Şimdi Ara

Teknoloji Fakültesi ? Mühendislik Fakültesi ? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
382
Cevap
7
Favori
105.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teknoloji fakültesi daha çok işin pratik kısmını içeriyor. Zaten imza yetkilerinin olmaması bunu destekliyor. Ayrıca kapatılması falan da söz konusuyken bence tercih etmemek lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: King_Leoric31

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: King_Leoric31

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m



    quote:


    Bilader bu kadar havadan uçma. Öncelikle piyasa hakkında gerçekten çok bilgisiz olduğun ve seminerlerde duyduklarını çok ciddiye aldığın belli oldu

    Öncelikle piyasada iş arıyorsan %99 ihtimal mühendislik fakültesi mezunu bir mülakatçıya denk geleceksin ki o da seni bu fakülteden mezun olduğun için %95 ihtimalle beğenmeyecektir.Bak bu kadar kesin konuşuyorum çünkü bu işin içindeyiz koçum biz sağdan soldan seminerden duyduklarımızla millete şov yapmıyoruz sallamıyoruz.

    Ayrıca bu kadar övündüğünüz teorik değil pratik olayınada biraz göz gezdirme fırsatım oldu normal bir mühendislik fakültesinde yapılan staj 60 iş günüdür.

    Bizden farklı olarak 12 gün daha staj yapıyorsunuz. Bu mu inanılmaz pratik dediğiniz olay.

    Ayrıca dediğim gibi haftalık ders programlarına baktığımda ders isimleri ve kredilerinin aynı olduğunu fakat ders saatlerinin farklı olduğu gözüme çarptı mesela örnek vermek gerekirse ki 2 post öncesinden vermiştim.


    Teknoloji fakültesi aldığınız mat1/mat2/dif denklemler/müh mat dersleri ayda 15saat iken
    Mühendislik fakültesi aldığımız mat1/mat2/difdenklemler/mühmat dersleri ayda 36 saat

    teorik derslere bakış açınız bu kadar ve bu çoğu ders için böyle bunu da insanların bilmeye hakkı var.


    bu konuda daha çok bilgi almak isteyen arkadaşlar için gerekli kaynağıda vereyim 2 fakültenin de ders programını rahatlıkla karşılaştırabilsinler


    https://sabis.sakarya.edu.tr/dersprogramlari/


    Aynı zamanda mühendislik kökeni olmayan hocalardan ders almak arkadaşların çok hoşuna gider bunun içinde bir iki örnek vermek gerekirse


    Sakarya üniversitesi teknoloji fakültesi inşaat mühendisliği bölümü hocalarından.


    -Yrd.Doç.Dr. Tahir AKGÜL
    Lisans eğitimi:Yapı Eğitimi Bölümü
    Yüksek Lisans:YAPI EĞİTİMİ ANABİLİM DALI

    -Yrd.Doç.Dr.İsa Vural

    Lisans eğitimi:YAPI EĞİTİMİ ANABİLİM DALI
    Yüksek Lisans:YAPI EĞİTİMİ ANABİLİM DALI

    Görüldüğü üzere hocalar mühendis kökenli değil tam tersi teknik eğitim fakültesi mezunlarıdır yani meslek lisesine ders veren hocalardan farkı yoktur.

    İsteyen arkadaşlar için sakarya teknoloji fakültesi inşaat mühendisliği bölümü akademik kadrosu:http://www.inm.sakarya.edu.tr/tr/p/383/akademik-kadro


    bana böyle kaynaklarla gel koçum sağdan soldan duyduklarınla sallama.



    İnsan olmayı senden mi öğrenecez hadini bil

    Ordan burdan bilgi alyosun işte bu kadar bilgilerle geliyosun yorum yapıyosun

    siz gerçekten ya piyasa denen şeyi bilmiyosunuz yada aynı evrende yaşamıyoruz

    PİYASADAKİ ŞİRKETLERDE İŞE KİMİN ALINACAĞINA EĞER TAŞERON FİRMAYSA İŞ YERİ SAHİBİNİN KENDİ BÜYÜK BİR ŞİRKETSE İŞLETME MEZUNU BİRİ BELİRLİYO DAHA BUNU BİLMİYOSUNUZ BURDA GELMİŞ SAÇMA SAPAN YORUM YAPIYOSUNUZ

    ARKADAŞ BİZDEN 12 GÜN FARKLI STAJ YAPIYODUNUZ BUMUYDU FARK DEMİŞ İŞTE DYORUM SİZİN HİÇ BİRŞEYDEN HABERİNİZ YOK

    TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ 4.SINIFIN 1DÖNEMİ YANİ YAKLAŞIK 4 -5 AY İŞ YERİNDE İŞİ ÖĞRENİR :))))) ADAM 12 GÜN FARK VAR DEMİŞ OKADAR İŞTE SİZİN BİLGİNİZ

    AYRICA O BİZE GÖSTERDİĞİN İSİMLERİ YAINLAMAK ÇOK AYIP ADAMLARIN İSİMLERİNİ VERMİŞSİNİZ HABERLERİ OLMADAN BUNA HAKKINIZ YOK

    ORDA ADAMLAR TEKNİK ÖĞRETMEN DEĞİL ADAMLAR YATAY GEÇİŞLE DAHA TEKNOLOJİ FAKÜLLERİ YOKKEN MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİNE GEÇMİŞLER :))))))

    HE SİZ ŞİMD ONUDA KABUL ETMİSİNİZ TABİ ADAM SAKARYA ÜNİVERSİTESİNDE MÜHENDİSLİK OKMAAYI BAŞARMIŞ BİTİRMİŞ YÜKSEK LİSANSINI YAPMIŞ


    SİZİN DEDİKLERİNİZ BİRBİRİNİ TUTMUYORKİ ONA BAKARSAN YANİ 2 YILIKTAN MÜHENDİSLİĞE GEÇİŞ YAPMIŞ DAA SONRADA ÖĞRETİM ELEMANI OLARAK MÜHENDİLİK FAKÜLTESİNDE ÇALIŞAN KİMSE YOK MU YANİ YA SİZ GERÇEKTEN BU KADAR NASIL BİLGİSİZSİNİZ BURDA GELMİŞ YORUM YAPIYOSUNUZ.



    AYRICA MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ OLSUN TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ OLSUN DERSLERE SADECE MÜHENDİS GİRECEK DİYE ZORUNLU BİR KURAL YOK FEN EDEBİYATTAN MATEMATİK PROFU GELİP DERSİNİZE GİRER AYNI ŞEKİLDE FİZİKÇİ GELİR DERSİNİZE GİRER BUNLARI BİLE BİLMİYOSUNUZ DAHA :)))))))

    O DERS SAHATLERİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNDEDE DEĞİŞİYOR AYRICA SİZDE BÜTÜN MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİNDE UYGULAMA NEREDEYSE 0 YALANDAN LAB KOŞULARI VAR AZ BUÇUK BİRŞEY GÖRÜYOSNUZ ORDA FAKÜLTEYİ BİTİRİNCE İŞİ BİLMİYORUM BEN NE YAPACAĞIM DİYE GERİLİYORSUNUZ YANLISSA YALAN DİYİN YILARDIR GÖRDÜĞÜM ŞEY BUDUR


    BU ARADA 2 TANE HOCA ÖRENEĞİ VERMİŞ ADAMLARDA YÜKSEK LİSANISI YAPMIŞ HOCALAR NİCESİ

    MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNDEDE DERSE GİRMİŞ ÖYLE HOCALAR VARKİ :))))



    Sen ne saçmalıyorsun ya kafan mı iyi? başka bir forumda arkadaşın teki ile konuştuğumuzda senin yazdıklarını yazmıştı bende o arkadaşa gerekli cevabı vermiştim.

    Okumadan etmeden kalkıpta cahillik yapma. Ben kaynak gösterdim gerekli şeyleri gösterdim akademik kadro meslek lisesinden farksız ve dediğin şeylerde tamamen tutarsız.

    Hocalar yapı öğretmenliği üzerine lisans okuyup inşaat mühendisliği üzerine doktora yapınca mühendis olduğunu felan mı sanıyorsun? tabiki de hayır. hocaların kökeni meslek lisesi çıkışlı hocalarınızdan farksız önce bil ve üslubunla konuş.Hocaların TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ mezunu yani YAPI ÖĞRETMENİ malesefki mühendis değiller.

    Ve aynı zamandada piyasanın içindeyiz yani sallamasyon bir bilgi yok orada. Babamda 20 yıllık mühendis yani piyasanın içinde olmasak anlattığın şeyleri yiyecez.

    Önlisans örneğini vermişsin evet.. kişinin hangi önlisans programını bitirdiğinin pek bir önemi yoktur eğer eğitim hayatına devam ediyorsa LİSANS programı önemlidir.Yani sana mesleğini verecek programın lisans programındır eğer lisans programı OKUMADIYSAN o zaman önlisans programınla mesleğini yaparsın

    Fen edebiyattan mat profu gelip derse girer felan demişin ya valla çok güldüm.evet girer ama alanındaki bir hoca sana ders verir kalkıp meslek lisesi hocası vermez.

    Ders saatleri Müh fakültesinde değişmiyor canım abet almış akredite olmuş üniversitelerde ders saatleri hemen hemen aynıdır krediler farklıdır. Sizinkiler neredeyse yarısından az.

    O adamların isimlerini yayınlamak gibi bir hakkım yok mu?

    Bunlar çok kolay bilgiler hacım gidersin sakarya teknoloji fakültesi inşaat mühendisliğinin sitesine girer akademik kadrodan bunlara
    bakabilirsin eğer bunu yapmayı bile düşünemiyorsan ve bu bilgilere nerden ulaştığımı anlayamıyorsan kusura bakma ama gerçekten çok cahilsin.

    Dediğim gibi ben konuşurkende sektörün içinden konuşuyorum ve kaynak gösteriyorum senin en alta yazdığın post gibi KENDİ FAKÜLTEMİN 50 tane başarısını bulurum.

    Sen benim dediklerimi gerçekten anlamıyorsun iş konusundada benimde çok tanıdığım var daha 2 gün önce isim vermeden anlatcam çok büyük bir projede mühendislik yapan tanıdığımada sordum cevap şu EĞER ÜNİVERSİTEN ODTÜ,İTÜ değil ise işveren sana tutupta way efendi Anadolu üniversitesi mezunu,vay efendim kocaeli mezunu gibi şeyler yapmıyo dei direk baktıkları şeyler ne biliyosun ne bilmiyosun oluyor oda okulda heleki Türkiyedeki ne mühendislik eğitimiyle olmaz kendin geliştirecen dedi kurslara gidecen sürekli alanın neyse onla ugraşacan dedi.

    Şimdi gel gel gelim dediklerine okurken senin gerçekten piyasayla alakan olmadığını veya sırf mühendislik fakültesi mezunusun diye bu işe objektif bakamadığını anladım

    Sen ilk önce git bir firmaya halka ilişkiler sorumlusunun ne işe yaradğını öğren

    Sonra şirketler gidip üniveristenin eğer itü,odtü değil ise sende aranan koşulların ne olduğun öğren

    sonra benim yazdıklarımı tam anla gel konuş benle fen edebittan hocalar gelir dedim gerkerise sen onu gittmişisn meslek liselihocaya bağlamışısın

    beliki amacın farklı SENDE BİLİYORSUN YERİ GELİR TENİK ÖĞRETMENDE ders anlatır işinde uzmansa sadece derse girenler mühendis değildir sen gerçekten çok ama çok bilgisisin kusura bakma

    bak seninde değğin gibi bu fakülteler daha 5 sene oldu kurulalı ama ona rağmen başladırlar projelerde 1.olmaya olm içinin rahat etmedği belli beliki yanlış tercihten için yanıyor araştırıyorsun






    saçmalama dostum bak şimdi olayı anlatayımda sana cahil cahil konuşma. evet arkadaşın çok doğru söylemiş odtü itü bitirmediğin sürece hangi mühendislik fakültesinden mezun olduğun çok önemli değil.

    aranan koşullarıda çok iyi biliyorum. şirketteki halkla ilişkiler uzmanı seni işe alırken senin mühendislik bilgin hakkında pek bilgi sahibi olamıyor ön elemede bu kişiyle konuştuktan sonra bir de mühendis seni mülakata alıyor yani dediklerin sadece buz dağının görünen kısmı.

    ders anlatma işindede anlattığım gibi teknik öğretmenden ders almak var. bir de mühendis kökenli bir hocadan ders almak var. Tabi bunlar birazcık vizyonu geliştirebilecek şeyler ama ne olduğunu bilmiyorsun demi?


    Projelerde 1. olmak çok mu önemli sence? Benim okuduğum okul boğaziçi üniversitesininher yıl yaptığı Design & Construct isimli yarışmada son 5 yıldır ilk 5 te ve 2 sene üst üste 1.liği var.

    Hocaların çoğu yüksek lisansını ve doktorasını türkiyede değil yurt dışında Kanada/Texas/Almanya gibi ülkelerin üniversitelerinde yapmış.

    İşte bu adamdan alacağın vizyon ile yapı öğretmeninden alacağın vizyonun ve bilginin arasındaki uçurumdan bahsediyorum. Yani bu sidik yarıştırmaya benzemez sen bir yapı öğretmeniyle bir mühendisi eğitim açısından kıyaslayamazsın.

    Senin mantığınla gidersek dershanede mühendislik eğitimi açılsın atayalım 2 tane ders anlatabilecek adamı ders anlatmakta ne var yetiştirsinler mühendis.


    SEN BU KADAR CAHİL NASIL OLUYOSUN YA


    SİEMESN,BOCH gibi firmalara gidince orda mülakata alırlar ordada itü odtülü değilsen hangi üniversiteden mezun oldğununun bir faydası yok.

    Ne bildiğini tecrübe,soruyolar dil,yazılım vb,


    Küçük firmalar ise direk tecrübe sorarlar ki orda teknoloji fakültesi stajdan dolayı çok avantajlı

    Ben işin ehli olmuş piyasada çalışan mühendis tanıdılarma sordum;

    Bir tanesi İTÜ mezunu kendi akrabasına Elektrik-elektronik mühendisliği yazdırdı teknoloji fakültesini

    Diğeri SİEMESN TE 8 bin tl maaş alan anadolu üniversitesi mezunu işe naıl girdiğini sordum dediği şu tecrübe

    onada sordum bi fark var mı diye oda aynı şeyi dedi İTÜ ODTÜ değilsen ister teknoloji ister mühendilik fakültesi oku hiçbirşey ifade etmez

    sadece kendini geliştir dedi.



    Bu dediklerinin sadece büyük firmalarda küçük firmalarda öyle işe mülakatla filan alınmadığını bırak halka ilişkileri direk patronun gelip konuştuğunu ordada parada cimri davrandıklarını söyledi


    O yüzden diyorum teknoloji fakültesi daha avantajlı diye sen yanlış tercih yapım diye gıcık olmusun bak üniversitlerin hocaarlını bile tek tek incelmesiin :))))))


    al kaynak kaynak diye tuturdun ben sen gibide araştırmadım böyle niceleri var ben saygısızlık yapmak istemiyorum ama durum budur

    al mühendislik fakültesinde teknik eğitim faküleli hoca var mı yok mu öğrende sus
    http://www.atauni.edu.tr/#ozel=ihsan-efeoglu-


    beklediğim cevap gelmemiş. siemens bosch felan türkiyede gösterebildiğin 2 örnek oralardada benim alanımla ilgili çalışan kimse yok.

    ayrıca bir tek örnek göstermişsin.

    hocaları tek tek inceleme gibi bir durum yok akademik kadrosundan 2 tane hocaya tıkladım ve 2sinin de teknik eğitim mezunu olması ilgimi çekti.

    neyse 2 tane şirketi örnek gösterebildiğine göre biraz hayaller aleminde uçuyorsun fazla uçma düşersin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lubnatsimehc

    Teknoloji fakültesi daha çok işin pratik kısmını içeriyor. Zaten imza yetkilerinin olmaması bunu destekliyor. Ayrıca kapatılması falan da söz konusuyken bence tercih etmemek lazım.

    İMZA YETKİLERİ VAR GİT ARAŞTIR SONRA GEL KONUŞ
  • quote:

    Orijinalden alıntı: King_Leoric31

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: King_Leoric31

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: King_Leoric31

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m



    quote:


    Bilader bu kadar havadan uçma. Öncelikle piyasa hakkında gerçekten çok bilgisiz olduğun ve seminerlerde duyduklarını çok ciddiye aldığın belli oldu

    Öncelikle piyasada iş arıyorsan %99 ihtimal mühendislik fakültesi mezunu bir mülakatçıya denk geleceksin ki o da seni bu fakülteden mezun olduğun için %95 ihtimalle beğenmeyecektir.Bak bu kadar kesin konuşuyorum çünkü bu işin içindeyiz koçum biz sağdan soldan seminerden duyduklarımızla millete şov yapmıyoruz sallamıyoruz.

    Ayrıca bu kadar övündüğünüz teorik değil pratik olayınada biraz göz gezdirme fırsatım oldu normal bir mühendislik fakültesinde yapılan staj 60 iş günüdür.

    Bizden farklı olarak 12 gün daha staj yapıyorsunuz. Bu mu inanılmaz pratik dediğiniz olay.

    Ayrıca dediğim gibi haftalık ders programlarına baktığımda ders isimleri ve kredilerinin aynı olduğunu fakat ders saatlerinin farklı olduğu gözüme çarptı mesela örnek vermek gerekirse ki 2 post öncesinden vermiştim.


    Teknoloji fakültesi aldığınız mat1/mat2/dif denklemler/müh mat dersleri ayda 15saat iken
    Mühendislik fakültesi aldığımız mat1/mat2/difdenklemler/mühmat dersleri ayda 36 saat

    teorik derslere bakış açınız bu kadar ve bu çoğu ders için böyle bunu da insanların bilmeye hakkı var.


    bu konuda daha çok bilgi almak isteyen arkadaşlar için gerekli kaynağıda vereyim 2 fakültenin de ders programını rahatlıkla karşılaştırabilsinler


    https://sabis.sakarya.edu.tr/dersprogramlari/


    Aynı zamanda mühendislik kökeni olmayan hocalardan ders almak arkadaşların çok hoşuna gider bunun içinde bir iki örnek vermek gerekirse


    Sakarya üniversitesi teknoloji fakültesi inşaat mühendisliği bölümü hocalarından.


    -Yrd.Doç.Dr. Tahir AKGÜL
    Lisans eğitimi:Yapı Eğitimi Bölümü
    Yüksek Lisans:YAPI EĞİTİMİ ANABİLİM DALI

    -Yrd.Doç.Dr.İsa Vural

    Lisans eğitimi:YAPI EĞİTİMİ ANABİLİM DALI
    Yüksek Lisans:YAPI EĞİTİMİ ANABİLİM DALI

    Görüldüğü üzere hocalar mühendis kökenli değil tam tersi teknik eğitim fakültesi mezunlarıdır yani meslek lisesine ders veren hocalardan farkı yoktur.

    İsteyen arkadaşlar için sakarya teknoloji fakültesi inşaat mühendisliği bölümü akademik kadrosu:http://www.inm.sakarya.edu.tr/tr/p/383/akademik-kadro


    bana böyle kaynaklarla gel koçum sağdan soldan duyduklarınla sallama.



    İnsan olmayı senden mi öğrenecez hadini bil

    Ordan burdan bilgi alyosun işte bu kadar bilgilerle geliyosun yorum yapıyosun

    siz gerçekten ya piyasa denen şeyi bilmiyosunuz yada aynı evrende yaşamıyoruz

    PİYASADAKİ ŞİRKETLERDE İŞE KİMİN ALINACAĞINA EĞER TAŞERON FİRMAYSA İŞ YERİ SAHİBİNİN KENDİ BÜYÜK BİR ŞİRKETSE İŞLETME MEZUNU BİRİ BELİRLİYO DAHA BUNU BİLMİYOSUNUZ BURDA GELMİŞ SAÇMA SAPAN YORUM YAPIYOSUNUZ

    ARKADAŞ BİZDEN 12 GÜN FARKLI STAJ YAPIYODUNUZ BUMUYDU FARK DEMİŞ İŞTE DYORUM SİZİN HİÇ BİRŞEYDEN HABERİNİZ YOK

    TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ 4.SINIFIN 1DÖNEMİ YANİ YAKLAŞIK 4 -5 AY İŞ YERİNDE İŞİ ÖĞRENİR :))))) ADAM 12 GÜN FARK VAR DEMİŞ OKADAR İŞTE SİZİN BİLGİNİZ

    AYRICA O BİZE GÖSTERDİĞİN İSİMLERİ YAINLAMAK ÇOK AYIP ADAMLARIN İSİMLERİNİ VERMİŞSİNİZ HABERLERİ OLMADAN BUNA HAKKINIZ YOK

    ORDA ADAMLAR TEKNİK ÖĞRETMEN DEĞİL ADAMLAR YATAY GEÇİŞLE DAHA TEKNOLOJİ FAKÜLLERİ YOKKEN MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİNE GEÇMİŞLER :))))))

    HE SİZ ŞİMD ONUDA KABUL ETMİSİNİZ TABİ ADAM SAKARYA ÜNİVERSİTESİNDE MÜHENDİSLİK OKMAAYI BAŞARMIŞ BİTİRMİŞ YÜKSEK LİSANSINI YAPMIŞ


    SİZİN DEDİKLERİNİZ BİRBİRİNİ TUTMUYORKİ ONA BAKARSAN YANİ 2 YILIKTAN MÜHENDİSLİĞE GEÇİŞ YAPMIŞ DAA SONRADA ÖĞRETİM ELEMANI OLARAK MÜHENDİLİK FAKÜLTESİNDE ÇALIŞAN KİMSE YOK MU YANİ YA SİZ GERÇEKTEN BU KADAR NASIL BİLGİSİZSİNİZ BURDA GELMİŞ YORUM YAPIYOSUNUZ.



    AYRICA MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ OLSUN TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ OLSUN DERSLERE SADECE MÜHENDİS GİRECEK DİYE ZORUNLU BİR KURAL YOK FEN EDEBİYATTAN MATEMATİK PROFU GELİP DERSİNİZE GİRER AYNI ŞEKİLDE FİZİKÇİ GELİR DERSİNİZE GİRER BUNLARI BİLE BİLMİYOSUNUZ DAHA :)))))))

    O DERS SAHATLERİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNDEDE DEĞİŞİYOR AYRICA SİZDE BÜTÜN MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİNDE UYGULAMA NEREDEYSE 0 YALANDAN LAB KOŞULARI VAR AZ BUÇUK BİRŞEY GÖRÜYOSNUZ ORDA FAKÜLTEYİ BİTİRİNCE İŞİ BİLMİYORUM BEN NE YAPACAĞIM DİYE GERİLİYORSUNUZ YANLISSA YALAN DİYİN YILARDIR GÖRDÜĞÜM ŞEY BUDUR


    BU ARADA 2 TANE HOCA ÖRENEĞİ VERMİŞ ADAMLARDA YÜKSEK LİSANISI YAPMIŞ HOCALAR NİCESİ

    MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNDEDE DERSE GİRMİŞ ÖYLE HOCALAR VARKİ :))))



    Sen ne saçmalıyorsun ya kafan mı iyi? başka bir forumda arkadaşın teki ile konuştuğumuzda senin yazdıklarını yazmıştı bende o arkadaşa gerekli cevabı vermiştim.

    Okumadan etmeden kalkıpta cahillik yapma. Ben kaynak gösterdim gerekli şeyleri gösterdim akademik kadro meslek lisesinden farksız ve dediğin şeylerde tamamen tutarsız.

    Hocalar yapı öğretmenliği üzerine lisans okuyup inşaat mühendisliği üzerine doktora yapınca mühendis olduğunu felan mı sanıyorsun? tabiki de hayır. hocaların kökeni meslek lisesi çıkışlı hocalarınızdan farksız önce bil ve üslubunla konuş.Hocaların TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ mezunu yani YAPI ÖĞRETMENİ malesefki mühendis değiller.

    Ve aynı zamandada piyasanın içindeyiz yani sallamasyon bir bilgi yok orada. Babamda 20 yıllık mühendis yani piyasanın içinde olmasak anlattığın şeyleri yiyecez.

    Önlisans örneğini vermişsin evet.. kişinin hangi önlisans programını bitirdiğinin pek bir önemi yoktur eğer eğitim hayatına devam ediyorsa LİSANS programı önemlidir.Yani sana mesleğini verecek programın lisans programındır eğer lisans programı OKUMADIYSAN o zaman önlisans programınla mesleğini yaparsın

    Fen edebiyattan mat profu gelip derse girer felan demişin ya valla çok güldüm.evet girer ama alanındaki bir hoca sana ders verir kalkıp meslek lisesi hocası vermez.

    Ders saatleri Müh fakültesinde değişmiyor canım abet almış akredite olmuş üniversitelerde ders saatleri hemen hemen aynıdır krediler farklıdır. Sizinkiler neredeyse yarısından az.

    O adamların isimlerini yayınlamak gibi bir hakkım yok mu?

    Bunlar çok kolay bilgiler hacım gidersin sakarya teknoloji fakültesi inşaat mühendisliğinin sitesine girer akademik kadrodan bunlara
    bakabilirsin eğer bunu yapmayı bile düşünemiyorsan ve bu bilgilere nerden ulaştığımı anlayamıyorsan kusura bakma ama gerçekten çok cahilsin.

    Dediğim gibi ben konuşurkende sektörün içinden konuşuyorum ve kaynak gösteriyorum senin en alta yazdığın post gibi KENDİ FAKÜLTEMİN 50 tane başarısını bulurum.

    Sen benim dediklerimi gerçekten anlamıyorsun iş konusundada benimde çok tanıdığım var daha 2 gün önce isim vermeden anlatcam çok büyük bir projede mühendislik yapan tanıdığımada sordum cevap şu EĞER ÜNİVERSİTEN ODTÜ,İTÜ değil ise işveren sana tutupta way efendi Anadolu üniversitesi mezunu,vay efendim kocaeli mezunu gibi şeyler yapmıyo dei direk baktıkları şeyler ne biliyosun ne bilmiyosun oluyor oda okulda heleki Türkiyedeki ne mühendislik eğitimiyle olmaz kendin geliştirecen dedi kurslara gidecen sürekli alanın neyse onla ugraşacan dedi.

