Şimdi Ara

Teknoloji Fakültesi ? Mühendislik Fakültesi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
382
Cevap
7
Favori
105.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bycapslock

    beklenildiği gibi mühendisleri korku sarmış. ne yapacaklarını şaşırdılar. onlarda biliyorlar rakiplerinin çoğaldığını :)

    Kapatılması söz konusu olamaz Teknoloji mühendisliği avrupada yıllardır var. ve türkiye avrupa birliğine girmek için teknoloji fakültelerine önem vermek zorunda.

    Hiçbirşeyden haberi olmayan insanlar gelip burada fakülte açıp kapatıyor oh ne ala.




    mühendisler tabiki haklı bu konuda..

    iyi o zaman az önce de dedim ya herkese doktorluk verelim iyi olan piyasada kalır demi? gerçekten çok akıllıca..
  • iyi olanın piyasada kalması kötü birşey mi? alanı hakkında gerekli bilgileri alan bir mühendis nereden mezun olursa olsun piyasada tutulur. yani bunu şu açıdan düşün, sen işveren olsan sırf mühendis diye kendini geliştirmemiş birine iş verir misin? yine son noktada insanların çalışkan olması var. iş hayatına atılınca bunları daha iyi kavrarsınız.
  • Avrupadaki karşılığı teknoloji mühendisinden çok mühendislik teknoloğu sanırım.Bir nevi teknisyen ile mühendis arası bir eleman gibi gözüküyor.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Engineering_technologist

    Mühendislikle teknologluk arası farklar hakkında linkteki wiki sayfasından alıntılar:

    quote:

    In general, the work of engineering technologists focuses on the relatively practical application of engineering principles, whereas the work of engineers emphasizes the theoretical aspects of mathematical, scientific and engineering principles. The National Society of Professional Engineers describes the difference between engineering and engineering technology:

    "The distinction between engineering and engineering technology emanates primarily from differences in their educational programs. Engineering programs are geared toward development of conceptual skills, and consist of a sequence of engineering fundamentals and design courses, built on a foundation of complex mathematics and science courses. Engineering technology programs are oriented toward application, and provide their students introductory mathematics and science courses, and only a qualitative introduction to engineering fundamentals. Thus, engineering programs provide their graduates a breadth and depth of knowledge that allows them to function as designers. Engineering technology programs prepare their graduates to apply others' designs."[1]


    quote:

    The Accreditation Board for Engineering and Technology describes the difference between engineering and engineering technology as: "Engineering and technology are separate, but intimately related professions. Here are some of the ways they differ:

    Engineering undergraduate programs include more mathematics work and higher level mathematics than technology programs.
    Engineering undergraduate programs often focus on theory, while technology programs usually focus on application.
    Once they enter the workforce, engineering graduates typically spend their time planning, while engineering technology graduates spend their time making plans work.
    At ABET, engineering and engineering technology programs are evaluated and accredited by two separate accreditation commissions using two separate sets of accreditation criteria.
    Graduates from engineering programs are called engineers, while graduates of technology programs are often called technologists.
    Graduates from engineering technology programs are often hired as engineers.
    Some U.S. state boards of professional engineering licensure will allow only graduates of engineering programs—not engineering technology programs—to become licensed engineers."[2]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OuterHeaven -- 27 Temmuz 2010; 20:04:55 >




  • @hymeer

    mühendis altı olduğunu her zaman söyledim ama arkadaşlar kabul etmiyor bir türlü..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temel Mühendis -- 27 Temmuz 2010; 20:07:04 >
  • GYTE bu bahsettiğiniz teknoloji fakültelerine mi giriyor?
  • bu teknoloji fakültesi saçmalığının çözümü basit mühendislik ismi vereceğine teknolog ismi verirsin olur biter. milletinde kafası karışmaz imza yetkisi olmayan mühendislik mi olur.

    quote:

    Orijinalden alıntı: teknoinfo

    GYTE bu bahsettiğiniz teknoloji fakültelerine mi giriyor?

    GYTEde teknoloji fakültesi yok diye biliyorum. adındaki teknolojiden korkmana gerek yok enstitü olduğu için öyle
  • çok şanssızsınız çünkü teknoloji fakülteleri şuan anlaşılmış durumda değil ilerde avantajı anlaşılacak siz ilk oldunuz için güme gitceksiniz :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr.alimm

    avrupada ve dünyada 2 türlü teknik bölümler var
    birisi engineering fac. bu türkiyedeki mühendislk fakültesi

    diğer tecnology fac. bu da teknoloji fakültesi
    teknolojilere kafası fizik matematik gibi bilimsel konulara basmayan öğrenciler mühendisin teknisyeni olmak amaçlı yollanır.diğerine ise fizik matematik yapabilen insanlar gider.
    işte müh fakültesinden mühendis
    diğerinden inşaat mühendisliği teknolojileri teknisyeni
    çıkar orjinali böledir yani orlarda myo diye saçma sapan şeyler yok.ülkemizdeki eğitim sistemi ve isme verilen max önem insanları ada taktırdıklarından sanıyorlar ki imza yetkim olacak yada ben bir mühendis olacağım.yani adını tam koymuşlar aslında ama yeni olduğu için çoğu bilmiyor henüz.bunu araştrıabilrsin netten öğrenirsin.;)



    Şimdi bilgi verirken gidip görmeden sallamamak gerekiyor. Avrupa'da meslek yüksek okulları var. Fransızca'sı "haut école(Yüksek okul)"dür ve 3+2 sene(Çoğunda böyle. İngiltere'yi bilmiyorum) eğitim verir. Haut école mezunlarından bir kısmı üniversiteden eğitimine devam edebilmektedir(DGS şile aynı amaç). Aynı şekilde meslek liseleride vardır. Ya tercih edenler ya da 2 sene üst üste sınıfta kalanlar zorunlu olarak meslek okullarını giderler. Üniversiteye gitme hakları yoktur.Meslek lisesi mezunu olan veya olmayan herkes yüksek okullara gidebilir.

