Şimdi Ara

Tek dış üniteye 2 iç ünite?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Çatı katında yanyana iki odayı ofis olarak kullanıyorum. Odalar 12 ve 25 m2 (çatı katı ama çatı basık değil, ortalama oda yüksekliği almak lazım). Çatı izolasyonu iyi diyordum, kışın sorun yaşamadım ama yaz geldi, bina kuzey batıya baktığı halde çok sıcak. Buna kullandığım güçlü bilgisayarların da büyük katkısı var tabii... Şu ana kadar vantilatörlerle idare ettim ama 30 derece dış sıcaklıktan itibaren iş yaramaz durumda.

    Şunu yapabilir miyim diye danışmak istedim: İki odanın ortak duvarının bir yerine her odaya bakacak iki iç ünite koyarak terasta yer alacak bir dış üniteye bağlasam diyorum. Normalde aynı anda sadece bir iç üniteyi kullanacağım ama bazen ikisini de devreye sokabilirim. Bu teknik olarak mümkün mü? Mümkünse hangi marka-model ve kaç BTU iç/dış ünitelerle çözülebilir bu durum? (multi-split klimaları biliyorum ama benim için çok pahalılar).

    Teşekkürler







  • Teşekkürler. Bu modelleri ve sistemi biliyorum ama 10.000 TL'yi buluyor maliyeti. İki ayrı klima takmaktan çok daha pahalı... Daha ucuz bir çözüm arıyorum.

    İki sene önce annem yazlığa taktırırken yan odaya da bir iç ünite takabiliriz ister misiniz diye sormuşlar... Oradan yola çıkarak soruyorum...
  • 2 odayı görecek bir konuma tek 24 lük bence o alana yetebilir kanısındayım.
    Bende benzer bir durumdayım ama alan az daha buyuk 55 metrekare civarı 2 oda. 24 lük bir klima bence işi çözer ama keşfe gelenler zor dedi ama 18 ve 24 lük ile tüm evi soğutanları da biliyorum.

    Bende maalesef diğer odanın en dip kısmına koymam gerek ve ordan diğer odayı soğutması gerek biraz tereddütteyim ama iç sıcaklık 35 derece çok zor dayanmak ve laptop, masaüstü bilgisayar, monitor, led tv gibi donanımlar ofisi daha da sıcak yapıyor...

    Klima taktırırsanız ne yaptığınızı paylaşırsanız sevinirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.