Şimdi Ara

Teledünya kurulum rezeleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Teledünya ve internet için başvurarak digiturk smileadsl hizmetlerini tazminatlarını ödeyerek kapattım. kurulum için geldiler ve binanın hazır kablotv sistemine receiver ve modem i taktılar AMA O DA NE YAYIN YOK!!!. daha sonra teknik servisi aradıklarında bizim sitenin alt yapısı digital kablo için uygun değilMİŞ, site yönetimi tekrar başvuracakMIŞ, yediden alt yapı döşenecekMİŞ, MIŞ, MİŞ........
    tekrar herşeyi toplayıp gittiler.
    ben iptal ettirdiğim ve tazminatlarını ödediğim tv ve internetten yoksun olarak kaldım.
    ne yapayım diye aradım satış pazarlama müdürü erdal bey in telefonunu verdiler de kendisi telefonu açmaktan aciz.
    kısaca BEN DOLANDIRILDIM MI???



  • hayır dolandırılmadınız. kimse size sitenizde teledünya yayını izleyebilirsiniz dememiş, ya da bu konuda garanti vermemiş. sizin öfkeniz türksata değil de daha önce tazminatlarını ödediğiniz için kendinize. keşke bu paraları ödemeden teledünya ve uydunete başvursaydınız.
  • hayır başvurumu alırken adresimi teyid ederek sitemizde bu hizmetin varlığını onayladılar ki sitemizde de en az 10 tane kablotv abonesi mevcut.
  • o zaman yine de şanlısınız. en azından sizden başka kablo tv kullanıcısı mevcutmuş, en azından alt yapıyı sitenizdeki abonman sayısına bakarak değiştirirler. işin peşini bırakmayın.
  • KOMEDİ GİBİ:
    istanbul master merkezden arayıp bağlanan dijital yayının kalitesinden memnun olup olmadığımı sordular
    durumu anlattım, "olamaz, kablonun gittiği her yerde dijital tv ve kablo internet yayınının verilebildiğini, bir yanlışlık olduğunu" söylediler ve teknik servise aktardılar. onlar da aynı şeyden bahsetti.
    daha sonra ankaradaki vatandaş da "analog yayını almanız dijitalialacağınız anlamına gelmiyor, zaten sistemin neresi sağlam ki, orada sadece analog yayın verebiliyoruz. istanbula zamanında söyledik ama onlar bildiklerini okuyor, bir halttan anlamıyorlar, arayın zararınızı tazmin etsinler, bize neden söylüyorsun" dedi.
    hadi çık içinden.
    kime inanacağım anlamadım.
    turksat




  • sorununuzu anlar gibiyim.... ankastre yani sıva altı tesisatlarda genelde sorun oluyor...
    Neden ? cunku yapan elektrikciler tesitayı yaparken elle yada cıplak yada anlayacagınızı soyleyeyim 2 kablolu agız agıza getirip baglıyorlar ve bantla sarıyolar yani normal elektrik sinyali gibi bu biizm sinyalimizi mahvediyor...
    analog yayını yani normal 49 kanalı izlersiniiz zorda olsa... fakat digital yayın yada internet bu ekler yuzunden calısmaz... ve gelen teknik ekip sıva altı tesisat oldugu için mudahale edemz ve dolayısıylada arıza giderilemez...

    dolandırıldınız mı hayır.... sadece eelktrikcinin işçiliğinin ceremesini cekiyorsunuz ...
  • katılıyorum kurulum ücretine iki kabloyu takıyorlar,ücretsiz olması gerek,önceki kampanyada yararlanıp ücret vermedim:D
  • Kablo yayın olan heryerde dijital yayın olur diyen doğru söylemiş.
  • Dijital yayın analog yayından daha hassastır. Sinyal kalitesi belli bir seviyenin altına düştüğünde yayını alamaz hâle gelirsiniz. Kanaldan kanala değişmekle beraber, genel olarak seviye %61'in altına düştüğünde yayınınız kesilir; çünkü dijital yayında veriler paketler hâlinde gönderilir ve bu paketler Set-Top Box tarafından veya modül kullanıyorsanız televizyon tarafından işlenerek görüntüyü oluşturur. Olası bir kalite düşüşü, paketlerdeki verilerde kayıplara yol açar ve eksik veri nedeniyle yayın çözümlenemez hâle gelir ki bu da Sinyal Yok uyarısını görmenize neden olur. Ancak analog yayında sinyal kalitesinin bir önemi yoktur. Banttaki ilgili frekanstan gelen yayın alınır, ses ve görüntü sinyallerine çevrilerek doğrudan ekrana ve ses çıkışlarına gönderilir. Bu nedenle analog yayında sinyal kalitesinin düşmesi yayını almanızı engellemez, sadece yayının kalitesini etkiler. Kablo TV'de yayın biraz karıncalıyken Teledünya'dan hiç görüntü alamayabilirsiniz tüm bu nedenlerden dolayı.

    Kısacası kalitesiz kablo kullanımı, hatalı kablo bağlantıları, yanlış yayın dağıtımı ve benzeri faktörler sinyal kalitesinde düşmelere, dolayısıyla da dijital yayınları alamamanıza neden olur.

    Kablo TV gönderilen her yere dijital sinyal de gönderildiğinden teknik olarak evet, Kablo TV olan her yerde dijital yayın olur ancak yukarıda saydığım kalitesiz kablo kullanımı, hatalı kablo bağlantıları, yanlış yayın dağıtımı ve benzeri durumlar nedeniyle sinyal kalitesi düşerek dijital yayını izlenemez hâle getirir. Bu da pratikte Kablo TV yayını aldığınız her yerden dijital yayın alamayacağınızı gösterir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.