    Dönelim konumuza. Daha önceden de benzeri bir konuda yazmıştım. "Ingenieur Industriel(Endüstriel mühendis)" diye bir kavram var. Yüksek okulda eğitim görürler. Derslerinin çoğu dizayn edilmiş bir şeyi yapmaya yöneliktir. İyi halli koşullarda Avrupa'daki ortalama bir mühendis 5 sene sonunda 5000€ maaş alabilirken, ingenieur industriel olan kişi 3500€ maaş alabilir hale gelir. Mühendislik fakültesinden mezun olan mühendislerle aynı sınıftan sayılmazlar zira aldıkları eğitimde bunu göstermektedir. FEANI ve söz konusu bölümlerin olduğu ülkeler (Fédération Européenne Associations Nationales d'Ingénieurs), yüksek okul mezunu ingenieur industriel(teknoloji mühendisi ...vs) lere farklı bir ünvan vermiştir.


    Yani özetle isminde mühendislik geçsede, aldığı eğitim sonucunda vasıf olarak tasarlanan projenin uygulamasında yer alacak, mühendislerin alt kademesinde görev alacak bir yüksek okul bölümü söz konusu.

    İleride bu bölüme girenler "mühendis" kelimesi geçtiği için, eğer bilgi sahibi değillerse , hayal kırıklığına uğramaları kuvvetli ihtimal. Aynı meslek liseleri gibi hakkımız yeniyor diye tartışmalar çıkacak ama şimdiden bilgilendirilmeleri gerek




  • bu seneden itibaren mi alınanlar teknoloji mühendisi oluyor yoksa tef te şu an okuyanlarda mı oluyor?
  • Arkadaşlar yorumlara bakıyorum da ne hale gelmişiz anlamakta güçlük çekiyorum. Bizim memlekette herkes her işten anladığını sanır ya ya aynısını burada görüyorum.

    Ben birkaç yıllık elektrik elektronik mühendisiyim ve başta gelen üniversitelerden birinden mezun oldum. (Onun öncesinde de fenlisesi okudum onun öncesinde de anadolu lisesi ortaokul bölümü okudum). Tabiri yerindeyse yıllarca anamızı ağlattılar, bunun yanında yaz dönemlerinde zorunlu stajlar labaratuvar dersleri vs vs. Güzel bir üniversitede mühendislik kazanmanın ne kadar zor olduğunu (sayısal sıralamada ilk 5000) veya okumanın ne kadar zor olduğunu (akışkanlar mekaniği, elektromanyetik teori, diferansiyel denklemler, ileri fizik, statik, vs vs vs) sadeçe bunu çeken bilir. Bilmeyenleri de saygıya davet ediyorum.

    Bu teknoloji fakültelerinden mezun olacaklara mühendisik ünvanı verilecek olması ne kadar çok kişinin ağzını sulandırmış görüyorsunuz. Demek ki mühendislik önemli. Güzel ve zor elde edilen her şeyin değeri yüksek olduğu gibi mühendislik te böyledir. Doktorluk da böyledir. Hukuk da böyledir. Pilotluk da böyledir. Emek ve tabiki de sayısal zeka gerektirir.

    Şimdi gelelim esasa.

    Aslında kapatılan teknik eğitim fakültesi mezunlarından çok 1998 yılından sonra melsek liselerine gidip kayıt olan ve okuyan arkadaşlara sormak istiyorum. Sizler mezun olduğunuzda mühendislik yazamayacağınızı bilerek hatta meslek yüksekokulu veya teknik eğitim fakültesi hariç başka hiç bir bölüme gidemeyeceğinizi bilerek o liselere kayıt yaptırmadınız mı? Meslek lisesinden mezun olup teknikerlik okumak için oraya kayıt yaptırmadınız mı? Aileleriniz sizden "bir baltaya sap olmayacak bari meslek lisesine gitsin de eli iş tutsun" dediği için o liselere kayıt olmadınız mı? Zeki ve kaliteli bir öğrenci olsaydınız ve sizdeki ışığı gören olsaydı zaten sizi ya nomal liseye gönderirdi, ya anadolu lisesi kazanırdınız ya da fen lisesini kazanırdınız giderdiniz. Kusura bakmayın meslek lisesine kayıt olan öğrenci nin şikayet etmeye hakkı yok. Şimdi teknoloji fakültesine gidecem ben de muhendis olacam diyerek ağzınızı boş yere sulandırmayınız çünkü danıştay kararı sonrası bu fakültelerin şekli ve mezunlarının mühendis ünvanı alması maddeleri iptal edilecektir.

    Gelelim diğer bir konuya. "Bizler uygulamayı biliyoruz, meslek lisesinde uygulama gördük, mühendisler bir b.k bilmiyor, bizleri rakip olarak görüyorlar o yüzden karşı çıkıyorlar, bırakın rekabet olsun iyi olan kazansın vs vs vs" gibi cümleler görüyorum. Bunlara cevaben:

    1-meslek lisesinde gösterilen uygulamalar, oradan çıkan gitsin tekniker olsun, proje üreten mühendisin planladığı projeleri uygulasın diye öğretiliyor arkadaşlar. Mühendis eline yankeski, pense alıp kablo mu bağlayacak, lehim makinesi alıp lehim mi yapacak, cnc nin başına geçip parça mı yapacak, tornanın başına geçip işçilik mi yapacak? Hayır! (mühendislik fakültelerinde de labaratuvar var ve tahmin ettiğinizden çok daha fazla uygulama var merak etmeyiniz mühendisler de uygulama biliyor!)

