Şimdi Ara

Tek Fotoğraf ile Superonline Rezaleti [Problem Düzeldi] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
1.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Hocam bilişim ekosistemi umarım 5G süreci ile birlikte bu kültleşmiş eski yapısından kurtulacak. PS4 sahibiyim günümüzde Oyun veya Oyunculuk denen şey oyun oynamaktan başka bir çok şeyi içeriyor. DLC, Güncelleme, Bug düzeltimi gibi şeyler adeta eskinin mp3, dvd, cd temini gibi geri de kalmış şeyler. Nasıl Spotify, Apple Music, Netflix bunları yok etti Geforce Now vb. şeylerde oyunculuk için elzem. Ek olarak yok transisör çipleri sorunu, yok mining için aşırı talep derken fiyatların uçuşması astronomik hızlar yerine çok daha düşük stabil ülke içi pinglerle ideal olarak aşılabilecek bir konu. Zira 5-10 milisaniye gibi bir ping ile Geforce Now'a erişim sağlayabilmek hem 1 Gbps internet, hem iyi donanım, hem yeni güncelleme gelmiş mi süreci, hem de güzel konsol alayım, güzel oyun alayım gibi süreçlerle hobiden çok sorumluluğa dönüyor.


    Kaldı ki Geforce Now, Oyunları da belirli gruplar ile ekstra lisans kiralama hakkı vermeyerek aynı hatayı yapıyor. Yıllar öncesinde Onlive o kısıtlı imkanlarda, erişim gecikmesi sorunlarının arasında abonelik ile bir bütün hizmet veriyordu. Bütçe, Vizyon ve Yaş itibarı ile küçük yaşlardan beridir kaliteli, gerçek bir oyuncu olamadım fakat bugün imkanım olsa da olmam. Bir den fazla farklı oyunları bilgisayarda RTX teknolojileri oynayayım demek bir de firmaların benim de launcherımı yükle, benim de launcherımı yükle mottosunu o kadar yaygınlaştırmış ki.


    İnternet, Avustralya veya Almanya'nın köylerindeki seviyelere ulaşamaz. Zira her şey bir bütündür. Ülkemizde şehir merkezlerinde veya küçük ilçelerde, köylerdeki genel sistem, düzen, profesyonellik bizim toplumsal geçmişimiz ve alışkanlıklarımız ile oluşur. İnternetten önce yol, konut ve işletmelerin mimarisi, planlaması gibi konulardaki başarısızlığımız, bir çok konuda toplum olarak yaptığımız - gerçekleştirdiğimiz işlerin uzun vadedeki dayanıksızlığı, sürekli kısa vadeli beklentilerimiz gibi şeyler açısından düşünecek olursak en zengin muhitler dışında bir çok ilimizde internet ne yazık ki bir çok gündelik sıkıntının arasında geri de kalmaya mahkum.


    Türk.net diğer ISS firmaları ile ilişkilerinde ve fiberdeki gecikme sürelerinde rakiplerine göre genel anlamda çok daha başarılı. Fakat 100 TL'ye işte size simetrik şu kadarlık internet demek yerine VDSL ve Fiber müşteri için aylık az sayıda oynayabilme imkanı içeren bir paketi oyun veya benzeri alanlarda streaming servisi olarak kendi bünyesinde hediye etseydi bence bir çok insan için daha faydalı bir çözüm olurdu. ( Bunun maliyeti Türk.net'e çok daha fazla olacaktır tabi aynı zamanda pazarlama açısından 1000'e 1000 gibi etkileyici bir tercihte olmaz )


    Ülkemiz gerçeklerinde PS, PC ve XBOX ile oyunculuğun eskisi kadar devam edebileceğini de sanmıyorum. Kaldı ki hem dünya çapında hem ülkemizde bu alanda en büyük talebi, ilgiyi 14-18 yaş aralığındaki gençlerin oluşturması oyun sektörünün en önemli paradoksu zira bu yaşlarda insanın bağımsız bir ekonomik gücü olmuyor ailesine bağlı fakat ilerleyen yaşlarda da iş hayatı, aile hayatının yoğunluğunda oyuna bu kadar zaman ayırabilme veya katlanabilmeye hali kalmıyor insanın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 4 Şubat 2022; 18:24:35 >




