Şimdi Ara

TEKNOLOJİ DEVRİMİNİN YENİ ADI: ORİGAMİ !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TEKNOLOJİ DEVRİMİNİN YENİ ADI: ORİGAMİ !
    Microsoft aylardır sır gibi sakladığı son harikası Origami'yi CEBlT'te ortaya çıkardı. Ve Origami, daha ilk gününde "Geleceğe açılan kapı" unvanını aldı

    Teknoloji dünyasının büyük bir merakla beklediği Microsoft'un son ürünü "Origami" dünyanın en önemli teknoloji fuarı CEBlT'te görücüye çıktı. Uzmanların "Geleceğe açılan kapı" olarak tanımladığı Origami; müzik, video, ofis, internet gibi bir dizüstü bilgisayarın tüm özelliklerini avuç içine sığdırıyor.

    Microsoft, aylardır yürüttüğü şifreli kampanyalara, internet forumlarında açtığı tartışmalara son noktayı dünyanın en önemli fuarı olan Hannover CEBlT'te koydu. Teknoloji meraklılarının çıldırtıcı bekleyişine son veren Microsoft, "Teknoloji dünyasını temelden sarsarak hayatınızı değiştirecek" dediği Origami kod adlı ürününü ilk kez tanıttı. Düne kadar sızan bazı bilgiler dışında sır gibi saklanan ürün, aslında dizüstü bilgisayarların avuç içi versiyonu. Zaten sırrı da burada gizli. Dünyada ilk kez; müzik, video, ofis, internet, kablosuz iletişim, yüksek veri depolama kapasitesi bu kadar küçük bir cihaza sığdırıldı. Önemli bir ayrıntı da klavyesinin bulunmaması. Klavye, Origami'ye USB bağlantısıyla ekleniyor. Onun dışında dokunmatik ekranda bulunan ekran klavyesi de kullanılabiliyor.

    Cep kadar hızlı yayılacak

    Origami, Windows'un normal bilgisayarlar için üretilen XP versiyonu ile tam uyumlu. Fiyatı da hızına bağlı olarak 600 dolar ile 1000 dolar arasında değişiyor. Bu teknolojiyi ilk kez bir ürüne adapte eden kuruluş ise Samsung oldu. CEBlT'te Samsung'un origami modelleri büyük ilgi çekti. Microsoft Mo-bile Direktörü Bill Mitchell, ultra mobil PC adıyla anılan Origami için, "Akıllı cep telefonları ile bilgisayarlar arasındaki boşluğu doldurduk. Artık insanlar bir yere giderken ağır ve büyük laptop bilgisayarlarını taşımak zorunda değil. Birkaç yıl içinde origami cep telefonları gibi tüm dünyada yayılacak" ifadesini kullandı. Origami için "Geleceğe açılan kapı" yorumunu yapan teknoloji uzmanları da mp3 çılgınlığına yolaçan iPod ile oyun piyasasının hakimi Sony Playstation'un bu çıkıştan etkileneceğini belirtiyor.


    http://www.numberone.com.tr/default.aspx?tabid=70&newmid=561&NewsID=467







  • Bilimkurgu filmleri çok yavaş da olsa artık gerçeğe dönüşmeye başladı.Görüyorsunuz 20 yıl önceki teknoloji ile şimdiki arasında dağlardan da çok fark var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Millennium -- 21 Mayıs 2006; 17:13:40 >
  • cep bilgisayarlarından farkı sadece xp nin pc editionu kullanması. başka bir artısını goremedim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.