Şimdi Ara

Tek şarjla 360 kilometre gidebilen elektrikli bisiklet tanıtıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tek şarjla 360 kilometre gidebilen elektrikli bisiklet tanıtıldı
    İsveçli elektrikli motosiklet üreticisi Cake, ürün yelpazesine pedalları da eklemeye başladı. Şirketin ilk elektrikli bisikleti olan Åik (Aik – ‘oik’ diye okunuyor), şık tasarımı ve üstün performansıyla dikkatleri üstüne çekerek CES 2023 fuarında tanıtıldı.



    Cake Aik e-bisikletin iki farklı modeli bulunuyor. İlki, 32 Km/s azami hıza sahip 500W orta tahrik motoru (1000W maksimum) ile birlikte gelirken, ikincisi ise yalnızca pedal destekli 25 km/s azamı hız sunan 250W'lık bir motora (500W maksimum) sahip.



    Tek şarj ile 360 km menzil



    Tek şarjla 360 kilometre gidebilen elektrikli bisiklet tanıtıldı
    Önde ve arkada olmak üzere toplamda 80 kg yük taşıma kapasitesi sunan bisiklet tek şarj ile 360 km menzile sahip. Öte yandan Cake Aik’in son derece modüler bir platform sunduğunu da belirtmek gerek. Bu aracı sadece işe gidip gelmek için düşünmeyin. Zira firmaya göre Aik aynı zamanda yük taşıma için de kullanılabiliyor. Zaten 80 kg yük kapasitesi de buna bir vurgu.



    Ayrıca Bkz.Koruyucu aile robotu EBO X tanıtıldı



    Bisiklet üzerinde kişisel elektronik cihazlarınıza güç sağlamak için bir USB-C şarj bağlantı noktası ve LED aydınlatma bulunuyor. Ek olarak GPS, Bluetooth ve GSM bağlantılarına sahip bir telematik ünitesine sahip olan araç hırsızlığa karşı da güvenlik çözümleri sağlıyor.



    Fiyat tarafındaysa Cake Aik, tek bir pil ve ekstra aksesuar olmadan 6.470 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. Her bir pil ise ekstra 780 dolar fiyata sahip. Ürün pahalı görünüyor olsa da Şirketin CEO'su Stefan Ytterborn'un açıkladığı gibi CAKE, “:Work” sınıfı çözümüyle büyük ölçüde ticari müşterileri hedefliyor.











  • Hız biraz daha yükseltilse uygun iklim koşullarında çok rahat şehirlerarası yol yapılabilir.

  • Daha önce Ukrayna üretti diye hatırlıyorum 370 km seri üretimi girmedi heralde

  • Arabalar yasaklansa ve herkes bisiklet alsa dünya ne güzel olmazmı

  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Videoda gösterdiğine göre aynı anda 3 pil takılabiliyor. Böylece toplamda 1.080km’ye kadar genişletilmiş bir menzil olur herhalde fabrika verisi olarak

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Moustafua M kullanıcısına yanıt
    Pardon siz hız yükseltilse demişsiniz ben menzil anladım. Evet hızı ulaşım için düşük ama sağlık için iyi bence. Bir miktar daha artırılsa daha iyi olabilir ancak bu kez ağır yaralanmalı hatta ölümlü kaza ihtimali de doğru orantılı yükseliyor. Arada kaldım yani hızın yükseltilip yükseltilmemesi konusunda

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tayguncifci kullanıcısına yanıt

    Herkes bisiklet kullansa güzel olur mu bilmem de, yasaklar hoşunuza gidiyor. Biraz daha baskı kursunlar üzerinizde, üç beş kişi milyonlarca insana yasaklar koysunlar. Devam..


    Arabalar yasaklanmasa ama herkes bisiklet kullansa dünya ne güzel olmazmı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bisikletin motorlusu motorsiklet değil mi
    ehliyet bile farklı

  • tayguncifci kullanıcısına yanıt
    Olmaz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasaklamak yerine zorlayan şartlar (ek vergi, park yeri problemi vb) getirirseniz alternatif seçenek otomatik olarak daha cazip hale gelecek.

    Bu arada Amsterdam’da yaşıyorum. 01.01.2023 itibariyle şehir genelindeki 5 bin park yerinin ruhsatı iptal edildi ve 2023 için kiralama seçeneği kaldırıldı. Zaten büyük bir park yeri problemi olan Amsterdam’da bunu yapmalarındaki amaç insanlara daha fazla alan sağlamak ve araç sayısını kademeli olarak azaltmak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle hızı biraz daha fazla olsa diyen arkadaşlar AB standartlarına göre elektrikli bisiklet maksimum 250 Watt motora sahip olabilir ve maksimum 25KM/h hıza ulaşabilir. ABD'de ise maksimum 1000 Watt motor ile 32 KM/h hıza ulaşabilir. Üstü yasaktır (son kullanıcı isterse kendisi istediği gibi modifiye edebilir)


    Aynı model 2 akü ile 100 km menzil (2 Akü'nün toplam menzili) ile bizde de mevcuttur, Türkiye'de üretiyoruz. Fiyat olarak onların beşte biri fiyatında. Türkiye veya yurtdışından toptan almak isteyen arkadaşlar www.arcmtrs.com adresinden ulaşabilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanları kandırmayın o 360 km pedal yardımıyla, kimse o kadar km yi pedal çevirerek gitmez.

  • tayguncifci kullanıcısına yanıt

    Yaşın 50 ve üzeri olduğu zaman bu yazdığın mesajın ne kadar saçma olduğunu anlayacaksın.


    Ha bu arada ben de bir bisiklet kullanıcısıyım. Saçma olan kısmı "yasak".


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tayguncifci kullanıcısına yanıt
    Dam üstünde saksağan vur beline kazmayı.

  • st34m kullanıcısına yanıt
    E-araçların yaygınlaştırılmaya çalışılmasının ardında insanların bireysel ulaşımlarını azaltmaya çalışmak amacı var şeklinde bir teori var.

    Büyük sehirlerde park alanlarının azaltılması, bu teoriyi destekliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 500w ile 360km çok iddialı geldi bende 1000w (90km hıza çıkabilen bir motor var) pedal destekli kullanıyorum ve ortalama 90-100 km yapabilirim tam test yapmasam da tahminen

  • pedallar dinamoyu döndürüyor, güzel ve kullanışlı O?????

  • st34m kullanıcısına yanıt

    İstanbulda'da keşke heryere bisiklet yolu yapılsa diyorum yıllardır. İki parti de bunu akıl edemedi.

    Bisikletler de teknolojiyle birlikte elektriklendi, fiziksel durumu olmayanlar bile elektrik yardımıyla sürebilir.

    Petrolün ve otomobil fiyatlarının bu kadar aşırı yüksek olduğu bir ülke neden bisikletlere gereken önemi vermez anlamam.

    Kapıya sıkışarak, havasız ortamda toplu taşımada istiflenerek gideceğime bisiklet kullanmayı 1000 kere yeğlerim. Hem spor, hem rahat.

    Otomobil desen en ucuz sıfır otomobiller 500.000tl'yi geçti, sıradan vatandaş için otomobil hayal artık. Ki İstanbul gibi bir şehrin

    alabileceği otomobil kapasitesi belli. Bir noktadan sonra trafik sistemi ve park yerleri otomobil işini felç edecektir, ki çoğu kişi için oldu bile.

    Bisikletin trafikten etkilenmeme, spor/sağlık, ekonomik oluş, petrole bağımlılığı azaltma gibi faydaları say say bitmez.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.