    *Mühendis senin cnc tezgahında yapacağın parçayı tasarlayacak, cnc tezgahını modernize edecek, tornada yapacağın parçayı dizayn edecek, lehim yapacağın elektronik kartı tasarlayacak, kabloyu nereye bağlayacağını planlayacak, inşaatın yapı statiğini hesaplayacak ne yapman gerektiğini sana söyleyecek. Bunları da mühendislik fakültesinde aldığı teorik eğitim, iş hayatında öğrendiği pratik bilgi ve zekasını harmanlayarak yapacak. Sizler de bu direktifler doğrultusunda uygulamayı yapacaksınız.

    2- Gelelim rekabet konusuna. Az önceki cümlelerden biri de rekabet. Hemen cevap veriyorum:

    *Ebelere de jinekolog ünvanı verilsin, sağlık meslek yüksekokulu mezunlarına da doktor ünvanı verilsin, adalet meslek yuksekokulu mezunlarına da avukatlık yetkisi verilsin. Nede olsa hepsinde de ortak dersler mevcut (diyorlar ki "biz de aynı dersleri görüyoruz!" - cevap: aynı dersleri görüyorsun da aynı oranda anlayabiliyor musun???). Rekabet olsun insanlar iyi avukata gider, iyi doktora gider, iyi jinekologa gider değil mi. Herkes istediği bölüme girsin güzel ülkemde üniversite sınavı da kaldırılsın zekanın ne önemi var, önemli olan aldığın dersler zaten, üniversitedeki dersleri görünce ülkedeki herkes ama herkes yetkin doktor, mühendis, avukat olabilir zaten diploma işverenin umurunda değil, önemli olan bilgi. Değil mi arkadaşlar ?????????? Tabiki değil!!!

    Ben şahsen meslek liselerinden puan kırılmasına karşıyım. Kimseden puan kırılmasın. İsteyen istediği bölümü özgürce yazabilsin istiyorum. Zaten bu şekilde olsa bile mühendislik kazananların oranının da çok çok az olacağına eminim, her düz lisede olduğu gibi sadece bir kaç tane iyi olan kazanacaktır.

    Ancak bir mühendis olarak benim diğer meslektaşlarım gibi yıllarca bir tarafımı yırtarak sahip olduğum mühendislik ünvanının ve yetkisinin, EK PUAN ile başkalarına kolay yoldan verilmesine göz yummamı kimse beklemesin. TMMOB zaten bu yüzden dava açmıştır. Mühendis tarlada yetişmiyor arkadaşlar. TABELA DEĞİŞİKLİĞİYLE MÜHENDİS YETİŞMEZ. Bunu herkes anlamalı önce.

    Sonuç olarak şu an bu fakülteler davalık, meslek lisesi mezunu olmayan arkadaşlara tavsiyem bu fakülteleri tercih etmemeleri yönünde olacaktır çünkü ilerde hayal kırıklığına uğrayabilirler. Mühendis olmak istiyorsanız mühendislik fakültesi tercih edin kafanız rahat olsun.

    Ayrıca bu konu ile ilgili şu linki de okuyabilirsiniz arkadaşlar. Olumlu olumsuz bir çok görüş var. Algılamaya faydalı olabilir.

    teknik eğitim fakültesi mezunlarına mühendislik ünvanı verilmesi


    Elektrik-Elektronik Mühendisi
    İzmir.




  • aslında işin çözümü yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi mezunlara teknolog ünvanı vermektir..boşuna saçmalıyor yök..he sonuç nolur derseniz bi mucize olmazsa danıştay açılan davalara bakar ve "mühendislik" ünvanını kaldırır bölümler yine olduğu gibi durur..doğrusu da budur..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ignorius

    Arkadaşlar yorumlara bakıyorum da ne hale gelmişiz anlamakta güçlük çekiyorum. Bizim memlekette herkes her işten anladığını sanır ya ya aynısını burada görüyorum.

    Ben birkaç yıllık elektrik elektronik mühendisiyim ve başta gelen üniversitelerden birinden mezun oldum. (Onun öncesinde de fenlisesi okudum onun öncesinde de anadolu lisesi ortaokul bölümü okudum). Tabiri yerindeyse yıllarca anamızı ağlattılar, bunun yanında yaz dönemlerinde zorunlu stajlar labaratuvar dersleri vs vs. Güzel bir üniversitede mühendislik kazanmanın ne kadar zor olduğunu (sayısal sıralamada ilk 5000) veya okumanın ne kadar zor olduğunu (akışkanlar mekaniği, elektromanyetik teori, diferansiyel denklemler, ileri fizik, statik, vs vs vs) sadeçe bunu çeken bilir. Bilmeyenleri de saygıya davet ediyorum.

    Bu teknoloji fakültelerinden mezun olacaklara mühendisik ünvanı verilecek olması ne kadar çok kişinin ağzını sulandırmış görüyorsunuz. Demek ki mühendislik önemli. Güzel ve zor elde edilen her şeyin değeri yüksek olduğu gibi mühendislik te böyledir. Doktorluk da böyledir. Hukuk da böyledir. Pilotluk da böyledir. Emek ve tabiki de sayısal zeka gerektirir.

    Şimdi gelelim esasa.

