Şimdi Ara

Tecil bittikten sonra bakaya (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
1
Favori
84.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Wesley Sniper kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Lisans ve daha aşağı seviyedeki öğrenci ertelemeleri MADDE 47 – (1) Lisans ve daha aşağı seviyede öğrenim görenlerin askerlikleri azami olarak; a)  Lise veya dengi okullarda 22 yaşını tamamladıkları, b) Fakülte ve yüksekokullar ile meslek yüksekokullarında ise 28 yaşını tamamladıkları, yılın sonunu geçmemek kaydıyla mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar yoklamaları yapılmadan ertelenir.

    94 doğumlu iseniz mezun olmadan 31.12.2022 sizin için son olacaktır diye düşünüyorum. 1 ocak 2023 ile yoklama kaçağına düşmeyiniz. Bunu şubeye sorunuz olmadı.


    Alıntı

    metni:
    Öğretim kurumlarından terk, ilişiği kesilen veya mezun olanların ertelemeleri MADDE 48 – (1) Yükümlülerin askerlikleri istekleri halinde mezuniyet veya ilişik kesme tarihinden itibaren yoklamaları yapılmadan; a) Lise veya dengi okuldan mezun olanların üç yıl, b) Mesleki ve teknik liselerden mezun olanların altı yıl, c) Fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokullarından ilişikleri kesilenler ile meslek yüksekokulundan mezun olanların iki yıl, ç) Dört yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumlarından mezun olanların mezuniyet tarihinden itibaren iki yıl, yurt dışındaki öğrenim kurumlarından mezun olanlara ise denklik işlemlerini tamamlayabilmeleri için denklik onay birimine başvuru tarihinden itibaren ilave bir yıl, d) Yüksek lisans eğitimini tamamlayanlara bir yıl, yurt dışındaki öğrenim kurumlarından mezun olanlara ise denklik işlemlerini tamamlayabilmeleri için ilave bir yıl, süreyle ertelenir. Bu erteleme süreleri; lise veya dengi okul mezunları için 22 yaşını, mesleki ve teknik lise mezunları için 25 yaşını, fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokullarından ilişikleri kesilenler ile meslek yüksekokulu mezunları için 28 yaşını, dört yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumu mezunları ile denklik işlemlerini tamamlayabilmeleri için bir yıllık erteleme süresi verilenler için 32 yaşını tamamladıkları yılın sonunu geçemez.

    Lisans mezunu olarak erteleme şartını sağlıyorsanız sorun olmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Hocam üniversite bittikten sonra 2 yıl tecil hakkımı kullandım. Bu sene 22 temmuza kadar tecilli gözüküyorum. Şimdi sizin dediğinize göre 22 temmuzdan sonra 31 Aralık 2022 ye kadar otomatikman tecilim uzamış mi olacak? Yazın bir kaç tane devlet kurumuna başvuru yapmayı düşünüyorum ama askerliği erteletmiş veya tecilli olmak gerekiyor kurumlara başvuru yaparken. Sizin dediğinize göre tecil 31 Aralık a kadar uzuyorsa sıkıntı yaşamam herhalde. Doğru mu anladım acaba


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MadeGuy kullanıcısına yanıt

    Evet daha önce yoklama başvurusu yapmadıysanız 31 aralık 2022ye kadar yoklama yaptırmak için süreniz olacak.

    Kurumlar, kadroya geçtiğinizde tecil yapacaksa 31 aralığa kadar ilişiği yoktur durumu sorun olmayacaktır.

    İşim garanti olsun derseniz yaz dönemi mezuniyetinizin bir üstüne (artık lisans/AÖF mı olur yüksek lisans mı olur) kayıt olursunuz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Hocam lisans mezunuyum askerliği ertelemetmek icin AÖF düşündüm ama lisans mezunu olduğum icin askerlik ertelemede sadece yüksek lisans işime yarıyor sadece. O da şu an icin zor benim için. Simdi temmuzda sürem bitiyor, mesela Eylül ayında bir kuruma başvurdum diyelim. Başvuru esnasında aranan şartlarda genelde askerlikle ilişiği bulunmamak, yapmış, ertelemiş veya tecilli olmak şartları aranıyor. Simdi sizin dediğinizden anladığım kadarıyla temmuzda tecil bitiyor olsa dahi 31 Araliga kadar yine tecilli gözükeceğim hocam doğru mu anladım acaba? Bir de yoklama başvurusu demişsiniz hiç öyle şeyler yapmadım. Okuldan mezun olunca e-devlet üzerinden 2 sene tecil hakkımı kullandım sadece


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MadeGuy kullanıcısına yanıt

    O zaman yoklamanız yapılmamıştır. Tecil sonrası 31 aralığa kadar ilişiği yoktur yazacaktır. Onunla da devlet kurumuna başvurunuzu yapabilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam. Çok soru soruyorum kusura bakmayın ama son bir soru daha hocam. 22 Temmuz tarihinde 2 senelik tecil hakkım dolduktan sonra 31 Aralık a kadar tecilli olmam icin herhangi bir işlem yapmama gerek var mi yoksa sistem kendi kendine 31 Aralık a otamatik olarak tecil suresini uzatacak mi? Bir de 31 Araliktan sonra herhangi bir işlem yapmazsam kaçak durumuma mi düşüyorum ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıda 2022 yılı yoklama duyurusu bıraktım, tecil sonrası otomatik 31 aralığa atacak.

