Şimdi Ara

Tek kişi interrail planlıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Anca Arkadas olursa giderim ama zor . Herneyse Tarzanca İngilizcem var 1 ay içinde 22 günlük bilet almayı planlıyorum 4 gun dolu dolu 5 ülke gezsem yeter . 8 bin lira toplamayı düşünüyorum . Nasıl olur sizce ? Para durumu olsun tek gezme olsun düşüncelerinizi bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam ben de kısmetse bu temmuzda tek başıma çıkmayı planlıyorum. 6 bin TL bütçem var. Yeter diye düşünüyorum. Cik bence Hiç düşünme bile emin ol tek başına daha iyi olacak. Daha önce hiç tecrübem yok ama yanında başkası olunca tadını Alamazsın gibi geliyor. Tabi herkesin kendi kafa yapısı. Ben tek başıma takılmaya, başıma buyruk takılmaya alışkın birisiyim. Oraya gittiğim zaman yeni insanlarla tanışırım diye düşünüyorum.



    Yol açık, yola çık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek çıkmaktan çekinmeyin bence. İyi kötü ingilizce varsa insanlarla iletişime de geçersiniz zaten.

    Zaten ve heyecan varken bu gibi fırsatları değerlendirmeye bakın derim.
  • 8 bin cok fazla bence o parayla 1.5 2 ay gezersin.

    Ben 30 agustos ta gidecegim 18 gunluk bir gezi olacak.interrail bileti rezervasyon ucretleriyle beraber 450€ civari tutuyor (15 gun surekli gecerli). Ben karisik yapacagim mesela italyada tren bileti 9.9€ diger ulkeler icinde flixbus in interflix diye bir bileti var 5 bilet 99€ birde ondan alacagim toplamda 140€ civarinda 7-8 ulke ulasim ucretim olacak.birde bazi geceler otobuste gececk bosuna otel parasi vermeyecegim.hostellerde ortlama 15-20€ dan rezervasyon yaptim.gunlukte 10€ yemek ucretim olacak marketten yiyecegim bazen yoresel yemekler yiyecegim.

    Rotam;

    Roma-pisa-floransa-venedik-nice-monaco-cannes-barselona-paris-belcika-amsterdam-kopenhag yada hamburg dan geri donecegim.



    Vize pasaport sigorta:500 lira

    Ucak gidis donus:800 lira

    13 gun hostelde kalacagim: 210€ (4 gece otobuste gececek)

    18 gun gida ucreti :180€

    Ulasim ucreti:140-170€



    Ortalama 3500 lira tutuyor ben 4000 lira ile gidecegim gorunmeyen masraflar icin.



    İngilizcem baslangic-orta seviye arasi.dil konusunda sikinti yasayacagimi sanmiyorum daha once erasmus yaptim hic sorun yasamadim gezerken 5-6 ulke gezdim.



    Bence planini gozden gecir interrail bileti alip almayacagini iyi dusun.benimki gibi karma yaparsan daha ucuza gelebilir rotani bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • RoIF kullanıcısına yanıt
    Dostum senin yazdıklarına baktım ucuz tutmayaçalışmışsın . Mesela yemek masrafın günlük 10 Euro'ya geliyor . Bana gore az . Ben 40-50 Euro gibi düşünüyorum . Globalpass 22 günlük 1.500 tl vize pasaport fiyatlarını bilmiyorum . Rotayı İtalya'da başlatsam gidiş dönüş 1000 tl olsa 22 günde 5 ülke 7-8 bini bulur Ada'm akıllı gezmek bana gore .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bu yaz interrail düşünüyorum. Ama tek kişi çıkmak biraz tereddüt ettiriyor beni. Benimle birlikte gitmek ister misiniz?
  • Her yeri geziceksen 30 gün al bari hocam.Bütçende iyi zaten,biraz daha rahat gezebilirsin böylece.
  • Benim ki interrail değil ama en son gezim de tek başıma italya da 4 şehir gezdim ..

    Artıları

    - İstediğin gibi plan yapıyorsun . Canın istemezse o noktaları es geçiyorsun .

    - İstediğin müzelere vs girip çıkıyorsun . Bazı kişiler bu tarz şeyleri sevmediği için bazen çok önemli yerlere bile girmeden gidebiliyorsun.

    - Tek başına olduğun için herşeyi kendin yapman gerekiyor. Örn. yanında arkadaşın varsa ve o daha öncede yurtdışı seyahati yapmışsa senden tecrübeli oluyor ve çoğu konuşma vs. işleri ona paslıyorsun ve kendine güvenin tam olmuyor. Ama tek oldun mu mecbur herşeyle sen ilgileniyorsun . :)

    - Fotoğraf çekimi için başka insanlardan rica ediyorsun . 10 günde rahat 50 kişiye fotoğraf çektirmişimdir. Kimisiyle çok komik durumlarda oldu .. bazen eğlenceli oluyor. Pisa da meşhur pozlarda da çektirdim yani fotoğraf konusunda sorun olmuyor.

    - Bütün meydanlarda , kalabalık noktalarda insanları seyrediyorsun çok güzel bir his. Normalde arkadaşın oldu mu muhabbetten etrafı tam inceleyemiyorsun .

    - Ben rahatıma düşkün olduğum için hep tek kişilik otel odası tercih ettim ve arkadaş edinme mevzusu olmadı . Tabi senin bulunduğun ortamlarda belki öyle bir imkan olur ve daha keyifli olabilir.

    Eksileri

    - Bazen kendini yalnız hissediyorsun ve bir hüzün sarabiliyor. :D Hatta o kadar yalnızsın ki insanlar seni durdurup adres sorabiliyor .. sanki yerliymişsin gibi. İtalya da rahat 6,7 sefer adres soranlar oldu . Turist olduğumu söyleyince şaşırdılar :))

    - Otel maliyetleri artabiliyor.

    - Fotoğraf çekiminde bazı kişiler özensiz çektiği için aynı yerde 2,3 kişiye foto çektirebiliyorsun . :))


    Sonuç olarak arkadaş bulamasan da sorun değil kesinlikle erteleme . Ben 1 sene boyunca sürekli bekledim arkadaşımı ve sürekli erteleme olunca sonunda karar verdim ve tek gittim .Tabi benim ikinci yurtdışı seyahatim olduğu için tecrübeliydim. Bundan sonra aklımda bir yer olursa hiç durmam direk giderim .. kimseye ihtiyacım yok ..

    Burda ki önemli nokta senin ingilizce seviyen nasıl ? Eğer idare edebilecek bir ingilizcen varsa hiç durma git. ama , yoksa o konuda birşey diyemiyecem ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *Designer* -- 20 Haziran 2017; 0:8:23 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.