Şimdi Ara

Tek tip sigara paketi uygulaması başlıyor! 5 Aralık Tek tip için son gün

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tek tip sigara paketi uygulaması başlıyor! 5 Aralık Tek tip için son gün

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde tek tip sigara paketi uygulamasını yeniden gündeme getirdi. Tek tip sigara paketi uygulaması başlıyor! 5 Aralık tarihi tek tip sigara paketleri için son gün!


    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde sigara yasakları hakkında bazı açıklamalarda bulunmuştu. Bu açıklamaları sırasında Cumhurbaşkanı yasaklarda geri adım atılmayacağını, sigara ve alkolle mücadelenin ısrarla devam ettirileceğini ve gerekirse vergi artışlarının yapılacağını ifade etmişti.

    Erdoğan bu açıklamaları sırasında tek tip sigara paketi uygulamasına da değindi. 5 Aralık tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacağı belirtilen uygulama hakkında Cumhurbaşkanı, 2016 senesinden bu zamana kadar alt yapısı hazırlanmaya devam eden tek tip sigara paketleri hakkında şu açıklamaları yaptı;

    "Artık sigara paketlerinin üzerinde hiçbir ilgi çekici, özendirici hiçbir unsurun bulunmasına müsaade etmeyeceğiz. Açık alan yerine açık sınırlanmış alan tarifi üzerinde çalışıyoruz. Yurt dışında oldukça yaygın olan ve 'duman odaları' diye tarif edilen sigara içme ortamlarını biz de devreye alacağız. Tütünle mücadelemizi gevşetmeden, geri adım atmadan, asla rehavete düşmeden kararlılıkla sürdürmemiz gerekiyor. Çünkü mücadele zayıfladığında kullanım oranlarının tekrar arttığını görüyoruz.

    Dünya genelinde günde 20 bin kişi başta akciğer kanseri olmak üzere sigaraya bağlı hastalıktan dolayı hayatını kaybediyor. Ülkemizde her sene binlerce kardeşimizi sigaraya kurban veriyoruz. Devlet olarak tek bir insanımızın dahi sigara illetinin pençesine düşmesine seyirci kalamayız. Bu süreçte gönüllü kuruluşlarımızın, ailelerimizin, üniversitelerimizin, gençlerimizin kendilerine rol model gördüğü sanatçı ve sporcularımızın bize destek olması çok ama çok önemli. Devlet ne kadar kararlı olursa olsun sivil toplumun omuz vermediği bir mücadelenin başarıya ulaşma şansı yoktur"

    Verilen Cezalar Oldukça Ciddi


    Bu uygulama kapsamında sigara yasağını uygulamayan işletmelere 20.000 TL para cezası ve tekrar edilmesi halinde ise 20 güne kadar işletme kapatma cezası verileceği açıklandı.

    kaynak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 18 Kasım 2019; 2:25:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Sigara içiyorum ama saçma keyfi uygulamalar haricinde mücadeleyi sonuna kadar destekliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wehrmacht

    Sigara içiyorum ama saçma keyfi uygulamalar haricinde mücadeleyi sonuna kadar destekliyorum
    Kendini zehirleyip bunu gururla yazmak da ilginç bir kafa.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-89183934B

    Kendini zehirleyip bunu gururla yazmak da ilginç bir kafa.

    Alıntıları Göster
    Geömiş olsun. derdi veren allah şifasınıda verir sabret sen

  • < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 21 yildir sigara iciyorum, son 2 senedir Iqos disinda birsey icmiyorum. Kafam rahat.
  • Boş boş işlerle ugrasacaklarina gençlerin sigaraya ulaşmasını zorlastirsinlar, kapalı alanda sigara içilmesini engellesinler. Cafe ve barlarda millet hala fosur fosur sigara içiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasakları takan yok. Para cezaları arttırılmadıkça ve zabıta ekipleri mekânları daha sık denetlemedikçe kapalı alanlarda sigara yasağı başarıyla uygulanamaz.
  • Yasaklama, daha cazip kılar. 4. Murattan beri değişen birşey olmaması üzücü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.