Şimdi Ara

TeleDünya HD Set Top Box Seçimi? Hangisi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
3
Favori
44.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  TeleDünya HD Set Top Box Seçimi? Hangisi?


    Neta 8400 Hd

    Next'in Teledünya cihazı ALi işlemciliydi. Eğer bu cihazın işlemcisi markası hemen hemen
    aynı görünümündeki STi işlemcili Neta 6400 Hd uydu alıcısı ile aynı ise ALi işlemcili Next'e
    göre daha iyi performans verebilir. Özellikle Sd-Hd performansı ve kanal geçişi hızında.

    http://www.netashop.com/asp/product/136/KabloTV-Yayinlari-Teledunya-Uyumlu-HD-Digital-Receiver

     TeleDünya HD Set Top Box Seçimi? Hangisi?




  • arkadaşlar bende next hd var, alıcı durduk yerde arada bir kapanıyor, neden kaynaklanıyor acaba bu bi ayar falan mı yapmak lazım... genelde bikaç çalıştıktan sonra oluyor...
  • POZİTEK OHC 1600C kullandım evin lambasını yakınca cihaz açılıp kapanıyordu servisi aradım aynı gün elemen geldi ikinci gün next hc12 yi getirip gitti bidaha ARAMA arıza bildirme bunu kullnamya devam edersin eski cihazı geri getirmezler dedi zaten getirselerde kabul etmem.BU ETHERNET BAĞLANTISI YAPILINCA KULLANIŞLI MI BİLEN VAR MI BOŞUNA USB ADAPTÖR ALMAK İSTEMİYORUM YOUTUBE TAN BAŞKA NE İŞE YARIYOR KULLANAN VAR MI
  • Next hc-12 kullananlara birkaç sorum var, cihazın açılması uzun sürüyor mu? takılmalar var mı? Kanal geçişi kaç saniye sürüyor? USB oynatıcıda sorun var mı? teşekkürler.
  • Bende hepsi bir arada kampanyası ile ofise yeni hat aldım. Next markalı cihazı verdiler, cihaz sürekli kitleniyordu, değiştirdiler yine aynı. Çok şikayet edince Next'i alıp Pozitek OHC 1600C verdiler. Pozitek sorunsuz çalışıyor çok şükür.

    Gerçi şimdi Pozitek OHC 1600C'yi satıp Conax modül alayım diyorum. Bu Pozitek ohc 1600c 2. elde kaç para eder acaba? Satıp modül alacak para çıkar mı? 1 hafta kullandım, jelatinleri daha üzerinde duruyor.

    Baştan modül alacaktım aslında ama modül yavaş dedikleri için almadım. Ama bayramda her kanal şifresizdi, o zaman baktım kutu ile tv'nin kendi hızı arasında neredeyse fark yok.
  • NETA 8400 HD yi kullanıp yorumu olan yok mu hiç ?

    Bende de OHC 3700 lü model vardı. 3 sene ye yakın sorunsuz kullandım (son zamanlarda kumandanın algılamaması problemi vardı ama dert etmiyordum) Bugunlerde ise cihaz alarm vermeye başladı. artk ilk açılışı dk lar sürüyor. bir kaç kez kitlendi kaldı.

    ürünün garantisi büyük ihtimal ile artık gecersizdir :)

    Şimdi, acaba teknik servis ile mi uğraşayım yoksa bu NETA marka cihazı mı deneyeyim ? diye karar vermeye calışıyorum. Bundan dolayı bu cihazın yorumlarını merak ediyorum.


    D.N: buradan okuduğum yorumlar cok faydalı oldu. NEXT i görmüştüm ama artık yanından bile geçmem.Hiç olmadı, bulabilirsem OHC 1600C bulmaya calışacağım.
  • Bende HD yayını destekleyen bir TV var, TTnet ile papaz olunca, uydunet almaya karar verdim, sizce değer mi HD için teledünya almak, yoksa 3D ve HD yayın için digitürk mü alalım? Tabi Teledünya için elden düşme alıcıda almam lazım... Bildiğim kadarıyla 3D yayın kablotv de test aşamasında...
  • Yaklaşık 2 ay önce alınan Pozitek OHC 1600C HD Teledünya SetUpBox kutusunda açılmamış halde duruyor. Lazım olan arkadaşlara İstanbul için bana ulaşabilirler.
  • arkadaslar bugun next hd 12 teledunya cıhazı aldım arkasında uydu gırısı var bır kablo ayarladım ancak sınyal yok dıyor varmı bır cozumu bılen(modulle super cekıyor sınyalı)
  • Ben modül kullanıyorum TV LG 42LM640S ama ses performansını beğenmedim.
    Next alsam modül yerine seste performans artışı olur mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mavizaman

    Ben modül kullanıyorum TV LG 42LM640S ama ses performansını beğenmedim.
    Next alsam modül yerine seste performans artışı olur mu?