  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

    Ben turkneti övmüyorum bu arada, genel olarak konuşuyorum, tüm firmaların verdiği hizmet kötü, türknetin kendi altyapısı çok az yerde var onlar da sürekli kesinti ile uğraşıyorlar. Bu ülkede adam gibi internet hiçbir yerde yok ki

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Yok biliyorum sizi de etkileyen şey beni de etkiliyor her hangi bir firmanın bir çok firmanın yapmadığı, önemsemediği hizmeti düşük fiyat ile satması düşük bütçeli bizim gibi bir çok tüketici için inanılmaz bir şey üstelik yıllardır bize "alt yapı kaldırmaz" gibi kasıtlı yanlış bilgilendirmeler ile sürekli sürekli duyduklarımızdan sonra insan heyecanlanıyor doğal olarak. Sizin veya benim de bu konuda heyecanlanmam, sevinmemiz anormal veya yanlış değil. Türk.net'in yaptığı da yanlış değil.


    Fakat insanların veya işletmelerin hacimsel gelişimi ile işleyiş tarzı, davranışları istemsiz olarak değişmek zorunda. Gündelik hayatta da insanlar için neyin ihtiyaç, neyin lüks olduğu tüm dünyada net somut olan bir şeyde değil. Haliyle şirketler insanları etkilemek, insanları mutlu ederek çeşitli ürün - hizmetler satarken bu konularda kendi çıkarları ve araştırmaları dahilinde hareket ederek en düşük maliyetle, en düşük gider ile ne kadar daha fazla satış yaparım hem de daha fazla kâr elde ederim derdinde. Bu sebeple Coca Cola yüzlerce farklı ülkede bir çok kez toplumun inançlarını, kültürlerini de katarak mutlu veya huzurlu bir şekilde Coca Cola içen insan reklamları yapıyor. Dev şirketler hizmet verdikleri ülkelerde önemli tarihi isimler ile ilgili reklamlar konusunda gerekli bütçe ve emeği eksik etmiyorlar veyahut profesyonel şirketler politik - dini - futbol gibi konularda insanları üzmemek - soğutmamak için taraf olmamaya ciddi bir titizlik ile dikkat etmeye çalışıyorlar.


    İşletmeler başlangıç aşamasında bireysel, düşük bütçeli müşterilere büyüyebilmek için mecbur fakat belirli bir büyüme sonrasında kurumsal müşterilerin yanında bireysel müşteriler, işletmeler için en önemli grup olmaktan çıkar en azından teknik destek, öncelik ve kesintisizlik konusunda. Türk.net'in bugün 1000 Mbps'yi 100 TL'ye satabilmesi inanılmaz bir şey fakat daha önemli olan 5 yıl sonra hangi tarifeyi hangi fiyattan ne şekilde satabileceği.


    Buyrun Superonline 2010 tarifeleri: ( O dönem 6 ay 100 Mbps'yi hediye edebilen SOL bugün müşterilerine ücretsiz 6 ay 1000 Mbps hediye edebiliyor mu? Teknik olarak edememesi için hiçbir sebep yok fakat finansal ve olası gereksiz trafik yoğunluğu açısından da bir anlamı yok. )


    Tek Fotoğraf ile Superonline Rezaleti [Problem Düzeldi]



    Diğer konularda da yazmıştım. İnsanlar her hangi bir hizmetin daha iyisi için belirli bir tutarı fazladan ödemeye gerek görmüyorlar ise o hizmete veya ürüne ihtiyaçları yok demektir. Haliyle 100 TL'ye 1000 Mbps tarifeyi insanlara temin etmek yerine interneti yoğun kullanıyorsanız 150 TL'lik 200 Mbps'lik tarifemiz, 250 TL'lik 1000 Mbps tarifemizde mevcuttur demek finansman açısından da daha mantıklı olur ki bunu da denediler. Tabi ki de insanların bir çoğu maliyet ve ihtiyaç denkleminden ötürü bu paketleri tercih etmeyecek fakat bu kötü bir şey değil. İhtiyaçları yoksa ilerleyen süreçlerde de insanlara ya biz eskiden sizden 100 TL'ye 1000 alıyorduk diyebilmelerinin önüne geçecek önemli bir parametre.