    Şimdi gel gel gelim dediklerine okurken senin gerçekten piyasayla alakan olmadığını veya sırf mühendislik fakültesi mezunusun diye bu işe objektif bakamadığını anladım

    Sen ilk önce git bir firmaya halka ilişkiler sorumlusunun ne işe yaradğını öğren

    Sonra şirketler gidip üniveristenin eğer itü,odtü değil ise sende aranan koşulların ne olduğun öğren

    sonra benim yazdıklarımı tam anla gel konuş benle fen edebittan hocalar gelir dedim gerkerise sen onu gittmişisn meslek liselihocaya bağlamışısın

    beliki amacın farklı SENDE BİLİYORSUN YERİ GELİR TENİK ÖĞRETMENDE ders anlatır işinde uzmansa sadece derse girenler mühendis değildir sen gerçekten çok ama çok bilgisisin kusura bakma

    bak seninde değğin gibi bu fakülteler daha 5 sene oldu kurulalı ama ona rağmen başladırlar projelerde 1.olmaya olm içinin rahat etmedği belli beliki yanlış tercihten için yanıyor araştırıyorsun






    saçmalama dostum bak şimdi olayı anlatayımda sana cahil cahil konuşma. evet arkadaşın çok doğru söylemiş odtü itü bitirmediğin sürece hangi mühendislik fakültesinden mezun olduğun çok önemli değil.

    aranan koşullarıda çok iyi biliyorum. şirketteki halkla ilişkiler uzmanı seni işe alırken senin mühendislik bilgin hakkında pek bilgi sahibi olamıyor ön elemede bu kişiyle konuştuktan sonra bir de mühendis seni mülakata alıyor yani dediklerin sadece buz dağının görünen kısmı.

    ders anlatma işindede anlattığım gibi teknik öğretmenden ders almak var. bir de mühendis kökenli bir hocadan ders almak var. Tabi bunlar birazcık vizyonu geliştirebilecek şeyler ama ne olduğunu bilmiyorsun demi?


    Projelerde 1. olmak çok mu önemli sence? Benim okuduğum okul boğaziçi üniversitesininher yıl yaptığı Design & Construct isimli yarışmada son 5 yıldır ilk 5 te ve 2 sene üst üste 1.liği var.

    Hocaların çoğu yüksek lisansını ve doktorasını türkiyede değil yurt dışında Kanada/Texas/Almanya gibi ülkelerin üniversitelerinde yapmış.

    İşte bu adamdan alacağın vizyon ile yapı öğretmeninden alacağın vizyonun ve bilginin arasındaki uçurumdan bahsediyorum. Yani bu sidik yarıştırmaya benzemez sen bir yapı öğretmeniyle bir mühendisi eğitim açısından kıyaslayamazsın.

    Senin mantığınla gidersek dershanede mühendislik eğitimi açılsın atayalım 2 tane ders anlatabilecek adamı ders anlatmakta ne var yetiştirsinler mühendis.


    SEN BU KADAR CAHİL NASIL OLUYOSUN YA


    SİEMESN,BOCH gibi firmalara gidince orda mülakata alırlar ordada itü odtülü değilsen hangi üniversiteden mezun oldğununun bir faydası yok.

    Ne bildiğini tecrübe,soruyolar dil,yazılım vb,


    Küçük firmalar ise direk tecrübe sorarlar ki orda teknoloji fakültesi stajdan dolayı çok avantajlı

    Ben işin ehli olmuş piyasada çalışan mühendis tanıdılarma sordum;

    Bir tanesi İTÜ mezunu kendi akrabasına Elektrik-elektronik mühendisliği yazdırdı teknoloji fakültesini

    Diğeri SİEMESN TE 8 bin tl maaş alan anadolu üniversitesi mezunu işe naıl girdiğini sordum dediği şu tecrübe

    onada sordum bi fark var mı diye oda aynı şeyi dedi İTÜ ODTÜ değilsen ister teknoloji ister mühendilik fakültesi oku hiçbirşey ifade etmez

    sadece kendini geliştir dedi.



    Bu dediklerinin sadece büyük firmalarda küçük firmalarda öyle işe mülakatla filan alınmadığını bırak halka ilişkileri direk patronun gelip konuştuğunu ordada parada cimri davrandıklarını söyledi


    O yüzden diyorum teknoloji fakültesi daha avantajlı diye sen yanlış tercih yapım diye gıcık olmusun bak üniversitlerin hocaarlını bile tek tek incelmesiin :))))))


    al kaynak kaynak diye tuturdun ben sen gibide araştırmadım böyle niceleri var ben saygısızlık yapmak istemiyorum ama durum budur

    al mühendislik fakültesinde teknik eğitim faküleli hoca var mı yok mu öğrende sus
    http://www.atauni.edu.tr/#ozel=ihsan-efeoglu-


    beklediğim cevap gelmemiş. siemens bosch felan türkiyede gösterebildiğin 2 örnek oralardada benim alanımla ilgili çalışan kimse yok.

    ayrıca bir tek örnek göstermişsin.

    hocaları tek tek inceleme gibi bir durum yok akademik kadrosundan 2 tane hocaya tıkladım ve 2sinin de teknik eğitim mezunu olması ilgimi çekti.

    neyse 2 tane şirketi örnek gösterebildiğine göre biraz hayaller aleminde uçuyorsun fazla uçma düşersin

    Olm acıyor için konuşuyorsun dyecek birşeyinde kalmamış siemens bosch GİBİ firmalar dedim sen olayı proveke etmeye çalışıyorsun

    Anlamamaz lığa vuruyosun git biraz babanın yanından ayrıl piyasıyı gez taşreton firmalarda en önemli şeyin tecrübe olduğunu öğren sonra gel konuş

    Bir tek örnek göstermişisn demişsin SAÇMALAMA
    bunun biri ikismi mi var ne diyodun mühendislik fakültesinden teknik eğitimli hoca olmaz şimdi sözünün arkasında dur be biraz

    Şart varsa mühendis yetiştiren krumlarda çalışanların hepsi mühendis olacak diye teknoloji fakültesi hepsini mühendis seçerdi zaten öyle bir kural yok

    Link atığım üniversitede Türkiye nin en köklü üniversitlerinden biri ATATÜRK üniversitesi


    DİYECEK BİR ŞEYİN KALMADI ARTIK YOK HAYAL KURMA YOK BİLMEM NE BIRAK BU İŞLERİ ACINI İÇİNE GÖM YADA TEKNOLOJİYE GEÇ KAFAN RAHATLASIN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.e.m -- 17 Temmuz 2014; 15:42:39 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: lubnatsimehc

    Teknoloji fakültesi daha çok işin pratik kısmını içeriyor. Zaten imza yetkilerinin olmaması bunu destekliyor. Ayrıca kapatılması falan da söz konusuyken bence tercih etmemek lazım.

    İMZA YETKİLERİ VAR GİT ARAŞTIR SONRA GEL KONUŞ

    Ben zamanında araştırmıştım. Bu şekilde öğrenmiştim. Yanlış biliyorsam forum diliyle bağırman gerekmez. İnsan gibi belirt yanlış bildiğimi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lubnatsimehc


    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: lubnatsimehc

    Teknoloji fakültesi daha çok işin pratik kısmını içeriyor. Zaten imza yetkilerinin olmaması bunu destekliyor. Ayrıca kapatılması falan da söz konusuyken bence tercih etmemek lazım.

    İMZA YETKİLERİ VAR GİT ARAŞTIR SONRA GEL KONUŞ

    Ben zamanında araştırmıştım. Bu şekilde öğrenmiştim. Yanlış biliyorsam forum diliyle bağırman gerekmez. İnsan gibi belirt yanlış bildiğimi.

    Arkadaşım ben forum dilini bilmem forumda yeniyim. Sende biraz yorum yapmadan önce insanların emeklerini bu kadar basite alıp yorum yapma ozaman nerden duydun kualaktan duyma bilgiyle bilerek yada bilmeyerek imza yetkisi yok diyosun anti reklam yapıyosun. Okadar tepkiyede hazır olacan sende insanlığı snden öğrenecek değilim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.e.m -- 17 Temmuz 2014; 16:16:25 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: lubnatsimehc


    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: lubnatsimehc

    Teknoloji fakültesi daha çok işin pratik kısmını içeriyor. Zaten imza yetkilerinin olmaması bunu destekliyor. Ayrıca kapatılması falan da söz konusuyken bence tercih etmemek lazım.

    İMZA YETKİLERİ VAR GİT ARAŞTIR SONRA GEL KONUŞ

    Ben zamanında araştırmıştım. Bu şekilde öğrenmiştim. Yanlış biliyorsam forum diliyle bağırman gerekmez. İnsan gibi belirt yanlış bildiğimi.

    Arkadaşım ben forum dilini bilmem forumda yeniyim. Sende biraz yorum yapmadan önce insanların emeklerini bu kadar basite alıp yorum yapma ozaman nerden duydun kualaktan duyma bilgiyle bilerek yada bilmeyerek imza yetkisi yok diyosun anti reklam yapıyosun. Okadar tepkiyede hazır olacan sende insanlığı snden öğrenecek değilim.

    Bölümde okuyan adamdan bile duyunca bu yeterli sanmıştım. Ama öyle değilmiş demek. Forumda büyük harflerle yazmak bağırmak demektir. Neyse düzelttin işte oldu mu .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lubnatsimehc


    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: lubnatsimehc


    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: lubnatsimehc

    Teknoloji fakültesi daha çok işin pratik kısmını içeriyor. Zaten imza yetkilerinin olmaması bunu destekliyor. Ayrıca kapatılması falan da söz konusuyken bence tercih etmemek lazım.

    İMZA YETKİLERİ VAR GİT ARAŞTIR SONRA GEL KONUŞ

    Ben zamanında araştırmıştım. Bu şekilde öğrenmiştim. Yanlış biliyorsam forum diliyle bağırman gerekmez. İnsan gibi belirt yanlış bildiğimi.

    Arkadaşım ben forum dilini bilmem forumda yeniyim. Sende biraz yorum yapmadan önce insanların emeklerini bu kadar basite alıp yorum yapma ozaman nerden duydun kualaktan duyma bilgiyle bilerek yada bilmeyerek imza yetkisi yok diyosun anti reklam yapıyosun. Okadar tepkiyede hazır olacan sende insanlığı snden öğrenecek değilim.

    Bölümde okuyan adamdan bile duyunca bu yeterli sanmıştım. Ama öyle değilmiş demek. Forumda büyük harflerle yazmak bağırmak demektir. Neyse düzelttin işte oldu mu .

    Evet evet öyle hadi başka şeylerle oyalan sen




  • puanın yetmemiş konuşuyorsun :) Tamam şimdilik sizin de var imza yetkiniz. Ama gelecekte nolcağı belli değil. Eşeği sağlam kazığa bağlamak lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kriegspiel365

    puanın yetmemiş konuşuyorsun :) Tamam şimdilik sizin de var imza yetkiniz. Ama gelecekte nolcağı belli değil. Eşeği sağlam kazığa bağlamak lazım

    BIrak bu işleri bırak :))) puanım yetiyor şimdi bile yatay geçiş yapabiliri istersem ama TEKNOLOJİ fakültesi bence daha iyi

    İlerde lural değişse bile ki bu imkansız birşey kayıt olurken kural neyse geçerli olan odur :)))

    Boşuna kıvranmayın teknoloji fakültesi artık mühendislik fakültesinin önüne geçti :




  • quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: King_Leoric31

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: King_Leoric31

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: King_Leoric31

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m



    quote:


    Bilader bu kadar havadan uçma. Öncelikle piyasa hakkında gerçekten çok bilgisiz olduğun ve seminerlerde duyduklarını çok ciddiye aldığın belli oldu

    Öncelikle piyasada iş arıyorsan %99 ihtimal mühendislik fakültesi mezunu bir mülakatçıya denk geleceksin ki o da seni bu fakülteden mezun olduğun için %95 ihtimalle beğenmeyecektir.Bak bu kadar kesin konuşuyorum çünkü bu işin içindeyiz koçum biz sağdan soldan seminerden duyduklarımızla millete şov yapmıyoruz sallamıyoruz.

    Ayrıca bu kadar övündüğünüz teorik değil pratik olayınada biraz göz gezdirme fırsatım oldu normal bir mühendislik fakültesinde yapılan staj 60 iş günüdür.

    Bizden farklı olarak 12 gün daha staj yapıyorsunuz. Bu mu inanılmaz pratik dediğiniz olay.

    Ayrıca dediğim gibi haftalık ders programlarına baktığımda ders isimleri ve kredilerinin aynı olduğunu fakat ders saatlerinin farklı olduğu gözüme çarptı mesela örnek vermek gerekirse ki 2 post öncesinden vermiştim.


    Teknoloji fakültesi aldığınız mat1/mat2/dif denklemler/müh mat dersleri ayda 15saat iken
    Mühendislik fakültesi aldığımız mat1/mat2/difdenklemler/mühmat dersleri ayda 36 saat

    teorik derslere bakış açınız bu kadar ve bu çoğu ders için böyle bunu da insanların bilmeye hakkı var.


    bu konuda daha çok bilgi almak isteyen arkadaşlar için gerekli kaynağıda vereyim 2 fakültenin de ders programını rahatlıkla karşılaştırabilsinler


    https://sabis.sakarya.edu.tr/dersprogramlari/


    Aynı zamanda mühendislik kökeni olmayan hocalardan ders almak arkadaşların çok hoşuna gider bunun içinde bir iki örnek vermek gerekirse


    Sakarya üniversitesi teknoloji fakültesi inşaat mühendisliği bölümü hocalarından.


    -Yrd.Doç.Dr. Tahir AKGÜL
    Lisans eğitimi:Yapı Eğitimi Bölümü
    Yüksek Lisans:YAPI EĞİTİMİ ANABİLİM DALI

    -Yrd.Doç.Dr.İsa Vural

    Lisans eğitimi:YAPI EĞİTİMİ ANABİLİM DALI
    Yüksek Lisans:YAPI EĞİTİMİ ANABİLİM DALI

    Görüldüğü üzere hocalar mühendis kökenli değil tam tersi teknik eğitim fakültesi mezunlarıdır yani meslek lisesine ders veren hocalardan farkı yoktur.

    İsteyen arkadaşlar için sakarya teknoloji fakültesi inşaat mühendisliği bölümü akademik kadrosu:http://www.inm.sakarya.edu.tr/tr/p/383/akademik-kadro


    bana böyle kaynaklarla gel koçum sağdan soldan duyduklarınla sallama.



    İnsan olmayı senden mi öğrenecez hadini bil

    Ordan burdan bilgi alyosun işte bu kadar bilgilerle geliyosun yorum yapıyosun

    siz gerçekten ya piyasa denen şeyi bilmiyosunuz yada aynı evrende yaşamıyoruz

    PİYASADAKİ ŞİRKETLERDE İŞE KİMİN ALINACAĞINA EĞER TAŞERON FİRMAYSA İŞ YERİ SAHİBİNİN KENDİ BÜYÜK BİR ŞİRKETSE İŞLETME MEZUNU BİRİ BELİRLİYO DAHA BUNU BİLMİYOSUNUZ BURDA GELMİŞ SAÇMA SAPAN YORUM YAPIYOSUNUZ

    ARKADAŞ BİZDEN 12 GÜN FARKLI STAJ YAPIYODUNUZ BUMUYDU FARK DEMİŞ İŞTE DYORUM SİZİN HİÇ BİRŞEYDEN HABERİNİZ YOK

    TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ 4.SINIFIN 1DÖNEMİ YANİ YAKLAŞIK 4 -5 AY İŞ YERİNDE İŞİ ÖĞRENİR :))))) ADAM 12 GÜN FARK VAR DEMİŞ OKADAR İŞTE SİZİN BİLGİNİZ

    AYRICA O BİZE GÖSTERDİĞİN İSİMLERİ YAINLAMAK ÇOK AYIP ADAMLARIN İSİMLERİNİ VERMİŞSİNİZ HABERLERİ OLMADAN BUNA HAKKINIZ YOK

    ORDA ADAMLAR TEKNİK ÖĞRETMEN DEĞİL ADAMLAR YATAY GEÇİŞLE DAHA TEKNOLOJİ FAKÜLLERİ YOKKEN MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİNE GEÇMİŞLER :))))))

    HE SİZ ŞİMD ONUDA KABUL ETMİSİNİZ TABİ ADAM SAKARYA ÜNİVERSİTESİNDE MÜHENDİSLİK OKMAAYI BAŞARMIŞ BİTİRMİŞ YÜKSEK LİSANSINI YAPMIŞ


    SİZİN DEDİKLERİNİZ BİRBİRİNİ TUTMUYORKİ ONA BAKARSAN YANİ 2 YILIKTAN MÜHENDİSLİĞE GEÇİŞ YAPMIŞ DAA SONRADA ÖĞRETİM ELEMANI OLARAK MÜHENDİLİK FAKÜLTESİNDE ÇALIŞAN KİMSE YOK MU YANİ YA SİZ GERÇEKTEN BU KADAR NASIL BİLGİSİZSİNİZ BURDA GELMİŞ YORUM YAPIYOSUNUZ.



    AYRICA MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ OLSUN TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ OLSUN DERSLERE SADECE MÜHENDİS GİRECEK DİYE ZORUNLU BİR KURAL YOK FEN EDEBİYATTAN MATEMATİK PROFU GELİP DERSİNİZE GİRER AYNI ŞEKİLDE FİZİKÇİ GELİR DERSİNİZE GİRER BUNLARI BİLE BİLMİYOSUNUZ DAHA :)))))))

    O DERS SAHATLERİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNDEDE DEĞİŞİYOR AYRICA SİZDE BÜTÜN MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİNDE UYGULAMA NEREDEYSE 0 YALANDAN LAB KOŞULARI VAR AZ BUÇUK BİRŞEY GÖRÜYOSNUZ ORDA FAKÜLTEYİ BİTİRİNCE İŞİ BİLMİYORUM BEN NE YAPACAĞIM DİYE GERİLİYORSUNUZ YANLISSA YALAN DİYİN YILARDIR GÖRDÜĞÜM ŞEY BUDUR


    BU ARADA 2 TANE HOCA ÖRENEĞİ VERMİŞ ADAMLARDA YÜKSEK LİSANISI YAPMIŞ HOCALAR NİCESİ

    MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNDEDE DERSE GİRMİŞ ÖYLE HOCALAR VARKİ :))))



    Sen ne saçmalıyorsun ya kafan mı iyi? başka bir forumda arkadaşın teki ile konuştuğumuzda senin yazdıklarını yazmıştı bende o arkadaşa gerekli cevabı vermiştim.

    Okumadan etmeden kalkıpta cahillik yapma. Ben kaynak gösterdim gerekli şeyleri gösterdim akademik kadro meslek lisesinden farksız ve dediğin şeylerde tamamen tutarsız.

    Hocalar yapı öğretmenliği üzerine lisans okuyup inşaat mühendisliği üzerine doktora yapınca mühendis olduğunu felan mı sanıyorsun? tabiki de hayır. hocaların kökeni meslek lisesi çıkışlı hocalarınızdan farksız önce bil ve üslubunla konuş.Hocaların TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ mezunu yani YAPI ÖĞRETMENİ malesefki mühendis değiller.

    Ve aynı zamandada piyasanın içindeyiz yani sallamasyon bir bilgi yok orada. Babamda 20 yıllık mühendis yani piyasanın içinde olmasak anlattığın şeyleri yiyecez.

    Önlisans örneğini vermişsin evet.. kişinin hangi önlisans programını bitirdiğinin pek bir önemi yoktur eğer eğitim hayatına devam ediyorsa LİSANS programı önemlidir.Yani sana mesleğini verecek programın lisans programındır eğer lisans programı OKUMADIYSAN o zaman önlisans programınla mesleğini yaparsın

    Fen edebiyattan mat profu gelip derse girer felan demişin ya valla çok güldüm.evet girer ama alanındaki bir hoca sana ders verir kalkıp meslek lisesi hocası vermez.

    Ders saatleri Müh fakültesinde değişmiyor canım abet almış akredite olmuş üniversitelerde ders saatleri hemen hemen aynıdır krediler farklıdır. Sizinkiler neredeyse yarısından az.

    O adamların isimlerini yayınlamak gibi bir hakkım yok mu?

    Bunlar çok kolay bilgiler hacım gidersin sakarya teknoloji fakültesi inşaat mühendisliğinin sitesine girer akademik kadrodan bunlara
    bakabilirsin eğer bunu yapmayı bile düşünemiyorsan ve bu bilgilere nerden ulaştığımı anlayamıyorsan kusura bakma ama gerçekten çok cahilsin.

    Dediğim gibi ben konuşurkende sektörün içinden konuşuyorum ve kaynak gösteriyorum senin en alta yazdığın post gibi KENDİ FAKÜLTEMİN 50 tane başarısını bulurum.

    Sen benim dediklerimi gerçekten anlamıyorsun iş konusundada benimde çok tanıdığım var daha 2 gün önce isim vermeden anlatcam çok büyük bir projede mühendislik yapan tanıdığımada sordum cevap şu EĞER ÜNİVERSİTEN ODTÜ,İTÜ değil ise işveren sana tutupta way efendi Anadolu üniversitesi mezunu,vay efendim kocaeli mezunu gibi şeyler yapmıyo dei direk baktıkları şeyler ne biliyosun ne bilmiyosun oluyor oda okulda heleki Türkiyedeki ne mühendislik eğitimiyle olmaz kendin geliştirecen dedi kurslara gidecen sürekli alanın neyse onla ugraşacan dedi.

    Şimdi gel gel gelim dediklerine okurken senin gerçekten piyasayla alakan olmadığını veya sırf mühendislik fakültesi mezunusun diye bu işe objektif bakamadığını anladım

    Sen ilk önce git bir firmaya halka ilişkiler sorumlusunun ne işe yaradğını öğren

    Sonra şirketler gidip üniveristenin eğer itü,odtü değil ise sende aranan koşulların ne olduğun öğren

    sonra benim yazdıklarımı tam anla gel konuş benle fen edebittan hocalar gelir dedim gerkerise sen onu gittmişisn meslek liselihocaya bağlamışısın

    beliki amacın farklı SENDE BİLİYORSUN YERİ GELİR TENİK ÖĞRETMENDE ders anlatır işinde uzmansa sadece derse girenler mühendis değildir sen gerçekten çok ama çok bilgisisin kusura bakma

    bak seninde değğin gibi bu fakülteler daha 5 sene oldu kurulalı ama ona rağmen başladırlar projelerde 1.olmaya olm içinin rahat etmedği belli beliki yanlış tercihten için yanıyor araştırıyorsun






    saçmalama dostum bak şimdi olayı anlatayımda sana cahil cahil konuşma. evet arkadaşın çok doğru söylemiş odtü itü bitirmediğin sürece hangi mühendislik fakültesinden mezun olduğun çok önemli değil.

    aranan koşullarıda çok iyi biliyorum. şirketteki halkla ilişkiler uzmanı seni işe alırken senin mühendislik bilgin hakkında pek bilgi sahibi olamıyor ön elemede bu kişiyle konuştuktan sonra bir de mühendis seni mülakata alıyor yani dediklerin sadece buz dağının görünen kısmı.

    ders anlatma işindede anlattığım gibi teknik öğretmenden ders almak var. bir de mühendis kökenli bir hocadan ders almak var. Tabi bunlar birazcık vizyonu geliştirebilecek şeyler ama ne olduğunu bilmiyorsun demi?


    Projelerde 1. olmak çok mu önemli sence? Benim okuduğum okul boğaziçi üniversitesininher yıl yaptığı Design & Construct isimli yarışmada son 5 yıldır ilk 5 te ve 2 sene üst üste 1.liği var.

    Hocaların çoğu yüksek lisansını ve doktorasını türkiyede değil yurt dışında Kanada/Texas/Almanya gibi ülkelerin üniversitelerinde yapmış.

    İşte bu adamdan alacağın vizyon ile yapı öğretmeninden alacağın vizyonun ve bilginin arasındaki uçurumdan bahsediyorum. Yani bu sidik yarıştırmaya benzemez sen bir yapı öğretmeniyle bir mühendisi eğitim açısından kıyaslayamazsın.

    Senin mantığınla gidersek dershanede mühendislik eğitimi açılsın atayalım 2 tane ders anlatabilecek adamı ders anlatmakta ne var yetiştirsinler mühendis.


    SEN BU KADAR CAHİL NASIL OLUYOSUN YA


    SİEMESN,BOCH gibi firmalara gidince orda mülakata alırlar ordada itü odtülü değilsen hangi üniversiteden mezun oldğununun bir faydası yok.

    Ne bildiğini tecrübe,soruyolar dil,yazılım vb,


    Küçük firmalar ise direk tecrübe sorarlar ki orda teknoloji fakültesi stajdan dolayı çok avantajlı

    Ben işin ehli olmuş piyasada çalışan mühendis tanıdılarma sordum;

    Bir tanesi İTÜ mezunu kendi akrabasına Elektrik-elektronik mühendisliği yazdırdı teknoloji fakültesini

    Diğeri SİEMESN TE 8 bin tl maaş alan anadolu üniversitesi mezunu işe naıl girdiğini sordum dediği şu tecrübe

    onada sordum bi fark var mı diye oda aynı şeyi dedi İTÜ ODTÜ değilsen ister teknoloji ister mühendilik fakültesi oku hiçbirşey ifade etmez

    sadece kendini geliştir dedi.