    Aslında kapatılan teknik eğitim fakültesi mezunlarından çok 1998 yılından sonra melsek liselerine gidip kayıt olan ve okuyan arkadaşlara sormak istiyorum. Sizler mezun olduğunuzda mühendislik yazamayacağınızı bilerek hatta meslek yüksekokulu veya teknik eğitim fakültesi hariç başka hiç bir bölüme gidemeyeceğinizi bilerek o liselere kayıt yaptırmadınız mı? Meslek lisesinden mezun olup teknikerlik okumak için oraya kayıt yaptırmadınız mı? Aileleriniz sizden "bir baltaya sap olmayacak bari meslek lisesine gitsin de eli iş tutsun" dediği için o liselere kayıt olmadınız mı? Zeki ve kaliteli bir öğrenci olsaydınız ve sizdeki ışığı gören olsaydı zaten sizi ya nomal liseye gönderirdi, ya anadolu lisesi kazanırdınız ya da fen lisesini kazanırdınız giderdiniz. Kusura bakmayın meslek lisesine kayıt olan öğrenci nin şikayet etmeye hakkı yok. Şimdi teknoloji fakültesine gidecem ben de muhendis olacam diyerek ağzınızı boş yere sulandırmayınız çünkü danıştay kararı sonrası bu fakültelerin şekli ve mezunlarının mühendis ünvanı alması maddeleri iptal edilecektir.

    Gelelim diğer bir konuya. "Bizler uygulamayı biliyoruz, meslek lisesinde uygulama gördük, mühendisler bir b.k bilmiyor, bizleri rakip olarak görüyorlar o yüzden karşı çıkıyorlar, bırakın rekabet olsun iyi olan kazansın vs vs vs" gibi cümleler görüyorum. Bunlara cevaben:

    1-meslek lisesinde gösterilen uygulamalar, oradan çıkan gitsin tekniker olsun, proje üreten mühendisin planladığı projeleri uygulasın diye öğretiliyor arkadaşlar. Mühendis eline yankeski, pense alıp kablo mu bağlayacak, lehim makinesi alıp lehim mi yapacak, cnc nin başına geçip parça mı yapacak, tornanın başına geçip işçilik mi yapacak? Hayır! (mühendislik fakültelerinde de labaratuvar var ve tahmin ettiğinizden çok daha fazla uygulama var merak etmeyiniz mühendisler de uygulama biliyor!)

    *Mühendis senin cnc tezgahında yapacağın parçayı tasarlayacak, cnc tezgahını modernize edecek, tornada yapacağın parçayı dizayn edecek, lehim yapacağın elektronik kartı tasarlayacak, kabloyu nereye bağlayacağını planlayacak, inşaatın yapı statiğini hesaplayacak ne yapman gerektiğini sana söyleyecek. Bunları da mühendislik fakültesinde aldığı teorik eğitim, iş hayatında öğrendiği pratik bilgi ve zekasını harmanlayarak yapacak. Sizler de bu direktifler doğrultusunda uygulamayı yapacaksınız.

    2- Gelelim rekabet konusuna. Az önceki cümlelerden biri de rekabet. Hemen cevap veriyorum:

    *Ebelere de jinekolog ünvanı verilsin, sağlık meslek yüksekokulu mezunlarına da doktor ünvanı verilsin, adalet meslek yuksekokulu mezunlarına da avukatlık yetkisi verilsin. Nede olsa hepsinde de ortak dersler mevcut (diyorlar ki "biz de aynı dersleri görüyoruz!" - cevap: aynı dersleri görüyorsun da aynı oranda anlayabiliyor musun???). Rekabet olsun insanlar iyi avukata gider, iyi doktora gider, iyi jinekologa gider değil mi. Herkes istediği bölüme girsin güzel ülkemde üniversite sınavı da kaldırılsın zekanın ne önemi var, önemli olan aldığın dersler zaten, üniversitedeki dersleri görünce ülkedeki herkes ama herkes yetkin doktor, mühendis, avukat olabilir zaten diploma işverenin umurunda değil, önemli olan bilgi. Değil mi arkadaşlar ?????????? Tabiki değil!!!

    Ben şahsen meslek liselerinden puan kırılmasına karşıyım. Kimseden puan kırılmasın. İsteyen istediği bölümü özgürce yazabilsin istiyorum. Zaten bu şekilde olsa bile mühendislik kazananların oranının da çok çok az olacağına eminim, her düz lisede olduğu gibi sadece bir kaç tane iyi olan kazanacaktır.

    Ancak bir mühendis olarak benim diğer meslektaşlarım gibi yıllarca bir tarafımı yırtarak sahip olduğum mühendislik ünvanının ve yetkisinin, EK PUAN ile başkalarına kolay yoldan verilmesine göz yummamı kimse beklemesin. TMMOB zaten bu yüzden dava açmıştır. Mühendis tarlada yetişmiyor arkadaşlar. TABELA DEĞİŞİKLİĞİYLE MÜHENDİS YETİŞMEZ. Bunu herkes anlamalı önce.

    Sonuç olarak şu an bu fakülteler davalık, meslek lisesi mezunu olmayan arkadaşlara tavsiyem bu fakülteleri tercih etmemeleri yönünde olacaktır çünkü ilerde hayal kırıklığına uğrayabilirler. Mühendis olmak istiyorsanız mühendislik fakültesi tercih edin kafanız rahat olsun.

    Ayrıca bu konu ile ilgili şu linki de okuyabilirsiniz arkadaşlar. Olumlu olumsuz bir çok görüş var. Algılamaya faydalı olabilir.

    teknik eğitim fakültesi mezunlarına mühendislik ünvanı verilmesi


    Elektrik-Elektronik Mühendisi
    İzmir.


