Şimdi Ara

Telekom'dan muhteşem(!) upload hızı güncellemesi ve yeni 200+ mbps paketler (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
7
Favori
19.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Turktelekomun bile abone başı karı son verilerde 26 küsür atl diye hatırlıyorum. Bu son zamlar ilede kat kat artacaktır. Alt sağlayıcılarında karı bu nedenle çok yüksek. Tabi tam işin içine girmiş yol gösterecek biri lazım. Artı BTK ve Telekom süreçleri siyasi süreçlerde takılabilir. Detayları araştırmak lazım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrtgfb M kullanıcısına yanıt

    FTTH'de 5, VDSL'de 4 veriyordu, bunları pandemi gerekçesi ile 2'ye katladılar. 5 olan 10, 4 olan 8 oldu, aylarca 10 olarak kullandım şimdi 8 olarak kullanıyorum.

  • diemcizone kullanıcısına yanıt

    10 olmadı hız. Speedtestte gördüğünüz değere takılmayın, ortalamada 8 verdiler aslında hep. Testte başlangıçta yüksek hızdan başlayıp sonra yavaşladığı için sonuç 10 olarak çıkabiliyor ama doğru değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu haberden önce 120mbps olan ftth interneti 94e sabitlemişler bu arada

  • Bende de Istanbul'daki dunku degisikliklerden sonra bufferbloat kardesimiz katlanarak artmis :))


    Bir isi de dogru yapin be.


    Telekom'dan muhteşem(!) upload hızı güncellemesi ve yeni 200+ mbps paketler
  • AndJusticeForAll A kullanıcısına yanıt

    A çıkan var mı acaba, bende C'den fazlası çıkmadı.


    Telekom'dan muhteşem(!) upload hızı güncellemesi ve yeni 200+ mbps paketler
  • Modeminizde QoS varsa ayarladığınızda daha sağlıklı sonuçlar alabilirsiniz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Miga kullanıcısına yanıt
    istediğiniz ayarı yapın fark etmez. üst tarafta trafiği kısıtlayan cihaz (ismi her ne halt ise) yalamaya döndü. geçen hafta single uploadda max 10ms lag yaratan bağlantı bu hafta 600ms civarı veriyorsa bu = “biz sıçtık, şimdi sıvıyoruz” demektir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mafaky kullanıcısına yanıt
    hahahaha tam bir boomer deliliği yaşanmış. oldu olacak abicim, gitsinler internetten iş yapacak olanlar sadece onlara özel internet kafelerde iş yapabilsinler. hahahaha bu ne lan?

    bakın arkadaşlar, iyi inceleyin. bu kafada tipler oldukça güdeni de çok olur.

    dediğinin hiç bir esprisi yok. kötüye kullanma “varsa” bunu çok çok kolay tespit edebilirler zaten bizi gözlemek için kurdukları sistemlerle. ve upload’ını kısıtlarlar. problem nerede???

    boş lakırdı yani. sağolsun en azından evde oyun oynayanlar falan bi sıkıntı olmazmış. hahahahaha

    ülke hakikaten tımarhaneye döndü, her şeyi
    en iyi bilenden başka bir şey yok ülkede. Allah kurtarsın.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • AndJusticeForAll A kullanıcısına yanıt

    Hangi firmadasınız ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Miga kullanıcısına yanıt
    Turk Telekom Ftth 100mbps



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AndJusticeForAll -- 30 Mart 2022; 15:55:42 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • BJK kullanıcısına yanıt
  • AirDroid kullanıcısına yanıt
    200Mbps ve üstü paketler gelmesin diye birileri ellerinden geleni yapıyorlar gibi nedense

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • furkanorta00 kullanıcısına yanıt

    Superonline'ı yüceltip Telekomu özenle batırmaya çalışıyorlar gibi de geliyor bana... Superonline senelerdir 200 ve 1000 mbps satıyor, Telekom bir türlü başlayamadı ve genel halk nezdinde Telekom, Superonline'dan bile kötü imajını daha da pekiştirdi. Halbuki işin içinde olanlar telekom fiberin superonline'dan daha sorunsuz olduğunu biliyor...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirDroid -- 31 Mart 2022; 18:2:57 >
  • AirDroid kullanıcısına yanıt

    Bu fiyatlandırma port ücretleri yani Türk Telekomun toptan satıştaki fiyatları. Burada yer alan hızlar zaten bundan yıllar öncede vardı. Bu ücretleri belirli aralıklarla BTK izni ile güncelliyor zaten. Bu karar bireysel internet kullanıcıların hızlarını belirleyen bir karar değil. Henüz Türk Telekomun 100 üstü hızlar ile ilgili bir kararı yok. Sadece Mesut Çevik youtube da öylesine söylemişti onun dışında resmi bir gelişme yok.