    Bu dediklerinin sadece büyük firmalarda küçük firmalarda öyle işe mülakatla filan alınmadığını bırak halka ilişkileri direk patronun gelip konuştuğunu ordada parada cimri davrandıklarını söyledi


    O yüzden diyorum teknoloji fakültesi daha avantajlı diye sen yanlış tercih yapım diye gıcık olmusun bak üniversitlerin hocaarlını bile tek tek incelmesiin :))))))


    al kaynak kaynak diye tuturdun ben sen gibide araştırmadım böyle niceleri var ben saygısızlık yapmak istemiyorum ama durum budur

    al mühendislik fakültesinde teknik eğitim faküleli hoca var mı yok mu öğrende sus
    http://www.atauni.edu.tr/#ozel=ihsan-efeoglu-


    beklediğim cevap gelmemiş. siemens bosch felan türkiyede gösterebildiğin 2 örnek oralardada benim alanımla ilgili çalışan kimse yok.

    ayrıca bir tek örnek göstermişsin.

    hocaları tek tek inceleme gibi bir durum yok akademik kadrosundan 2 tane hocaya tıkladım ve 2sinin de teknik eğitim mezunu olması ilgimi çekti.

    neyse 2 tane şirketi örnek gösterebildiğine göre biraz hayaller aleminde uçuyorsun fazla uçma düşersin

    Olm acıyor için konuşuyorsun dyecek birşeyinde kalmamış siemens bosch GİBİ firmalar dedim sen olayı proveke etmeye çalışıyorsun

    Anlamamaz lığa vuruyosun git biraz babanın yanından ayrıl piyasıyı gez taşreton firmalarda en önemli şeyin tecrübe olduğunu öğren sonra gel konuş

    Bir tek örnek göstermişisn demişsin SAÇMALAMA
    bunun biri ikismi mi var ne diyodun mühendislik fakültesinden teknik eğitimli hoca olmaz şimdi sözünün arkasında dur be biraz

    Şart varsa mühendis yetiştiren krumlarda çalışanların hepsi mühendis olacak diye teknoloji fakültesi hepsini mühendis seçerdi zaten öyle bir kural yok

    Link atığım üniversitede Türkiye nin en köklü üniversitlerinden biri ATATÜRK üniversitesi


    DİYECEK BİR ŞEYİN KALMADI ARTIK YOK HAYAL KURMA YOK BİLMEM NE BIRAK BU İŞLERİ ACINI İÇİNE GÖM YADA TEKNOLOJİYE GEÇ KAFAN RAHATLASIN


    ben fazla cevap yazmak istemiyorum sana çünkü anlamak istemiyorsun. ben sadece bir istisna diyorum ve istisnalarda kaideleri malesef bozmaz. Malesef sen kendini dışarıya kapatmış kendi bildiklerinin en doğru olduğunu düşündüğün sürece ne ben sana birşey anlatabilirim ne de seninle postlaşmaktan zevk alabilirim.

    Dediğim gibi sadece bir istisna ve bunu tartışmakta saçma çünkü senin bildiklerin malesef en doğrusu değil ama sen en doğrusu olduğunu anlamadıktan sonra kendini dışarıya kapatıp reklam yapmak için elinden geleni yapmaya çalıştıktan sonra burada tartışmanın bir anlamı yok zaten azcık mantıkla benim yazılarımı ve senin yazılarını okuyan başka bir arkadaşta bu ayrımı rahatça yapabilir diye düşünüyorum.

    Ayrıca çevremde fazlaca mühendis var yani onlar bu işi bilmiyorda siz çok zekisiniz firmalar sizi havada kapıyor öyle mi? ben böyle görmüyorum malesef sen istediğini gör istersen at gözlüğü tak ama görünen köy kılavuz istemez buda benim sana vereceğim son cevap malesef ki tartışmaya devam etmek isterdim ama amaçsız bir tartışma sen sadece kendi tarafından yazmışsın ben 2 tarafında farklarını yazdım.

    hadi kolay gelsin hayırlı işler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: King_Leoric31

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: King_Leoric31

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: King_Leoric31

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: King_Leoric31

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m



    quote:


    Bilader bu kadar havadan uçma. Öncelikle piyasa hakkında gerçekten çok bilgisiz olduğun ve seminerlerde duyduklarını çok ciddiye aldığın belli oldu

    Öncelikle piyasada iş arıyorsan %99 ihtimal mühendislik fakültesi mezunu bir mülakatçıya denk geleceksin ki o da seni bu fakülteden mezun olduğun için %95 ihtimalle beğenmeyecektir.Bak bu kadar kesin konuşuyorum çünkü bu işin içindeyiz koçum biz sağdan soldan seminerden duyduklarımızla millete şov yapmıyoruz sallamıyoruz.

    Ayrıca bu kadar övündüğünüz teorik değil pratik olayınada biraz göz gezdirme fırsatım oldu normal bir mühendislik fakültesinde yapılan staj 60 iş günüdür.

    Bizden farklı olarak 12 gün daha staj yapıyorsunuz. Bu mu inanılmaz pratik dediğiniz olay.

    Ayrıca dediğim gibi haftalık ders programlarına baktığımda ders isimleri ve kredilerinin aynı olduğunu fakat ders saatlerinin farklı olduğu gözüme çarptı mesela örnek vermek gerekirse ki 2 post öncesinden vermiştim.


    Teknoloji fakültesi aldığınız mat1/mat2/dif denklemler/müh mat dersleri ayda 15saat iken
    Mühendislik fakültesi aldığımız mat1/mat2/difdenklemler/mühmat dersleri ayda 36 saat

    teorik derslere bakış açınız bu kadar ve bu çoğu ders için böyle bunu da insanların bilmeye hakkı var.


    bu konuda daha çok bilgi almak isteyen arkadaşlar için gerekli kaynağıda vereyim 2 fakültenin de ders programını rahatlıkla karşılaştırabilsinler


    https://sabis.sakarya.edu.tr/dersprogramlari/


    Aynı zamanda mühendislik kökeni olmayan hocalardan ders almak arkadaşların çok hoşuna gider bunun içinde bir iki örnek vermek gerekirse


    Sakarya üniversitesi teknoloji fakültesi inşaat mühendisliği bölümü hocalarından.


    -Yrd.Doç.Dr. Tahir AKGÜL
    Lisans eğitimi:Yapı Eğitimi Bölümü
    Yüksek Lisans:YAPI EĞİTİMİ ANABİLİM DALI

    -Yrd.Doç.Dr.İsa Vural

    Lisans eğitimi:YAPI EĞİTİMİ ANABİLİM DALI
    Yüksek Lisans:YAPI EĞİTİMİ ANABİLİM DALI

    Görüldüğü üzere hocalar mühendis kökenli değil tam tersi teknik eğitim fakültesi mezunlarıdır yani meslek lisesine ders veren hocalardan farkı yoktur.

    İsteyen arkadaşlar için sakarya teknoloji fakültesi inşaat mühendisliği bölümü akademik kadrosu:http://www.inm.sakarya.edu.tr/tr/p/383/akademik-kadro


    bana böyle kaynaklarla gel koçum sağdan soldan duyduklarınla sallama.



    İnsan olmayı senden mi öğrenecez hadini bil

    Ordan burdan bilgi alyosun işte bu kadar bilgilerle geliyosun yorum yapıyosun

    siz gerçekten ya piyasa denen şeyi bilmiyosunuz yada aynı evrende yaşamıyoruz

    PİYASADAKİ ŞİRKETLERDE İŞE KİMİN ALINACAĞINA EĞER TAŞERON FİRMAYSA İŞ YERİ SAHİBİNİN KENDİ BÜYÜK BİR ŞİRKETSE İŞLETME MEZUNU BİRİ BELİRLİYO DAHA BUNU BİLMİYOSUNUZ BURDA GELMİŞ SAÇMA SAPAN YORUM YAPIYOSUNUZ

    ARKADAŞ BİZDEN 12 GÜN FARKLI STAJ YAPIYODUNUZ BUMUYDU FARK DEMİŞ İŞTE DYORUM SİZİN HİÇ BİRŞEYDEN HABERİNİZ YOK

    TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ 4.SINIFIN 1DÖNEMİ YANİ YAKLAŞIK 4 -5 AY İŞ YERİNDE İŞİ ÖĞRENİR :))))) ADAM 12 GÜN FARK VAR DEMİŞ OKADAR İŞTE SİZİN BİLGİNİZ

    AYRICA O BİZE GÖSTERDİĞİN İSİMLERİ YAINLAMAK ÇOK AYIP ADAMLARIN İSİMLERİNİ VERMİŞSİNİZ HABERLERİ OLMADAN BUNA HAKKINIZ YOK

    ORDA ADAMLAR TEKNİK ÖĞRETMEN DEĞİL ADAMLAR YATAY GEÇİŞLE DAHA TEKNOLOJİ FAKÜLLERİ YOKKEN MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİNE GEÇMİŞLER :))))))

    HE SİZ ŞİMD ONUDA KABUL ETMİSİNİZ TABİ ADAM SAKARYA ÜNİVERSİTESİNDE MÜHENDİSLİK OKMAAYI BAŞARMIŞ BİTİRMİŞ YÜKSEK LİSANSINI YAPMIŞ


    SİZİN DEDİKLERİNİZ BİRBİRİNİ TUTMUYORKİ ONA BAKARSAN YANİ 2 YILIKTAN MÜHENDİSLİĞE GEÇİŞ YAPMIŞ DAA SONRADA ÖĞRETİM ELEMANI OLARAK MÜHENDİLİK FAKÜLTESİNDE ÇALIŞAN KİMSE YOK MU YANİ YA SİZ GERÇEKTEN BU KADAR NASIL BİLGİSİZSİNİZ BURDA GELMİŞ YORUM YAPIYOSUNUZ.



    AYRICA MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ OLSUN TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ OLSUN DERSLERE SADECE MÜHENDİS GİRECEK DİYE ZORUNLU BİR KURAL YOK FEN EDEBİYATTAN MATEMATİK PROFU GELİP DERSİNİZE GİRER AYNI ŞEKİLDE FİZİKÇİ GELİR DERSİNİZE GİRER BUNLARI BİLE BİLMİYOSUNUZ DAHA :)))))))

    O DERS SAHATLERİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNDEDE DEĞİŞİYOR AYRICA SİZDE BÜTÜN MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİNDE UYGULAMA NEREDEYSE 0 YALANDAN LAB KOŞULARI VAR AZ BUÇUK BİRŞEY GÖRÜYOSNUZ ORDA FAKÜLTEYİ BİTİRİNCE İŞİ BİLMİYORUM BEN NE YAPACAĞIM DİYE GERİLİYORSUNUZ YANLISSA YALAN DİYİN YILARDIR GÖRDÜĞÜM ŞEY BUDUR


    BU ARADA 2 TANE HOCA ÖRENEĞİ VERMİŞ ADAMLARDA YÜKSEK LİSANISI YAPMIŞ HOCALAR NİCESİ

    MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNDEDE DERSE GİRMİŞ ÖYLE HOCALAR VARKİ :))))



    Sen ne saçmalıyorsun ya kafan mı iyi? başka bir forumda arkadaşın teki ile konuştuğumuzda senin yazdıklarını yazmıştı bende o arkadaşa gerekli cevabı vermiştim.

    Okumadan etmeden kalkıpta cahillik yapma. Ben kaynak gösterdim gerekli şeyleri gösterdim akademik kadro meslek lisesinden farksız ve dediğin şeylerde tamamen tutarsız.

    Hocalar yapı öğretmenliği üzerine lisans okuyup inşaat mühendisliği üzerine doktora yapınca mühendis olduğunu felan mı sanıyorsun? tabiki de hayır. hocaların kökeni meslek lisesi çıkışlı hocalarınızdan farksız önce bil ve üslubunla konuş.Hocaların TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ mezunu yani YAPI ÖĞRETMENİ malesefki mühendis değiller.

    Ve aynı zamandada piyasanın içindeyiz yani sallamasyon bir bilgi yok orada. Babamda 20 yıllık mühendis yani piyasanın içinde olmasak anlattığın şeyleri yiyecez.

    Önlisans örneğini vermişsin evet.. kişinin hangi önlisans programını bitirdiğinin pek bir önemi yoktur eğer eğitim hayatına devam ediyorsa LİSANS programı önemlidir.Yani sana mesleğini verecek programın lisans programındır eğer lisans programı OKUMADIYSAN o zaman önlisans programınla mesleğini yaparsın

    Fen edebiyattan mat profu gelip derse girer felan demişin ya valla çok güldüm.evet girer ama alanındaki bir hoca sana ders verir kalkıp meslek lisesi hocası vermez.

    Ders saatleri Müh fakültesinde değişmiyor canım abet almış akredite olmuş üniversitelerde ders saatleri hemen hemen aynıdır krediler farklıdır. Sizinkiler neredeyse yarısından az.

    O adamların isimlerini yayınlamak gibi bir hakkım yok mu?

    Bunlar çok kolay bilgiler hacım gidersin sakarya teknoloji fakültesi inşaat mühendisliğinin sitesine girer akademik kadrodan bunlara
    bakabilirsin eğer bunu yapmayı bile düşünemiyorsan ve bu bilgilere nerden ulaştığımı anlayamıyorsan kusura bakma ama gerçekten çok cahilsin.

    Dediğim gibi ben konuşurkende sektörün içinden konuşuyorum ve kaynak gösteriyorum senin en alta yazdığın post gibi KENDİ FAKÜLTEMİN 50 tane başarısını bulurum.

    Sen benim dediklerimi gerçekten anlamıyorsun iş konusundada benimde çok tanıdığım var daha 2 gün önce isim vermeden anlatcam çok büyük bir projede mühendislik yapan tanıdığımada sordum cevap şu EĞER ÜNİVERSİTEN ODTÜ,İTÜ değil ise işveren sana tutupta way efendi Anadolu üniversitesi mezunu,vay efendim kocaeli mezunu gibi şeyler yapmıyo dei direk baktıkları şeyler ne biliyosun ne bilmiyosun oluyor oda okulda heleki Türkiyedeki ne mühendislik eğitimiyle olmaz kendin geliştirecen dedi kurslara gidecen sürekli alanın neyse onla ugraşacan dedi.

    Şimdi gel gel gelim dediklerine okurken senin gerçekten piyasayla alakan olmadığını veya sırf mühendislik fakültesi mezunusun diye bu işe objektif bakamadığını anladım

    Sen ilk önce git bir firmaya halka ilişkiler sorumlusunun ne işe yaradğını öğren

    Sonra şirketler gidip üniveristenin eğer itü,odtü değil ise sende aranan koşulların ne olduğun öğren

    sonra benim yazdıklarımı tam anla gel konuş benle fen edebittan hocalar gelir dedim gerkerise sen onu gittmişisn meslek liselihocaya bağlamışısın

    beliki amacın farklı SENDE BİLİYORSUN YERİ GELİR TENİK ÖĞRETMENDE ders anlatır işinde uzmansa sadece derse girenler mühendis değildir sen gerçekten çok ama çok bilgisisin kusura bakma

    bak seninde değğin gibi bu fakülteler daha 5 sene oldu kurulalı ama ona rağmen başladırlar projelerde 1.olmaya olm içinin rahat etmedği belli beliki yanlış tercihten için yanıyor araştırıyorsun






    saçmalama dostum bak şimdi olayı anlatayımda sana cahil cahil konuşma. evet arkadaşın çok doğru söylemiş odtü itü bitirmediğin sürece hangi mühendislik fakültesinden mezun olduğun çok önemli değil.

    aranan koşullarıda çok iyi biliyorum. şirketteki halkla ilişkiler uzmanı seni işe alırken senin mühendislik bilgin hakkında pek bilgi sahibi olamıyor ön elemede bu kişiyle konuştuktan sonra bir de mühendis seni mülakata alıyor yani dediklerin sadece buz dağının görünen kısmı.

    ders anlatma işindede anlattığım gibi teknik öğretmenden ders almak var. bir de mühendis kökenli bir hocadan ders almak var. Tabi bunlar birazcık vizyonu geliştirebilecek şeyler ama ne olduğunu bilmiyorsun demi?


    Projelerde 1. olmak çok mu önemli sence? Benim okuduğum okul boğaziçi üniversitesininher yıl yaptığı Design & Construct isimli yarışmada son 5 yıldır ilk 5 te ve 2 sene üst üste 1.liği var.

    Hocaların çoğu yüksek lisansını ve doktorasını türkiyede değil yurt dışında Kanada/Texas/Almanya gibi ülkelerin üniversitelerinde yapmış.

    İşte bu adamdan alacağın vizyon ile yapı öğretmeninden alacağın vizyonun ve bilginin arasındaki uçurumdan bahsediyorum. Yani bu sidik yarıştırmaya benzemez sen bir yapı öğretmeniyle bir mühendisi eğitim açısından kıyaslayamazsın.

    Senin mantığınla gidersek dershanede mühendislik eğitimi açılsın atayalım 2 tane ders anlatabilecek adamı ders anlatmakta ne var yetiştirsinler mühendis.


    SEN BU KADAR CAHİL NASIL OLUYOSUN YA


    SİEMESN,BOCH gibi firmalara gidince orda mülakata alırlar ordada itü odtülü değilsen hangi üniversiteden mezun oldğununun bir faydası yok.

    Ne bildiğini tecrübe,soruyolar dil,yazılım vb,


    Küçük firmalar ise direk tecrübe sorarlar ki orda teknoloji fakültesi stajdan dolayı çok avantajlı

    Ben işin ehli olmuş piyasada çalışan mühendis tanıdılarma sordum;

    Bir tanesi İTÜ mezunu kendi akrabasına Elektrik-elektronik mühendisliği yazdırdı teknoloji fakültesini

    Diğeri SİEMESN TE 8 bin tl maaş alan anadolu üniversitesi mezunu işe naıl girdiğini sordum dediği şu tecrübe

    onada sordum bi fark var mı diye oda aynı şeyi dedi İTÜ ODTÜ değilsen ister teknoloji ister mühendilik fakültesi oku hiçbirşey ifade etmez

    sadece kendini geliştir dedi.



    Bu dediklerinin sadece büyük firmalarda küçük firmalarda öyle işe mülakatla filan alınmadığını bırak halka ilişkileri direk patronun gelip konuştuğunu ordada parada cimri davrandıklarını söyledi


    O yüzden diyorum teknoloji fakültesi daha avantajlı diye sen yanlış tercih yapım diye gıcık olmusun bak üniversitlerin hocaarlını bile tek tek incelmesiin :))))))


    al kaynak kaynak diye tuturdun ben sen gibide araştırmadım böyle niceleri var ben saygısızlık yapmak istemiyorum ama durum budur

    al mühendislik fakültesinde teknik eğitim faküleli hoca var mı yok mu öğrende sus
    http://www.atauni.edu.tr/#ozel=ihsan-efeoglu-


    beklediğim cevap gelmemiş. siemens bosch felan türkiyede gösterebildiğin 2 örnek oralardada benim alanımla ilgili çalışan kimse yok.

    ayrıca bir tek örnek göstermişsin.

    hocaları tek tek inceleme gibi bir durum yok akademik kadrosundan 2 tane hocaya tıkladım ve 2sinin de teknik eğitim mezunu olması ilgimi çekti.

    neyse 2 tane şirketi örnek gösterebildiğine göre biraz hayaller aleminde uçuyorsun fazla uçma düşersin

    Olm acıyor için konuşuyorsun dyecek birşeyinde kalmamış siemens bosch GİBİ firmalar dedim sen olayı proveke etmeye çalışıyorsun

    Anlamamaz lığa vuruyosun git biraz babanın yanından ayrıl piyasıyı gez taşreton firmalarda en önemli şeyin tecrübe olduğunu öğren sonra gel konuş

    Bir tek örnek göstermişisn demişsin SAÇMALAMA
    bunun biri ikismi mi var ne diyodun mühendislik fakültesinden teknik eğitimli hoca olmaz şimdi sözünün arkasında dur be biraz

    Şart varsa mühendis yetiştiren krumlarda çalışanların hepsi mühendis olacak diye teknoloji fakültesi hepsini mühendis seçerdi zaten öyle bir kural yok

    Link atığım üniversitede Türkiye nin en köklü üniversitlerinden biri ATATÜRK üniversitesi


    DİYECEK BİR ŞEYİN KALMADI ARTIK YOK HAYAL KURMA YOK BİLMEM NE BIRAK BU İŞLERİ ACINI İÇİNE GÖM YADA TEKNOLOJİYE GEÇ KAFAN RAHATLASIN


    ben fazla cevap yazmak istemiyorum sana çünkü anlamak istemiyorsun. ben sadece bir istisna diyorum ve istisnalarda kaideleri malesef bozmaz. Malesef sen kendini dışarıya kapatmış kendi bildiklerinin en doğru olduğunu düşündüğün sürece ne ben sana birşey anlatabilirim ne de seninle postlaşmaktan zevk alabilirim.

    Dediğim gibi sadece bir istisna ve bunu tartışmakta saçma çünkü senin bildiklerin malesef en doğrusu değil ama sen en doğrusu olduğunu anlamadıktan sonra kendini dışarıya kapatıp reklam yapmak için elinden geleni yapmaya çalıştıktan sonra burada tartışmanın bir anlamı yok zaten azcık mantıkla benim yazılarımı ve senin yazılarını okuyan başka bir arkadaşta bu ayrımı rahatça yapabilir diye düşünüyorum.

    Ayrıca çevremde fazlaca mühendis var yani onlar bu işi bilmiyorda siz çok zekisiniz firmalar sizi havada kapıyor öyle mi? ben böyle görmüyorum malesef sen istediğini gör istersen at gözlüğü tak ama görünen köy kılavuz istemez buda benim sana vereceğim son cevap malesef ki tartışmaya devam etmek isterdim ama amaçsız bir tartışma sen sadece kendi tarafından yazmışsın ben 2 tarafında farklarını yazdım.

    hadi kolay gelsin hayırlı işler

    Yazdığın onca yanlış bilgiyi düzeltim.Sen yanlış tercihinden dolayı doğruları göremiyorsun,kabullenemiyorsun.

    Senin çevrenin dışında mühendis yok mu okdar yazdım çevremdeki mühendislere sordum diye halen siz daha mı iyi bileceksiniz diyosun.

    Onca düzeltiğim hatana cevap bile verememisin şimdi en son böyle demek zorunda kaldın.

    Hadi 3 4 sene sonra neler olacağını görceksin.(inşallah iş bulursun amacım sen ve senin gibileri kırmak değil doğruları yazmak)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: King_Leoric31

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: King_Leoric31

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: King_Leoric31

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: King_Leoric31

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m



    quote:


    Bilader bu kadar havadan uçma. Öncelikle piyasa hakkında gerçekten çok bilgisiz olduğun ve seminerlerde duyduklarını çok ciddiye aldığın belli oldu

    Öncelikle piyasada iş arıyorsan %99 ihtimal mühendislik fakültesi mezunu bir mülakatçıya denk geleceksin ki o da seni bu fakülteden mezun olduğun için %95 ihtimalle beğenmeyecektir.Bak bu kadar kesin konuşuyorum çünkü bu işin içindeyiz koçum biz sağdan soldan seminerden duyduklarımızla millete şov yapmıyoruz sallamıyoruz.

    Ayrıca bu kadar övündüğünüz teorik değil pratik olayınada biraz göz gezdirme fırsatım oldu normal bir mühendislik fakültesinde yapılan staj 60 iş günüdür.

    Bizden farklı olarak 12 gün daha staj yapıyorsunuz. Bu mu inanılmaz pratik dediğiniz olay.

    Ayrıca dediğim gibi haftalık ders programlarına baktığımda ders isimleri ve kredilerinin aynı olduğunu fakat ders saatlerinin farklı olduğu gözüme çarptı mesela örnek vermek gerekirse ki 2 post öncesinden vermiştim.


    Teknoloji fakültesi aldığınız mat1/mat2/dif denklemler/müh mat dersleri ayda 15saat iken
    Mühendislik fakültesi aldığımız mat1/mat2/difdenklemler/mühmat dersleri ayda 36 saat

    teorik derslere bakış açınız bu kadar ve bu çoğu ders için böyle bunu da insanların bilmeye hakkı var.


    bu konuda daha çok bilgi almak isteyen arkadaşlar için gerekli kaynağıda vereyim 2 fakültenin de ders programını rahatlıkla karşılaştırabilsinler


    https://sabis.sakarya.edu.tr/dersprogramlari/


    Aynı zamanda mühendislik kökeni olmayan hocalardan ders almak arkadaşların çok hoşuna gider bunun içinde bir iki örnek vermek gerekirse


    Sakarya üniversitesi teknoloji fakültesi inşaat mühendisliği bölümü hocalarından.


    -Yrd.Doç.Dr. Tahir AKGÜL
    Lisans eğitimi:Yapı Eğitimi Bölümü
    Yüksek Lisans:YAPI EĞİTİMİ ANABİLİM DALI

    -Yrd.Doç.Dr.İsa Vural

    Lisans eğitimi:YAPI EĞİTİMİ ANABİLİM DALI
    Yüksek Lisans:YAPI EĞİTİMİ ANABİLİM DALI

    Görüldüğü üzere hocalar mühendis kökenli değil tam tersi teknik eğitim fakültesi mezunlarıdır yani meslek lisesine ders veren hocalardan farkı yoktur.

    İsteyen arkadaşlar için sakarya teknoloji fakültesi inşaat mühendisliği bölümü akademik kadrosu:http://www.inm.sakarya.edu.tr/tr/p/383/akademik-kadro


    bana böyle kaynaklarla gel koçum sağdan soldan duyduklarınla sallama.



    İnsan olmayı senden mi öğrenecez hadini bil

    Ordan burdan bilgi alyosun işte bu kadar bilgilerle geliyosun yorum yapıyosun

    siz gerçekten ya piyasa denen şeyi bilmiyosunuz yada aynı evrende yaşamıyoruz

    PİYASADAKİ ŞİRKETLERDE İŞE KİMİN ALINACAĞINA EĞER TAŞERON FİRMAYSA İŞ YERİ SAHİBİNİN KENDİ BÜYÜK BİR ŞİRKETSE İŞLETME MEZUNU BİRİ BELİRLİYO DAHA BUNU BİLMİYOSUNUZ BURDA GELMİŞ SAÇMA SAPAN YORUM YAPIYOSUNUZ

    ARKADAŞ BİZDEN 12 GÜN FARKLI STAJ YAPIYODUNUZ BUMUYDU FARK DEMİŞ İŞTE DYORUM SİZİN HİÇ BİRŞEYDEN HABERİNİZ YOK

    TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ 4.SINIFIN 1DÖNEMİ YANİ YAKLAŞIK 4 -5 AY İŞ YERİNDE İŞİ ÖĞRENİR :))))) ADAM 12 GÜN FARK VAR DEMİŞ OKADAR İŞTE SİZİN BİLGİNİZ

    AYRICA O BİZE GÖSTERDİĞİN İSİMLERİ YAINLAMAK ÇOK AYIP ADAMLARIN İSİMLERİNİ VERMİŞSİNİZ HABERLERİ OLMADAN BUNA HAKKINIZ YOK

    ORDA ADAMLAR TEKNİK ÖĞRETMEN DEĞİL ADAMLAR YATAY GEÇİŞLE DAHA TEKNOLOJİ FAKÜLLERİ YOKKEN MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİNE GEÇMİŞLER :))))))

    HE SİZ ŞİMD ONUDA KABUL ETMİSİNİZ TABİ ADAM SAKARYA ÜNİVERSİTESİNDE MÜHENDİSLİK OKMAAYI BAŞARMIŞ BİTİRMİŞ YÜKSEK LİSANSINI YAPMIŞ


    SİZİN DEDİKLERİNİZ BİRBİRİNİ TUTMUYORKİ ONA BAKARSAN YANİ 2 YILIKTAN MÜHENDİSLİĞE GEÇİŞ YAPMIŞ DAA SONRADA ÖĞRETİM ELEMANI OLARAK MÜHENDİLİK FAKÜLTESİNDE ÇALIŞAN KİMSE YOK MU YANİ YA SİZ GERÇEKTEN BU KADAR NASIL BİLGİSİZSİNİZ BURDA GELMİŞ YORUM YAPIYOSUNUZ.