    Güzel yazı, her sorunun cevabı var ama hala anlamayıp tartışmaya devam edenler olacaktır, tartışmayı sürdürmek gereksiz...




  • Arkadaşlar teknoloji fakültelerine açılan davalardan bu yıl için herhangi birşey çıkması mümkünmü sizce ; bu yıl hepimiz teknoloji fakültelerini yazdık artık iptal edilirse bu saatten sonra biz ne yapacağız?
  • peki bu gazide açılan otomotiv mühendisliği gibi bir dal var. nebilim türkiyede zaten 5fakültete var. puan sıralaması olarakta hacettepe çukurova gazi karabük elazığ diye geliyor. meslek liselileri olduğu kadar anadolu lisesi ve düz liseden 25 kişilik kontjyanları var. bildiğim kadarylada gazi honda ile anlaştı. yani bitrlidği zamn mühendis olamayacak mı. sonuçta teknoloji fakültesi? şuan iptal olmadığıan göre mühendis olarak her türlü imza yetkisine sahip olucak mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gulcn

    peki bu gazide açılan otomotiv mühendisliği gibi bir dal var. nebilim türkiyede zaten 5fakültete var. puan sıralaması olarakta hacettepe çukurova gazi karabük elazığ diye geliyor. meslek liselileri olduğu kadar anadolu lisesi ve düz liseden 25 kişilik kontjyanları var. bildiğim kadarylada gazi honda ile anlaştı. yani bitrlidği zamn mühendis olamayacak mı. sonuçta teknoloji fakültesi? şuan iptal olmadığıan göre mühendis olarak her türlü imza yetkisine sahip olucak mı?

    herşey şu davaya bağlı..
  • http://resim.donanimhaber.com/post.asp?do=reply&q=1&messageID=41757884&toStyle=tm
    quote:

    Orijinalden alıntı: Temel Mühendis

    aslında işin çözümü yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi mezunlara teknolog ünvanı vermektir..boşuna saçmalıyor yök..he sonuç nolur derseniz bi mucize olmazsa danıştay açılan davalara bakar ve "mühendislik" ünvanını kaldırır bölümler yine olduğu gibi durur..doğrusu da budur..


    Arkadaşım seni hiçbirşey bilmekle suçluyorum, çünkü ben Teknik Lise okudum, ve normalde meslek liseleri ve düz liseler 3 yıl okurken ben 4 yıl okudum, kültür derslerinide eksiksiz olark aldım, bunun yanında teknik eğitimde aldım. Halimdende çok memnunum. Marmara Tefliyim, istersen birgün gel labaratuarlarımızı gez, senin o çok önde üniversitenden bir eksik görecekmisin? büyük ihtimallede kendi fakülteni eksik göreceksin :) bu bir ünvan meselesidir, teknoloji fakültesi dünyada nasıldır bilmem lakin, teknik eğitim fakültesi öğrencileri, 3-4 yıl lisede 4 yılda üniversite döneminde teknik eğitim alırlar, üniversite eğitiminde de mühendislik eğitimi alırlar, bunun yanında pedogojik formasyon dersleride alırlar, şimdi pedogojik formasyon derslerim haricindeki dersleri alıp buraya yazacağım ve sen benim mühendis olup olmadığıma karar vereceksin. liseye gitmeden önce katsayı matsayı haberim yoktu, olsaydıda ben yine teknik liseyi tercih ederdim, keza hem eksiksiz olarak kültür derslerini aldım, hemde mesleki eğitim aldım. öss de birinci bölümden girdik evet, bu kadar bize yapılan haksızlığın dışında bu bizlere bir kolaylıktı. evet meslek liseleri teknisyen yetiştirir, ama çok başarılı olanlar avrupada böyle, giderler lisans okurlar, teflilerde onlardır, meslek lisesi sadece teknisyen yetiştirir diye birşeyi kısıtlayamazsın, engel koyamazsın, başarılıysa istediği bölümü okur. kanuni dayanağımızda 3975 sayılı mesleki ve teknik eğitim kanunudur.

    -----
    Ortak alan dersleri
    -----
    x Using Fundamentals of Information Technologies
    x Computer Programming I
    x Computer Hardware
    x Chemistry
    x Logic Circuits I
    x Circuit Analysis I
    x Mathematics I ( türev, integral, limit, trigonometri, analitk geometri )
    x Differential Equations
    x Technical Drawing
    x Physics I
    x Statistics and Probability
    x Work Health and Safety
    x Physics II
    x Mathematics II
    x Introduction to Object Oriented Programming
    x Introduction to Electronics Technology
    x Professional Mathematics
    x Logic Circuits II
    x Computer Programming II
    x Professional Software Applications
    x Multimedia Applications
    x Electronic Circuits
    x Microprocessors
    x Measurement and Instrumentation
    x Microcontrollers

    ------
    Bilgisayar alanı
    ------
    xData Structures and Algorithms
    xDatabase Management Systems
    xWeb Design
    xOperating Systems
    xSoftware Engineering ( Mühendis değilsek bu ne lan :D )
    xWeb Programming
    xControl Systems
    xComputer Networks I
    xComputer Organization
    xLAN Server Management
    xComputer Networks II
    xComputer Architecture
    xEducational Software Development
    xTechnical Elective - 1-2 -3 -4

    ------
    Kontrol Alanı
    ------
    xControl Systems I
    xPneumatic Control
    xElectric Machines
    xControl Systems II
    xProgrammable Logic Controllers
    xElectric Control Technics
    xPower Electronics
    xDigital Control Systems I
    xIntroduction to Artificial Intelligence
    xControl System Software
    xDigital Control Systems II
    xIntroduction to Robotics
    xTechnical Elective - 1-2 -3 -4

    Şimdi ben mühendis değilim öylemi :) bi citroen yaa :D




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ramonypp

    http://resim.donanimhaber.com/post.asp?do=reply&q=1&messageID=41757884&toStyle=tm
    quote:

    Orijinalden alıntı: Temel Mühendis

    aslında işin çözümü yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi mezunlara teknolog ünvanı vermektir..boşuna saçmalıyor yök..he sonuç nolur derseniz bi mucize olmazsa danıştay açılan davalara bakar ve "mühendislik" ünvanını kaldırır bölümler yine olduğu gibi durur..doğrusu da budur..


