Şimdi Ara

Telefon Bağımlısı Oldum (yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Telefon bağımlısı oldum korona zamanından beri, ders çalışmam gerekiyor bunu biliyorum iyi bir bölüm istiyorum fakat çok vakit ayıramıyorum telefon dolayı. Özel ders almıyorum, evden video izliyorum fakat bundan dolayı fazla izleyemiyorum. Genelde film ve ya başka şeyler izliyorum, Sitelerde, YouTube'da vs takılıyorum. En kısa sürede bundan kurtulmak istiyorum ama elimden bir şey gelmiyor, sigara bağımlısı gibi internet bağımlısı oldum. Sizce ne yapmam lazım? İnterneti kapatmak bir çözüm değil maalesef çünkü ders videolarını internetten izliyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Sosyal medya dizi film uygulamalarını sil ben short videolarına dalıyorum diye youtubeyi bile sildim youtubeyi googleden veya bilgisayardan açıyorum ama sende o irade var mı bilemem

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=oUoxlF_s7wk

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çözüm apaçık
    Telefonu evde bırak. Kütüphaneye git.
    Garanti ediyorum telefon kullanımın azalacak.

    Ders videoları varsa konu anlatım föyleri de var. Çıktı al ondan bak. Ki onun dışında test çözerken internete ihtiyaç yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kangurunun dediği gibi. Telefona erişimim mümkün olmadığı bir ortam oluşturman gerekiyor. İstesen de alamayacaksın eline. 2 hafta kullanımı ciddi düşürürsen eskisi kadar zevk almazsın zaten. İlk 2 hafta kriz geçirebilirsin ama bağımlılık seviyen yüksekse.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yok yukarıdakilwrin hiçbiri işe yaramaz bağımlılığın ne olduğunu bilmiyorlar sabah 9 akşam 9 bir dershane bulup gitmekten başka çren yok zorunlu tutacaklar seni sen de bir zahmet akşam 10 da eve gelince telefona girmeyeceksin tek çözümü bu eğer kendine güveniyorsan şimdi git 6.5 ayda iyi şeyler yapılır olmaz diyorsan 6 ay işe falan gir sonra dershaneye yazıl mezuna bırak yani bu sene.
    bir ay dopamin detoksu falan filan deneyebilirsin ama iraden yoksa hiçbir işe yaramaz o iradeye sahip adam da %1 falan zaten iradeye sahip olsa bir şeylere bağımlım olmaz. dediğim gibi bağımlılığı yardım almadan yenemezsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mügenmügen123 -- 28 Kasım 2023; 12:46:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mügenmügen123 M kullanıcısına yanıt

    yukarıdakilerle aynı mantığa sonuca çıkıyor zaten. Sen dershaneye git telefon kullanma diyorsun, panda hocam kütüphaneye git kullanma diyor. Eğer diyorsan ki dershanedeki hocalar çalışmaya zorunlu tutacak. Bu yaşa gelen birinin kendi kendine çalışmayı öğrenmesi, birilerinin iteklemesiyle iş yapmaması lazım diye düşünüyorum.

  • .Remembrance. kullanıcısına yanıt

    itekleme görevi görmüyorlar kişiyi hapis tutuyorlar. itekliyor zaten kendisini öyle olmasa konu açıp yardım istemez. ama bağımlıysa iteklemesi işe yaramaz güçlüdür çünkü bağımlılık izin vermez


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında bu konunun telefonla bir alakası yok. telefon kullanımına değil başka bir meseleye yoğunlaş. yani derse. her gün ders süreni arttırmaya çalış. hiç çalışmıyorsan 1-2 saatle başla üstüne 3-4 günde bir yarım saat koy. 5-6 saate kadar böyle çık. zamanla telefon kullanımın otomatik azalır. ama bu konuda sebat ve irade göstereceksin. bedavaya ekmek yok. çabalayacaksın, 20-30 gün kendini zorlayıp 1-2 saat de olsa çalışacaksın. kolay bir yol veya kestirme aramaktan vazgeç ve 30 gün irade göster. sonra bir bakmışsın telefon aklına bile gelmiyor.


    ben böyle böyle çalışıp 2 ay 31 çekmemiştim şakasız. ve tek sebep aklıma gelmiyordu. kendimi bu konuda zorlamadım bile. 2 ay sonra lanet seçim dönemi girdi ve ders düzenini bozdum. hemen de aklıma 31 geldi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afsunkam -- 28 Kasım 2023; 20:0:9 >
  • Temelim var sizce 6.5 ay sıkı çalışsam telefondan kurtulup bir şeyler başarabilir miyim? 100k olsa yeter bana sıralama olarak.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • telefonu sat.

  • Xelect kullanıcısına yanıt

    20 bile yaparsin oglum duzeni calisirsan.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.