    AYRICA MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ OLSUN TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ OLSUN DERSLERE SADECE MÜHENDİS GİRECEK DİYE ZORUNLU BİR KURAL YOK FEN EDEBİYATTAN MATEMATİK PROFU GELİP DERSİNİZE GİRER AYNI ŞEKİLDE FİZİKÇİ GELİR DERSİNİZE GİRER BUNLARI BİLE BİLMİYOSUNUZ DAHA :)))))))

    O DERS SAHATLERİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNDEDE DEĞİŞİYOR AYRICA SİZDE BÜTÜN MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİNDE UYGULAMA NEREDEYSE 0 YALANDAN LAB KOŞULARI VAR AZ BUÇUK BİRŞEY GÖRÜYOSNUZ ORDA FAKÜLTEYİ BİTİRİNCE İŞİ BİLMİYORUM BEN NE YAPACAĞIM DİYE GERİLİYORSUNUZ YANLISSA YALAN DİYİN YILARDIR GÖRDÜĞÜM ŞEY BUDUR


    BU ARADA 2 TANE HOCA ÖRENEĞİ VERMİŞ ADAMLARDA YÜKSEK LİSANISI YAPMIŞ HOCALAR NİCESİ

    MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNDEDE DERSE GİRMİŞ ÖYLE HOCALAR VARKİ :))))



    Sen ne saçmalıyorsun ya kafan mı iyi? başka bir forumda arkadaşın teki ile konuştuğumuzda senin yazdıklarını yazmıştı bende o arkadaşa gerekli cevabı vermiştim.

    Okumadan etmeden kalkıpta cahillik yapma. Ben kaynak gösterdim gerekli şeyleri gösterdim akademik kadro meslek lisesinden farksız ve dediğin şeylerde tamamen tutarsız.

    Hocalar yapı öğretmenliği üzerine lisans okuyup inşaat mühendisliği üzerine doktora yapınca mühendis olduğunu felan mı sanıyorsun? tabiki de hayır. hocaların kökeni meslek lisesi çıkışlı hocalarınızdan farksız önce bil ve üslubunla konuş.Hocaların TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ mezunu yani YAPI ÖĞRETMENİ malesefki mühendis değiller.

    Ve aynı zamandada piyasanın içindeyiz yani sallamasyon bir bilgi yok orada. Babamda 20 yıllık mühendis yani piyasanın içinde olmasak anlattığın şeyleri yiyecez.

    Önlisans örneğini vermişsin evet.. kişinin hangi önlisans programını bitirdiğinin pek bir önemi yoktur eğer eğitim hayatına devam ediyorsa LİSANS programı önemlidir.Yani sana mesleğini verecek programın lisans programındır eğer lisans programı OKUMADIYSAN o zaman önlisans programınla mesleğini yaparsın

    Fen edebiyattan mat profu gelip derse girer felan demişin ya valla çok güldüm.evet girer ama alanındaki bir hoca sana ders verir kalkıp meslek lisesi hocası vermez.

    Ders saatleri Müh fakültesinde değişmiyor canım abet almış akredite olmuş üniversitelerde ders saatleri hemen hemen aynıdır krediler farklıdır. Sizinkiler neredeyse yarısından az.

    O adamların isimlerini yayınlamak gibi bir hakkım yok mu?

    Bunlar çok kolay bilgiler hacım gidersin sakarya teknoloji fakültesi inşaat mühendisliğinin sitesine girer akademik kadrodan bunlara
    bakabilirsin eğer bunu yapmayı bile düşünemiyorsan ve bu bilgilere nerden ulaştığımı anlayamıyorsan kusura bakma ama gerçekten çok cahilsin.

    Dediğim gibi ben konuşurkende sektörün içinden konuşuyorum ve kaynak gösteriyorum senin en alta yazdığın post gibi KENDİ FAKÜLTEMİN 50 tane başarısını bulurum.

    Sen benim dediklerimi gerçekten anlamıyorsun iş konusundada benimde çok tanıdığım var daha 2 gün önce isim vermeden anlatcam çok büyük bir projede mühendislik yapan tanıdığımada sordum cevap şu EĞER ÜNİVERSİTEN ODTÜ,İTÜ değil ise işveren sana tutupta way efendi Anadolu üniversitesi mezunu,vay efendim kocaeli mezunu gibi şeyler yapmıyo dei direk baktıkları şeyler ne biliyosun ne bilmiyosun oluyor oda okulda heleki Türkiyedeki ne mühendislik eğitimiyle olmaz kendin geliştirecen dedi kurslara gidecen sürekli alanın neyse onla ugraşacan dedi.

    Şimdi gel gel gelim dediklerine okurken senin gerçekten piyasayla alakan olmadığını veya sırf mühendislik fakültesi mezunusun diye bu işe objektif bakamadığını anladım

    Sen ilk önce git bir firmaya halka ilişkiler sorumlusunun ne işe yaradğını öğren

    Sonra şirketler gidip üniveristenin eğer itü,odtü değil ise sende aranan koşulların ne olduğun öğren

    sonra benim yazdıklarımı tam anla gel konuş benle fen edebittan hocalar gelir dedim gerkerise sen onu gittmişisn meslek liselihocaya bağlamışısın

    beliki amacın farklı SENDE BİLİYORSUN YERİ GELİR TENİK ÖĞRETMENDE ders anlatır işinde uzmansa sadece derse girenler mühendis değildir sen gerçekten çok ama çok bilgisisin kusura bakma

    bak seninde değğin gibi bu fakülteler daha 5 sene oldu kurulalı ama ona rağmen başladırlar projelerde 1.olmaya olm içinin rahat etmedği belli beliki yanlış tercihten için yanıyor araştırıyorsun






    saçmalama dostum bak şimdi olayı anlatayımda sana cahil cahil konuşma. evet arkadaşın çok doğru söylemiş odtü itü bitirmediğin sürece hangi mühendislik fakültesinden mezun olduğun çok önemli değil.

    aranan koşullarıda çok iyi biliyorum. şirketteki halkla ilişkiler uzmanı seni işe alırken senin mühendislik bilgin hakkında pek bilgi sahibi olamıyor ön elemede bu kişiyle konuştuktan sonra bir de mühendis seni mülakata alıyor yani dediklerin sadece buz dağının görünen kısmı.

    ders anlatma işindede anlattığım gibi teknik öğretmenden ders almak var. bir de mühendis kökenli bir hocadan ders almak var. Tabi bunlar birazcık vizyonu geliştirebilecek şeyler ama ne olduğunu bilmiyorsun demi?


    Projelerde 1. olmak çok mu önemli sence? Benim okuduğum okul boğaziçi üniversitesininher yıl yaptığı Design & Construct isimli yarışmada son 5 yıldır ilk 5 te ve 2 sene üst üste 1.liği var.

    Hocaların çoğu yüksek lisansını ve doktorasını türkiyede değil yurt dışında Kanada/Texas/Almanya gibi ülkelerin üniversitelerinde yapmış.

    İşte bu adamdan alacağın vizyon ile yapı öğretmeninden alacağın vizyonun ve bilginin arasındaki uçurumdan bahsediyorum. Yani bu sidik yarıştırmaya benzemez sen bir yapı öğretmeniyle bir mühendisi eğitim açısından kıyaslayamazsın.

    Senin mantığınla gidersek dershanede mühendislik eğitimi açılsın atayalım 2 tane ders anlatabilecek adamı ders anlatmakta ne var yetiştirsinler mühendis.


    SEN BU KADAR CAHİL NASIL OLUYOSUN YA


    SİEMESN,BOCH gibi firmalara gidince orda mülakata alırlar ordada itü odtülü değilsen hangi üniversiteden mezun oldğununun bir faydası yok.

    Ne bildiğini tecrübe,soruyolar dil,yazılım vb,


    Küçük firmalar ise direk tecrübe sorarlar ki orda teknoloji fakültesi stajdan dolayı çok avantajlı

    Ben işin ehli olmuş piyasada çalışan mühendis tanıdılarma sordum;

    Bir tanesi İTÜ mezunu kendi akrabasına Elektrik-elektronik mühendisliği yazdırdı teknoloji fakültesini

    Diğeri SİEMESN TE 8 bin tl maaş alan anadolu üniversitesi mezunu işe naıl girdiğini sordum dediği şu tecrübe

    onada sordum bi fark var mı diye oda aynı şeyi dedi İTÜ ODTÜ değilsen ister teknoloji ister mühendilik fakültesi oku hiçbirşey ifade etmez

    sadece kendini geliştir dedi.



    Bu dediklerinin sadece büyük firmalarda küçük firmalarda öyle işe mülakatla filan alınmadığını bırak halka ilişkileri direk patronun gelip konuştuğunu ordada parada cimri davrandıklarını söyledi


    O yüzden diyorum teknoloji fakültesi daha avantajlı diye sen yanlış tercih yapım diye gıcık olmusun bak üniversitlerin hocaarlını bile tek tek incelmesiin :))))))


    al kaynak kaynak diye tuturdun ben sen gibide araştırmadım böyle niceleri var ben saygısızlık yapmak istemiyorum ama durum budur

    al mühendislik fakültesinde teknik eğitim faküleli hoca var mı yok mu öğrende sus
    http://www.atauni.edu.tr/#ozel=ihsan-efeoglu-


    beklediğim cevap gelmemiş. siemens bosch felan türkiyede gösterebildiğin 2 örnek oralardada benim alanımla ilgili çalışan kimse yok.

    ayrıca bir tek örnek göstermişsin.

    hocaları tek tek inceleme gibi bir durum yok akademik kadrosundan 2 tane hocaya tıkladım ve 2sinin de teknik eğitim mezunu olması ilgimi çekti.

    neyse 2 tane şirketi örnek gösterebildiğine göre biraz hayaller aleminde uçuyorsun fazla uçma düşersin

    Olm acıyor için konuşuyorsun dyecek birşeyinde kalmamış siemens bosch GİBİ firmalar dedim sen olayı proveke etmeye çalışıyorsun

    Anlamamaz lığa vuruyosun git biraz babanın yanından ayrıl piyasıyı gez taşreton firmalarda en önemli şeyin tecrübe olduğunu öğren sonra gel konuş

    Bir tek örnek göstermişisn demişsin SAÇMALAMA
    bunun biri ikismi mi var ne diyodun mühendislik fakültesinden teknik eğitimli hoca olmaz şimdi sözünün arkasında dur be biraz

    Şart varsa mühendis yetiştiren krumlarda çalışanların hepsi mühendis olacak diye teknoloji fakültesi hepsini mühendis seçerdi zaten öyle bir kural yok

    Link atığım üniversitede Türkiye nin en köklü üniversitlerinden biri ATATÜRK üniversitesi


    DİYECEK BİR ŞEYİN KALMADI ARTIK YOK HAYAL KURMA YOK BİLMEM NE BIRAK BU İŞLERİ ACINI İÇİNE GÖM YADA TEKNOLOJİYE GEÇ KAFAN RAHATLASIN


    ben fazla cevap yazmak istemiyorum sana çünkü anlamak istemiyorsun. ben sadece bir istisna diyorum ve istisnalarda kaideleri malesef bozmaz. Malesef sen kendini dışarıya kapatmış kendi bildiklerinin en doğru olduğunu düşündüğün sürece ne ben sana birşey anlatabilirim ne de seninle postlaşmaktan zevk alabilirim.

    Dediğim gibi sadece bir istisna ve bunu tartışmakta saçma çünkü senin bildiklerin malesef en doğrusu değil ama sen en doğrusu olduğunu anlamadıktan sonra kendini dışarıya kapatıp reklam yapmak için elinden geleni yapmaya çalıştıktan sonra burada tartışmanın bir anlamı yok zaten azcık mantıkla benim yazılarımı ve senin yazılarını okuyan başka bir arkadaşta bu ayrımı rahatça yapabilir diye düşünüyorum.

    Ayrıca çevremde fazlaca mühendis var yani onlar bu işi bilmiyorda siz çok zekisiniz firmalar sizi havada kapıyor öyle mi? ben böyle görmüyorum malesef sen istediğini gör istersen at gözlüğü tak ama görünen köy kılavuz istemez buda benim sana vereceğim son cevap malesef ki tartışmaya devam etmek isterdim ama amaçsız bir tartışma sen sadece kendi tarafından yazmışsın ben 2 tarafında farklarını yazdım.

    hadi kolay gelsin hayırlı işler

    Yazdığın onca yanlış bilgiyi düzeltim.Sen yanlış tercihinden dolayı doğruları göremiyorsun,kabullenemiyorsun.

    Senin çevrenin dışında mühendis yok mu okdar yazdım çevremdeki mühendislere sordum diye halen siz daha mı iyi bileceksiniz diyosun.

    Onca düzeltiğim hatana cevap bile verememisin şimdi en son böyle demek zorunda kaldın.

    Hadi 3 4 sene sonra neler olacağını görceksin.(inşallah iş bulursun amacım sen ve senin gibileri kırmak değil doğruları yazmak)


    merak etme benim çevremin yarısı sende olsa zengin olursun benim böyle bir konuda kaygım bile yok yanlış bilgi derken neyi düzelttin neyi düzelttiğini sandın yada ? 4.sınıfta yaptığınız 4 ay stajı mı ? 1 tane mühendislik fakültesinde bulduğun tefli hocayı mı?

    2-3 tane şirketin sizle yaptığı semirde piyasanın size muhtaç olduğu düşüncesini mi? bu kadar uçma işte bundan bahsediyorum piyasa gerçekleri canını acıtır sonra gelir benim altımda benden iş istersin ben hangi fakültede okursam okuyum hatta gidip muz cumhuriyeti teknik üniversitesi inşaat mühendisliğindede okusam benim geleceğim belli biz piyasanın içinde doğduk zaten.

    o yüzden ben fazla merak etmiyorum yani durum zaten bence yeterince açık sende biraz eziklik psikolojisi var anladığım kadarıyla kendini kanıtlaman gerektiğini düşünüyorsun ve bu yüzden kendi bildiğinin kesin doğru olduğunu savunurcasına savunuyorsun ama bildiklerin doğru değilsede dediğim gibi sana yazık olacak.

    Aslında hata sizdede değil sizi böyle doldurup çok değerli olduğunuzu düşündüren hocalarınızda , arkadaşlarınızda ve malesef internet aleminde. çok fazla bilgi kirliliği ve yalan yanlış bilgiler var.

    O yüzden havadan uçarken birazda aşşağılara bak yani yükseklik fazla ise canın acır incinirsin.(İnşallah iş bulursun yazdığın için bu aptal postu yazmak istedim yani hayırdır sen kimsin ki kimi eziyorsun)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: King_Leoric31

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: King_Leoric31

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: King_Leoric31

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: King_Leoric31

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: King_Leoric31

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m



    quote:


    Bilader bu kadar havadan uçma. Öncelikle piyasa hakkında gerçekten çok bilgisiz olduğun ve seminerlerde duyduklarını çok ciddiye aldığın belli oldu

    Öncelikle piyasada iş arıyorsan %99 ihtimal mühendislik fakültesi mezunu bir mülakatçıya denk geleceksin ki o da seni bu fakülteden mezun olduğun için %95 ihtimalle beğenmeyecektir.Bak bu kadar kesin konuşuyorum çünkü bu işin içindeyiz koçum biz sağdan soldan seminerden duyduklarımızla millete şov yapmıyoruz sallamıyoruz.

    Ayrıca bu kadar övündüğünüz teorik değil pratik olayınada biraz göz gezdirme fırsatım oldu normal bir mühendislik fakültesinde yapılan staj 60 iş günüdür.

    Bizden farklı olarak 12 gün daha staj yapıyorsunuz. Bu mu inanılmaz pratik dediğiniz olay.

    Ayrıca dediğim gibi haftalık ders programlarına baktığımda ders isimleri ve kredilerinin aynı olduğunu fakat ders saatlerinin farklı olduğu gözüme çarptı mesela örnek vermek gerekirse ki 2 post öncesinden vermiştim.


    Teknoloji fakültesi aldığınız mat1/mat2/dif denklemler/müh mat dersleri ayda 15saat iken
    Mühendislik fakültesi aldığımız mat1/mat2/difdenklemler/mühmat dersleri ayda 36 saat

    teorik derslere bakış açınız bu kadar ve bu çoğu ders için böyle bunu da insanların bilmeye hakkı var.


    bu konuda daha çok bilgi almak isteyen arkadaşlar için gerekli kaynağıda vereyim 2 fakültenin de ders programını rahatlıkla karşılaştırabilsinler


    https://sabis.sakarya.edu.tr/dersprogramlari/


    Aynı zamanda mühendislik kökeni olmayan hocalardan ders almak arkadaşların çok hoşuna gider bunun içinde bir iki örnek vermek gerekirse


    Sakarya üniversitesi teknoloji fakültesi inşaat mühendisliği bölümü hocalarından.


    -Yrd.Doç.Dr. Tahir AKGÜL
    Lisans eğitimi:Yapı Eğitimi Bölümü
    Yüksek Lisans:YAPI EĞİTİMİ ANABİLİM DALI

    -Yrd.Doç.Dr.İsa Vural

    Lisans eğitimi:YAPI EĞİTİMİ ANABİLİM DALI
    Yüksek Lisans:YAPI EĞİTİMİ ANABİLİM DALI

    Görüldüğü üzere hocalar mühendis kökenli değil tam tersi teknik eğitim fakültesi mezunlarıdır yani meslek lisesine ders veren hocalardan farkı yoktur.

    İsteyen arkadaşlar için sakarya teknoloji fakültesi inşaat mühendisliği bölümü akademik kadrosu:http://www.inm.sakarya.edu.tr/tr/p/383/akademik-kadro


    bana böyle kaynaklarla gel koçum sağdan soldan duyduklarınla sallama.



    İnsan olmayı senden mi öğrenecez hadini bil

    Ordan burdan bilgi alyosun işte bu kadar bilgilerle geliyosun yorum yapıyosun

    siz gerçekten ya piyasa denen şeyi bilmiyosunuz yada aynı evrende yaşamıyoruz

    PİYASADAKİ ŞİRKETLERDE İŞE KİMİN ALINACAĞINA EĞER TAŞERON FİRMAYSA İŞ YERİ SAHİBİNİN KENDİ BÜYÜK BİR ŞİRKETSE İŞLETME MEZUNU BİRİ BELİRLİYO DAHA BUNU BİLMİYOSUNUZ BURDA GELMİŞ SAÇMA SAPAN YORUM YAPIYOSUNUZ

    ARKADAŞ BİZDEN 12 GÜN FARKLI STAJ YAPIYODUNUZ BUMUYDU FARK DEMİŞ İŞTE DYORUM SİZİN HİÇ BİRŞEYDEN HABERİNİZ YOK

    TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ 4.SINIFIN 1DÖNEMİ YANİ YAKLAŞIK 4 -5 AY İŞ YERİNDE İŞİ ÖĞRENİR :))))) ADAM 12 GÜN FARK VAR DEMİŞ OKADAR İŞTE SİZİN BİLGİNİZ

    AYRICA O BİZE GÖSTERDİĞİN İSİMLERİ YAINLAMAK ÇOK AYIP ADAMLARIN İSİMLERİNİ VERMİŞSİNİZ HABERLERİ OLMADAN BUNA HAKKINIZ YOK

    ORDA ADAMLAR TEKNİK ÖĞRETMEN DEĞİL ADAMLAR YATAY GEÇİŞLE DAHA TEKNOLOJİ FAKÜLLERİ YOKKEN MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİNE GEÇMİŞLER :))))))

    HE SİZ ŞİMD ONUDA KABUL ETMİSİNİZ TABİ ADAM SAKARYA ÜNİVERSİTESİNDE MÜHENDİSLİK OKMAAYI BAŞARMIŞ BİTİRMİŞ YÜKSEK LİSANSINI YAPMIŞ


    SİZİN DEDİKLERİNİZ BİRBİRİNİ TUTMUYORKİ ONA BAKARSAN YANİ 2 YILIKTAN MÜHENDİSLİĞE GEÇİŞ YAPMIŞ DAA SONRADA ÖĞRETİM ELEMANI OLARAK MÜHENDİLİK FAKÜLTESİNDE ÇALIŞAN KİMSE YOK MU YANİ YA SİZ GERÇEKTEN BU KADAR NASIL BİLGİSİZSİNİZ BURDA GELMİŞ YORUM YAPIYOSUNUZ.



    AYRICA MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ OLSUN TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ OLSUN DERSLERE SADECE MÜHENDİS GİRECEK DİYE ZORUNLU BİR KURAL YOK FEN EDEBİYATTAN MATEMATİK PROFU GELİP DERSİNİZE GİRER AYNI ŞEKİLDE FİZİKÇİ GELİR DERSİNİZE GİRER BUNLARI BİLE BİLMİYOSUNUZ DAHA :)))))))

    O DERS SAHATLERİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNDEDE DEĞİŞİYOR AYRICA SİZDE BÜTÜN MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİNDE UYGULAMA NEREDEYSE 0 YALANDAN LAB KOŞULARI VAR AZ BUÇUK BİRŞEY GÖRÜYOSNUZ ORDA FAKÜLTEYİ BİTİRİNCE İŞİ BİLMİYORUM BEN NE YAPACAĞIM DİYE GERİLİYORSUNUZ YANLISSA YALAN DİYİN YILARDIR GÖRDÜĞÜM ŞEY BUDUR


    BU ARADA 2 TANE HOCA ÖRENEĞİ VERMİŞ ADAMLARDA YÜKSEK LİSANISI YAPMIŞ HOCALAR NİCESİ

    MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNDEDE DERSE GİRMİŞ ÖYLE HOCALAR VARKİ :))))



    Sen ne saçmalıyorsun ya kafan mı iyi? başka bir forumda arkadaşın teki ile konuştuğumuzda senin yazdıklarını yazmıştı bende o arkadaşa gerekli cevabı vermiştim.

    Okumadan etmeden kalkıpta cahillik yapma. Ben kaynak gösterdim gerekli şeyleri gösterdim akademik kadro meslek lisesinden farksız ve dediğin şeylerde tamamen tutarsız.

    Hocalar yapı öğretmenliği üzerine lisans okuyup inşaat mühendisliği üzerine doktora yapınca mühendis olduğunu felan mı sanıyorsun? tabiki de hayır. hocaların kökeni meslek lisesi çıkışlı hocalarınızdan farksız önce bil ve üslubunla konuş.Hocaların TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ mezunu yani YAPI ÖĞRETMENİ malesefki mühendis değiller.

    Ve aynı zamandada piyasanın içindeyiz yani sallamasyon bir bilgi yok orada. Babamda 20 yıllık mühendis yani piyasanın içinde olmasak anlattığın şeyleri yiyecez.

    Önlisans örneğini vermişsin evet.. kişinin hangi önlisans programını bitirdiğinin pek bir önemi yoktur eğer eğitim hayatına devam ediyorsa LİSANS programı önemlidir.Yani sana mesleğini verecek programın lisans programındır eğer lisans programı OKUMADIYSAN o zaman önlisans programınla mesleğini yaparsın

    Fen edebiyattan mat profu gelip derse girer felan demişin ya valla çok güldüm.evet girer ama alanındaki bir hoca sana ders verir kalkıp meslek lisesi hocası vermez.

    Ders saatleri Müh fakültesinde değişmiyor canım abet almış akredite olmuş üniversitelerde ders saatleri hemen hemen aynıdır krediler farklıdır. Sizinkiler neredeyse yarısından az.

    O adamların isimlerini yayınlamak gibi bir hakkım yok mu?

    Bunlar çok kolay bilgiler hacım gidersin sakarya teknoloji fakültesi inşaat mühendisliğinin sitesine girer akademik kadrodan bunlara
    bakabilirsin eğer bunu yapmayı bile düşünemiyorsan ve bu bilgilere nerden ulaştığımı anlayamıyorsan kusura bakma ama gerçekten çok cahilsin.

    Dediğim gibi ben konuşurkende sektörün içinden konuşuyorum ve kaynak gösteriyorum senin en alta yazdığın post gibi KENDİ FAKÜLTEMİN 50 tane başarısını bulurum.

    Sen benim dediklerimi gerçekten anlamıyorsun iş konusundada benimde çok tanıdığım var daha 2 gün önce isim vermeden anlatcam çok büyük bir projede mühendislik yapan tanıdığımada sordum cevap şu EĞER ÜNİVERSİTEN ODTÜ,İTÜ değil ise işveren sana tutupta way efendi Anadolu üniversitesi mezunu,vay efendim kocaeli mezunu gibi şeyler yapmıyo dei direk baktıkları şeyler ne biliyosun ne bilmiyosun oluyor oda okulda heleki Türkiyedeki ne mühendislik eğitimiyle olmaz kendin geliştirecen dedi kurslara gidecen sürekli alanın neyse onla ugraşacan dedi.