    Arkadaşım seni hiçbirşey bilmekle suçluyorum, çünkü ben Teknik Lise okudum, ve normalde meslek liseleri ve düz liseler 3 yıl okurken ben 4 yıl okudum, kültür derslerinide eksiksiz olark aldım, bunun yanında teknik eğitimde aldım. Halimdende çok memnunum. Marmara Tefliyim, istersen birgün gel labaratuarlarımızı gez, senin o çok önde üniversitenden bir eksik görecekmisin? büyük ihtimallede kendi fakülteni eksik göreceksin :) bu bir ünvan meselesidir, teknoloji fakültesi dünyada nasıldır bilmem lakin, teknik eğitim fakültesi öğrencileri, 3-4 yıl lisede 4 yılda üniversite döneminde teknik eğitim alırlar, üniversite eğitiminde de mühendislik eğitimi alırlar, bunun yanında pedogojik formasyon dersleride alırlar, şimdi pedogojik formasyon derslerim haricindeki dersleri alıp buraya yazacağım ve sen benim mühendis olup olmadığıma karar vereceksin. liseye gitmeden önce katsayı matsayı haberim yoktu, olsaydıda ben yine teknik liseyi tercih ederdim, keza hem eksiksiz olarak kültür derslerini aldım, hemde mesleki eğitim aldım. öss de birinci bölümden girdik evet, bu kadar bize yapılan haksızlığın dışında bu bizlere bir kolaylıktı. evet meslek liseleri teknisyen yetiştirir, ama çok başarılı olanlar avrupada böyle, giderler lisans okurlar, teflilerde onlardır, meslek lisesi sadece teknisyen yetiştirir diye birşeyi kısıtlayamazsın, engel koyamazsın, başarılıysa istediği bölümü okur. kanuni dayanağımızda 3975 sayılı mesleki ve teknik eğitim kanunudur.

    -----
    Ortak alan dersleri
    -----
    x Using Fundamentals of Information Technologies
    x Computer Programming I
    x Computer Hardware
    x Chemistry
    x Logic Circuits I
    x Circuit Analysis I
    x Mathematics I ( türev, integral, limit, trigonometri, analitk geometri )
    x Differential Equations
    x Technical Drawing
    x Physics I
    x Statistics and Probability
    x Work Health and Safety
    x Physics II
    x Mathematics II
    x Introduction to Object Oriented Programming
    x Introduction to Electronics Technology
    x Professional Mathematics
    x Logic Circuits II
    x Computer Programming II
    x Professional Software Applications
    x Multimedia Applications
    x Electronic Circuits
    x Microprocessors
    x Measurement and Instrumentation
    x Microcontrollers

    ------
    Bilgisayar alanı
    ------
    xData Structures and Algorithms
    xDatabase Management Systems
    xWeb Design
    xOperating Systems
    xSoftware Engineering ( Mühendis değilsek bu ne lan :D )
    xWeb Programming
    xControl Systems
    xComputer Networks I
    xComputer Organization
    xLAN Server Management
    xComputer Networks II
    xComputer Architecture
    xEducational Software Development
    xTechnical Elective - 1-2 -3 -4

    ------
    Kontrol Alanı
    ------
    xControl Systems I
    xPneumatic Control
    xElectric Machines
    xControl Systems II
    xProgrammable Logic Controllers
    xElectric Control Technics
    xPower Electronics
    xDigital Control Systems I
    xIntroduction to Artificial Intelligence
    xControl System Software
    xDigital Control Systems II
    xIntroduction to Robotics
    xTechnical Elective - 1-2 -3 -4

    Şimdi ben mühendis değilim öylemi :) bi citroen yaa :D

    aslında kısmen haklısınız ve size katılıyorum..teknik liselerde çok iyi öğrenciler var..teknoloji fakülteleri şuanki kontenjanlarıyla kalsa bence çok iyi olur..çünkü sayıları az,başarılı meslekliler de buralara girer ve müh. olur..

    ama o kontenjanlar 3-5 sene sonra öyle kalmayacak hemen hemen her üni.de bi müh.fak. bi de tekn.fak. açacaklar..zaten şuan ki haliyle bile fazla mühendis var..o zaman ne olur bilemiyorum...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Temel Mühendis

    quote:

    Orijinalden alıntı: ramonypp

    http://resim.donanimhaber.com/post.asp?do=reply&q=1&messageID=41757884&toStyle=tm
    quote:

    Orijinalden alıntı: Temel Mühendis

    aslında işin çözümü yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi mezunlara teknolog ünvanı vermektir..boşuna saçmalıyor yök..he sonuç nolur derseniz bi mucize olmazsa danıştay açılan davalara bakar ve "mühendislik" ünvanını kaldırır bölümler yine olduğu gibi durur..doğrusu da budur..


