Şimdi Ara

Tecrübelilerden Yardım Rica Ediyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yakında dubleks apartman dairesine geçeceğim. 25 yaşındayım, çocukluğumdan bu yana köpek bakmak istiyorum, sonunda zamanın geldiğini düşünüyorum. Arkadaşlar bedensel engelli biriyim tekerlekli sandalye kullanıyorum, sabah 8 akşam 5 işe gidip geliyorum. Köpek evde yalnız kalmayacak ben işteyken evde annem var. Köpekle evde ilgilenecek, dışarıda gezdirecek(koşarak değil malum sebepten dolayı), eğitecek vaktim var. Çocukluğumdan bu yana Chow Chow cinsi köpeklere bayılıyorum ama internette yaptığım araştırmalara göre benim durumuma pek uygun değil sanırım. Golden Retriever, Labrador Retriever, Collie, Bichon Frise türü köpekler akıllı, çabuk eğitilebilen türler sanırım. Golden harici diğer köpeklere pek ısınamadım. Sizce benim durumumdaki biri şartları zorlayıp Chow Chow bakmalı mı? Sizin seçiminiz nedir? Yardımınız için şimdiden teşekkürler.



  • Benim tavsiyem barınaktan almanızdır.

    Rottweiler ilk kez köpek besleyecek olanlar için biraz sakıncalı olabilir. Ayrıca böyle büyük yapılı köpekleri gezdirmek de oldukça zordur. İlk kez köpek besleyeceğiniz ve durumunuz göz önüne alındığında Rottweiler düşünmemelisiniz bence. İlla cins alacaksanız benim fikrim Golden'dır.
  • Argonath LXI kullanıcısına yanıt
    Üstad cevabınız için teşekkür ederim. Sanırım bir yanlış anlaşılma oldu Rottweiler türü köpek istemiyorum zaten, Chow Chow ilk önceliğim ama uygun değilse başka türlere yöneleceğim.
  • en zekı kopek border collıe dır fakat coban kopegı ırkından olması ıle enerjık bır kopektır,bence golden retrıver yada labrador bakın derım
  • chow chow güçlü bir ırktır ve özellikle ergenlik döneminde oldukça inatçıdır ayrıca genel olarak da eğitilmeleri çok zordur durumunuz sebebiyle sizi oldukça zorlayabilir. Sizi daha az yoracak orta veya küçük ırk köpeklere yönelmenizi öneririm

    http://www.dogbreedslist.info/small-dog-breeds/#.VsRUmXJ951s

    Ekleme:

    özellikle büyük ırk köpek istiyorsanız 2 yaşını geçmiş ve kısırlaştırılmış köpekleri sahiplenebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darth Mentor -- 17 Şubat 2016; 13:13:46 >
  • seco917 kullanıcısına yanıt
     Tecrübelilerden Yardım Rica Ediyorum Bu cinsi degerlendirebilirsin. Giant/miniature schanuzer i arastirabilirsin.
  • Herkese teşekkür ederim. Fikirlerinizi inceliyorum
  • seco917 kullanıcısına yanıt
    köpekler konusunda çokça tavsiye verebilirim.
    öncelikle barınaklardan küçük ırklardan bir köpek edinebilirsin. Ama durumundan bahsettiğin üzere labrador senin için oldukça uygun. Chow chowlar agresif dönemlerden geçiyor zaptı biraz zor olabiliyor.ilk beslenen köpeklerde agresif ırklar senin köpeği değil köpeğin seni gezdirmesiye sonuçlanabilir. başka bir konuda başka bir arkadaşada önerim bir kere labrador beslersen onun huyuna aşık olabilirsin. barınaklarda da oldukça labrador bulabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brkberko

    köpekler konusunda çokça tavsiye verebilirim.
    öncelikle barınaklardan küçük ırklardan bir köpek edinebilirsin. Ama durumundan bahsettiğin üzere labrador senin için oldukça uygun. Chow chowlar agresif dönemlerden geçiyor zaptı biraz zor olabiliyor.ilk beslenen köpeklerde agresif ırklar senin köpeği değil köpeğin seni gezdirmesiye sonuçlanabilir. başka bir konuda başka bir arkadaşada önerim bir kere labrador beslersen onun huyuna aşık olabilirsin. barınaklarda da oldukça labrador bulabilirsin.

    Teşekkür ederim üstadım ilginiz için. Labrador türü köpekleri severim, düşüneceğim bu durumu.
  • Hocam önceliğiniz barınaklara bakmak olsun o kadar çok yuva bekleyen can var ki...

    Sizi de anlıyorum tabi 1 defa alıyorsunuz sonuçta ırka önem vermeniz normal ama tavsiyem önce bi barınakları araştırın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qweck1925

    Hocam önceliğiniz barınaklara bakmak olsun o kadar çok yuva bekleyen can var ki...