    Şimdi gel gel gelim dediklerine okurken senin gerçekten piyasayla alakan olmadığını veya sırf mühendislik fakültesi mezunusun diye bu işe objektif bakamadığını anladım

    Sen ilk önce git bir firmaya halka ilişkiler sorumlusunun ne işe yaradğını öğren

    Sonra şirketler gidip üniveristenin eğer itü,odtü değil ise sende aranan koşulların ne olduğun öğren

    sonra benim yazdıklarımı tam anla gel konuş benle fen edebittan hocalar gelir dedim gerkerise sen onu gittmişisn meslek liselihocaya bağlamışısın

    beliki amacın farklı SENDE BİLİYORSUN YERİ GELİR TENİK ÖĞRETMENDE ders anlatır işinde uzmansa sadece derse girenler mühendis değildir sen gerçekten çok ama çok bilgisisin kusura bakma

    bak seninde değğin gibi bu fakülteler daha 5 sene oldu kurulalı ama ona rağmen başladırlar projelerde 1.olmaya olm içinin rahat etmedği belli beliki yanlış tercihten için yanıyor araştırıyorsun






    saçmalama dostum bak şimdi olayı anlatayımda sana cahil cahil konuşma. evet arkadaşın çok doğru söylemiş odtü itü bitirmediğin sürece hangi mühendislik fakültesinden mezun olduğun çok önemli değil.

    aranan koşullarıda çok iyi biliyorum. şirketteki halkla ilişkiler uzmanı seni işe alırken senin mühendislik bilgin hakkında pek bilgi sahibi olamıyor ön elemede bu kişiyle konuştuktan sonra bir de mühendis seni mülakata alıyor yani dediklerin sadece buz dağının görünen kısmı.

    ders anlatma işindede anlattığım gibi teknik öğretmenden ders almak var. bir de mühendis kökenli bir hocadan ders almak var. Tabi bunlar birazcık vizyonu geliştirebilecek şeyler ama ne olduğunu bilmiyorsun demi?


    Projelerde 1. olmak çok mu önemli sence? Benim okuduğum okul boğaziçi üniversitesininher yıl yaptığı Design & Construct isimli yarışmada son 5 yıldır ilk 5 te ve 2 sene üst üste 1.liği var.

    Hocaların çoğu yüksek lisansını ve doktorasını türkiyede değil yurt dışında Kanada/Texas/Almanya gibi ülkelerin üniversitelerinde yapmış.

    İşte bu adamdan alacağın vizyon ile yapı öğretmeninden alacağın vizyonun ve bilginin arasındaki uçurumdan bahsediyorum. Yani bu sidik yarıştırmaya benzemez sen bir yapı öğretmeniyle bir mühendisi eğitim açısından kıyaslayamazsın.

    Senin mantığınla gidersek dershanede mühendislik eğitimi açılsın atayalım 2 tane ders anlatabilecek adamı ders anlatmakta ne var yetiştirsinler mühendis.


    SEN BU KADAR CAHİL NASIL OLUYOSUN YA


    SİEMESN,BOCH gibi firmalara gidince orda mülakata alırlar ordada itü odtülü değilsen hangi üniversiteden mezun oldğununun bir faydası yok.

    Ne bildiğini tecrübe,soruyolar dil,yazılım vb,


    Küçük firmalar ise direk tecrübe sorarlar ki orda teknoloji fakültesi stajdan dolayı çok avantajlı

    Ben işin ehli olmuş piyasada çalışan mühendis tanıdılarma sordum;

    Bir tanesi İTÜ mezunu kendi akrabasına Elektrik-elektronik mühendisliği yazdırdı teknoloji fakültesini

    Diğeri SİEMESN TE 8 bin tl maaş alan anadolu üniversitesi mezunu işe naıl girdiğini sordum dediği şu tecrübe

    onada sordum bi fark var mı diye oda aynı şeyi dedi İTÜ ODTÜ değilsen ister teknoloji ister mühendilik fakültesi oku hiçbirşey ifade etmez

    sadece kendini geliştir dedi.



    Bu dediklerinin sadece büyük firmalarda küçük firmalarda öyle işe mülakatla filan alınmadığını bırak halka ilişkileri direk patronun gelip konuştuğunu ordada parada cimri davrandıklarını söyledi


    O yüzden diyorum teknoloji fakültesi daha avantajlı diye sen yanlış tercih yapım diye gıcık olmusun bak üniversitlerin hocaarlını bile tek tek incelmesiin :))))))


    al kaynak kaynak diye tuturdun ben sen gibide araştırmadım böyle niceleri var ben saygısızlık yapmak istemiyorum ama durum budur

    al mühendislik fakültesinde teknik eğitim faküleli hoca var mı yok mu öğrende sus
    http://www.atauni.edu.tr/#ozel=ihsan-efeoglu-


    beklediğim cevap gelmemiş. siemens bosch felan türkiyede gösterebildiğin 2 örnek oralardada benim alanımla ilgili çalışan kimse yok.

    ayrıca bir tek örnek göstermişsin.

    hocaları tek tek inceleme gibi bir durum yok akademik kadrosundan 2 tane hocaya tıkladım ve 2sinin de teknik eğitim mezunu olması ilgimi çekti.

    neyse 2 tane şirketi örnek gösterebildiğine göre biraz hayaller aleminde uçuyorsun fazla uçma düşersin

    Olm acıyor için konuşuyorsun dyecek birşeyinde kalmamış siemens bosch GİBİ firmalar dedim sen olayı proveke etmeye çalışıyorsun

    Anlamamaz lığa vuruyosun git biraz babanın yanından ayrıl piyasıyı gez taşreton firmalarda en önemli şeyin tecrübe olduğunu öğren sonra gel konuş

    Bir tek örnek göstermişisn demişsin SAÇMALAMA
    bunun biri ikismi mi var ne diyodun mühendislik fakültesinden teknik eğitimli hoca olmaz şimdi sözünün arkasında dur be biraz

    Şart varsa mühendis yetiştiren krumlarda çalışanların hepsi mühendis olacak diye teknoloji fakültesi hepsini mühendis seçerdi zaten öyle bir kural yok

    Link atığım üniversitede Türkiye nin en köklü üniversitlerinden biri ATATÜRK üniversitesi


    DİYECEK BİR ŞEYİN KALMADI ARTIK YOK HAYAL KURMA YOK BİLMEM NE BIRAK BU İŞLERİ ACINI İÇİNE GÖM YADA TEKNOLOJİYE GEÇ KAFAN RAHATLASIN


    ben fazla cevap yazmak istemiyorum sana çünkü anlamak istemiyorsun. ben sadece bir istisna diyorum ve istisnalarda kaideleri malesef bozmaz. Malesef sen kendini dışarıya kapatmış kendi bildiklerinin en doğru olduğunu düşündüğün sürece ne ben sana birşey anlatabilirim ne de seninle postlaşmaktan zevk alabilirim.

    Dediğim gibi sadece bir istisna ve bunu tartışmakta saçma çünkü senin bildiklerin malesef en doğrusu değil ama sen en doğrusu olduğunu anlamadıktan sonra kendini dışarıya kapatıp reklam yapmak için elinden geleni yapmaya çalıştıktan sonra burada tartışmanın bir anlamı yok zaten azcık mantıkla benim yazılarımı ve senin yazılarını okuyan başka bir arkadaşta bu ayrımı rahatça yapabilir diye düşünüyorum.

    Ayrıca çevremde fazlaca mühendis var yani onlar bu işi bilmiyorda siz çok zekisiniz firmalar sizi havada kapıyor öyle mi? ben böyle görmüyorum malesef sen istediğini gör istersen at gözlüğü tak ama görünen köy kılavuz istemez buda benim sana vereceğim son cevap malesef ki tartışmaya devam etmek isterdim ama amaçsız bir tartışma sen sadece kendi tarafından yazmışsın ben 2 tarafında farklarını yazdım.

    hadi kolay gelsin hayırlı işler

    Yazdığın onca yanlış bilgiyi düzeltim.Sen yanlış tercihinden dolayı doğruları göremiyorsun,kabullenemiyorsun.

    Senin çevrenin dışında mühendis yok mu okdar yazdım çevremdeki mühendislere sordum diye halen siz daha mı iyi bileceksiniz diyosun.

    Onca düzeltiğim hatana cevap bile verememisin şimdi en son böyle demek zorunda kaldın.

    Hadi 3 4 sene sonra neler olacağını görceksin.(inşallah iş bulursun amacım sen ve senin gibileri kırmak değil doğruları yazmak)


    merak etme benim çevremin yarısı sende olsa zengin olursun benim böyle bir konuda kaygım bile yok yanlış bilgi derken neyi düzelttin neyi düzelttiğini sandın yada ? 4.sınıfta yaptığınız 4 ay stajı mı ? 1 tane mühendislik fakültesinde bulduğun tefli hocayı mı?

    2-3 tane şirketin sizle yaptığı semirde piyasanın size muhtaç olduğu düşüncesini mi? bu kadar uçma işte bundan bahsediyorum piyasa gerçekleri canını acıtır sonra gelir benim altımda benden iş istersin ben hangi fakültede okursam okuyum hatta gidip muz cumhuriyeti teknik üniversitesi inşaat mühendisliğindede okusam benim geleceğim belli biz piyasanın içinde doğduk zaten.

    o yüzden ben fazla merak etmiyorum yani durum zaten bence yeterince açık sende biraz eziklik psikolojisi var anladığım kadarıyla kendini kanıtlaman gerektiğini düşünüyorsun ve bu yüzden kendi bildiğinin kesin doğru olduğunu savunurcasına savunuyorsun ama bildiklerin doğru değilsede dediğim gibi sana yazık olacak.

    Aslında hata sizdede değil sizi böyle doldurup çok değerli olduğunuzu düşündüren hocalarınızda , arkadaşlarınızda ve malesef internet aleminde. çok fazla bilgi kirliliği ve yalan yanlış bilgiler var.

    O yüzden havadan uçarken birazda aşşağılara bak yani yükseklik fazla ise canın acır incinirsin.(İnşallah iş bulursun yazdığın için bu aptal postu yazmak istedim yani hayırdır sen kimsin ki kimi eziyorsun)

    Dur dur sakin ol bu kadar gerilme

    Artık hakaret boyutuna varan yazılar yazmaya başlamısın yok kendimi kanıtlayamamışım filan.

    Mühendilslik bitti bide psikologluğamı bailadın yavaş biraz.

    Neyimi düzeltim dur yazayımda artık inkar etme

    1.Dedinki teknoloji fakültesinde hep teknik eğitim kökenli hocalar vardır.

    doğrusu ne peki teknik hocalar dediğin hem mühendislik fakültesinde hemde teknoloji fakültesinde var

    Gösterdiğim hocaya istisna dedin al başka örnekler

    http://www.bayburt.edu.tr/#!/profil/omer-bayrak

    http://www.bayburt.edu.tr/#!/profil/ilker-tekin

    http://www.aydindemir.sakarya.edu.tr/tr ( özelliklede bu senin atığın üniversitenin mühendislik fakülteinden ))

    bu hocaların hepsi mühendislik fakültesindeki tef mezunu hocalar.(Daha nicesi var hepsini buraya yazacak halde değilim)

    Artık dediğinin arkasında dur biraz.Tef hocaları mühendislik eğitimi vermez dedin o mühendislik fakültesindeki tef mezunu hocalar

    bu zamana kadar hep yanlış mühendisler yetiştirdiler senin mantığından bakarsak.

    Bide sen gerçekten mantıksız konuşuyorsun istisna diye bir şey mi olur yani sen nasıl bu cümleyi kuruyorsun anlamadım.

    Yani 1 tane veya 2 tane tefli ise kabul edilebilir 3 4 tane ise kabul edilemez öylemi sen çok ama çok bilgisiz bir insansın.(sınırıda varmı bari

    2.Dedin ki araştırdım bizden üstün uygulama dediğiniz 12 günlük fark mı

    Bak işte bunuda diğerleri gibi bilmiyorsun buraya gelmiş yorum yapıyorsun


    Teknoloji fakültesi öğrencisi 4.sınıfın 1.dönemi iş yeri stajı alır ki buda yaklaşık 4 ay eder.

    Şimdi senin dediğin nerde gerçekte olan nerde.


    3.Dediğin neydi ders saatleri aynı değil önceden de dersler aynı değil diye bahane ediyodunuz şimdide bu

    Bak dostum işi bilmiyosun çok cahilsin kusura bakma

    O dediğin saatler hatta dersler üniversiteden üniversiteye değişir bunun fakülte farkıyla alakası yok.

    Bununlada alakalı kaynak gösteririm istersen sıkıntı yok

    Zaten birçok mühendislik fakültesi daha akredite olmamış halen ders saatleri diyosun.

    4.Dediğin neydi mülakatta kesin mühendislik fakültesi mezunu denk gelecek onlarda sizi işe almaz

    Bende sana büyük firmalarda bu işi yani işi girecek elemanı belirleme işini işletme mezunları yapar dedim

    Ve arkasındanda bir mühendis gelir oda senin İTÜ ODTÜ hariç hangi üniversiteden mezun olduğuna bakmaz

    Kendini ne kadar geliştirdiğini sorar ordada kendini çok ama çok geliştirmen lazım ki işe girebilesin.

    Yani hangi fakülte olduğuna bakmaz bile bunu bizzat tecrübesi olan şuan siemenste çalışan tanıdığımdan duydum.

    Aynı şekilde İTÜ mezunu şuan işte olan bir tandığımada sordum oda aynı şeyi dedi hatta kendi akrabasına Teknoloji fakültesini yazdırdı.

    İkiside şunu dedi Anadoluda ise şirketler sadece tecrübeye bakar az git işi öğren sonra gel yorum yap.

    Sonra gerçek hayat seni çok üzer :))


    Şimdi sen hayal aleminden uyan sen benim çevremin nesini biliyosunda çevremin yarısı sende olsa zengin olursun diyosun

    Sen benim çevremi hayal bile edemesin

    Demek işe girdin yönetici pozisyonuna geçtin bide biz kapına geldikte senden iş istedik öylemi
    Yükseklerden uçmaya çalışma gerçek dünyayla daha tanışmamısın belli




    Beni hiç bir hocam doldurmadı ben hepsini gittim kendim araştırdım piyasadaki mühendislere sordumda
    Sen asıl sana gaz veren çevrendeki insanlardan bir an önce kurtul öyle bir gaz vermişlerki sana mezun oldğunu gibi direk büyük bir şirkette yönetici pozisyonunda çalışacağını zannediyorsun heralde :)))




    Ben kimseyi ezmedimde bu kadar belli etme daraldığını,bunaldığını bak arkan sağlamış hadi sen direk BÜYÜK inşaat firmalarında çalışmaya başlayacaksın böyle rüya kurki okulunu bitirene kadar kafanı böyle şeylere takıp okulu uzatma




  • quote:

    Orijinalden alıntı: King_Leoric31

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: King_Leoric31

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: King_Leoric31

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: King_Leoric31

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: King_Leoric31

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m



    quote:


    Bilader bu kadar havadan uçma. Öncelikle piyasa hakkında gerçekten çok bilgisiz olduğun ve seminerlerde duyduklarını çok ciddiye aldığın belli oldu

    Öncelikle piyasada iş arıyorsan %99 ihtimal mühendislik fakültesi mezunu bir mülakatçıya denk geleceksin ki o da seni bu fakülteden mezun olduğun için %95 ihtimalle beğenmeyecektir.Bak bu kadar kesin konuşuyorum çünkü bu işin içindeyiz koçum biz sağdan soldan seminerden duyduklarımızla millete şov yapmıyoruz sallamıyoruz.

    Ayrıca bu kadar övündüğünüz teorik değil pratik olayınada biraz göz gezdirme fırsatım oldu normal bir mühendislik fakültesinde yapılan staj 60 iş günüdür.

    Bizden farklı olarak 12 gün daha staj yapıyorsunuz. Bu mu inanılmaz pratik dediğiniz olay.

    Ayrıca dediğim gibi haftalık ders programlarına baktığımda ders isimleri ve kredilerinin aynı olduğunu fakat ders saatlerinin farklı olduğu gözüme çarptı mesela örnek vermek gerekirse ki 2 post öncesinden vermiştim.


    Teknoloji fakültesi aldığınız mat1/mat2/dif denklemler/müh mat dersleri ayda 15saat iken
    Mühendislik fakültesi aldığımız mat1/mat2/difdenklemler/mühmat dersleri ayda 36 saat

    teorik derslere bakış açınız bu kadar ve bu çoğu ders için böyle bunu da insanların bilmeye hakkı var.


    bu konuda daha çok bilgi almak isteyen arkadaşlar için gerekli kaynağıda vereyim 2 fakültenin de ders programını rahatlıkla karşılaştırabilsinler


    https://sabis.sakarya.edu.tr/dersprogramlari/


    Aynı zamanda mühendislik kökeni olmayan hocalardan ders almak arkadaşların çok hoşuna gider bunun içinde bir iki örnek vermek gerekirse


    Sakarya üniversitesi teknoloji fakültesi inşaat mühendisliği bölümü hocalarından.


    -Yrd.Doç.Dr. Tahir AKGÜL
    Lisans eğitimi:Yapı Eğitimi Bölümü
    Yüksek Lisans:YAPI EĞİTİMİ ANABİLİM DALI

    -Yrd.Doç.Dr.İsa Vural

    Lisans eğitimi:YAPI EĞİTİMİ ANABİLİM DALI
    Yüksek Lisans:YAPI EĞİTİMİ ANABİLİM DALI

    Görüldüğü üzere hocalar mühendis kökenli değil tam tersi teknik eğitim fakültesi mezunlarıdır yani meslek lisesine ders veren hocalardan farkı yoktur.

    İsteyen arkadaşlar için sakarya teknoloji fakültesi inşaat mühendisliği bölümü akademik kadrosu:http://www.inm.sakarya.edu.tr/tr/p/383/akademik-kadro


    bana böyle kaynaklarla gel koçum sağdan soldan duyduklarınla sallama.



    İnsan olmayı senden mi öğrenecez hadini bil

    Ordan burdan bilgi alyosun işte bu kadar bilgilerle geliyosun yorum yapıyosun

    siz gerçekten ya piyasa denen şeyi bilmiyosunuz yada aynı evrende yaşamıyoruz

    PİYASADAKİ ŞİRKETLERDE İŞE KİMİN ALINACAĞINA EĞER TAŞERON FİRMAYSA İŞ YERİ SAHİBİNİN KENDİ BÜYÜK BİR ŞİRKETSE İŞLETME MEZUNU BİRİ BELİRLİYO DAHA BUNU BİLMİYOSUNUZ BURDA GELMİŞ SAÇMA SAPAN YORUM YAPIYOSUNUZ

    ARKADAŞ BİZDEN 12 GÜN FARKLI STAJ YAPIYODUNUZ BUMUYDU FARK DEMİŞ İŞTE DYORUM SİZİN HİÇ BİRŞEYDEN HABERİNİZ YOK

    TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ 4.SINIFIN 1DÖNEMİ YANİ YAKLAŞIK 4 -5 AY İŞ YERİNDE İŞİ ÖĞRENİR :))))) ADAM 12 GÜN FARK VAR DEMİŞ OKADAR İŞTE SİZİN BİLGİNİZ

    AYRICA O BİZE GÖSTERDİĞİN İSİMLERİ YAINLAMAK ÇOK AYIP ADAMLARIN İSİMLERİNİ VERMİŞSİNİZ HABERLERİ OLMADAN BUNA HAKKINIZ YOK

    ORDA ADAMLAR TEKNİK ÖĞRETMEN DEĞİL ADAMLAR YATAY GEÇİŞLE DAHA TEKNOLOJİ FAKÜLLERİ YOKKEN MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİNE GEÇMİŞLER :))))))

    HE SİZ ŞİMD ONUDA KABUL ETMİSİNİZ TABİ ADAM SAKARYA ÜNİVERSİTESİNDE MÜHENDİSLİK OKMAAYI BAŞARMIŞ BİTİRMİŞ YÜKSEK LİSANSINI YAPMIŞ


    SİZİN DEDİKLERİNİZ BİRBİRİNİ TUTMUYORKİ ONA BAKARSAN YANİ 2 YILIKTAN MÜHENDİSLİĞE GEÇİŞ YAPMIŞ DAA SONRADA ÖĞRETİM ELEMANI OLARAK MÜHENDİLİK FAKÜLTESİNDE ÇALIŞAN KİMSE YOK MU YANİ YA SİZ GERÇEKTEN BU KADAR NASIL BİLGİSİZSİNİZ BURDA GELMİŞ YORUM YAPIYOSUNUZ.



    AYRICA MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ OLSUN TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ OLSUN DERSLERE SADECE MÜHENDİS GİRECEK DİYE ZORUNLU BİR KURAL YOK FEN EDEBİYATTAN MATEMATİK PROFU GELİP DERSİNİZE GİRER AYNI ŞEKİLDE FİZİKÇİ GELİR DERSİNİZE GİRER BUNLARI BİLE BİLMİYOSUNUZ DAHA :)))))))

    O DERS SAHATLERİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNDEDE DEĞİŞİYOR AYRICA SİZDE BÜTÜN MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİNDE UYGULAMA NEREDEYSE 0 YALANDAN LAB KOŞULARI VAR AZ BUÇUK BİRŞEY GÖRÜYOSNUZ ORDA FAKÜLTEYİ BİTİRİNCE İŞİ BİLMİYORUM BEN NE YAPACAĞIM DİYE GERİLİYORSUNUZ YANLISSA YALAN DİYİN YILARDIR GÖRDÜĞÜM ŞEY BUDUR


    BU ARADA 2 TANE HOCA ÖRENEĞİ VERMİŞ ADAMLARDA YÜKSEK LİSANISI YAPMIŞ HOCALAR NİCESİ

    MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNDEDE DERSE GİRMİŞ ÖYLE HOCALAR VARKİ :))))



    Sen ne saçmalıyorsun ya kafan mı iyi? başka bir forumda arkadaşın teki ile konuştuğumuzda senin yazdıklarını yazmıştı bende o arkadaşa gerekli cevabı vermiştim.

    Okumadan etmeden kalkıpta cahillik yapma. Ben kaynak gösterdim gerekli şeyleri gösterdim akademik kadro meslek lisesinden farksız ve dediğin şeylerde tamamen tutarsız.

    Hocalar yapı öğretmenliği üzerine lisans okuyup inşaat mühendisliği üzerine doktora yapınca mühendis olduğunu felan mı sanıyorsun? tabiki de hayır. hocaların kökeni meslek lisesi çıkışlı hocalarınızdan farksız önce bil ve üslubunla konuş.Hocaların TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ mezunu yani YAPI ÖĞRETMENİ malesefki mühendis değiller.

    Ve aynı zamandada piyasanın içindeyiz yani sallamasyon bir bilgi yok orada. Babamda 20 yıllık mühendis yani piyasanın içinde olmasak anlattığın şeyleri yiyecez.

    Önlisans örneğini vermişsin evet.. kişinin hangi önlisans programını bitirdiğinin pek bir önemi yoktur eğer eğitim hayatına devam ediyorsa LİSANS programı önemlidir.Yani sana mesleğini verecek programın lisans programındır eğer lisans programı OKUMADIYSAN o zaman önlisans programınla mesleğini yaparsın

    Fen edebiyattan mat profu gelip derse girer felan demişin ya valla çok güldüm.evet girer ama alanındaki bir hoca sana ders verir kalkıp meslek lisesi hocası vermez.

    Ders saatleri Müh fakültesinde değişmiyor canım abet almış akredite olmuş üniversitelerde ders saatleri hemen hemen aynıdır krediler farklıdır. Sizinkiler neredeyse yarısından az.

    O adamların isimlerini yayınlamak gibi bir hakkım yok mu?

    Bunlar çok kolay bilgiler hacım gidersin sakarya teknoloji fakültesi inşaat mühendisliğinin sitesine girer akademik kadrodan bunlara
    bakabilirsin eğer bunu yapmayı bile düşünemiyorsan ve bu bilgilere nerden ulaştığımı anlayamıyorsan kusura bakma ama gerçekten çok cahilsin.

    Dediğim gibi ben konuşurkende sektörün içinden konuşuyorum ve kaynak gösteriyorum senin en alta yazdığın post gibi KENDİ FAKÜLTEMİN 50 tane başarısını bulurum.

    Sen benim dediklerimi gerçekten anlamıyorsun iş konusundada benimde çok tanıdığım var daha 2 gün önce isim vermeden anlatcam çok büyük bir projede mühendislik yapan tanıdığımada sordum cevap şu EĞER ÜNİVERSİTEN ODTÜ,İTÜ değil ise işveren sana tutupta way efendi Anadolu üniversitesi mezunu,vay efendim kocaeli mezunu gibi şeyler yapmıyo dei direk baktıkları şeyler ne biliyosun ne bilmiyosun oluyor oda okulda heleki Türkiyedeki ne mühendislik eğitimiyle olmaz kendin geliştirecen dedi kurslara gidecen sürekli alanın neyse onla ugraşacan dedi.

    Şimdi gel gel gelim dediklerine okurken senin gerçekten piyasayla alakan olmadığını veya sırf mühendislik fakültesi mezunusun diye bu işe objektif bakamadığını anladım

    Sen ilk önce git bir firmaya halka ilişkiler sorumlusunun ne işe yaradğını öğren

    Sonra şirketler gidip üniveristenin eğer itü,odtü değil ise sende aranan koşulların ne olduğun öğren

    sonra benim yazdıklarımı tam anla gel konuş benle fen edebittan hocalar gelir dedim gerkerise sen onu gittmişisn meslek liselihocaya bağlamışısın

    beliki amacın farklı SENDE BİLİYORSUN YERİ GELİR TENİK ÖĞRETMENDE ders anlatır işinde uzmansa sadece derse girenler mühendis değildir sen gerçekten çok ama çok bilgisisin kusura bakma

    bak seninde değğin gibi bu fakülteler daha 5 sene oldu kurulalı ama ona rağmen başladırlar projelerde 1.olmaya olm içinin rahat etmedği belli beliki yanlış tercihten için yanıyor araştırıyorsun






    saçmalama dostum bak şimdi olayı anlatayımda sana cahil cahil konuşma. evet arkadaşın çok doğru söylemiş odtü itü bitirmediğin sürece hangi mühendislik fakültesinden mezun olduğun çok önemli değil.

    aranan koşullarıda çok iyi biliyorum. şirketteki halkla ilişkiler uzmanı seni işe alırken senin mühendislik bilgin hakkında pek bilgi sahibi olamıyor ön elemede bu kişiyle konuştuktan sonra bir de mühendis seni mülakata alıyor yani dediklerin sadece buz dağının görünen kısmı.

    ders anlatma işindede anlattığım gibi teknik öğretmenden ders almak var. bir de mühendis kökenli bir hocadan ders almak var. Tabi bunlar birazcık vizyonu geliştirebilecek şeyler ama ne olduğunu bilmiyorsun demi?


    Projelerde 1. olmak çok mu önemli sence? Benim okuduğum okul boğaziçi üniversitesininher yıl yaptığı Design & Construct isimli yarışmada son 5 yıldır ilk 5 te ve 2 sene üst üste 1.liği var.

