Şimdi Ara

Tek istediğim şey ölü piksel olmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 3 farklı yerden 3 farklı monitör aldım hepsinde de ölü piksel çıktı. Yaklaşık 4 aydır ölü pikseli olmayan bir monitör almaya çalışıyorum. Marka model fiyat fark etmiyor 5 bin lira verdiğim monitörde de aynı sorun vardı 1500 lira verdiğim monitörde de. Tüplü monitöre bile razıyım artık yeter ki ölü piksel çıkmasın

    Hangi mağaza bize almadan önce piksel testi yaptırıyorsa o mağazadan gidip bizzat kendim alacağım. Var mı böyle bir mağaza tavsiyelere açığım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Vatan bilgisayarda almadan önce piksel testi yapabilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 3.5 ay aynı çileyi yaşadım ben de. İnternetten aldığım 3 farklı monitörde de ölü piksel çıktı iade ettim. Sonrasında Vatan Bilgisayar'dan satın aldım, mağazada kontrol için açıldı onda da ölü piksel çıktı. Şansıma mağazadaki son üründü başka şehirden mağazaya sipariş geçildi o gelende de ölü piksel vardı yine aynı süreç başladı ve şans o ki gelende de ölü piksel çıktı. Tabi her ürünün gelmesi yaklaşık 10 gün sürdü. En son bir tane daha geldi şükür sorunsuzdu. Yani demem o ki Vatan Bilgisayar bu konuda çok destek veriyor, hatta kendileri "son kutuya kadar siparişi geçeriz sana, ölü pikselsizi bulana kadar açarız aynı ürün kalmazsa paranı iade ederiz" bile dediler. Ben ürünü büyük bir indirimde satın almıştım bu iade/sipariş sürecinde ürünün fiyatı 50TL kadar daha düştü o 50 TL'yi kupon olarak verdiler. Son siparişten önce ürün eski fiyatına döndü 2000+ TL zamlandı ama bu durumda da üstüne para istenmiyor sen kaça aldıysan o diyorlar, sonuna kadar yardımcı oldular sağolsunlar. Ölü piksel kontrol konusu Vatan Bilgisayar'ın insiyatifi, kutuyu açamayız diyip ürünü kapalı kutu da teslim edebilirler, mağazadan mağazaya değişeceğini sanmam Ankara Söğütözü, Batıkent, Eskişehir mağazalarında hep bu şekilde monitör test ettim fakat siz yine de satın almadan önce ölü piksel testi yapacak mıyız diye bir sorun.




  • Ayriyeten şunu da söyleyeyim Vatandan aldığım ürün ilk başta mağazadan değil internet sitesinden alındı. Ölü piksel çıktı, mağazaya götürdüm işlemler oradan devam etti. Yani kargoyla göndereceksin, depomuza gelecek tarzı şekilde yormuyorlar. En yakındaki mağazaya götürüp değişim, iade yapabiliyorsun.
  • Queloon kullanıcısına yanıt
    Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. Gerçekten sıkıntılı bir durum. Ben mi bu kadar şanssızım yoksa monitörler genel olarak mı böyle diye düşünmeye başlamıştım. Yarın gidip mağazadan test ettirip alacağım. Kurumsal satış yapan mağaza pek yok. Vatan dışında teknosa ve mediamarkt'a da soracağım. Cevabınız için tekrardan teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Queloon

    Hocam 3.5 ay aynı çileyi yaşadım ben de. İnternetten aldığım 3 farklı monitörde de ölü piksel çıktı iade ettim. Sonrasında Vatan Bilgisayar'dan satın aldım, mağazada kontrol için açıldı onda da ölü piksel çıktı. Şansıma mağazadaki son üründü başka şehirden mağazaya sipariş geçildi o gelende de ölü piksel vardı yine aynı süreç başladı ve şans o ki gelende de ölü piksel çıktı. Tabi her ürünün gelmesi yaklaşık 10 gün sürdü. En son bir tane daha geldi şükür sorunsuzdu. Yani demem o ki Vatan Bilgisayar bu konuda çok destek veriyor, hatta kendileri "son kutuya kadar siparişi geçeriz sana, ölü pikselsizi bulana kadar açarız aynı ürün kalmazsa paranı iade ederiz" bile dediler. Ben ürünü büyük bir indirimde satın almıştım bu iade/sipariş sürecinde ürünün fiyatı 50TL kadar daha düştü o 50 TL'yi kupon olarak verdiler. Son siparişten önce ürün eski fiyatına döndü 2000+ TL zamlandı ama bu durumda da üstüne para istenmiyor sen kaça aldıysan o diyorlar, sonuna kadar yardımcı oldular sağolsunlar. Ölü piksel kontrol konusu Vatan Bilgisayar'ın insiyatifi, kutuyu açamayız diyip ürünü kapalı kutu da teslim edebilirler, mağazadan mağazaya değişeceğini sanmam Ankara Söğütözü, Batıkent, Eskişehir mağazalarında hep bu şekilde monitör test ettim fakat siz yine de satın almadan önce ölü piksel testi yapacak mıyız diye bir sorun.
    Benzer olayı ben de Haziran başında yaşadım. Vatan'ın internet sitesinden aldığım monitörde 2 ölü piksel vardı, sonrasında mağazalar açılınca mağazadan değişim için gittim. Mağazada 2 stok görünüyordu, ilkini cayma hakkı kapsamında iade aldılar. Sonrasında stoktaki paketi açtık onda da 3 tane çıktı, diğerinde de çıktı sonra mağaza müdürü yan çizmeye başladı. Önce her paket açılışı için tekrar iade-belge vs süreci yapacağız diyerek caydırmaya çalıştılar. Firmalar 3-5 piksele kadar kabul etmiyor vs dedi. Ben de 2010 yılındaki TSE standardından bahsettim ölü piksel 1 adet bile olsa ayıplı ürün olduğundan, öyle söyleyince ses etmedi. Bende başka bir Vatan mağazasına gittim Gider Pusulası ile. O mağazada 5 stok vardı, 3.üründe temizini bulabildim. Sonradan gittiğim mağazadaki elemanlar çok yardımcı oldu, isterse 20 stok olsun hepsini tek tek açar bakarız dediler. O yönden Vatan'ın avantajı büyük.

    Ve kesinlikle aklınızda bulunsun, garanti süresi içerisinde oluşan ölü pikselin adedi önemli değil, firma değişim kabul etmezse THH ye başvurun kazanırsınız. Çünkü TSE Standardı 2010 yılında değişmiş, kimsenin haberi yok, firmalarda bilmeyen müşteriyi kandırıyor 3-5 piksel hatası harici kabul etmiyoruz diye.




  • valla buna çözüm bulmaları lazım ya test edip kutulasınlar geçen aldım asus 1 tane ölü piksel iade hemen okadar para verıyoruz bide iade felan zaman onlamı uğraşıyım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.