Şimdi Ara

tek tırnak-çift tırnak buji

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
15.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu tek-çift tırnak buji ne farkları var. Hangisi neye takılır. Ustalar ellerinde ne varsa onu takıyo. Enson egzoz ölçümü için biyere gittim değer yüksek çıktı abi bujileri ve hava filtresini deyiştiricez dedi. Neyse açtı baktı ki benim corsada çift tırnak buji var. Bu yanlış senin araba tek noktadan enjeksiyonlu buna tek tırnaklı buji takıcaz dedi. Bu yakıt tasarrufu da sağlar falan dedi.
    İyi öyle yap ozaman dedim bende. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?



  • Tek tırnak veya çok tırnaklı buji kullanman için ateşleme sisteminin güçlü olması lazım.
  • Bujinin tırnak sayısının artması kıvılcım miktarını arttırır ve iyi bir yanma sağlayarak çekişi arttırır ve yakıtı azaltır.Özellikle modifikasyon yapılan motorlarda genelde 3 veya bosch un 4 tırnak bujileri bulunur ancak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Arkadaşımızında dediği gibi öyle kafana göre her arabaya her bujiyi takamazsın.Çünki örneğin bazı tek tırnak bujili bir araçlara dört tırnağı takınca gelen çakma voltajını dörde bölmüş olursun.Dört tırnaktan kıvılcım çakar ancak dördüde zayıf kalır ve yanma verimi düşebilir.Her araç için demiyorum ama genelde karşılaşılan sorun bu oluyor.Bunuda özellikle modifikasyon işinde yaparken ateşleme sistemini güçlendirip uyguluyoruz(Buji kabloları,distribitor değişimi,bobin değişimi ve/veya ateşleme güçlendirici uygulayarak) ve baya verim alıyoruz. Ayrıca ateşleme artımında piston başlarınında tek nolktadan zarar görme olasılığı var.Size tavsiyem eğer normal trafik koşullarında kullanıyosanız ve güçle fazla işiniz yoksa fabrikanın verdiği bujiyi kullanın.Bu orjinalden tek,iki,üç,veya dört tırnak olabilir ama mutlaka ve mutlaka orjinali kullanın.Çünkü fabrika herşeyin ayarını o bujiye göre yapıyor.




  • Aracin katalogunda belirtilen bujiden farklisini kullanmamak lazim. Eger orjinalinin ne oldugu bilinmiyorsa, BOSCH online parca katalogundan araciniza gore aratip bulabilirsiniz. Unutmayin ki sadece BOSCH marka 5 000 cesit buji var neredeyse..
  • yav bu topici ben 4 ay önce açtıydım, ne arıyo burada acep
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.