    Tesla'da ilk ürettiği Model S'ler için ücretsiz şarj imkanı veriyordu da şuan ki müşteriler için bir önemi var mı, yok ne yazık ki.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 4 Şubat 2022; 19:1:24 >




  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

    Tamam fiyatları kademeli yapsınlar, zaten 10mbit ve 1000 mbit internetin fiyatının aynı olması çok garip. Ama bir de şu var, avrupada insanlar ihtiyacı kadar internet alıyor, 10mbit için 20 birim para veriyor, 1000 mbit için 60-70 birim para veriyor mesela, ama her ikisini de almaya gücü var. O adamın kriteri ihtiyacı olan hız.

    Bizde kriterler hız değil fiyat, insanların 8mbit alacak parası bile yok. 100 liradan aşağı internet veren firma kalmadı, bizde bütüm internetler çok pahalı, yavaşı da pahalı, hızısı zaten çook pahalı. Bu internet fiyatlarının alınabilir seviyelere düşmesi gerekiyor. Tamam 100mbit internet 150 lira olsun kabul ediyorum ama 8mbit adsl 30 lira olsun o zaman. 8mbiti yeterli bulan adam gitsin adsl alsın 30 liraya.


    Mesela ben turknet kullanıyorum indirimli paketim var 70 liraya 100mbit, arkadaşlarım superonline veya turktelekom kullanyorlar 16-24 mbit paketlere 120 lira para veriyorlar. Burada resmen adaletsizlik var. Ben ucuza iyi hız alıyorum onlar pahalıya düşük hız




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 4 Şubat 2022; 19:10:5 >




  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Vicdanı açıdan size katılıyorum fakat gerçekçi olmak gerekirse ne yazık k düşük hız ciddi düzeyde uygun fiyatla olsun öneriniz mantıklı, kabul edilebilir değil. Zira gerçekten yoksul insanlar için bu şekilde bir tarifelendirmeden en çok bugün aylık 80-150 TL civarlarında internet faturalarını ödeyebilen insanlarında 15-20 Mbps hızlara 40-50 TL gibi fiyatlar ile geçme isteklerine sebep olur. Bunu engellemek içinde durumu kötü insanlar için 8 Mbps'de yapılması uzaktan eğitim ve benzeri süreçlerde yetersiz gelecektir.


    Haliyle bireysel ticari faaliyetlerden kurumsal ticari faaliyetlere kadar vicdan, maddiyattan sonra gelmek zorunda ve insanlar kanunlar çerçevesinde hukuki sorun oluşturacak kadar yoksullaşmadığı, fakirleşmediği, kısıtlanmadığı sürece onun önceliğinden ziyade kötü hissettirmeden benim ve şirketimin önceliği mottosu hayatın kaçınılmaz gerçekliği.


    Çünkü siz hayat zor diye rakiplerinizin yapmadığını yapıp ideal hızlarda 50 TL'lik tarife çıkardığınızda ihtiyacı olan insanlardan çok daha fazla ihtiyacı olmayıp tasarruf etmek isteyen milyonlarda faydalanmaya çalışacaktır. Bu sadece bu tarz bir hizmet içinde geçerli değil. Sen ev yaparsın herkes ev sahibi olsun en düşük kâr ile satayım dersen insanlardan elde edemediğin net kârı aynı insanlar sonra başkalarının araba veya farklı ürün, hizmetlerinde yüksek kâr marjı ile onlara teslim etmeyecekleri anlamına gelmez. Haliyle nasıl ki günlük hayatta bilinçaltımızda her şeyin en iyisini kendimize veya sevdiklerimize layık görüyorsak ticari hayatta da insanları rencide etmeden aynısı yapılmak zorunda. Kaldı ki global çapta insanların istemsiz bir şekilde gerçekleştirdiği bir yanlış var. Ben iyi bir maddi başarı, birikim elde etmeden de biriyle evlenme ve çocuk yapma hakkına sahibim. Yok öyle bir şey kimse kanunları çiğnemediği sürece kendiliğinden, emeği ile şans ile başarılı olmadan bedel ödemeden her şeyi hak etmeden elde etme hakkına sahip değil. Maddi olarak başarı elde edip evlenmeyen veya az sayıda çocuk yapan insanlar başarısız insanların eşim olsun, beraber güzel bir hayatımız olsun mottosunu finanse etmek zorunda değil ne yazık ki. İnsanlar hangi maddi durumda olursa olsun araba almadan önce, ev almadan önce aylarca araştırma, analiz yapıyorlar. Çocuk yaparken, evlenirken, çocuklarını eğitim kurumlarına veya gündelik hayata hazırlarken aynı emeği, eforu ve ciddiyeti göstermiyorlar. Bir çocuğu yapma kararından, eğitimine kadar araba alırken ki kadar profesyonel yaklaşım ne yazık ki insanlarda yok.