    Hocaların çoğu yüksek lisansını ve doktorasını türkiyede değil yurt dışında Kanada/Texas/Almanya gibi ülkelerin üniversitelerinde yapmış.

    İşte bu adamdan alacağın vizyon ile yapı öğretmeninden alacağın vizyonun ve bilginin arasındaki uçurumdan bahsediyorum. Yani bu sidik yarıştırmaya benzemez sen bir yapı öğretmeniyle bir mühendisi eğitim açısından kıyaslayamazsın.

    Senin mantığınla gidersek dershanede mühendislik eğitimi açılsın atayalım 2 tane ders anlatabilecek adamı ders anlatmakta ne var yetiştirsinler mühendis.


    SEN BU KADAR CAHİL NASIL OLUYOSUN YA


    SİEMESN,BOCH gibi firmalara gidince orda mülakata alırlar ordada itü odtülü değilsen hangi üniversiteden mezun oldğununun bir faydası yok.

    Ne bildiğini tecrübe,soruyolar dil,yazılım vb,


    Küçük firmalar ise direk tecrübe sorarlar ki orda teknoloji fakültesi stajdan dolayı çok avantajlı

    Ben işin ehli olmuş piyasada çalışan mühendis tanıdılarma sordum;

    Bir tanesi İTÜ mezunu kendi akrabasına Elektrik-elektronik mühendisliği yazdırdı teknoloji fakültesini

    Diğeri SİEMESN TE 8 bin tl maaş alan anadolu üniversitesi mezunu işe naıl girdiğini sordum dediği şu tecrübe

    onada sordum bi fark var mı diye oda aynı şeyi dedi İTÜ ODTÜ değilsen ister teknoloji ister mühendilik fakültesi oku hiçbirşey ifade etmez

    sadece kendini geliştir dedi.



    Bu dediklerinin sadece büyük firmalarda küçük firmalarda öyle işe mülakatla filan alınmadığını bırak halka ilişkileri direk patronun gelip konuştuğunu ordada parada cimri davrandıklarını söyledi


    O yüzden diyorum teknoloji fakültesi daha avantajlı diye sen yanlış tercih yapım diye gıcık olmusun bak üniversitlerin hocaarlını bile tek tek incelmesiin :))))))


    al kaynak kaynak diye tuturdun ben sen gibide araştırmadım böyle niceleri var ben saygısızlık yapmak istemiyorum ama durum budur

    al mühendislik fakültesinde teknik eğitim faküleli hoca var mı yok mu öğrende sus
    http://www.atauni.edu.tr/#ozel=ihsan-efeoglu-


    beklediğim cevap gelmemiş. siemens bosch felan türkiyede gösterebildiğin 2 örnek oralardada benim alanımla ilgili çalışan kimse yok.

    ayrıca bir tek örnek göstermişsin.

    hocaları tek tek inceleme gibi bir durum yok akademik kadrosundan 2 tane hocaya tıkladım ve 2sinin de teknik eğitim mezunu olması ilgimi çekti.

    neyse 2 tane şirketi örnek gösterebildiğine göre biraz hayaller aleminde uçuyorsun fazla uçma düşersin

    Olm acıyor için konuşuyorsun dyecek birşeyinde kalmamış siemens bosch GİBİ firmalar dedim sen olayı proveke etmeye çalışıyorsun

    Anlamamaz lığa vuruyosun git biraz babanın yanından ayrıl piyasıyı gez taşreton firmalarda en önemli şeyin tecrübe olduğunu öğren sonra gel konuş

    Bir tek örnek göstermişisn demişsin SAÇMALAMA
    bunun biri ikismi mi var ne diyodun mühendislik fakültesinden teknik eğitimli hoca olmaz şimdi sözünün arkasında dur be biraz

    Şart varsa mühendis yetiştiren krumlarda çalışanların hepsi mühendis olacak diye teknoloji fakültesi hepsini mühendis seçerdi zaten öyle bir kural yok

    Link atığım üniversitede Türkiye nin en köklü üniversitlerinden biri ATATÜRK üniversitesi


    DİYECEK BİR ŞEYİN KALMADI ARTIK YOK HAYAL KURMA YOK BİLMEM NE BIRAK BU İŞLERİ ACINI İÇİNE GÖM YADA TEKNOLOJİYE GEÇ KAFAN RAHATLASIN


    ben fazla cevap yazmak istemiyorum sana çünkü anlamak istemiyorsun. ben sadece bir istisna diyorum ve istisnalarda kaideleri malesef bozmaz. Malesef sen kendini dışarıya kapatmış kendi bildiklerinin en doğru olduğunu düşündüğün sürece ne ben sana birşey anlatabilirim ne de seninle postlaşmaktan zevk alabilirim.

    Dediğim gibi sadece bir istisna ve bunu tartışmakta saçma çünkü senin bildiklerin malesef en doğrusu değil ama sen en doğrusu olduğunu anlamadıktan sonra kendini dışarıya kapatıp reklam yapmak için elinden geleni yapmaya çalıştıktan sonra burada tartışmanın bir anlamı yok zaten azcık mantıkla benim yazılarımı ve senin yazılarını okuyan başka bir arkadaşta bu ayrımı rahatça yapabilir diye düşünüyorum.

    Ayrıca çevremde fazlaca mühendis var yani onlar bu işi bilmiyorda siz çok zekisiniz firmalar sizi havada kapıyor öyle mi? ben böyle görmüyorum malesef sen istediğini gör istersen at gözlüğü tak ama görünen köy kılavuz istemez buda benim sana vereceğim son cevap malesef ki tartışmaya devam etmek isterdim ama amaçsız bir tartışma sen sadece kendi tarafından yazmışsın ben 2 tarafında farklarını yazdım.

    hadi kolay gelsin hayırlı işler

    Yazdığın onca yanlış bilgiyi düzeltim.Sen yanlış tercihinden dolayı doğruları göremiyorsun,kabullenemiyorsun.

    Senin çevrenin dışında mühendis yok mu okdar yazdım çevremdeki mühendislere sordum diye halen siz daha mı iyi bileceksiniz diyosun.

    Onca düzeltiğim hatana cevap bile verememisin şimdi en son böyle demek zorunda kaldın.

    Hadi 3 4 sene sonra neler olacağını görceksin.(inşallah iş bulursun amacım sen ve senin gibileri kırmak değil doğruları yazmak)


    merak etme benim çevremin yarısı sende olsa zengin olursun benim böyle bir konuda kaygım bile yok yanlış bilgi derken neyi düzelttin neyi düzelttiğini sandın yada ? 4.sınıfta yaptığınız 4 ay stajı mı ? 1 tane mühendislik fakültesinde bulduğun tefli hocayı mı?

    2-3 tane şirketin sizle yaptığı semirde piyasanın size muhtaç olduğu düşüncesini mi? bu kadar uçma işte bundan bahsediyorum piyasa gerçekleri canını acıtır sonra gelir benim altımda benden iş istersin ben hangi fakültede okursam okuyum hatta gidip muz cumhuriyeti teknik üniversitesi inşaat mühendisliğindede okusam benim geleceğim belli biz piyasanın içinde doğduk zaten.

    o yüzden ben fazla merak etmiyorum yani durum zaten bence yeterince açık sende biraz eziklik psikolojisi var anladığım kadarıyla kendini kanıtlaman gerektiğini düşünüyorsun ve bu yüzden kendi bildiğinin kesin doğru olduğunu savunurcasına savunuyorsun ama bildiklerin doğru değilsede dediğim gibi sana yazık olacak.

    Aslında hata sizdede değil sizi böyle doldurup çok değerli olduğunuzu düşündüren hocalarınızda , arkadaşlarınızda ve malesef internet aleminde. çok fazla bilgi kirliliği ve yalan yanlış bilgiler var.

    O yüzden havadan uçarken birazda aşşağılara bak yani yükseklik fazla ise canın acır incinirsin.(İnşallah iş bulursun yazdığın için bu aptal postu yazmak istedim yani hayırdır sen kimsin ki kimi eziyorsun)

    Alıntıları Göster
    Teknoloji fakültesi mezunları 3 5 sene sonra piyasaya dahada yayılacak

    kimin mühendis olduğunu ,kimden daha çok verim alındığını herkes görecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.e.m -- 18 Temmuz 2014; 3:34:49 >




  • Baya tartışılmış @e.m.m kardeşim sana tavsiyem şu. Malesef ülkemizde bazı şeyler o kadar abartılıyor ki. Misal bu imza yetkisi olayı belirsizdi yani davalıktı sonuç çıkmamıştı teknoloji fakülteleri imza yetkimiz var diyordu. Bu bir aldatma değil mi? Yani teknoloji fakülteleri kapatılabilirdi de. Burası Türkiye sonuçta. Kardeşim sen şu hatayı yapıyorsun. Bireysel olan hataları genelliyorsun. Yüzdeye vursan dikkat çekici bir detay olmaz ama bazı mezunlar gerçekten hiçbir şey öğrenmeden mezun oluyor ve yaptığı iş konusunda en ufak fikri olmuyor. Bu adamları tabiki iş dünyası kabul etmiyor. Anca sana kpss'de rakip oluyorlar. Sen bu adamları genelliyorsun. Emin ol teknoloji fakültelerinde de birçok boş adam mevcut. Bu kişilik meselesi. Şunu kabul edelim artık sektörün üniversite ve fakülte ayrımı yapacağını sanmıyorum. Burada detay kendini geliştirme olayına giriyor. Teknoloji fakülteleri birkaç ay daha fazla staj yapıyor olabilir ama bu durum kesinlikle bir fark oluşturmayacaktır. Sektör kendini yetiştirmiş, vizyon sahibi, sorunlara çözüm getiren yetişmiş insan istiyor. Öyle adamlar biliyorum ki mezun olduğu okul okul değil ama başardığı şey muazzam. Benim okulumda tübitak'da derece giren adam da var boş boş duran adam da var. Eskiden üniversite ve bölüm sayısı azdı. Diplomanı alıyordun istediğin kuruma gidiyorsun direk işe giriyordun ama artık İstanbul'da her mahalleye Anadolu'da her şehire her yere üniversiteler açıldı. Makine mühendisliğini bile kaç tane dala böldüler. Bu kadar mezundan sadece ben mühendislik fakültesi mezunuyum ya da teknoloji fakültesi mezunuyum diye sıyrılamazsın. Ben mühendislik fakülterindeki yanlış görmüyorum. Sorun bu fakültelerin vasıflı vasıfsız her yere açılması. Malesef ülkemizde 4 tane hoca yetiyor bir bölüm açmaya. Vizyon sahibi hocaların olmaması senin dediğin örnekleri doğuruyor. Zaten senin dediğin adamlar sektörde tutunamayacaklardır. Ben şahsen mühendislikte uzmanlık sınavının gelmesini istiyorum. En azından mühendislik eskisi gibi değerli bir meslek haline gelir ve hak edenler mesleği gerçekten bilenler uzman olabilir. İyi geceler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: King_Leoric31

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: King_Leoric31

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: King_Leoric31

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: King_Leoric31

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: King_Leoric31

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m



    quote:


    Bilader bu kadar havadan uçma. Öncelikle piyasa hakkında gerçekten çok bilgisiz olduğun ve seminerlerde duyduklarını çok ciddiye aldığın belli oldu

    Öncelikle piyasada iş arıyorsan %99 ihtimal mühendislik fakültesi mezunu bir mülakatçıya denk geleceksin ki o da seni bu fakülteden mezun olduğun için %95 ihtimalle beğenmeyecektir.Bak bu kadar kesin konuşuyorum çünkü bu işin içindeyiz koçum biz sağdan soldan seminerden duyduklarımızla millete şov yapmıyoruz sallamıyoruz.

    Ayrıca bu kadar övündüğünüz teorik değil pratik olayınada biraz göz gezdirme fırsatım oldu normal bir mühendislik fakültesinde yapılan staj 60 iş günüdür.

    Bizden farklı olarak 12 gün daha staj yapıyorsunuz. Bu mu inanılmaz pratik dediğiniz olay.

    Ayrıca dediğim gibi haftalık ders programlarına baktığımda ders isimleri ve kredilerinin aynı olduğunu fakat ders saatlerinin farklı olduğu gözüme çarptı mesela örnek vermek gerekirse ki 2 post öncesinden vermiştim.


    Teknoloji fakültesi aldığınız mat1/mat2/dif denklemler/müh mat dersleri ayda 15saat iken
    Mühendislik fakültesi aldığımız mat1/mat2/difdenklemler/mühmat dersleri ayda 36 saat

    teorik derslere bakış açınız bu kadar ve bu çoğu ders için böyle bunu da insanların bilmeye hakkı var.


    bu konuda daha çok bilgi almak isteyen arkadaşlar için gerekli kaynağıda vereyim 2 fakültenin de ders programını rahatlıkla karşılaştırabilsinler


    https://sabis.sakarya.edu.tr/dersprogramlari/


    Aynı zamanda mühendislik kökeni olmayan hocalardan ders almak arkadaşların çok hoşuna gider bunun içinde bir iki örnek vermek gerekirse


    Sakarya üniversitesi teknoloji fakültesi inşaat mühendisliği bölümü hocalarından.


    -Yrd.Doç.Dr. Tahir AKGÜL
    Lisans eğitimi:Yapı Eğitimi Bölümü
    Yüksek Lisans:YAPI EĞİTİMİ ANABİLİM DALI

    -Yrd.Doç.Dr.İsa Vural

    Lisans eğitimi:YAPI EĞİTİMİ ANABİLİM DALI
    Yüksek Lisans:YAPI EĞİTİMİ ANABİLİM DALI

    Görüldüğü üzere hocalar mühendis kökenli değil tam tersi teknik eğitim fakültesi mezunlarıdır yani meslek lisesine ders veren hocalardan farkı yoktur.

    İsteyen arkadaşlar için sakarya teknoloji fakültesi inşaat mühendisliği bölümü akademik kadrosu:http://www.inm.sakarya.edu.tr/tr/p/383/akademik-kadro


    bana böyle kaynaklarla gel koçum sağdan soldan duyduklarınla sallama.



    İnsan olmayı senden mi öğrenecez hadini bil

    Ordan burdan bilgi alyosun işte bu kadar bilgilerle geliyosun yorum yapıyosun

    siz gerçekten ya piyasa denen şeyi bilmiyosunuz yada aynı evrende yaşamıyoruz

    PİYASADAKİ ŞİRKETLERDE İŞE KİMİN ALINACAĞINA EĞER TAŞERON FİRMAYSA İŞ YERİ SAHİBİNİN KENDİ BÜYÜK BİR ŞİRKETSE İŞLETME MEZUNU BİRİ BELİRLİYO DAHA BUNU BİLMİYOSUNUZ BURDA GELMİŞ SAÇMA SAPAN YORUM YAPIYOSUNUZ

    ARKADAŞ BİZDEN 12 GÜN FARKLI STAJ YAPIYODUNUZ BUMUYDU FARK DEMİŞ İŞTE DYORUM SİZİN HİÇ BİRŞEYDEN HABERİNİZ YOK

    TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ 4.SINIFIN 1DÖNEMİ YANİ YAKLAŞIK 4 -5 AY İŞ YERİNDE İŞİ ÖĞRENİR :))))) ADAM 12 GÜN FARK VAR DEMİŞ OKADAR İŞTE SİZİN BİLGİNİZ

    AYRICA O BİZE GÖSTERDİĞİN İSİMLERİ YAINLAMAK ÇOK AYIP ADAMLARIN İSİMLERİNİ VERMİŞSİNİZ HABERLERİ OLMADAN BUNA HAKKINIZ YOK

    ORDA ADAMLAR TEKNİK ÖĞRETMEN DEĞİL ADAMLAR YATAY GEÇİŞLE DAHA TEKNOLOJİ FAKÜLLERİ YOKKEN MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİNE GEÇMİŞLER :))))))

    HE SİZ ŞİMD ONUDA KABUL ETMİSİNİZ TABİ ADAM SAKARYA ÜNİVERSİTESİNDE MÜHENDİSLİK OKMAAYI BAŞARMIŞ BİTİRMİŞ YÜKSEK LİSANSINI YAPMIŞ


    SİZİN DEDİKLERİNİZ BİRBİRİNİ TUTMUYORKİ ONA BAKARSAN YANİ 2 YILIKTAN MÜHENDİSLİĞE GEÇİŞ YAPMIŞ DAA SONRADA ÖĞRETİM ELEMANI OLARAK MÜHENDİLİK FAKÜLTESİNDE ÇALIŞAN KİMSE YOK MU YANİ YA SİZ GERÇEKTEN BU KADAR NASIL BİLGİSİZSİNİZ BURDA GELMİŞ YORUM YAPIYOSUNUZ.



    AYRICA MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ OLSUN TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ OLSUN DERSLERE SADECE MÜHENDİS GİRECEK DİYE ZORUNLU BİR KURAL YOK FEN EDEBİYATTAN MATEMATİK PROFU GELİP DERSİNİZE GİRER AYNI ŞEKİLDE FİZİKÇİ GELİR DERSİNİZE GİRER BUNLARI BİLE BİLMİYOSUNUZ DAHA :)))))))

    O DERS SAHATLERİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNDEDE DEĞİŞİYOR AYRICA SİZDE BÜTÜN MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİNDE UYGULAMA NEREDEYSE 0 YALANDAN LAB KOŞULARI VAR AZ BUÇUK BİRŞEY GÖRÜYOSNUZ ORDA FAKÜLTEYİ BİTİRİNCE İŞİ BİLMİYORUM BEN NE YAPACAĞIM DİYE GERİLİYORSUNUZ YANLISSA YALAN DİYİN YILARDIR GÖRDÜĞÜM ŞEY BUDUR


    BU ARADA 2 TANE HOCA ÖRENEĞİ VERMİŞ ADAMLARDA YÜKSEK LİSANISI YAPMIŞ HOCALAR NİCESİ

    MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNDEDE DERSE GİRMİŞ ÖYLE HOCALAR VARKİ :))))



    Sen ne saçmalıyorsun ya kafan mı iyi? başka bir forumda arkadaşın teki ile konuştuğumuzda senin yazdıklarını yazmıştı bende o arkadaşa gerekli cevabı vermiştim.

    Okumadan etmeden kalkıpta cahillik yapma. Ben kaynak gösterdim gerekli şeyleri gösterdim akademik kadro meslek lisesinden farksız ve dediğin şeylerde tamamen tutarsız.

    Hocalar yapı öğretmenliği üzerine lisans okuyup inşaat mühendisliği üzerine doktora yapınca mühendis olduğunu felan mı sanıyorsun? tabiki de hayır. hocaların kökeni meslek lisesi çıkışlı hocalarınızdan farksız önce bil ve üslubunla konuş.Hocaların TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ mezunu yani YAPI ÖĞRETMENİ malesefki mühendis değiller.

    Ve aynı zamandada piyasanın içindeyiz yani sallamasyon bir bilgi yok orada. Babamda 20 yıllık mühendis yani piyasanın içinde olmasak anlattığın şeyleri yiyecez.

    Önlisans örneğini vermişsin evet.. kişinin hangi önlisans programını bitirdiğinin pek bir önemi yoktur eğer eğitim hayatına devam ediyorsa LİSANS programı önemlidir.Yani sana mesleğini verecek programın lisans programındır eğer lisans programı OKUMADIYSAN o zaman önlisans programınla mesleğini yaparsın

    Fen edebiyattan mat profu gelip derse girer felan demişin ya valla çok güldüm.evet girer ama alanındaki bir hoca sana ders verir kalkıp meslek lisesi hocası vermez.

    Ders saatleri Müh fakültesinde değişmiyor canım abet almış akredite olmuş üniversitelerde ders saatleri hemen hemen aynıdır krediler farklıdır. Sizinkiler neredeyse yarısından az.

    O adamların isimlerini yayınlamak gibi bir hakkım yok mu?

    Bunlar çok kolay bilgiler hacım gidersin sakarya teknoloji fakültesi inşaat mühendisliğinin sitesine girer akademik kadrodan bunlara
    bakabilirsin eğer bunu yapmayı bile düşünemiyorsan ve bu bilgilere nerden ulaştığımı anlayamıyorsan kusura bakma ama gerçekten çok cahilsin.

    Dediğim gibi ben konuşurkende sektörün içinden konuşuyorum ve kaynak gösteriyorum senin en alta yazdığın post gibi KENDİ FAKÜLTEMİN 50 tane başarısını bulurum.

    Sen benim dediklerimi gerçekten anlamıyorsun iş konusundada benimde çok tanıdığım var daha 2 gün önce isim vermeden anlatcam çok büyük bir projede mühendislik yapan tanıdığımada sordum cevap şu EĞER ÜNİVERSİTEN ODTÜ,İTÜ değil ise işveren sana tutupta way efendi Anadolu üniversitesi mezunu,vay efendim kocaeli mezunu gibi şeyler yapmıyo dei direk baktıkları şeyler ne biliyosun ne bilmiyosun oluyor oda okulda heleki Türkiyedeki ne mühendislik eğitimiyle olmaz kendin geliştirecen dedi kurslara gidecen sürekli alanın neyse onla ugraşacan dedi.

    Şimdi gel gel gelim dediklerine okurken senin gerçekten piyasayla alakan olmadığını veya sırf mühendislik fakültesi mezunusun diye bu işe objektif bakamadığını anladım

    Sen ilk önce git bir firmaya halka ilişkiler sorumlusunun ne işe yaradğını öğren

    Sonra şirketler gidip üniveristenin eğer itü,odtü değil ise sende aranan koşulların ne olduğun öğren

    sonra benim yazdıklarımı tam anla gel konuş benle fen edebittan hocalar gelir dedim gerkerise sen onu gittmişisn meslek liselihocaya bağlamışısın

    beliki amacın farklı SENDE BİLİYORSUN YERİ GELİR TENİK ÖĞRETMENDE ders anlatır işinde uzmansa sadece derse girenler mühendis değildir sen gerçekten çok ama çok bilgisisin kusura bakma

    bak seninde değğin gibi bu fakülteler daha 5 sene oldu kurulalı ama ona rağmen başladırlar projelerde 1.olmaya olm içinin rahat etmedği belli beliki yanlış tercihten için yanıyor araştırıyorsun






    saçmalama dostum bak şimdi olayı anlatayımda sana cahil cahil konuşma. evet arkadaşın çok doğru söylemiş odtü itü bitirmediğin sürece hangi mühendislik fakültesinden mezun olduğun çok önemli değil.

    aranan koşullarıda çok iyi biliyorum. şirketteki halkla ilişkiler uzmanı seni işe alırken senin mühendislik bilgin hakkında pek bilgi sahibi olamıyor ön elemede bu kişiyle konuştuktan sonra bir de mühendis seni mülakata alıyor yani dediklerin sadece buz dağının görünen kısmı.

    ders anlatma işindede anlattığım gibi teknik öğretmenden ders almak var. bir de mühendis kökenli bir hocadan ders almak var. Tabi bunlar birazcık vizyonu geliştirebilecek şeyler ama ne olduğunu bilmiyorsun demi?


    Projelerde 1. olmak çok mu önemli sence? Benim okuduğum okul boğaziçi üniversitesininher yıl yaptığı Design & Construct isimli yarışmada son 5 yıldır ilk 5 te ve 2 sene üst üste 1.liği var.

    Hocaların çoğu yüksek lisansını ve doktorasını türkiyede değil yurt dışında Kanada/Texas/Almanya gibi ülkelerin üniversitelerinde yapmış.

    İşte bu adamdan alacağın vizyon ile yapı öğretmeninden alacağın vizyonun ve bilginin arasındaki uçurumdan bahsediyorum. Yani bu sidik yarıştırmaya benzemez sen bir yapı öğretmeniyle bir mühendisi eğitim açısından kıyaslayamazsın.

    Senin mantığınla gidersek dershanede mühendislik eğitimi açılsın atayalım 2 tane ders anlatabilecek adamı ders anlatmakta ne var yetiştirsinler mühendis.


    SEN BU KADAR CAHİL NASIL OLUYOSUN YA


    SİEMESN,BOCH gibi firmalara gidince orda mülakata alırlar ordada itü odtülü değilsen hangi üniversiteden mezun oldğununun bir faydası yok.

    Ne bildiğini tecrübe,soruyolar dil,yazılım vb,


    Küçük firmalar ise direk tecrübe sorarlar ki orda teknoloji fakültesi stajdan dolayı çok avantajlı

    Ben işin ehli olmuş piyasada çalışan mühendis tanıdılarma sordum;

    Bir tanesi İTÜ mezunu kendi akrabasına Elektrik-elektronik mühendisliği yazdırdı teknoloji fakültesini

    Diğeri SİEMESN TE 8 bin tl maaş alan anadolu üniversitesi mezunu işe naıl girdiğini sordum dediği şu tecrübe

    onada sordum bi fark var mı diye oda aynı şeyi dedi İTÜ ODTÜ değilsen ister teknoloji ister mühendilik fakültesi oku hiçbirşey ifade etmez

    sadece kendini geliştir dedi.