    Arkadaşım seni hiçbirşey bilmekle suçluyorum, çünkü ben Teknik Lise okudum, ve normalde meslek liseleri ve düz liseler 3 yıl okurken ben 4 yıl okudum, kültür derslerinide eksiksiz olark aldım, bunun yanında teknik eğitimde aldım. Halimdende çok memnunum. Marmara Tefliyim, istersen birgün gel labaratuarlarımızı gez, senin o çok önde üniversitenden bir eksik görecekmisin? büyük ihtimallede kendi fakülteni eksik göreceksin :) bu bir ünvan meselesidir, teknoloji fakültesi dünyada nasıldır bilmem lakin, teknik eğitim fakültesi öğrencileri, 3-4 yıl lisede 4 yılda üniversite döneminde teknik eğitim alırlar, üniversite eğitiminde de mühendislik eğitimi alırlar, bunun yanında pedogojik formasyon dersleride alırlar, şimdi pedogojik formasyon derslerim haricindeki dersleri alıp buraya yazacağım ve sen benim mühendis olup olmadığıma karar vereceksin. liseye gitmeden önce katsayı matsayı haberim yoktu, olsaydıda ben yine teknik liseyi tercih ederdim, keza hem eksiksiz olarak kültür derslerini aldım, hemde mesleki eğitim aldım. öss de birinci bölümden girdik evet, bu kadar bize yapılan haksızlığın dışında bu bizlere bir kolaylıktı. evet meslek liseleri teknisyen yetiştirir, ama çok başarılı olanlar avrupada böyle, giderler lisans okurlar, teflilerde onlardır, meslek lisesi sadece teknisyen yetiştirir diye birşeyi kısıtlayamazsın, engel koyamazsın, başarılıysa istediği bölümü okur. kanuni dayanağımızda 3975 sayılı mesleki ve teknik eğitim kanunudur.

    -----
    Ortak alan dersleri
    -----
    x Using Fundamentals of Information Technologies
    x Computer Programming I
    x Computer Hardware
    x Chemistry
    x Logic Circuits I
    x Circuit Analysis I
    x Mathematics I ( türev, integral, limit, trigonometri, analitk geometri )
    x Differential Equations
    x Technical Drawing
    x Physics I
    x Statistics and Probability
    x Work Health and Safety
    x Physics II
    x Mathematics II
    x Introduction to Object Oriented Programming
    x Introduction to Electronics Technology
    x Professional Mathematics
    x Logic Circuits II
    x Computer Programming II
    x Professional Software Applications
    x Multimedia Applications
    x Electronic Circuits
    x Microprocessors
    x Measurement and Instrumentation
    x Microcontrollers

    ------
    Bilgisayar alanı
    ------
    xData Structures and Algorithms
    xDatabase Management Systems
    xWeb Design
    xOperating Systems
    xSoftware Engineering ( Mühendis değilsek bu ne lan :D )
    xWeb Programming
    xControl Systems
    xComputer Networks I
    xComputer Organization
    xLAN Server Management
    xComputer Networks II
    xComputer Architecture
    xEducational Software Development
    xTechnical Elective - 1-2 -3 -4

    ------
    Kontrol Alanı
    ------
    xControl Systems I
    xPneumatic Control
    xElectric Machines
    xControl Systems II
    xProgrammable Logic Controllers
    xElectric Control Technics
    xPower Electronics
    xDigital Control Systems I
    xIntroduction to Artificial Intelligence
    xControl System Software
    xDigital Control Systems II
    xIntroduction to Robotics
    xTechnical Elective - 1-2 -3 -4

    Şimdi ben mühendis değilim öylemi :) bi citroen yaa :D

    aslında kısmen haklısınız ve size katılıyorum..teknik liselerde çok iyi öğrenciler var..teknoloji fakülteleri şuanki kontenjanlarıyla kalsa bence çok iyi olur..çünkü sayıları az,başarılı meslekliler de buralara girer ve müh. olur..

    ama o kontenjanlar 3-5 sene sonra öyle kalmayacak hemen hemen her üni.de bi müh.fak. bi de tekn.fak. açacaklar..zaten şuan ki haliyle bile fazla mühendis var..o zaman ne olur bilemiyorum...

    muhendıslerın yuzde 25 ıssız denıyor yada baska ıslerde calısıyorlar denıyor, ama sanayı sektoru yada bılısım sektoru yetkın teknık eleman bulamıyoruz dıyorlar bılısım sektorundede yetkın elemanlar eksık bence bu ıssız kısım okula takılmak ıcın gelen kendını gelıstırmeyen sahıslar bızdede var onlardan bu acıgın var olmus olması bıze bır unvan verılmıyor olması yanlıstır ha zaten basarısızsak sıstem bızı zaten eleyecektır kımsenın korkmasına gerek yok yanı




  • arkadas dıyorkı o zaman ebelerıde jınekolog yapalım arkadasım nıye sacmalıyorsunkı ebe ne egıtım alıyorkı ben aldıgım egıtımın unvanını ıstıyorum sadece adaletsız davranmaya gerek yok bızı bu hale sokan statukodur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ramonypp

    http://resim.donanimhaber.com/post.asp?do=reply&q=1&messageID=41757884&toStyle=tm
    quote:

    Orijinalden alıntı: Temel Mühendis

    aslında işin çözümü yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi mezunlara teknolog ünvanı vermektir..boşuna saçmalıyor yök..he sonuç nolur derseniz bi mucize olmazsa danıştay açılan davalara bakar ve "mühendislik" ünvanını kaldırır bölümler yine olduğu gibi durur..doğrusu da budur..