    Eğer TV'niz iyi bir model ise en iyi ses çıkışını TV'den alırsınız. Tabi 5+1 ve üzeri bir ses sistemi ile. Ben ses sistemi kullanmıyorum diyorsanız HD kutuları HDMI ile bağlayınca çok azda olsa biraz iyileşme oluyor.
  • bende logitech x540 var kulaklık çıkışına bağlı tvye analog 5.1 malum.
  • DH ya kızgınlığım sebebi ile yıllardır foruma girip bişey yazmıyordum. (wifi üzerine yaptığım çalışmalarımı yasaklayıp kilitlemişlerdi, güyya insanları kötü yola teşfik etmişim)

    Ama internetten cihazı aratırken bu başlığa denk geldim ve yardımcı olmak istedim. Bu cihazlardan benim kadar dert çeken birisi daha yoktur

    Evim de neta sd, pozitek 3700, ve next hc-12 hd pvr cihaz bulunmakta hatta bide dreambox dm800HD pvr var

    Ha bu kadar cihazı neyapıyorsun diyeceksiniz.

    Evimde mavi bilgisayar kapanmadan 1 hafta önce alınmış Hitachi rx-70 projeksiyon cihazım var
    bu melet hdmi kullanmıyor Kompanent dediğimiz yuv bağlantı kullanıyor.
    Ve ben o tarihten beri bu cihaza ne bağlarım diye uğraşıp duruyorum

    Eyer SD tv niz varsa Türk malı falan ama NETA üzerine tanımam. Sadece görevine odaklı sorunsuz ve çok hızlı kanal değiştiren bir cihaz. SCART to SCART olarak tüplü tv de RGB ile harika sonuçlar alıyorum. Ama bu alette s-video yada kompanent yok. Komposit video ile de projeksiyonda durum tabiki içler acısı.

    Pozitek 3700 denilen alet Hayatımda kullandığım en büyük elektronik çöplüğü!!! Adamlar Kompanent (yuv) bağlantı koymuşlar ama alet güyya HD olmasına rağmen aptal alet 560p nin üzerinde görüntü veremiyor kompanentten. Yani HD olan yayını SD kalitesinde izliyorum projeksiyondan. (Hala cinlerim tepeme çıkıyor) Donması ve kanal geçişlerindeki yavaşlıkta ayrı mevzu! TRT HD gibi AC3/dolby yayın yapan kanallarda ise ses ayarı yapamıyorsunuz optik çıkıştan ses aldığınız zaman. Ayriyeten de Neta ya nazaran görüntüsü karanlık ve sönük gibi.

    Next i daha yeni aldım. Şu an deney aşamasındayım, allah razı olsun nextten bir iyilik yapıpta scarttan yuv alabilmeme izin vermişler. Hatta şu an onu sisteme adepte etmekle uğraşıyorum. Kanal geçişleri yine pozitekteki gibi yavaş sayılır. Ama alete helal olsun kompanent(yuv) da 1080p 60hz görüntü veriyor sorunsuz bir şekilde. Dreambox bile 1080i ye cıkabiliyor 1080p alamıyorsunuz kompanentten ve 60hz yapınca goruntu yavas bır sekılde aşşağa yukarı oynuyor. Next te ethernet girişi ve usb özelliği var , hem media player box görevini hemde ethernet ile youtube oynatma özelliği var. Birde internetten radyo dinlemeyi deniyeceğim tahminimce bu işi de sorunsuz yapacaktır. Bazı internet radyoları varki adamlar 192kbit aac formatında hd ses kalitesinde yayın yapıyor. Salonun da ben deki gibi pioneer vsx-d710 anfi/receiver ve pioneer cs-9070 vs. gibi cihazlar kullanan arkadaşlar için en güzel çözüm bu hd kalitesinde yayın yapan internet radyoları.

    İnternet radyolarını ise şekilde adepte ediyorum, internet radyo kanalının adresini winamp yada vlc player ile bir *.pls (playlist dosyası) na kaydedip. Elimdeki media box vs. gibi cihazın media playerından acıyorum ve dinliyorum. Misal xtra hd radio "http://109.70.7.41:8002 " 192kbit aac üf üff ne güzel oluyor varyaa anlatamam, bu adresi vlc player yada winamptan oluşturacağınız pls dosyasına ekleyın ordan da cihaza. En azından bu şekilde dreambox ta dinleyebiliyorum. Bakalım birde bugun next te deniyeceğim.