    Sizi de anlıyorum tabi 1 defa alıyorsunuz sonuçta ırka önem vermeniz normal ama tavsiyem önce bi barınakları araştırın

    Teşekkür ederim üstadım ilginiz için. Ev hazır olsun, barınak işini de düşüneceğim.
  • Bedensel engelinizi göze alarak sizi boyut olarak çok zorlamayacak, daha az egzersiz ihtiyacı olan ırklara yönelmenizi tavsiye edebilirim. Yavru alacaksanız kesinlikle düşük enerjili bir ırk bakmalısınız. Ancak yetişkin (2 yaşından büyük) eğitilmiş golden, labrador vb. iyi bir eş olabilir size. Köpek sahibi olmadan ihtiyaçları tam olarak anlamak mümkün değil o açıdan sürekli yardıma ihtiyacınız olacaktır. Bedensel engelinizin sizi pes ettirmeyeceği doğru bir seçim yapmalısınız. (Ailenin diğer fertlerinin bakım sorumluluğunu ne kadar üstleneceğini bilmeden yazıyorum). Yalnız kararınızı takdir ediyorum. Köpek bakımı, eğitimi,beslenmesi, zorlukları vb konularla ilgili bir çok kaynak var sahiplenmeden veya almadan önce bunları bir araştırıp okuyun derim. Umarım istediğiniz arkadaşı bulursunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nuvanda86

    Bedensel engelinizi göze alarak sizi boyut olarak çok zorlamayacak, daha az egzersiz ihtiyacı olan ırklara yönelmenizi tavsiye edebilirim. Yavru alacaksanız kesinlikle düşük enerjili bir ırk bakmalısınız. Ancak yetişkin (2 yaşından büyük) eğitilmiş golden, labrador vb. iyi bir eş olabilir size. Köpek sahibi olmadan ihtiyaçları tam olarak anlamak mümkün değil o açıdan sürekli yardıma ihtiyacınız olacaktır. Bedensel engelinizin sizi pes ettirmeyeceği doğru bir seçim yapmalısınız. (Ailenin diğer fertlerinin bakım sorumluluğunu ne kadar üstleneceğini bilmeden yazıyorum). Yalnız kararınızı takdir ediyorum. Köpek bakımı, eğitimi,beslenmesi, zorlukları vb konularla ilgili bir çok kaynak var sahiplenmeden veya almadan önce bunları bir araştırıp okuyun derim. Umarım istediğiniz arkadaşı bulursunuz.

    Teşekkür ederim üstadım ilginiz için. Hayat zaten zor benim için, yanıma her zaman benimle olacak bir arkadaş almak istiyorum. Alacağım petin türü ne olursa olsun ona kesinlikle oyuncak muamelesi yapmayacağım. 3-5 günlük bir heves değil benimki. Kesinlikle ömrünün sonuna kadar benimle olacak. Benimle oynasın, benimle gezsin, benimle eğlensin yeter de artar bana. Ailemin dostumla ilgilenmesi durumu sıkıntı oluşturmaz, onlar da ellerinden geldiğince bakarlar tabii ama ağırlıklı olarak ben ilgileneceğim pet dostumla. İnternetten gerekli bilgileri toparlıyorum, hoşuma giden türler ile benim durumuma uyan türler birbirine çok zıtlar. Genellikle spitz grubu petlerden hoşlanıyorum ama doğaları gereği çok hareketli, başlarına buyruk, inatçılar. Riske girmeyip golden, labrador, ingiliz bulldog, collie, bischon frise seçebilirim. Bakalım kısmetimde ne varsa o olur.




  • seco917 kullanıcısına yanıt
    Köpek bakımı biraz da tarz işidir aslında. Hoşuna gitmesi gerekir bakacağınız türün. Benim de bir spitz'im var. Samoyed. Öneremiyorum çünkü çok enerjik başına buyruk bir tür! ömrümü yedi diyebilirim. Daha sakin, daha ağırbaşlı türlere bakın derim. Tabi bir gerçek var her batında doğan (kardeş yavrular) yavruların enerji seviyeleri bir olmuyor. Benim kız kesinlikle ilk doğan :D Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama bence şöyle bir yol izleyebilirsiniz; yetişkin, veteriner kontrolünde, geçmişi bilinen bir cins sahiplenebilirsiniz. Bunu yapan veterinerler bulunmakta. Takipli olması sürekli yer değiştiren köpeklerde bazı davranış bozuklukları olabiliyor. Şu an ki pozisyonunuzda size liderlik eden bir köpekle başa çıkamazsınız o yüzden iyi bir takipçi bulmalısınız. Bu liderlik takipçilik önemli bir konudur. Zamanı olabildiğince uzatın derim. Acele etmeyin. İyice araştırın. Bir kaç pet forumu var onlara göz gezdirin derim. Edinmek istediğiniz türdeki köpek sahipleri konuşun. Çok faydası olacaktır. Türden çok karaktere bakmanızı öneririm. Hareketli olarak bilenen ne goldenler gördüm ki totolarını yerden kaldırmıyorlardı :) Varsa köpek sahibi yakınlarınız onlarla zaman geçirmeye çalışın.




  • Nuvanda86 kullanıcısına yanıt
    Silivri İstanbul'dayım üstadım. Daha uzun yıllar burda olurum diye düşünüyorum bir aksilik olmazsa eğer. Memurum tayin durumum yok o yüzden sürekli yer değiştirme durumu olmayacak işler ters gitmezse eğer. Samoyed çok sevdiğim bir tür. Veteriner eşliğinde sahiplenme olayını bir araşatırayım üstadım. Dediğiniz gibi pete sahip olma işini aceleye getirmemeye özen gösteriyorum. Sonuçta bir ömrü paylaşacağız. Yavaş olsun ama beni tamamlayan birini seçeyim, temiz iş olsun.
  • seco917 kullanıcısına yanıt
    Yer değiştirmeyi sizin için kastetmedim üstad, geçmişini bilmediğiniz sürekli sahip değiştiren köpekleri kastettim. Eğer sahiplenirseniz geçmişini bilmeniz önemli. Sorunuz olursa her zaman yardımcı olmaya çalışırım.
  • Nuvanda86 kullanıcısına yanıt
    Kusura bakma üstadım yanlış anladım. Bir sorum olursa yardımınızı rica ederim elbette.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.