    31 aralığa kadar tecil alacak bir durumunuz olmazsa (yüksek lisans vb) 31 aralık öncesi yoklama başvurusu yapmalısınız.
    https://www.turkiye.gov.tr/mill-savunma-asal-yoklama-basvurusu
    Aksi taktirde 1 ocakta yoklama kaçağına düşersiniz. Bedelli hakkınız da yanar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 3 Mart 2022; 22:47:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba lütfen Bi yardım edin ben 21 yaşındayım sevdiğim işi yapmak için üniversite kaydımı sildim(ön lisans) tekrar hazırlanıyorum şu anda. Kaydı sildikten sonra 2 yıl tecil hakkım varmış 2 ay içerisinde askerlik şubesine gidip tecil edilebiliyormuş bende buna dayanarak kaydımı sildirdim ancak tecilim bozulmadı bozulmadigi için de tecil ettiremiyorum 1 ay geçti hala sistemde tecilli gözüküyorum askerlik şubesine gittiğimde tecilli gözüktüğüm için tecil yapamıyorum. Kaydımı sildim 2 ay dolduktan sonra tecilim düşerse ben ne yapacağım? :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serotonin3 S kullanıcısına yanıt

    Burada herhangi bir öğrenci kaydınız görünmüyorsa en yakın askerlik şubesine gidip durumu anlatınız. Belki öğrenci işlerinden kaynaklı bir sıkıntı da olabilir.

    Eğer öğrenci kaydınız varsa tecil de devam eder.

    www.turkiye.gov.tr
    Öğrenci Belgesi Sorgulama
    https://www.turkiye.gov.tr/yok-ogrenci-belgesi-sorgulama

    Edit: ekleme




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 9 Mart 2022; 12:15:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kayıt bulunmamaktadır yazıyor askeriyeye gittim kayıtlı gözüküyorum öğrenci işlerini aradım kayıtlı değilsin diyorlar vallahi ne yapacağımı bilmiyorum kafayı yiyeceğim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serotonin3 -- 11 Mart 2022; 11:52:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wesley Sniper kullanıcısına yanıt

    Sanmıyorum, 28i doldurmuşsunuz. Yine de şubeden bilgi alınız. Ama terk durumu olursa 2 yıl tecil hakkınız var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • el_jericho kullanıcısına yanıt

    Hocam yazdığınıza göre 10 Ocakta teciliniz bitmiş olması lazım. E devletten baktığınızda sistem de durumunuz ne olarak gözüküyor şu anda baktınız mi hiç?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Merhaba benim Ocak 2023 te bitiyor tecilim de 2023 Haziran da üniversite sınavına girebilir miyim? Yani bir sorun olur mu? Sadece tecil için bir kere gittim askerlik şubesine yoklama falan yaptırmadım. Ki 22 yaşına 2023 Ekim de giriyorum. Tecil bittikten sonra yoklama kaçağı olmuş olmuyor muyum?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tıpisteyenbirzat -- 22 Nisan 2022; 17:21:6 >
  • tıpisteyenbirzat T kullanıcısına yanıt

    Normal lise mezunlarına 3 yıl tecil veriliyor. Eğer 3 yıl tecilin tamamını kullandıysanız (2019 veya öncesinde liseden mezun olduysanız) 22 yaşa bakmazlar.

    Askerlik durum belgenizde 1 ocak 2023 yazıyorsa onu bir askerlik şubeyle görüşünüz. 2022 içinde yoklama yaptırmanız gerektiği anlamına da gelebilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    2019 da mezun oldum. Bugün telefonla sordum senin daha var tecilin bitmemiş dedi. Bir şey daha soracağım benim iki göz numara toplamım 14 ü geçiyor. Askerden muaf mı oluyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tıpisteyenbirzat -- 22 Nisan 2022; 18:14:57 >
  • tıpisteyenbirzat T kullanıcısına yanıt

    Ben de 2 göz numarası 14ü geçerse muaf olunuyor diye biliyorum ama onu doktora sormak lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam selamın aleyküm 12.07.2021 de askerliğimi tecil ettirmistim. Lisans mevzunuyum. Bu sene 12.07.2023 kadar tecil edilmiş.

    Bir kaç sorum olacak bir kez daha tecil ettirme hakkım var mı ?

    Her hangi bir aöf fakültesine kayıt halinde tecil süresi uzar mı ?

    Ve yoklama bitiş tarihinden itibaren hemen askere gider miyim saygılarımla


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HasanTr43 H kullanıcısına yanıt

    Bundan sonra erteleme almak için yüksek lisans / doktora kaydınız olmalı. AÖF de lisans sayıldığı için tecil alamazsınız.

    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/ogrenci-erteleme-islemleri

    Alıntı

    metni:
    5. Yükümlülerin bitirdikleri okulun dengi veya daha aşağı seviyedeki bir okula kayıt yaptırmaları ya da aynı seviyede birden fazla yükseköğretim kurumunda öğrenim görmekte iken bunlardan herhangi birisinden mezun olmaları halinde aynı seviyede devam eden diğer öğrenimleri nedeniyle askerlikleri ertelenmez.


    Daha önce ASAL Yoklama Başvurusu yapmadıysanız 31 aralık 2023e kadar yoklama yaptırmak için süreniz olacak.

    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/2023-yili-yoklama-duyurusu-9122022


    Mesela 31 ağustosa kadar yoklama işlemlerini tamamlarsanız en erken Kasım celbine tabii olursunuz. Yani 9 Kasım, 7 aralık, 4 ocak tarihlerinde birinde askere alınabilirsiniz. Veya MSB, ihtiyaca göre şubat celbine de kaydırabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.