    Bu arada hem pozitek hem Next kablo tv nın kendı hattından parazıt alıyor ve kompanent video da aşşağıdan yukarı kalın cızgıler gezıyor. Kablo hattının dış sheldink kısmını bağlamazsanız bu sorun çözülüyor ama tabi kanal sayısı azalıyor. Chazı topraklayarak parazıtı azalttım ama hala arka planda renk bozuklukjlarını gorebılıyorum. Artık nexti bi sisteme adepte edeyım o sorunu da çözme yollarına başvuracağım.

    dip not: Bu arada hangi cihaz olursa olsun uyduya nazaran dıgıtal kablo tv nın goruntusu cok daha iyi. sebebı uydu sisteminde sd yayında 1 transponderda 8 kanal olması gerekıken 10 12 kanal sıgdırmak için tv şirketleri uyduya stream gönderilirken kanalın band genişliğini ve çözünürlüğünü düşürüp gönderiyorlar. Türksat kablo temel pure dediğimiz stream a (uyduya düşmemiş görüntüye) sahip olduğu için , digital kablodan aldığımız görüntü çok daha yüksek band genişliğine sahip .Yada en azından ben ankara da yani türksat uydu kontorl merkezinin olduğu şehirde yaşadığım için bu böyle.

    Neyse arkadaşlar hoşça kalın hiçbir soru sormanıza gerek kalmadan yeterince uzunca basitçe açıkladığımı hissediyorum. Foruma tekrar uğramayacağım için (zaten 3 yıldan sonra ilkkez login oldum) sorularınıza ne yazıkkı yanıt veremeyeceğim hoşça kalın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msserin -- 28 Ekim 2012; 12:24:07 >




  • Bilgilendirme için teşekkürler. Acaba bu next cihazda nasıl youtube izleniyor bilen var mı? Eğer kolaysa ben de almayı düşüneceğim. Bende de şuan neta sd kutu var ve görüntü dijitürkten + kablo tvden de güzel.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apespecter -- 29 Ekim 2012; 7:49:01 >
  • 1 yıldır POZİTEK OHC 1600C (HD) kullanıyorum, çok memnunum. Hem hızlı, hem kullanımı kolay hem de takılma vs. gibi problemleri yok. Umarım böyle devam eder.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Grasshead

    1 yıldır POZİTEK OHC 1600C (HD) kullanıyorum, çok memnunum. Hem hızlı, hem kullanımı kolay hem de takılma vs. gibi problemleri yok. Umarım böyle devam eder.

    Aynı kutudan bende de 2 tane mevcut. Kullanılmamış olanı satıyorum, gerçekten iyi bir cihaz.
  • tivibu,teledünya,d-şımart,diji.. bunların hepsi hikaye.. 3-5 tane özel kanal var diye dünyanın parasını dökmek gereksiz..

    bedava izlediğim (şifresiz-sd) kanallara neden para vereyim??

    tüm kanallar HD yayına geçsin (şifreli-şifresiz,paralı,ücretsiz) o zaman HD uydu kutusu alınır. çubuklu anten yayını hala sürüyor.şu zamanda! 2 adım geriden gelmek her zaman hayırlıdır..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skyfox

    quote:

    Orijinalden alıntı: Grasshead

    1 yıldır POZİTEK OHC 1600C (HD) kullanıyorum, çok memnunum. Hem hızlı, hem kullanımı kolay hem de takılma vs. gibi problemleri yok. Umarım böyle devam eder.

    Aynı kutudan bende de 2 tane mevcut. Kullanılmamış olanı satıyorum, gerçekten iyi bir cihaz.

    Ne kadara satıyorsunuz?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Albus Dumbledore


    quote:

    Orijinalden alıntı: skyfox

    quote:

    Orijinalden alıntı: Grasshead

    1 yıldır POZİTEK OHC 1600C (HD) kullanıyorum, çok memnunum. Hem hızlı, hem kullanımı kolay hem de takılma vs. gibi problemleri yok. Umarım böyle devam eder.

    Aynı kutudan bende de 2 tane mevcut. Kullanılmamış olanı satıyorum, gerçekten iyi bir cihaz.

    Ne kadara satıyorsunuz?

    21 kasımda yazdığım mesajdan birkaç gün sonra kutuyu sattım. Kutu için artık mesaj gönderilmemesini rica ediyorum. Teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: msserin
    Next te ethernet girişi ve usb özelliği var , hem media player box görevini hemde ethernet ile youtube oynatma özelliği var.

    hocam şu media player box olayını biraz detaylıca anlatırmısın??
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.