Şimdi Ara

Tecil bitiminden sonra Yurt Dışında Master ile tecil ettirilebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba,

    Çok araştırmama rağmen doğru dürüst bir bilgi bulamadım bu yüzden tecrübesi yada bilgisi olan birileri vardır diye buraya yazıyorum.

    2014 Lisans mezunuyum, askerlik tecilim ise geçtiğimiz mart ayında sona erdi. Şuan asker kaçağı olarak görünüyorum. Fakat Almanya'daki bir üniversiteden Eylül ayında master için kabul mektubu aldım ve Almanya'da master yapmak istiyorum. Askerliğimi bir şekilde tecil ettirme şansım var mıdır? Yada nasıl yapılır? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.



  • Edilebilir, okula gideceksin kayıdını yapacaksın öğrenci belgenin elcilik onayli türkçe tercümesini yaptirip elciye onaylaticaksin daha sonra elcilik icerisindeki askerlik subesi bolumune muracat ediceksin o belgeyi MSB'ye yollayacaklar, okumus oldugun okul adı altında 3 yil 4 ay tecil hakkina sahip olacaksin bu sürede bitiremezsen yine asker kacagi statüsüne düşeceksin.
  • pavlus P kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için teşekkür ederim Fakat, bakaya durumundayken yurtdışına çıkmamda bir problem oluyor mu?
  • GeminiStrike kullanıcısına yanıt
    Bakaya durumunda değilsin yoklama kacagi durumundasin suanda
  • bende 2014 mezunuyum bana askerlik şubesinden verdikleri kagıtta 30 eylul 2016 ya kadar askerlik yönünden bir sakıncası yoktur yazıyor. Bu donem yuksek lisans girmek istiyorum. Okula kayıt oldugunuza dair belge götürürseniz sorun olacagını sanmıyorum bakaya kalanlar dahi durum belgesi ile tecil edebiliyorlarmıs.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.