Şimdi Ara

Tek kısa bip sesi ve öncesi çözebilecek miyiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar iyi forumlar.

    Olay şu şekilde başladı bugun bilgisayar düğmesini açtım ve başlatıyorum kapanıyor kendiliğinden açılıp tekrar kapanıyor ama bu dugmeye basar basmaz oluyordu sonra bios pilini cıkardım ve tekrar baslattım duzeldı ama ekran gelmedi bu sefer rami cıkardım taktım olmadı 2. slota taktım düzeldi sonra bios güncelledim güncelledikten sonra acılırken tek bip kısa ötüyor ve tekrar ram slotu bozuk mu diye ram 1. slota taktım acıldı ama yine tek bip sesi cıkıyor. Problem nedir acaba anakart da mı bir problem var ram slotunda ram de mi enteresan problemler.

    H110 m pro vd anakart

    Asus gtx 1060 strix ekran kartı

    Ram kingstan hyper x 8 gb ddr4 2133 mh

    i5 6500 işlemci



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rapper14 -- 17 Ağustos 2018; 7:23:37 >



  • Bios ayarlarına girip ''BOOT'' sekmesine gelin. Bios güncellediğiniz için sizdede görünür durumdadır şu an; Boot menüsünde ''POST Beep'' isimli özelliği ''Disable'' yaparsanız artık ötmez. Açılıştaki anakartın faaliyete geçtiğini gücü aldığını belirten bir uyarıdır kendileri. Bunu kapatmak sadece o bilgi sesini engeller. Normal hata sesleri (hata varsa) gelmeye devam eder. Böylece donanımsal sorun olup olmadığını da anlamış olursunuz.
  • tek kısa bip bazı anakartlarda normal başlangıç. ama arıza veya ram cl değerlerinin uyuşmamasından dolayı olabilir.
  • Merhaba bende öyle duydum tek kısa bip normal anlama geliyor bu bipi susturmak için ne yapmalıyım.Ve donanımsal bir hataysa bunu nasıl çözebiliriz.2 yıl sonra böyle bir problem oldu cl uyuşmazlığı olamaz her halde
  • rapper14 R kullanıcısına yanıt
    Bios ayarlarına girip ''BOOT'' sekmesine gelin. Bios güncellediğiniz için sizdede görünür durumdadır şu an; Boot menüsünde ''POST Beep'' isimli özelliği ''Disable'' yaparsanız artık ötmez. Açılıştaki anakartın faaliyete geçtiğini gücü aldığını belirten bir uyarıdır kendileri. Bunu kapatmak sadece o bilgi sesini engeller. Normal hata sesleri (hata varsa) gelmeye devam eder. Böylece donanımsal sorun olup olmadığını da anlamış olursunuz.
  • MexeSs kullanıcısına yanıt
    Ustacım teşekkür ediyorum dediğini yaptım ve ses gelmedi.Aklıma sadece tek birşey takıldı ilk bilgisayar açışımda power düğmesine bastığım da bilgisayar 2 sn de bir kapanıp açılıyordu durmadan.Annem temizlik yaparken herhalde çok salladı çarptı kasaya ram bios pili falan çıkmış galiba onları söküp takınca düzeldi sen daha iyi anladığın için başka neyden olmuş olabilir onu soracağım ayrıyetten tekrar teşekkür ediyorum.
  • rapper14 R kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

    İşlemci ve ramler soketlerinden çıktıysa ya da yerinden oynadıysa bu sorunu sebep olurlar. Bi de bu donanımlarda arıza olduğunda bu sorunu yaşarsınız. Zaten durumu anlamış ve gerekeni yapmışsınız. Sorun yoksa ve aklınızda kuşku varsa tekrardan elektrik ile bağlantısını tamamen kesip donanımları el yordamı ile tekrardan kontrol edebilirsiniz. Onun dışında da söylediğinize göre görünürde bir sorun yok. Güle güle kullanın yani

    Bios pili olayına gelincede; teknik olarak pc açılışıyla bi alakası yoktur.Tabi özel olarak çip içerisine pil gücü zorunluluğu gibi şeyler yazılmamışsa. Bios çipini beslemekle görevlidir. Yani bios çipi yaptığınız ayarları kaydeder. Donanımlara ait bilgileri kaydeder (donanımların tanınması olayı diyebiliriz). Pc kapandığında güç kesilir bu esnada pil bios çipini beslemeye devam eder. Bu sayede her seferinde biostan ayar yapmakla uğraşmayız. İşletim sistemine ait bazı özelliklerde biosa kaydedilir - saat/lisans anahtarı vs.Daha doğrusu pc açıldıktan sonra işletim sistemi bu bilgileri oradan temin eder. Bildiğiniz üzere pil içerisinde bir enerji depolar. Aynen pilli saatlerin mantığı geçerlidir. Bunu da pil olayından dolayı kafanız karışmasın diye anlattım.

    Tabi bios pili ile anlattıklarım en kaba ve basit şeklidir. Teknik detayla işiniz yok zaten.




  • MexeSs kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim çok sağolun çok yardımcı oldunuz eyvallah iy bayramlar
  • Yeni nesil anakartları bilmiyorum ama Bios'ta diagnostic özelliği yok mu?
  • alacaneron kullanıcısına yanıt
    Çok fazla bir Bilgim yok anlatmak istediğinden biraz daha açabilir misin anlayamadım :)
  • rapper14 R kullanıcısına yanıt
    Sorunu zaten çözmüşsün ama bir problem olduğunda anlaman için anakartını iyice tanımanı tavsiye ederim. Bios'un tarihine her zaman bak, en son 2018-08-13 tarihinde güncelleme gelmiş. Ayrıca anakartına diagnostic dediğim arıza tespit için bilgilendirme ışığı konulmuş.

    Tek kısa bip sesi ve öncesi çözebilecek miyiz?

    Buradan ekran kartı işlemci veya ram ile ilgili bir sıkıntı olursa uyarı verecektir.




  • rapper14 R kullanıcısına yanıt
    Rica ederim iyi bayramlar...
  • alacaneron kullanıcısına yanıt
    Evet Doğru yardımın için teşekkür ederim gördüm o Işık’ları yanmıyor şimdilik :))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.