    Apple dünya çapında durumu kötü olana da milyonere de milyardere de bunu yapıyor aşırı pazar payı kaybetmediği sürece. Fiyat bu kalite bu ürün bu alan alsın almayan başka kapıya minvalinde. Hayat ne yazık ki bu kadar toz pembe, iyi - paylaşımcı olamayacak kadar acımasız ve bencil. Haliyle bu tarz duygusallıklara gereğinden fazla önem vermek her zaman için kaybettirir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 4 Şubat 2022; 20:30:38 >




  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

    bizim ülkemizde online derslerde sorun yaşanmasının sebebi düşük hızlar değil saçma sapan modemler ve upload sorunu. 8mbit download ile online ders dinlenebilir ama 700kbit upload sıkıntı yapıyor. Eğer simetrik olsaydı sorun olmazdı.

    Ayrıca zaten benim bahsettiğim durumda eğer evde online ders yapılacaksa gidip yüksek hızlı bir internet alınabilir. 8mbit internete ancak sadece whattsap kullanan kişiler alırlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 4 Şubat 2022; 20:32:20 >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    Diyaloğunuz bence çok uzamış, netice olarak turknetin kafa yapısı ve anlayışı > all derim.

    Adamlar olmasa belki şuan hala akk'li internet kullanıcaktık, sürünücektik, sansüronline o kadar fiberi var, o fiberle hala 15-20mbit paketler satıyor, yüksek hızda kullandırtmayacaksa o fiberin ucunu vazelinleyip gö neyse..

    Kısaca turknet adamdır gerisi yalandır, keşke turknetin kadrosu turktelekom'a dahil olsa ya da turknet telekomun yerine geçse, ülkenin altyapısı güllük gülistanlık olur, kimse gelip burda laf kalabalığı yapmasın, turknet 1000mbit fiberi 99 tl'ye veriyorsa olay bitmiştir, demek ki verebiliyorlar, bu durumda o savunduğunuz telekomdur, superonlinedır neden vermiyor, nasıl olsa müşteriler enayi, 15 verse ne yazar 1000 verse ne yazar, diyeceklerim bu kadar, turknet ile ne olduğu belirsiz kazıkçı, sömürücü firmaları karşılaştırmaya kalkmayın bence, şu gigafiberim gelsin o zaman turktelekom modemi camdan fırlatıcam, yetti artık yavaş internet rezilliği, 50mbit 157 tl be insaf ya

    Özetle = turknet > all isp



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9A0BECBC3 -- 4 Şubat 2022; 22:56:45 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • hocam akknin kaldırılmasını türknet başarmadı, şöyle bir durum var.

    TurkTelekom altyapısını kullanarak hizmet veren tüm firmaların paketleri Turk Telekom tarafından belirliyor.

    TurkNet kendi kafasına göre ben akkyi kaldırıyorum diyemezdi, TurkTelekom ile masaya oturup konuşuldu ve yeni satışa çıkan paketlerde akk olmamasına Turk Telekom izin verdi.


    Bu ülkedeki altyapı sahibinin istediği neyse o olur. Bunu size şöyle kanıtlayabilirim, Şu an neden TurkTelekom altyapısı ile TurkNet kullananlar 8 mbit uploadtan fazlasını alamıyorlar ??

    Çünkü altyapının sahibi olan Turk Telekom verdirtmiyor. Şu an TurkTelekom dese ki ben bütün hatları 24mbit ile sınırlandırıyorum fazlasını vermiyorum, hepimizin interneti 24mbite düşer. Bundan kurtulmamızın tek yolu başka bir altyapıya geçmek.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.