    Bu dediklerinin sadece büyük firmalarda küçük firmalarda öyle işe mülakatla filan alınmadığını bırak halka ilişkileri direk patronun gelip konuştuğunu ordada parada cimri davrandıklarını söyledi


    O yüzden diyorum teknoloji fakültesi daha avantajlı diye sen yanlış tercih yapım diye gıcık olmusun bak üniversitlerin hocaarlını bile tek tek incelmesiin :))))))


    al kaynak kaynak diye tuturdun ben sen gibide araştırmadım böyle niceleri var ben saygısızlık yapmak istemiyorum ama durum budur

    al mühendislik fakültesinde teknik eğitim faküleli hoca var mı yok mu öğrende sus
    http://www.atauni.edu.tr/#ozel=ihsan-efeoglu-


    beklediğim cevap gelmemiş. siemens bosch felan türkiyede gösterebildiğin 2 örnek oralardada benim alanımla ilgili çalışan kimse yok.

    ayrıca bir tek örnek göstermişsin.

    hocaları tek tek inceleme gibi bir durum yok akademik kadrosundan 2 tane hocaya tıkladım ve 2sinin de teknik eğitim mezunu olması ilgimi çekti.

    neyse 2 tane şirketi örnek gösterebildiğine göre biraz hayaller aleminde uçuyorsun fazla uçma düşersin

    Olm acıyor için konuşuyorsun dyecek birşeyinde kalmamış siemens bosch GİBİ firmalar dedim sen olayı proveke etmeye çalışıyorsun

    Anlamamaz lığa vuruyosun git biraz babanın yanından ayrıl piyasıyı gez taşreton firmalarda en önemli şeyin tecrübe olduğunu öğren sonra gel konuş

    Bir tek örnek göstermişisn demişsin SAÇMALAMA
    bunun biri ikismi mi var ne diyodun mühendislik fakültesinden teknik eğitimli hoca olmaz şimdi sözünün arkasında dur be biraz

    Şart varsa mühendis yetiştiren krumlarda çalışanların hepsi mühendis olacak diye teknoloji fakültesi hepsini mühendis seçerdi zaten öyle bir kural yok

    Link atığım üniversitede Türkiye nin en köklü üniversitlerinden biri ATATÜRK üniversitesi


    DİYECEK BİR ŞEYİN KALMADI ARTIK YOK HAYAL KURMA YOK BİLMEM NE BIRAK BU İŞLERİ ACINI İÇİNE GÖM YADA TEKNOLOJİYE GEÇ KAFAN RAHATLASIN


    ben fazla cevap yazmak istemiyorum sana çünkü anlamak istemiyorsun. ben sadece bir istisna diyorum ve istisnalarda kaideleri malesef bozmaz. Malesef sen kendini dışarıya kapatmış kendi bildiklerinin en doğru olduğunu düşündüğün sürece ne ben sana birşey anlatabilirim ne de seninle postlaşmaktan zevk alabilirim.

    Dediğim gibi sadece bir istisna ve bunu tartışmakta saçma çünkü senin bildiklerin malesef en doğrusu değil ama sen en doğrusu olduğunu anlamadıktan sonra kendini dışarıya kapatıp reklam yapmak için elinden geleni yapmaya çalıştıktan sonra burada tartışmanın bir anlamı yok zaten azcık mantıkla benim yazılarımı ve senin yazılarını okuyan başka bir arkadaşta bu ayrımı rahatça yapabilir diye düşünüyorum.

    Ayrıca çevremde fazlaca mühendis var yani onlar bu işi bilmiyorda siz çok zekisiniz firmalar sizi havada kapıyor öyle mi? ben böyle görmüyorum malesef sen istediğini gör istersen at gözlüğü tak ama görünen köy kılavuz istemez buda benim sana vereceğim son cevap malesef ki tartışmaya devam etmek isterdim ama amaçsız bir tartışma sen sadece kendi tarafından yazmışsın ben 2 tarafında farklarını yazdım.

    hadi kolay gelsin hayırlı işler

    Yazdığın onca yanlış bilgiyi düzeltim.Sen yanlış tercihinden dolayı doğruları göremiyorsun,kabullenemiyorsun.

    Senin çevrenin dışında mühendis yok mu okdar yazdım çevremdeki mühendislere sordum diye halen siz daha mı iyi bileceksiniz diyosun.

    Onca düzeltiğim hatana cevap bile verememisin şimdi en son böyle demek zorunda kaldın.

    Hadi 3 4 sene sonra neler olacağını görceksin.(inşallah iş bulursun amacım sen ve senin gibileri kırmak değil doğruları yazmak)


    merak etme benim çevremin yarısı sende olsa zengin olursun benim böyle bir konuda kaygım bile yok yanlış bilgi derken neyi düzelttin neyi düzelttiğini sandın yada ? 4.sınıfta yaptığınız 4 ay stajı mı ? 1 tane mühendislik fakültesinde bulduğun tefli hocayı mı?

    2-3 tane şirketin sizle yaptığı semirde piyasanın size muhtaç olduğu düşüncesini mi? bu kadar uçma işte bundan bahsediyorum piyasa gerçekleri canını acıtır sonra gelir benim altımda benden iş istersin ben hangi fakültede okursam okuyum hatta gidip muz cumhuriyeti teknik üniversitesi inşaat mühendisliğindede okusam benim geleceğim belli biz piyasanın içinde doğduk zaten.

    o yüzden ben fazla merak etmiyorum yani durum zaten bence yeterince açık sende biraz eziklik psikolojisi var anladığım kadarıyla kendini kanıtlaman gerektiğini düşünüyorsun ve bu yüzden kendi bildiğinin kesin doğru olduğunu savunurcasına savunuyorsun ama bildiklerin doğru değilsede dediğim gibi sana yazık olacak.

    Aslında hata sizdede değil sizi böyle doldurup çok değerli olduğunuzu düşündüren hocalarınızda , arkadaşlarınızda ve malesef internet aleminde. çok fazla bilgi kirliliği ve yalan yanlış bilgiler var.

    O yüzden havadan uçarken birazda aşşağılara bak yani yükseklik fazla ise canın acır incinirsin.(İnşallah iş bulursun yazdığın için bu aptal postu yazmak istedim yani hayırdır sen kimsin ki kimi eziyorsun)

    Dur dur sakin ol bu kadar gerilme

    Artık hakaret boyutuna varan yazılar yazmaya başlamısın yok kendimi kanıtlayamamışım filan.

    Mühendilslik bitti bide psikologluğamı bailadın yavaş biraz.

    Neyimi düzeltim dur yazayımda artık inkar etme

    1.Dedinki teknoloji fakültesinde hep teknik eğitim kökenli hocalar vardır.

    doğrusu ne peki teknik hocalar dediğin hem mühendislik fakültesinde hemde teknoloji fakültesinde var

    Gösterdiğim hocaya istisna dedin al başka örnekler

    http://www.bayburt.edu.tr/#!/profil/omer-bayrak

    http://www.bayburt.edu.tr/#!/profil/ilker-tekin

    http://www.aydindemir.sakarya.edu.tr/tr ( özelliklede bu senin atığın üniversitenin mühendislik fakülteinden ))

    bu hocaların hepsi mühendislik fakültesindeki tef mezunu hocalar.(Daha nicesi var hepsini buraya yazacak halde değilim)

    Artık dediğinin arkasında dur biraz.Tef hocaları mühendislik eğitimi vermez dedin o mühendislik fakültesindeki tef mezunu hocalar

    bu zamana kadar hep yanlış mühendisler yetiştirdiler senin mantığından bakarsak.

    Bide sen gerçekten mantıksız konuşuyorsun istisna diye bir şey mi olur yani sen nasıl bu cümleyi kuruyorsun anlamadım.

    Yani 1 tane veya 2 tane tefli ise kabul edilebilir 3 4 tane ise kabul edilemez öylemi sen çok ama çok bilgisiz bir insansın.(sınırıda varmı bari

    2.Dedin ki araştırdım bizden üstün uygulama dediğiniz 12 günlük fark mı

    Bak işte bunuda diğerleri gibi bilmiyorsun buraya gelmiş yorum yapıyorsun


    Teknoloji fakültesi öğrencisi 4.sınıfın 1.dönemi iş yeri stajı alır ki buda yaklaşık 4 ay eder.

    Şimdi senin dediğin nerde gerçekte olan nerde.


    3.Dediğin neydi ders saatleri aynı değil önceden de dersler aynı değil diye bahane ediyodunuz şimdide bu

    Bak dostum işi bilmiyosun çok cahilsin kusura bakma

    O dediğin saatler hatta dersler üniversiteden üniversiteye değişir bunun fakülte farkıyla alakası yok.

    Bununlada alakalı kaynak gösteririm istersen sıkıntı yok

    Zaten birçok mühendislik fakültesi daha akredite olmamış halen ders saatleri diyosun.

    4.Dediğin neydi mülakatta kesin mühendislik fakültesi mezunu denk gelecek onlarda sizi işe almaz

    Bende sana büyük firmalarda bu işi yani işi girecek elemanı belirleme işini işletme mezunları yapar dedim

    Ve arkasındanda bir mühendis gelir oda senin İTÜ ODTÜ hariç hangi üniversiteden mezun olduğuna bakmaz

    Kendini ne kadar geliştirdiğini sorar ordada kendini çok ama çok geliştirmen lazım ki işe girebilesin.

    Yani hangi fakülte olduğuna bakmaz bile bunu bizzat tecrübesi olan şuan siemenste çalışan tanıdığımdan duydum.

    Aynı şekilde İTÜ mezunu şuan işte olan bir tandığımada sordum oda aynı şeyi dedi hatta kendi akrabasına Teknoloji fakültesini yazdırdı.

    İkiside şunu dedi Anadoluda ise şirketler sadece tecrübeye bakar az git işi öğren sonra gel yorum yap.

    Sonra gerçek hayat seni çok üzer :))


    Şimdi sen hayal aleminden uyan sen benim çevremin nesini biliyosunda çevremin yarısı sende olsa zengin olursun diyosun

    Sen benim çevremi hayal bile edemesin

    Demek işe girdin yönetici pozisyonuna geçtin bide biz kapına geldikte senden iş istedik öylemi
    Yükseklerden uçmaya çalışma gerçek dünyayla daha tanışmamısın belli




    Beni hiç bir hocam doldurmadı ben hepsini gittim kendim araştırdım piyasadaki mühendislere sordumda
    Sen asıl sana gaz veren çevrendeki insanlardan bir an önce kurtul öyle bir gaz vermişlerki sana mezun oldğunu gibi direk büyük bir şirkette yönetici pozisyonunda çalışacağını zannediyorsun heralde :)))




    Ben kimseyi ezmedimde bu kadar belli etme daraldığını,bunaldığını bak arkan sağlamış hadi sen direk BÜYÜK inşaat firmalarında çalışmaya başlayacaksın böyle rüya kurki okulunu bitirene kadar kafanı böyle şeylere takıp okulu uzatma





    bayburt üniversitesi aman ne ahım şahım bi olay ben zaten yeni açılmış hiçbir üniversiteyi ve müh fakültesini kimseye önermiyorum bana kalkıpta buralardan değil köklü üniversitelerden örnek göster neyse sen kafanı yaşa dostum ben karışmıyorum benim çevrem derken de ayrıca çevremdeki mühendislerden değil mütahitlerden iş verenlerden bahsediyorum büyük insanlar yani. öyle mühendis felan değil yani

    ayrıca itü mezunu tanıdığının akrabası itüyü tutturmuşta beğenmeyip tek. fakültesimi yazmış? ya gözünü seveyim sallarken az destekli salla tutturuyorsa karabüğü felan oralarda sürünmesin diye yazdırmıştır

    ayrıca piyasadaki bu odtü itü yanılgısı zamanla 2.sınıf üniversiteleride(çukurova gazi ktü 9eylül sakarya osmangazi gibi) kapsayacaktır bence çünkü çok fazla üniv ve mühendislik fakültesi var.

    neyse dostum sana hayırlı uçuşlar en iyisi sizsiniz kolay gelsin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: King_Leoric31

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: King_Leoric31

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: King_Leoric31

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: King_Leoric31

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: King_Leoric31

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: King_Leoric31

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m



    quote:


    Bilader bu kadar havadan uçma. Öncelikle piyasa hakkında gerçekten çok bilgisiz olduğun ve seminerlerde duyduklarını çok ciddiye aldığın belli oldu

    Öncelikle piyasada iş arıyorsan %99 ihtimal mühendislik fakültesi mezunu bir mülakatçıya denk geleceksin ki o da seni bu fakülteden mezun olduğun için %95 ihtimalle beğenmeyecektir.Bak bu kadar kesin konuşuyorum çünkü bu işin içindeyiz koçum biz sağdan soldan seminerden duyduklarımızla millete şov yapmıyoruz sallamıyoruz.

    Ayrıca bu kadar övündüğünüz teorik değil pratik olayınada biraz göz gezdirme fırsatım oldu normal bir mühendislik fakültesinde yapılan staj 60 iş günüdür.

    Bizden farklı olarak 12 gün daha staj yapıyorsunuz. Bu mu inanılmaz pratik dediğiniz olay.

    Ayrıca dediğim gibi haftalık ders programlarına baktığımda ders isimleri ve kredilerinin aynı olduğunu fakat ders saatlerinin farklı olduğu gözüme çarptı mesela örnek vermek gerekirse ki 2 post öncesinden vermiştim.


    Teknoloji fakültesi aldığınız mat1/mat2/dif denklemler/müh mat dersleri ayda 15saat iken
    Mühendislik fakültesi aldığımız mat1/mat2/difdenklemler/mühmat dersleri ayda 36 saat

    teorik derslere bakış açınız bu kadar ve bu çoğu ders için böyle bunu da insanların bilmeye hakkı var.


    bu konuda daha çok bilgi almak isteyen arkadaşlar için gerekli kaynağıda vereyim 2 fakültenin de ders programını rahatlıkla karşılaştırabilsinler


    https://sabis.sakarya.edu.tr/dersprogramlari/


    Aynı zamanda mühendislik kökeni olmayan hocalardan ders almak arkadaşların çok hoşuna gider bunun içinde bir iki örnek vermek gerekirse


    Sakarya üniversitesi teknoloji fakültesi inşaat mühendisliği bölümü hocalarından.


    -Yrd.Doç.Dr. Tahir AKGÜL
    Lisans eğitimi:Yapı Eğitimi Bölümü
    Yüksek Lisans:YAPI EĞİTİMİ ANABİLİM DALI

    -Yrd.Doç.Dr.İsa Vural

    Lisans eğitimi:YAPI EĞİTİMİ ANABİLİM DALI
    Yüksek Lisans:YAPI EĞİTİMİ ANABİLİM DALI

    Görüldüğü üzere hocalar mühendis kökenli değil tam tersi teknik eğitim fakültesi mezunlarıdır yani meslek lisesine ders veren hocalardan farkı yoktur.

    İsteyen arkadaşlar için sakarya teknoloji fakültesi inşaat mühendisliği bölümü akademik kadrosu:http://www.inm.sakarya.edu.tr/tr/p/383/akademik-kadro


    bana böyle kaynaklarla gel koçum sağdan soldan duyduklarınla sallama.



    İnsan olmayı senden mi öğrenecez hadini bil

    Ordan burdan bilgi alyosun işte bu kadar bilgilerle geliyosun yorum yapıyosun

    siz gerçekten ya piyasa denen şeyi bilmiyosunuz yada aynı evrende yaşamıyoruz

    PİYASADAKİ ŞİRKETLERDE İŞE KİMİN ALINACAĞINA EĞER TAŞERON FİRMAYSA İŞ YERİ SAHİBİNİN KENDİ BÜYÜK BİR ŞİRKETSE İŞLETME MEZUNU BİRİ BELİRLİYO DAHA BUNU BİLMİYOSUNUZ BURDA GELMİŞ SAÇMA SAPAN YORUM YAPIYOSUNUZ

    ARKADAŞ BİZDEN 12 GÜN FARKLI STAJ YAPIYODUNUZ BUMUYDU FARK DEMİŞ İŞTE DYORUM SİZİN HİÇ BİRŞEYDEN HABERİNİZ YOK

    TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ 4.SINIFIN 1DÖNEMİ YANİ YAKLAŞIK 4 -5 AY İŞ YERİNDE İŞİ ÖĞRENİR :))))) ADAM 12 GÜN FARK VAR DEMİŞ OKADAR İŞTE SİZİN BİLGİNİZ

    AYRICA O BİZE GÖSTERDİĞİN İSİMLERİ YAINLAMAK ÇOK AYIP ADAMLARIN İSİMLERİNİ VERMİŞSİNİZ HABERLERİ OLMADAN BUNA HAKKINIZ YOK

    ORDA ADAMLAR TEKNİK ÖĞRETMEN DEĞİL ADAMLAR YATAY GEÇİŞLE DAHA TEKNOLOJİ FAKÜLLERİ YOKKEN MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİNE GEÇMİŞLER :))))))

    HE SİZ ŞİMD ONUDA KABUL ETMİSİNİZ TABİ ADAM SAKARYA ÜNİVERSİTESİNDE MÜHENDİSLİK OKMAAYI BAŞARMIŞ BİTİRMİŞ YÜKSEK LİSANSINI YAPMIŞ


    SİZİN DEDİKLERİNİZ BİRBİRİNİ TUTMUYORKİ ONA BAKARSAN YANİ 2 YILIKTAN MÜHENDİSLİĞE GEÇİŞ YAPMIŞ DAA SONRADA ÖĞRETİM ELEMANI OLARAK MÜHENDİLİK FAKÜLTESİNDE ÇALIŞAN KİMSE YOK MU YANİ YA SİZ GERÇEKTEN BU KADAR NASIL BİLGİSİZSİNİZ BURDA GELMİŞ YORUM YAPIYOSUNUZ.



    AYRICA MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ OLSUN TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ OLSUN DERSLERE SADECE MÜHENDİS GİRECEK DİYE ZORUNLU BİR KURAL YOK FEN EDEBİYATTAN MATEMATİK PROFU GELİP DERSİNİZE GİRER AYNI ŞEKİLDE FİZİKÇİ GELİR DERSİNİZE GİRER BUNLARI BİLE BİLMİYOSUNUZ DAHA :)))))))

    O DERS SAHATLERİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNDEDE DEĞİŞİYOR AYRICA SİZDE BÜTÜN MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİNDE UYGULAMA NEREDEYSE 0 YALANDAN LAB KOŞULARI VAR AZ BUÇUK BİRŞEY GÖRÜYOSNUZ ORDA FAKÜLTEYİ BİTİRİNCE İŞİ BİLMİYORUM BEN NE YAPACAĞIM DİYE GERİLİYORSUNUZ YANLISSA YALAN DİYİN YILARDIR GÖRDÜĞÜM ŞEY BUDUR


    BU ARADA 2 TANE HOCA ÖRENEĞİ VERMİŞ ADAMLARDA YÜKSEK LİSANISI YAPMIŞ HOCALAR NİCESİ

    MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNDEDE DERSE GİRMİŞ ÖYLE HOCALAR VARKİ :))))



    Sen ne saçmalıyorsun ya kafan mı iyi? başka bir forumda arkadaşın teki ile konuştuğumuzda senin yazdıklarını yazmıştı bende o arkadaşa gerekli cevabı vermiştim.

    Okumadan etmeden kalkıpta cahillik yapma. Ben kaynak gösterdim gerekli şeyleri gösterdim akademik kadro meslek lisesinden farksız ve dediğin şeylerde tamamen tutarsız.

    Hocalar yapı öğretmenliği üzerine lisans okuyup inşaat mühendisliği üzerine doktora yapınca mühendis olduğunu felan mı sanıyorsun? tabiki de hayır. hocaların kökeni meslek lisesi çıkışlı hocalarınızdan farksız önce bil ve üslubunla konuş.Hocaların TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ mezunu yani YAPI ÖĞRETMENİ malesefki mühendis değiller.

    Ve aynı zamandada piyasanın içindeyiz yani sallamasyon bir bilgi yok orada. Babamda 20 yıllık mühendis yani piyasanın içinde olmasak anlattığın şeyleri yiyecez.

    Önlisans örneğini vermişsin evet.. kişinin hangi önlisans programını bitirdiğinin pek bir önemi yoktur eğer eğitim hayatına devam ediyorsa LİSANS programı önemlidir.Yani sana mesleğini verecek programın lisans programındır eğer lisans programı OKUMADIYSAN o zaman önlisans programınla mesleğini yaparsın

    Fen edebiyattan mat profu gelip derse girer felan demişin ya valla çok güldüm.evet girer ama alanındaki bir hoca sana ders verir kalkıp meslek lisesi hocası vermez.

    Ders saatleri Müh fakültesinde değişmiyor canım abet almış akredite olmuş üniversitelerde ders saatleri hemen hemen aynıdır krediler farklıdır. Sizinkiler neredeyse yarısından az.

    O adamların isimlerini yayınlamak gibi bir hakkım yok mu?

    Bunlar çok kolay bilgiler hacım gidersin sakarya teknoloji fakültesi inşaat mühendisliğinin sitesine girer akademik kadrodan bunlara
    bakabilirsin eğer bunu yapmayı bile düşünemiyorsan ve bu bilgilere nerden ulaştığımı anlayamıyorsan kusura bakma ama gerçekten çok cahilsin.

    Dediğim gibi ben konuşurkende sektörün içinden konuşuyorum ve kaynak gösteriyorum senin en alta yazdığın post gibi KENDİ FAKÜLTEMİN 50 tane başarısını bulurum.

    Sen benim dediklerimi gerçekten anlamıyorsun iş konusundada benimde çok tanıdığım var daha 2 gün önce isim vermeden anlatcam çok büyük bir projede mühendislik yapan tanıdığımada sordum cevap şu EĞER ÜNİVERSİTEN ODTÜ,İTÜ değil ise işveren sana tutupta way efendi Anadolu üniversitesi mezunu,vay efendim kocaeli mezunu gibi şeyler yapmıyo dei direk baktıkları şeyler ne biliyosun ne bilmiyosun oluyor oda okulda heleki Türkiyedeki ne mühendislik eğitimiyle olmaz kendin geliştirecen dedi kurslara gidecen sürekli alanın neyse onla ugraşacan dedi.

    Şimdi gel gel gelim dediklerine okurken senin gerçekten piyasayla alakan olmadığını veya sırf mühendislik fakültesi mezunusun diye bu işe objektif bakamadığını anladım

    Sen ilk önce git bir firmaya halka ilişkiler sorumlusunun ne işe yaradğını öğren

    Sonra şirketler gidip üniveristenin eğer itü,odtü değil ise sende aranan koşulların ne olduğun öğren

    sonra benim yazdıklarımı tam anla gel konuş benle fen edebittan hocalar gelir dedim gerkerise sen onu gittmişisn meslek liselihocaya bağlamışısın

    beliki amacın farklı SENDE BİLİYORSUN YERİ GELİR TENİK ÖĞRETMENDE ders anlatır işinde uzmansa sadece derse girenler mühendis değildir sen gerçekten çok ama çok bilgisisin kusura bakma

    bak seninde değğin gibi bu fakülteler daha 5 sene oldu kurulalı ama ona rağmen başladırlar projelerde 1.olmaya olm içinin rahat etmedği belli beliki yanlış tercihten için yanıyor araştırıyorsun






    saçmalama dostum bak şimdi olayı anlatayımda sana cahil cahil konuşma. evet arkadaşın çok doğru söylemiş odtü itü bitirmediğin sürece hangi mühendislik fakültesinden mezun olduğun çok önemli değil.

    aranan koşullarıda çok iyi biliyorum. şirketteki halkla ilişkiler uzmanı seni işe alırken senin mühendislik bilgin hakkında pek bilgi sahibi olamıyor ön elemede bu kişiyle konuştuktan sonra bir de mühendis seni mülakata alıyor yani dediklerin sadece buz dağının görünen kısmı.

    ders anlatma işindede anlattığım gibi teknik öğretmenden ders almak var. bir de mühendis kökenli bir hocadan ders almak var. Tabi bunlar birazcık vizyonu geliştirebilecek şeyler ama ne olduğunu bilmiyorsun demi?


    Projelerde 1. olmak çok mu önemli sence? Benim okuduğum okul boğaziçi üniversitesininher yıl yaptığı Design & Construct isimli yarışmada son 5 yıldır ilk 5 te ve 2 sene üst üste 1.liği var.

    Hocaların çoğu yüksek lisansını ve doktorasını türkiyede değil yurt dışında Kanada/Texas/Almanya gibi ülkelerin üniversitelerinde yapmış.

    İşte bu adamdan alacağın vizyon ile yapı öğretmeninden alacağın vizyonun ve bilginin arasındaki uçurumdan bahsediyorum. Yani bu sidik yarıştırmaya benzemez sen bir yapı öğretmeniyle bir mühendisi eğitim açısından kıyaslayamazsın.

    Senin mantığınla gidersek dershanede mühendislik eğitimi açılsın atayalım 2 tane ders anlatabilecek adamı ders anlatmakta ne var yetiştirsinler mühendis.


    SEN BU KADAR CAHİL NASIL OLUYOSUN YA


    SİEMESN,BOCH gibi firmalara gidince orda mülakata alırlar ordada itü odtülü değilsen hangi üniversiteden mezun oldğununun bir faydası yok.

    Ne bildiğini tecrübe,soruyolar dil,yazılım vb,


    Küçük firmalar ise direk tecrübe sorarlar ki orda teknoloji fakültesi stajdan dolayı çok avantajlı

    Ben işin ehli olmuş piyasada çalışan mühendis tanıdılarma sordum;

    Bir tanesi İTÜ mezunu kendi akrabasına Elektrik-elektronik mühendisliği yazdırdı teknoloji fakültesini

    Diğeri SİEMESN TE 8 bin tl maaş alan anadolu üniversitesi mezunu işe naıl girdiğini sordum dediği şu tecrübe

    onada sordum bi fark var mı diye oda aynı şeyi dedi İTÜ ODTÜ değilsen ister teknoloji ister mühendilik fakültesi oku hiçbirşey ifade etmez

    sadece kendini geliştir dedi.



    Bu dediklerinin sadece büyük firmalarda küçük firmalarda öyle işe mülakatla filan alınmadığını bırak halka ilişkileri direk patronun gelip konuştuğunu ordada parada cimri davrandıklarını söyledi


    O yüzden diyorum teknoloji fakültesi daha avantajlı diye sen yanlış tercih yapım diye gıcık olmusun bak üniversitlerin hocaarlını bile tek tek incelmesiin :))))))


    al kaynak kaynak diye tuturdun ben sen gibide araştırmadım böyle niceleri var ben saygısızlık yapmak istemiyorum ama durum budur

    al mühendislik fakültesinde teknik eğitim faküleli hoca var mı yok mu öğrende sus
    http://www.atauni.edu.tr/#ozel=ihsan-efeoglu-


    beklediğim cevap gelmemiş. siemens bosch felan türkiyede gösterebildiğin 2 örnek oralardada benim alanımla ilgili çalışan kimse yok.

    ayrıca bir tek örnek göstermişsin.

    hocaları tek tek inceleme gibi bir durum yok akademik kadrosundan 2 tane hocaya tıkladım ve 2sinin de teknik eğitim mezunu olması ilgimi çekti.

    neyse 2 tane şirketi örnek gösterebildiğine göre biraz hayaller aleminde uçuyorsun fazla uçma düşersin

    Olm acıyor için konuşuyorsun dyecek birşeyinde kalmamış siemens bosch GİBİ firmalar dedim sen olayı proveke etmeye çalışıyorsun

    Anlamamaz lığa vuruyosun git biraz babanın yanından ayrıl piyasıyı gez taşreton firmalarda en önemli şeyin tecrübe olduğunu öğren sonra gel konuş

    Bir tek örnek göstermişisn demişsin SAÇMALAMA
    bunun biri ikismi mi var ne diyodun mühendislik fakültesinden teknik eğitimli hoca olmaz şimdi sözünün arkasında dur be biraz

    Şart varsa mühendis yetiştiren krumlarda çalışanların hepsi mühendis olacak diye teknoloji fakültesi hepsini mühendis seçerdi zaten öyle bir kural yok

    Link atığım üniversitede Türkiye nin en köklü üniversitlerinden biri ATATÜRK üniversitesi


    DİYECEK BİR ŞEYİN KALMADI ARTIK YOK HAYAL KURMA YOK BİLMEM NE BIRAK BU İŞLERİ ACINI İÇİNE GÖM YADA TEKNOLOJİYE GEÇ KAFAN RAHATLASIN


    ben fazla cevap yazmak istemiyorum sana çünkü anlamak istemiyorsun. ben sadece bir istisna diyorum ve istisnalarda kaideleri malesef bozmaz. Malesef sen kendini dışarıya kapatmış kendi bildiklerinin en doğru olduğunu düşündüğün sürece ne ben sana birşey anlatabilirim ne de seninle postlaşmaktan zevk alabilirim.

