Şimdi Ara

Tecrübeli arkadaşlardan bir ricam var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhaba,
    Bir konuda siz tecrübeli arkadaşların yardımını rica ediyorum. Maalesef sizler gibi teknolojiyi takip edemiyorum. Kardeşim için bir notebook ihtiyacımız oldu ancak bütçemize uygun ne alınabileceğini kestiremiyorum. Forum sayfalarını karistirdim genelde konular oyun bilgisayarlarına ilişkin açılmış. Bazı sayfalarda çeşitli öneriler olmuş ama sonrasında anlamadigim teknik muhabbetlerle konular uzamış. Hasılı 2000 ile max2500 arasi fiyat performans bir ürüne ihtiyacımız var. Kullanım alanları klasik ofis programları, internet, film izleme şeklinde olacak. Yanı çok zorlanmayacak ancak sağlam bir kasasının olmasını bir de mümkünse bizi bir süre uzmemesini, donanimsal, sistemsel problemler cikarmamasini istiyoruz. Bilgisayardan çok anlamadığımız için bizi pek üzmesin istiyoruz. Amd işlemci konusu bir muamma, uzak dur diyen var, f/p iyi diyen var. ssd bellekten şaşma diyen var. Hp çok ısınır uzak dur diyen var. Hasılı baya bir şey diyen var. Son zamanlarda Lenova sanırım tercih ediliyor. Abiler kardeşler sizden ricam önerilerinizi yazabilir misiniz? Ben de en uygun nereden alabileceğimi bulmaya calisayim. Yorumlarınızdan ötürü çok teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Tavsiyeniz için teşekkürler, ancak işletim sisteminin linux olduğunu görüyorum. Rica etsem i3 işlemcili windows işletim sistemli önerileriniz var mı?
    Örneğin yine n11'deki yine aynı satıcıda şöyle bir ürün var;https://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/lenovo-ideapad-320-i3-6006u-2ghz-4gb-ram-1tb-156-w10-80xh003atx-P399379944
    Bu ürün sizce nasıl? Artı ve eksileri?
    Teşekkürler
  • tellyser T kullanıcısına yanıt
    Uzun uzun yazmak istemedim, biraz araştırıp daha iyisi olmadıgını görürseniz dedim ama hiç anlamıyormuşsunuz, açıklama gereği duydum. Windows işin en önemsiz kısmı bir usbyle işletim sistemi kurulur 10tl de lisansını alabilirsiniz gerekirse yardımcı oluruz, windows var diye 100 lerce lira fazla vermek f/p ürünü için gereksiz. Ryzen 3 3200u 3.5ghz da çalışıyor, i3 6006u 2.0ghz da, hatta 8. nesillerden bile iyidir şu ryzen serileri 15w güç tüketimi var ısınma kasma yapmaz uzun batarya süresi ve yüksek performans veriyor, ayrıca apu işlemcilidir ekran kartıyla oyun yazılım render işleri de yapabiliyorsunuz, lenovo bu konu da çok standart internet office işlerini yapar. Acerin ekranı Fullhd oyun ve filmlerde 3 4 bin liraylık cihazın kalitesini alıyorsunuz lenovo da ekran gene standart hd, acerde 256gb Nmve m2 ssd var hem depolama hemde hız için gayet yeterli lenovo da mekanik harddisk, acerde ram 8, lenovo da 4. Acerin özelliklerini normalde bu fiyat bandındaki cihazlarda olamaz, hep bişeyler eksikdir ya rami azdır ya ssd yok ekranı fullhd değildir işlemcisi veya ekran kartı kötüdür ki sizin şu attıgınız lenovoya bakın acerin yanında bomboş cihazın açılması için bile uzun uzun bekletir. Bence bu fiyat bandında acerin alternatifi yok o yüzden direk hayırlı olsun dedim.




  • HP 14-CM1000NT AMD Ryzen 3 3200U 4GB 256GB SSD Freedos 14" Taşınabilir Bilgisayar 8UH47EAhttps://www.hepsiburada.com/hp-14-cm1000nt-amd-ryzen-3-3200u-4gb-256gb-ssd-freedos-14-tasinabilir-bilgisayar-8uh47ea-p-HBV00000PN63A?magaza=Teknorya


    2 saatliğine 1899 TL belki İşinize Yarayabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ryzen 3 bulunan en az 8gb ramli ve ssdli bir cihaz al. ekran da en az fullhd olsun.
    windowsa boşa para verme. 20-30 liraya key alarak halledersin. windowslu ve i3 cihazlara bakma.
    yukardaki acer gayet iyi görünüyor.




  • Teşekkürler bilgilendirmeniz icin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.