  • semihsahin45 S kullanıcısına yanıt

    Telekomun IP VAE altyapı paylaşım modeline (günümüzde neredeyse bütün alternatiflerin kullandığı) 200, 500 ve 1000 mbps'lik portlar ilk defa bu kararda eklendi. Önceden 1000 mbps'lik port vardı ama satışı uzun yıllardır yasaktı.


    Bu kararla alternatifler 200+ paketlerin satışına 1 Nisan'da başlayabilecekti. Türknet, netspeed vs. 200-500-1000 Mbps paketler satarken TT kendisi nal toplayacak değildi, onlar da başlayacaktı illa ki. Aylardır Telekomun söylediği "biz btk'ya başvurduk onay bekliyoruz" idi, şimdi önü kapanmış oldu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirDroid -- 31 Mart 2022; 19:49:9 >
  • AirDroid kullanıcısına yanıt

    An itibari ile Türk Telekom Port kullanım ücretlerindeki zammı haziran ayına ötelemiş. Peki şimdi 100 üstü hızlar 1 haziranda mı gelecek.

    Bizim donanımhaber telegram grubunda daha öncede görüşmüştük bu konuyu. Oradaki değerli dostlarla. Onların sahip olduğu bir takım bilgilerde Türk Telekomun sadece 200 Mbps hızı getireceği söylenmişti Yani en yüksek hız 200 Mbps olacak. Birde 1 Temmuz itibari ile bu hızları sunmaya başlanacak gibi konuşmalarımız olmuştu. Ayrıca sadece ftth için gelecek denmiş. Buradaki sıkıntı şu türk telekom fttb yani binaya kadar fiber oradan gpon ve switclerle daireye kadar cat6 ile gelen internetide ftth fiber olarak kabul ediyor. Ben şuanda Türk Telekom fiber 100 Kullanıyorum Ve altyapım fttb binaya kadar fiber daire girişinde bir gpon ve switch sistemi burada gpon ile fiber sonlandırılıp switclere oaradan ise switclerdeki lan portları ile benim daireme cat6 ile gelmekte o yüzden benim altyapım fttb olmasına rağmen ftth gpon sistemi diye tanımlanıyor türk telekomunda. Artık türk telekom 200 mbps hızı sunduğunda benim alıp alamacağımı oz aman netleşecek.





  • semihsahin45 S kullanıcısına yanıt

    Türk Telekom zammı ertelemedi. BTK port ücretlerinin (ve yeni port hızlarının) açıklandığı kararın yürürlüğe giriş tarihini erteledi. Bunu neden yaptı, TELKODER ve alternatif sağlayıcılar BTK'ya şikayette bulundular, "port ücretleri çok yüksek biz taş mı yiyeceğiz" diye. Karar yürütmeye 1 haziranda başlanacak denmiş, 200+ portlar o kararda geldiği için bence satamayacaklar.


    FTTH/FTTB işi ise belli olmaz. FTTB'nin FTTH kabul edildiğini sanmıyorum. Çünkü FTTB olan ve daireye CAT6 kablo çekili sistemlerin önemli bir kısmı maksimum 100 mbps destekliyor. (Mesela Ericsson T720G MDU) Sizin binadaki MDU gerçekten gigabit hızları destekliyorsa belki sizin durumdakilere verebilirler, ama genel olarak tüm FTTB'lere verilmesi mümkün değil.

  • AirDroid kullanıcısına yanıt

    Aynen benim binamdaki switcler gigabit değil megabit o yüzden 100 üstünü desteklemez. Ama benim türk telekomun sitesinde online işlemlerde abone türüm fiber h görülüyor.


    Telekom'dan muhteşem(!) upload hızı güncellemesi ve yeni 200+ mbps paketler
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.