    Dediğim gibi sadece bir istisna ve bunu tartışmakta saçma çünkü senin bildiklerin malesef en doğrusu değil ama sen en doğrusu olduğunu anlamadıktan sonra kendini dışarıya kapatıp reklam yapmak için elinden geleni yapmaya çalıştıktan sonra burada tartışmanın bir anlamı yok zaten azcık mantıkla benim yazılarımı ve senin yazılarını okuyan başka bir arkadaşta bu ayrımı rahatça yapabilir diye düşünüyorum.

    Ayrıca çevremde fazlaca mühendis var yani onlar bu işi bilmiyorda siz çok zekisiniz firmalar sizi havada kapıyor öyle mi? ben böyle görmüyorum malesef sen istediğini gör istersen at gözlüğü tak ama görünen köy kılavuz istemez buda benim sana vereceğim son cevap malesef ki tartışmaya devam etmek isterdim ama amaçsız bir tartışma sen sadece kendi tarafından yazmışsın ben 2 tarafında farklarını yazdım.

    hadi kolay gelsin hayırlı işler

    Yazdığın onca yanlış bilgiyi düzeltim.Sen yanlış tercihinden dolayı doğruları göremiyorsun,kabullenemiyorsun.

    Senin çevrenin dışında mühendis yok mu okdar yazdım çevremdeki mühendislere sordum diye halen siz daha mı iyi bileceksiniz diyosun.

    Onca düzeltiğim hatana cevap bile verememisin şimdi en son böyle demek zorunda kaldın.

    Hadi 3 4 sene sonra neler olacağını görceksin.(inşallah iş bulursun amacım sen ve senin gibileri kırmak değil doğruları yazmak)


    merak etme benim çevremin yarısı sende olsa zengin olursun benim böyle bir konuda kaygım bile yok yanlış bilgi derken neyi düzelttin neyi düzelttiğini sandın yada ? 4.sınıfta yaptığınız 4 ay stajı mı ? 1 tane mühendislik fakültesinde bulduğun tefli hocayı mı?

    2-3 tane şirketin sizle yaptığı semirde piyasanın size muhtaç olduğu düşüncesini mi? bu kadar uçma işte bundan bahsediyorum piyasa gerçekleri canını acıtır sonra gelir benim altımda benden iş istersin ben hangi fakültede okursam okuyum hatta gidip muz cumhuriyeti teknik üniversitesi inşaat mühendisliğindede okusam benim geleceğim belli biz piyasanın içinde doğduk zaten.

    o yüzden ben fazla merak etmiyorum yani durum zaten bence yeterince açık sende biraz eziklik psikolojisi var anladığım kadarıyla kendini kanıtlaman gerektiğini düşünüyorsun ve bu yüzden kendi bildiğinin kesin doğru olduğunu savunurcasına savunuyorsun ama bildiklerin doğru değilsede dediğim gibi sana yazık olacak.

    Aslında hata sizdede değil sizi böyle doldurup çok değerli olduğunuzu düşündüren hocalarınızda , arkadaşlarınızda ve malesef internet aleminde. çok fazla bilgi kirliliği ve yalan yanlış bilgiler var.

    O yüzden havadan uçarken birazda aşşağılara bak yani yükseklik fazla ise canın acır incinirsin.(İnşallah iş bulursun yazdığın için bu aptal postu yazmak istedim yani hayırdır sen kimsin ki kimi eziyorsun)

    Dur dur sakin ol bu kadar gerilme

    Artık hakaret boyutuna varan yazılar yazmaya başlamısın yok kendimi kanıtlayamamışım filan.

    Mühendilslik bitti bide psikologluğamı bailadın yavaş biraz.

    Neyimi düzeltim dur yazayımda artık inkar etme

    1.Dedinki teknoloji fakültesinde hep teknik eğitim kökenli hocalar vardır.

    doğrusu ne peki teknik hocalar dediğin hem mühendislik fakültesinde hemde teknoloji fakültesinde var

    Gösterdiğim hocaya istisna dedin al başka örnekler

    http://www.bayburt.edu.tr/#!/profil/omer-bayrak

    http://www.bayburt.edu.tr/#!/profil/ilker-tekin

    http://www.aydindemir.sakarya.edu.tr/tr ( özelliklede bu senin atığın üniversitenin mühendislik fakülteinden ))

    bu hocaların hepsi mühendislik fakültesindeki tef mezunu hocalar.(Daha nicesi var hepsini buraya yazacak halde değilim)

    Artık dediğinin arkasında dur biraz.Tef hocaları mühendislik eğitimi vermez dedin o mühendislik fakültesindeki tef mezunu hocalar

    bu zamana kadar hep yanlış mühendisler yetiştirdiler senin mantığından bakarsak.

    Bide sen gerçekten mantıksız konuşuyorsun istisna diye bir şey mi olur yani sen nasıl bu cümleyi kuruyorsun anlamadım.

    Yani 1 tane veya 2 tane tefli ise kabul edilebilir 3 4 tane ise kabul edilemez öylemi sen çok ama çok bilgisiz bir insansın.(sınırıda varmı bari

    2.Dedin ki araştırdım bizden üstün uygulama dediğiniz 12 günlük fark mı

    Bak işte bunuda diğerleri gibi bilmiyorsun buraya gelmiş yorum yapıyorsun


    Teknoloji fakültesi öğrencisi 4.sınıfın 1.dönemi iş yeri stajı alır ki buda yaklaşık 4 ay eder.

    Şimdi senin dediğin nerde gerçekte olan nerde.


    3.Dediğin neydi ders saatleri aynı değil önceden de dersler aynı değil diye bahane ediyodunuz şimdide bu

    Bak dostum işi bilmiyosun çok cahilsin kusura bakma

    O dediğin saatler hatta dersler üniversiteden üniversiteye değişir bunun fakülte farkıyla alakası yok.

    Bununlada alakalı kaynak gösteririm istersen sıkıntı yok

    Zaten birçok mühendislik fakültesi daha akredite olmamış halen ders saatleri diyosun.

    4.Dediğin neydi mülakatta kesin mühendislik fakültesi mezunu denk gelecek onlarda sizi işe almaz

    Bende sana büyük firmalarda bu işi yani işi girecek elemanı belirleme işini işletme mezunları yapar dedim

    Ve arkasındanda bir mühendis gelir oda senin İTÜ ODTÜ hariç hangi üniversiteden mezun olduğuna bakmaz

    Kendini ne kadar geliştirdiğini sorar ordada kendini çok ama çok geliştirmen lazım ki işe girebilesin.

    Yani hangi fakülte olduğuna bakmaz bile bunu bizzat tecrübesi olan şuan siemenste çalışan tanıdığımdan duydum.

    Aynı şekilde İTÜ mezunu şuan işte olan bir tandığımada sordum oda aynı şeyi dedi hatta kendi akrabasına Teknoloji fakültesini yazdırdı.

    İkiside şunu dedi Anadoluda ise şirketler sadece tecrübeye bakar az git işi öğren sonra gel yorum yap.

    Sonra gerçek hayat seni çok üzer :))


    Şimdi sen hayal aleminden uyan sen benim çevremin nesini biliyosunda çevremin yarısı sende olsa zengin olursun diyosun

    Sen benim çevremi hayal bile edemesin

    Demek işe girdin yönetici pozisyonuna geçtin bide biz kapına geldikte senden iş istedik öylemi
    Yükseklerden uçmaya çalışma gerçek dünyayla daha tanışmamısın belli




    Beni hiç bir hocam doldurmadı ben hepsini gittim kendim araştırdım piyasadaki mühendislere sordumda
    Sen asıl sana gaz veren çevrendeki insanlardan bir an önce kurtul öyle bir gaz vermişlerki sana mezun oldğunu gibi direk büyük bir şirkette yönetici pozisyonunda çalışacağını zannediyorsun heralde :)))




    Ben kimseyi ezmedimde bu kadar belli etme daraldığını,bunaldığını bak arkan sağlamış hadi sen direk BÜYÜK inşaat firmalarında çalışmaya başlayacaksın böyle rüya kurki okulunu bitirene kadar kafanı böyle şeylere takıp okulu uzatma





    bayburt üniversitesi aman ne ahım şahım bi olay ben zaten yeni açılmış hiçbir üniversiteyi ve müh fakültesini kimseye önermiyorum bana kalkıpta buralardan değil köklü üniversitelerden örnek göster neyse sen kafanı yaşa dostum ben karışmıyorum benim çevrem derken de ayrıca çevremdeki mühendislerden değil mütahitlerden iş verenlerden bahsediyorum büyük insanlar yani. öyle mühendis felan değil yani

    ayrıca itü mezunu tanıdığının akrabası itüyü tutturmuşta beğenmeyip tek. fakültesimi yazmış? ya gözünü seveyim sallarken az destekli salla tutturuyorsa karabüğü felan oralarda sürünmesin diye yazdırmıştır

    ayrıca piyasadaki bu odtü itü yanılgısı zamanla 2.sınıf üniversiteleride(çukurova gazi ktü 9eylül sakarya osmangazi gibi) kapsayacaktır bence çünkü çok fazla üniv ve mühendislik fakültesi var.

    neyse dostum sana hayırlı uçuşlar en iyisi sizsiniz kolay gelsin

    Yazdıklarımın arasından işine geleni alıp yorumluyorsun onuda yanlış yorumluyorsun

    Senin bilgilerin teknoloji fakültesinin stajını 72 gün sanmandada olduğu gibi yalan yanlış :))))

    Daha önceki verdiğim üniversite ATATÜRK üniversitesi en son verdiğim örnek te senin atığın SAKARYA Üniversitesinden ekstra Bayburt örneğini verdim

    Ama tabi sen sırf kabulenemiyorsun o yüzden hallen kıvırmaya çalışıyorsun.Dediklerinin arkasında dur biraz.

    3 tane üniversiteden örnek verdim ne yapayım 81 ilden örnek mi vereyim buraya bi kendine gel acın büyük anlıyorum ama biraz mantıklı konuş



    Bak bir daha diyorum çevre konusuna hiç giremeyelim aklının ucundan geçmeyecek firmalar,iş adamlarıyla iş yapıyoruz

    (ama tamm neyse senin çevren benim çevremi döver had git biraz daha hayal kur çizgi film izle gerçek dünya sana göre değil)



    Yani ne dedim ben en baştan beri sizin savunduğunuz şey Türkiyedeki mühendsilik eğitimin kötü olması

    Ama siz bunun bütün sebebinin teknoloji fakültesi olduğuna inanmısınız çünkü işinize gelen o

    Bayburt filan beni ilgilendirmez Mühendislik fakültesi diyodun artık üniversitede seçmeye basladın kafan iyice karıştı senin bi toparla kendine gel.


    Bir büyüklerinle konuş biraz seni övsünler çünkü gerçek dünyayla tanışınca bu günleri arıyacaksın.

    Bu arada fazla düşünme ,kendini yıpratma aman ki sonra Türkiye senin gibi birini kaybederse nasıl gelişir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.e.m -- 18 Temmuz 2014; 15:11:14 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hasta Siempre Comandante

    Baya tartışılmış @e.m.m kardeşim sana tavsiyem şu. Malesef ülkemizde bazı şeyler o kadar abartılıyor ki. Misal bu imza yetkisi olayı belirsizdi yani davalıktı sonuç çıkmamıştı teknoloji fakülteleri imza yetkimiz var diyordu. Bu bir aldatma değil mi? Yani teknoloji fakülteleri kapatılabilirdi de. Burası Türkiye sonuçta. Kardeşim sen şu hatayı yapıyorsun. Bireysel olan hataları genelliyorsun. Yüzdeye vursan dikkat çekici bir detay olmaz ama bazı mezunlar gerçekten hiçbir şey öğrenmeden mezun oluyor ve yaptığı iş konusunda en ufak fikri olmuyor. Bu adamları tabiki iş dünyası kabul etmiyor. Anca sana kpss'de rakip oluyorlar. Sen bu adamları genelliyorsun. Emin ol teknoloji fakültelerinde de birçok boş adam mevcut. Bu kişilik meselesi. Şunu kabul edelim artık sektörün üniversite ve fakülte ayrımı yapacağını sanmıyorum. Burada detay kendini geliştirme olayına giriyor. Teknoloji fakülteleri birkaç ay daha fazla staj yapıyor olabilir ama bu durum kesinlikle bir fark oluşturmayacaktır. Sektör kendini yetiştirmiş, vizyon sahibi, sorunlara çözüm getiren yetişmiş insan istiyor. Öyle adamlar biliyorum ki mezun olduğu okul okul değil ama başardığı şey muazzam. Benim okulumda tübitak'da derece giren adam da var boş boş duran adam da var. Eskiden üniversite ve bölüm sayısı azdı. Diplomanı alıyordun istediğin kuruma gidiyorsun direk işe giriyordun ama artık İstanbul'da her mahalleye Anadolu'da her şehire her yere üniversiteler açıldı. Makine mühendisliğini bile kaç tane dala böldüler. Bu kadar mezundan sadece ben mühendislik fakültesi mezunuyum ya da teknoloji fakültesi mezunuyum diye sıyrılamazsın. Ben mühendislik fakülterindeki yanlış görmüyorum. Sorun bu fakültelerin vasıflı vasıfsız her yere açılması. Malesef ülkemizde 4 tane hoca yetiyor bir bölüm açmaya. Vizyon sahibi hocaların olmaması senin dediğin örnekleri doğuruyor. Zaten senin dediğin adamlar sektörde tutunamayacaklardır. Ben şahsen mühendislikte uzmanlık sınavının gelmesini istiyorum. En azından mühendislik eskisi gibi değerli bir meslek haline gelir ve hak edenler mesleği gerçekten bilenler uzman olabilir. İyi geceler

    Kardeş tavsiye vermeye çalışmıssın iyi niyetinle verdiysen eyvallah.

    Bak bende sana bir tavsiye vereyim

    öncelikle dediklerinin bır kısmına katılıyorum

    Türkiyedeki eğitimle ki okadar övündüğünüz mühendislik fakülteleri yılardır aralarında köklü üniversitelerinde bulunduğu mühendislik fakülleri halen akredite olamadı
    (lafım hepsine değil ama 15 tane olması lazım akredite olan o üniversitelerinde her bölümü değil bazı bölümleri anca kabul edilmiş)
    Şimdi ozaman sizin mantığınza göre o mühendislik fakültelerininde kapatılması lazım

    Tamam ozaman sadece teknoloji fakültesi odaklı değil TÜRKİYEDEKİ mühendislik eğitimi kötü diye eleştirin eğer teknoloji faküllerlerininde eksiği varsa giderilsin.

    Dediğin gibi mühendislik yerlerde herkes rahat kazanıyo bende senin gibi düşünüyorum heryere açıyolar bu fakülteleri tamam ozaman kontenjan sınırı getiriler olay biter.

    Yukarıdada yazdığım gibi sorun teknoloji veya mühendis fakültesi ayrımı değil farkında olmadan Türkiyedeki mühendislik eğitiminden bahs ediyorsun.

    Ozaman senin şunu demen gerekmiyormu çünkü önceki yazılarındada demişsin Teknoloji fakültesinde mühendislik ve teknolog bölümü vardır.Fazla teori alan mühendis,
    az teori alan ise teknolog olur.

    Şimdi bunu diyen sen neden şunu demiyorsun içerği düzeltin teknoloji fakülteside mühendis yetiştirir.

    (Tabi içeriği bence tam bilmediğinden çünkü şuan teknoloji fakültesi müfredat olarak mühendis yetiştiriyor)

    Bk tekrar diyorum siz farklı şeyleri eleştiriyosunuz siz Türkiyede ki mühendislik eğitimin kötü olduğunu yazarken bunun sebebini teknloji fakültesi olarak gösteriyosunuz.

    En azından sen sektörü biraz biliyosun dediğin gibi fakülte ayrımı yapmıyolar ne bildiğini soruyolar.

    Ben en baştan diyorumki teknoloji fakültesinin bir avantajı var oda şudur 4 aylık stajı var orda şirketlerde işi öğreniyorlar.

    Bu ufak veya büyük bir avantaj değil mi?

    Ama tabi dediğin gibi herşey kişinin kendisinde biter öncedende yazdım eğer kendini staj yaptığın yerde sevdirir,işi öğrenirsen,çalışırsan anca ozman işe girersin.

    Yoksa öyle teknoloji fakültesini bitirdiğin gibi işe girmek gibi birşeyden bahs etmiyorum.

    Uzmanlık konusunada katılıyorum destekliyorum ortak sınav olsun hemde mühendislik ve teknoloji fakültesine aynı sorular sorulsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.e.m -- 18 Temmuz 2014; 15:11:43 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hasta Siempre Comandante

    Baya tartışılmış @e.m.m kardeşim sana tavsiyem şu. Malesef ülkemizde bazı şeyler o kadar abartılıyor ki. Misal bu imza yetkisi olayı belirsizdi yani davalıktı sonuç çıkmamıştı teknoloji fakülteleri imza yetkimiz var diyordu. Bu bir aldatma değil mi? Yani teknoloji fakülteleri kapatılabilirdi de. Burası Türkiye sonuçta. Kardeşim sen şu hatayı yapıyorsun. Bireysel olan hataları genelliyorsun. Yüzdeye vursan dikkat çekici bir detay olmaz ama bazı mezunlar gerçekten hiçbir şey öğrenmeden mezun oluyor ve yaptığı iş konusunda en ufak fikri olmuyor. Bu adamları tabiki iş dünyası kabul etmiyor. Anca sana kpss'de rakip oluyorlar. Sen bu adamları genelliyorsun. Emin ol teknoloji fakültelerinde de birçok boş adam mevcut. Bu kişilik meselesi. Şunu kabul edelim artık sektörün üniversite ve fakülte ayrımı yapacağını sanmıyorum. Burada detay kendini geliştirme olayına giriyor. Teknoloji fakülteleri birkaç ay daha fazla staj yapıyor olabilir ama bu durum kesinlikle bir fark oluşturmayacaktır. Sektör kendini yetiştirmiş, vizyon sahibi, sorunlara çözüm getiren yetişmiş insan istiyor. Öyle adamlar biliyorum ki mezun olduğu okul okul değil ama başardığı şey muazzam. Benim okulumda tübitak'da derece giren adam da var boş boş duran adam da var. Eskiden üniversite ve bölüm sayısı azdı. Diplomanı alıyordun istediğin kuruma gidiyorsun direk işe giriyordun ama artık İstanbul'da her mahalleye Anadolu'da her şehire her yere üniversiteler açıldı. Makine mühendisliğini bile kaç tane dala böldüler. Bu kadar mezundan sadece ben mühendislik fakültesi mezunuyum ya da teknoloji fakültesi mezunuyum diye sıyrılamazsın. Ben mühendislik fakülterindeki yanlış görmüyorum. Sorun bu fakültelerin vasıflı vasıfsız her yere açılması. Malesef ülkemizde 4 tane hoca yetiyor bir bölüm açmaya. Vizyon sahibi hocaların olmaması senin dediğin örnekleri doğuruyor. Zaten senin dediğin adamlar sektörde tutunamayacaklardır. Ben şahsen mühendislikte uzmanlık sınavının gelmesini istiyorum. En azından mühendislik eskisi gibi değerli bir meslek haline gelir ve hak edenler mesleği gerçekten bilenler uzman olabilir. İyi geceler

    Kardeş tavsiye vermeye çalışmıssın iyi niyetinle verdiysen eyvallah.

    Bak bende sana bir tavsiye vereyim

    öncelikle dediklerinin bır kısmına katılıyorum

    Türkiyedeki eğitimle ki okadar övündüğünüz mühendislik fakülteleri yılardır aralarında köklü üniversitelerinde bulunduğu mühendislik fakülleri halen akredite olamadı
    (lafım hepsine değil ama 15 tane olması lazım akredite olan o üniversitelerinde her bölümü değil bazı bölümleri anca kabul edilmiş)
    Şimdi ozaman sizin mantığınza göre o mühendislik fakültelerininde kapatılması lazım

    Tamam ozaman sadece teknoloji fakültesi odaklı değil TÜRKİYEDEKİ mühendislik eğitimi kötü diye eleştirin eğer teknoloji faküllerlerininde eksiği varsa giderilsin.

    Dediğin gibi mühendislik yerlerde herkes rahat kazanıyo bende senin gibi düşünüyorum heryere açıyolar bu fakülteleri tamam ozaman kontenjan sınırı getiriler olay biter.

    Yukarıdada yazdığım gibi sorun teknoloji veya mühendis fakültesi ayrımı değil farkında olmadan Türkiyedeki mühendislik eğitiminden bahs ediyorsun.

    Ozaman senin şunu demen gerekmiyormu çünkü önceki yazılarındada demişsin Teknoloji fakültesinde mühendislik ve teknolog bölümü vardır.Fazla teori alan mühendis,
    az teori alan ise teknolog olur.

    Şimdi bunu diyen sen neden şunu demiyorsun içerği düzeltin teknoloji fakülteside mühendis yetiştirir.

    (Tabi içeriği bence tam bilmediğinden çünkü şuan teknoloji fakültesi müfredat olarak mühendis yetiştiriyor)

    Bk tekrar diyorum siz farklı şeyleri eleştiriyosunuz siz Türkiyede ki mühendislik eğitimin kötü olduğunu yazarken bunun sebebini teknloji fakültesi olarak gösteriyosunuz.

    En azından sen sektörü biraz biliyosun dediğin gibi fakülte ayrımı yapmıyolar ne bildiğini soruyolar.

    Ben en baştan diyorumki teknoloji fakültesinin bir avantajı var oda şudur 4 aylık stajı var orda şirketlerde işi öğreniyorlar.

    Bu ufak veya büyük bir avantaj değil mi?

    Ama tabi dediğin gibi herşey kişinin kendisinde biter öncedende yazdım eğer kendini staj yaptığın yerde sevdirir,işi öğrenirsen,çalışırsan anca ozman işe girersin.

    Yoksa öyle teknoloji fakültesini bitirdiğin gibi işe girmek gibi birşeyden bahs etmiyorum.

    Uzmanlık konusunada katılıyorum destekliyorum ortak sınav olsun hemde mühendislik ve teknoloji fakültesine aynı sorular sorulsun.




    Kardeşim malesef hala olayları teknoloji fakültesine bağlıyorsun diyorsun bana yazımda bir tane teknoloji kelimesi yok. Bak bu ülkede sorun fakülte ve eğitim değil. Bu ülkede sorun ne fakülte eğitimi ne mühendislik eğitimi. Dünya'da birçok fakültenin eğitimi hemen hemen Türkiye ile aynıdır. Peki bu ülkerde niye böyle bir sorun olmuyor. Çünkü Türkiye'de sanayi anlayışı o kadar kötü ki. Türkiye bir ara eleman ülkesi. Bunu ben değil bakan diyor. Bizden mucit çıkmaz diyor. Bunu ülkenin bakanı söylüyorsa ülke ne yapsın( İmam osurursa cemaat ne yapsın muhabbeti). Ben sizin fakültelerinizde verilen seminerleri biliyorum. Artık nasıl bir düşmanlık işleniyorsa size orada ölümüne mühendislik fakülterine saydırıyorsunuz. Hocalarınız öyle bir anlatıyor ki eğitimizi sanki ülkeyi uzaya çıkaracak sanıyorsunuz. Bugün gel türkiye'nin en dandik bölümünün başkanıyla konuşalım bölümünü öyle bir anlatır sanırsın türkiye'yede çok az. Yani olaya tek taraflı bakıyorsun. Tarafsız bakıcaksın sen diyorsun ki mühendislik fakülteleri mezunları bir işe yaramayacak hepsi işsiz işsiz dolaşacak. Bu çok komik bir tabir. Fakülteler arası farkı çok abartıyorsun çünkü okuduğun okulda sana bu yönde gaz verilmiş. Emin ol piyasaya girdiğinde anlayacaksın. Ben Türkiye'de çoğu bölüm ve üniversitenin gereksiz olduğunu düşünüyorum. Birçok okul ve fakülte kapatılmalı. Peki bunlar niye açıldı oy toplamak ve açıldığı yerin ekonomisi gelişsin diye açıldı. Ne diyor bakan Her üniversite mezunu iş bulacak diye garanti yok diyor. Olay bu kadar basit. Teknoloji fakülteleri hakkında görüşlerim hala sabit. Ben hem arkadaşlarım olsun hem nasıl bir eğitimi olduğunu hem de oraya giden insanların ne kafada olduğunu bildiğimden sonucun değişmeyeceğini düşünüyorum. Gazi ve Marmara hariç diğer yerlerin pek bir başarı olmaz bence. Sektör bu ne yapacağı belli olmaz. Sen istersen eğitimin kralını al. Sırf sizi ucuza çalıştırmak için size siz mühendis değilsiniz bile diyebilirler. Yani fiyat düşürebilirler herşey olabilir. Zaten ilerleyen zamanlarda insanların çoğu yerin fos olduğunu anlayacaktır ve bu yerler öğrenci bulamayacaktır( sadece teknoloji fakültelerini algılama her yer olabilir) bu durumda bu yerler kapanır. Dediğim gibi sanada tavsiyem tercih dönemi bitti. Teknoloji mühendislik diye tartışacağınıza mesleğinizde ilerleme kaydetin. İyi günler.




  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.