu durumu sadece data ozelinde degerlendirmek gerek cunku ses tarafinda sorun yok yani alo dememize engel bir durum yok gibi bisey. Vodafone data tarafinda telefonda 4.5G genelde hep görünür ama hiz olarak surundurur. Ornegin ben trendyol expresste çalışıyorum isim geregi kendi dagitim bokgemde surekli geziyorum is hattim Vodafone kisisel hattim turkcell ve data hatti olarak telekom var iphone cihazimda. Hepsini deneyimleme sansim oluyor.

    4.5G den en gec dusen hat vodafone telokom cok daha cabuk 3G ye dusuyor bu Vodafonenun genelde 900-800 mhz bandlarini kullanmasindan kaynaklaniyor buyuk ihtimal. Bu bandlarda uzak mesafeye sinyal tasiyor ama hiz olarak dusuk olmasina yol aciyor dogal olarak.

    Yani isin ozu telekom size daha iyi bir internet hizi verme ihtimali daha yuksek Vodafone ile kiyas yapinca. Fakat deneyimlemek icin once faturasiz olarak 1 ay kullanmak bence daha iyi olabilir kendiniz durumu gormus olur duruma göre istedginiz yere tekrar tasima sansiniz olur bir ceza odemesi ile karsilasmadan.




  • Hız olarak şehir merkezlerinde, kalabalık ortamlarda ikiside kötü.
    Kapsama alanı olarak Vodafone ‘un çekip, Türk Telekom’un çekmediği bir yer görmedim.
  • Deneyimlemek için turk telekoma geçerseniz ilk fatura çıkana kadar ceza çıkmaz. Şahsen istemeyerek de olsa turkcell kullanırken turktlekeoma gittim geri geldim. Sadece turkcellden ceza çıktı.
  • Hocam bölgenize bakın bence..Genel yargı sağlıklı olmaz..Mesela benim bölgemde Vodafone kullanıyordum..Sonra TT geçtim..Tek diş 3G çekerdi..4-5 mps ancak görürdüm ve çöp derdim..Sonra Ağustos ayında Vodafone geçtim ve hız testinde 30 falan görünce ya Vodafoneda göçmüş dedim....Herkes Türkcelli öve öve bitiremiyor ya..Hadi bu geçen ayki kampanyayla Türkcell'e geçeyim dedim..Ama birde ne göreyim..TT en azından tek diş 3G bile olsa çekiyor..Türkcellde direkt şebeke yok..TT'ye yazdığımda aradılar evet bölgenize baktık iyileştireceğiz dediler..Tamam 1,5 yıl kaldım..Bişey yapmadılar ama en azından ilgilendiler..Türkcelle yazdım 2 gün önce..Döndükleri cevap şuan için bişey yapmayacağız bölgenizde..Ne aradılar ne sordular falan..Şimdi başvuru yaptım ve Vodafone geri dönüyorum..Çünkü benim bölgemde Vodafone açık ara en iyisi..Bu arada benimle beraber Türkcelle geçirdiğim arkadaşlarımla konuştum..Ya sizi bırakıp vodafone dönüyorum kusura bakmayın diye falan..Bana dedikleri Vodafone nispeten Türkcellden daha iyiymiş bizde pişman olduk geçtiğimize..Yani yazım uzun oldu ama burda başkalarının o iyi bu kötü demesine bakmayın..En sağlıklısı bölgenizde kullananlara bakın..Gerekirse alın hız testi yapın ve görün..Son olarakta öyle kırsalda falan yaşadığımı sanmayın..Türkiyenin 5. büyük şehrinin en büyük ve en yoğun ilçesinde ilçe merkezinde yaşıyorum...





  • Vodafone kullanmaya ikna olmam için sınırsız interneti 50 liraya vermesi lazım. Başka türlü çekilecek dert değil.

  • Vodafone tr orta doğu, balkanlar ve avrupanin tartışmasız en kötü operatörüdür, tt ile kıyaslamak bile abes…

    Ayrıca böyle sorulara kimse objektif cevap vermez, forumu ekşiyi fln okuyup hangisinden daha çok millet yaka silkmiş ona kabaca bakmak lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maaart -- 2 Kasım 2023; 19:34:50 >
  • yusuf683 Y kullanıcısına yanıt
    Bu ankarada konuma gore degisebiliyor misal bir devlet binadinda turkcell hic cekmez iken turk telekom surunsuz 4.5g 100 mbps uzeri hiz veriyor bazi yerde tam tersi olabiliyor
  • gezgin1621 G kullanıcısına yanıt
    aynen oyle herkesin bulundugu yerde 3 gsm firmasida farkli hizlar verir cekim farklidir benim burda turkcell kotudur onun bulundugu yerde turkcell iyidir bu il il hatta ilçe ilce olarakta degisir 3gsm firmasinda
  • phasan P kullanıcısına yanıt

    Aynen devlet kurumlarında turktelekom önde olur. Eğer çalıştığınız yer devlet kurumuysa turkcelle şikayet edin bir ksc aya baz istasyonu ekliyorlar. Ben bilkent hastanesinde şikayet ede ede 2 ayda baz istasyonu halletiler

  • yusuf683 Y kullanıcısına yanıt
    Sikayet edildimi bilmiyorum ben calismiyorum orda birde bulundugu yere cok yakin parti binasi var biri hemen 1 2 dk biri 10 dk araba ile parti binalari var bunu ben eski is yerimde yasamistim parti binasinin tam arka caddesinde calistigim is yeri vardi bir kac defa sikayet ettim sonuc olmayayinca sikayet etmeyi birakmistik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phasan -- 3 Kasım 2023; 14:21:1 >
  • Şu an Didim'deyim. Vodafone Red kullanıyorum. Download 139, Upload 27 mbps civarında çıkıyor. Bence mobil için oldukça yeterli. 3000 dk, 24GB için 155tl ödüyorum. Yeni taahhüt yaptım. Ağustos sonuna kadar taahhüdüm var. Sonuç olarak, operatör kalitesi bulunduğunuz yere göre değişir.

  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt

    Yaza kadar tadını çıkarın  

  • Red paketi turkcelldeki premium gibi sanırım? Fakat turkcell o pakete ekstra hız sağlıyor Vodafone'da böyle bir şey var mı?
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt

    Normalde İzmir'de yaşıyorum. Sadece şu an bulunduğum yerdeki durumdan bahsettim. Mekana göre operatörlerin durumunun değişebileceğine örnek olarak. İzmir'de daha önce Turkcell platinum kullanıyordum. Download 100, Upload 5 mbps civarı idi. Upload değerini bir türlü düzeltmemişlerdi. Vodafone red ile yine 100 civarı down ancak upload 30-40 civarı oluyor. Turk Telekom evin içinde bölge bölge hiç çekmeyip konuşma bile yapamıyorum. TT ucuz mu, evet ucuz ancak konuşamayınca ne yapayım ucuz malı? O nedenle Turkcell veya Vodafone kullanarak devam ediyorum. Hayatımda Turk Telekom'un yeri yok bu şartlarda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu123 -- 6 Kasım 2023; 21:1:27 >
  • byJuck kullanıcısına yanıt

    Evet hocam..TT Prime, Türkcell Platinium neyse Red'de o..Ama öyle ekstra hız falan yok..O an hız neyse bütün aboneler onu görüyor..Gerçi benim bölgemde Türkcell ekstra hız sağlasa ne olacakki..3G bile tek diş zor çekiyor..4.5G de bile 2 mps hız ancak veriyor..Bu tabi benim bölgem için diyorum..

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.