Şimdi Ara

Tecrübeli IOS developer varsa, YARDIM pls!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Iphone için bir application geliştirmek istiyorum. Eğer aşağıda bahsettiğim kısıtlar ios tarafından destekleniyorsa, geliştirici lisansı almayı düşünüyorum.(macintosh işletim sistemi-xcode-geliştirici lisansı vs. hakkında detaylı bilgim var. Xcode de textboxta ismimi bastırmışlığım var(simulatorde) :) ). Genel olarak orta(belki biraz üst) düzey programlama bilgisine(Assembly, C, C++, C# ve JAVA'da üst olmasada istediğim bir şeyi kodlayabiliyorum) sahibim. Applicationu rahatlıkla geliştirebileceğime inanıyorum...

    Gelelim kısıtlara:

    IOS, applicationların donanıma müdahalisene ne kadar izin veriyor(eminim insanı çileden çıkartan kısıtları vardır). Örneğin oyunlarda telefonun sesi uygulama tarafından otomatik olarak kısılıyor. Demek ki işletim sistemi belli komutlar sağlıyor. Bunların düzeyini merak ediyorum. Örneğin uygulama ringtone değiştirebilir mi, yada telefonu sessiz moda- sesli moda alabilir mi. yada ekran parlaklığını değiştirebilirmi bu ve buna benzer müdahaleler. Kısacası kullanıcının eli ile settingsden değiştirebileceği şeylere application dan müdahele etmek istiyorum.

    Birde şeyi merak ediyorum. Uygulamamızın işletim sistemi tarafından belli aralıklarla tetiklenmesini sağlayabileceğimiz bir servis sunuyor mu ios?. Örneğin uygulamamı işletim sistemine bir şekilde kayıt yaptırıp belli aralıklarla otomatik çalışmasını vs. sağlayabiliyormuyum. Bunun pek mümkün olduğunu düşünmesemde bir sorayım dedim. Belki bir trick vardır?


    Cevap verecek arkadaşa şimdiden sonsuz teşekkürler....







  • Uygulama tarafından ringtone veya ekran parlaklığını değiştiremezsiniz, buna apple izin vermiyor. Tabi kod bakımından yazılabilir, hatta uygulamanızda ( jailbreak ile ) çalıştırabilirsiniz. Fakat apple store a resmi olarak submit etmek istediğinizde, güzel bir "rejected" yazısı çıkacaktır Apple tarafından. Bunları ben 2010 yılında okumuştum, şu anda değiştiğini zannetmiyorum. Kısaca apple, settings ayarlarını settingse bırakmanızı istiyor.

    Uygulamanın otomatik açılmasını da apple %99 izin vermez tahminimce, tam olarak bilmiyorum. Edit: Bunun tricki belki kullanıcıyı cezbeden notification lar göndermek olabilir mesela.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leventg -- 18 Ekim 2011; 19:40:04 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leventg

    Uygulama tarafından ringtone veya ekran parlaklığını değiştiremezsiniz, buna apple izin vermiyor. Tabi kod bakımından yazılabilir, hatta uygulamanızda ( jailbreak ile ) çalıştırabilirsiniz. Fakat apple store a resmi olarak submit etmek istediğinizde, güzel bir "rejected" yazısı çıkacaktır Apple tarafından. Bunları ben 2010 yılında okumuştum, şu anda değiştiğini zannetmiyorum. Kısaca apple, settings ayarlarını settingse bırakmanızı istiyor.

    Uygulamanın otomatik açılmasını da apple %99 izin vermez tahminimce, tam olarak bilmiyorum. Edit: Bunun tricki belki kullanıcıyı cezbeden notification lar göndermek olabilir mesela.

    Cevabınız için tşkler. IOS un developere kendi sunduğu işletim sistemi çağrılarını kullanan applicationlara rejected verilmesi hakikaten enterasanmış :). Yabancı forumları hatim edecez galiba...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.