    Arkadaşım seni hiçbirşey bilmekle suçluyorum, çünkü ben Teknik Lise okudum, ve normalde meslek liseleri ve düz liseler 3 yıl okurken ben 4 yıl okudum, kültür derslerinide eksiksiz olark aldım, bunun yanında teknik eğitimde aldım. Halimdende çok memnunum. Marmara Tefliyim, istersen birgün gel labaratuarlarımızı gez, senin o çok önde üniversitenden bir eksik görecekmisin? büyük ihtimallede kendi fakülteni eksik göreceksin :) bu bir ünvan meselesidir, teknoloji fakültesi dünyada nasıldır bilmem lakin, teknik eğitim fakültesi öğrencileri, 3-4 yıl lisede 4 yılda üniversite döneminde teknik eğitim alırlar, üniversite eğitiminde de mühendislik eğitimi alırlar, bunun yanında pedogojik formasyon dersleride alırlar, şimdi pedogojik formasyon derslerim haricindeki dersleri alıp buraya yazacağım ve sen benim mühendis olup olmadığıma karar vereceksin. liseye gitmeden önce katsayı matsayı haberim yoktu, olsaydıda ben yine teknik liseyi tercih ederdim, keza hem eksiksiz olarak kültür derslerini aldım, hemde mesleki eğitim aldım. öss de birinci bölümden girdik evet, bu kadar bize yapılan haksızlığın dışında bu bizlere bir kolaylıktı. evet meslek liseleri teknisyen yetiştirir, ama çok başarılı olanlar avrupada böyle, giderler lisans okurlar, teflilerde onlardır, meslek lisesi sadece teknisyen yetiştirir diye birşeyi kısıtlayamazsın, engel koyamazsın, başarılıysa istediği bölümü okur. kanuni dayanağımızda 3975 sayılı mesleki ve teknik eğitim kanunudur.

    -----
    Ortak alan dersleri
    -----
    x Using Fundamentals of Information Technologies
    x Computer Programming I
    x Computer Hardware
    x Chemistry
    x Logic Circuits I
    x Circuit Analysis I
    x Mathematics I ( türev, integral, limit, trigonometri, analitk geometri )
    x Differential Equations
    x Technical Drawing
    x Physics I
    x Statistics and Probability
    x Work Health and Safety
    x Physics II
    x Mathematics II
    x Introduction to Object Oriented Programming
    x Introduction to Electronics Technology
    x Professional Mathematics
    x Logic Circuits II
    x Computer Programming II
    x Professional Software Applications
    x Multimedia Applications
    x Electronic Circuits
    x Microprocessors
    x Measurement and Instrumentation
    x Microcontrollers

    ------
    Bilgisayar alanı
    ------
    xData Structures and Algorithms
    xDatabase Management Systems
    xWeb Design
    xOperating Systems
    xSoftware Engineering ( Mühendis değilsek bu ne lan :D )
    xWeb Programming
    xControl Systems
    xComputer Networks I
    xComputer Organization
    xLAN Server Management
    xComputer Networks II
    xComputer Architecture
    xEducational Software Development
    xTechnical Elective - 1-2 -3 -4

    ------
    Kontrol Alanı
    ------
    xControl Systems I
    xPneumatic Control
    xElectric Machines
    xControl Systems II
    xProgrammable Logic Controllers
    xElectric Control Technics
    xPower Electronics
    xDigital Control Systems I
    xIntroduction to Artificial Intelligence
    xControl System Software
    xDigital Control Systems II
    xIntroduction to Robotics
    xTechnical Elective - 1-2 -3 -4

    Şimdi ben mühendis değilim öylemi :) bi citroen yaa :D


    Forumu okuduktan sonra tam ben de böyle birşeyler yazacaktım ki senin yazını gördüm tekrar etmeye gerek yok. +1 üstelik bir de katsayı mağdurları var. Şimdi ben yaptıkları netlerle nasayı kıl payı kaçıran arkadaşlarıma bir örnek veriyorum: yıl 1999 aynı puan aldığım arkadaşım itü fizik müh. girdi. ben ise marmara 2 yıllık elektronik. haydi açıklayın lütfen o zaman benim yerime bir sürü düz liseli mühendisliğe girdi. hem de ben ATL de 5 yıl ingilizce mesleki ve fen ve kültürel dersleri alırken onun en teknik faaliyeti joystik tutmak ve basit bir elektrik devresi yapmaktı dönem ödevi niyetine.. Arkadaşlar lütfen objektif olalım. Bilim bunu gerektirir.kaldı ki bu durum kimseyi değersizleştirmez kimseye de değer katmaz ancak devletteki arkadaşlar ciddi sıkıntılar yaşıyorlar. Piyasa kısmen farkında neyin ne olduğunun.

    2004 yılında bir iş görüşmesinde başımdan geçen olay. Şu an Türkiye de faaliyette olmayan bir İtalyan firması. Sektör elektronik-haberleşme. İtalyan müdür bana teknik eğitim mezunu olduğum için çağırıldığımı ve 6 ay boyunca müh. denediklerini ancak 2 tane başarılı müh. bulduklarını sonra tef keşfettiklerini ve aldıkları bir teflinin 2 müh. ile çok uyumlu çalıştıklarını o yüzden 1 tefli daha almak istediklerini belirtti. Adam özellikle mühendislerin teflilere sürekli birşeyler danışmasına hayret ettiğini söylüyordu. Eminim ki o tefli arkadaş da mühendislerden bir çok şey öğrenmiştir. burada görmenizi istediğim nokta birlikte çalışmaya bakın. göreceksiniz çok başarılı işler çıkacak ortaya. bu arada bu konuşmayı ingilizce yapmıştık. benden sonra özellikle ATL kökenli TEF mezunları baktılar. küresel krizde mortladılar ama. :)




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.