Şimdi Ara

TDI motor eskimedi mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
2.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onboardx

    quote:

    Orijinalden alıntı: santorius

    quote:

    Orijinalden alıntı: onboardx

    1.6 tdi motordan haberin yok galiba?hem 2 tdi vergi diliminden dolayı pahalı oluyor.1.5 ve aşağısından yüksek tork üretmeye baksın tüm üreticiler.

    1.6 motor beni kesmiyor o yüzden onu dikkate bile almıyorum. Ben 2.0 fizel motorları karşılaştırıyorum.

    2. tdi kadar sağlam dizel var mı?

    2. tdi kadar turbo dağıtan 100 bine gelmeden enjektör bozan dizel var mı?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: smg05

    Motorları gayet iyi bana göre ama 1.6 tdi 105 hp biraz daha gelişmeli en azından torku 280 civarında max hp yide 3500-4000 dd arası vermeli. Fordun motoruna yakın değerler yani....

    Düzelteyim, bahsettiğiniz o motor Ford'un motoru değil.
    O motoru PSA (Peugeot-Citroen) geliştirdi ve üretiyor. Ford'a satıyor.

    Common Rail sistemine geçtikten sonra TDI'ın da o kadar eleştirilecek bir yanı olduğunu düşünmüyorum. Aralarında dağlar kadar fark yok.

    Dizel motorda kullanıcı da zaten önemli unsur.
    Mesela ben 1,6 HDi kullanıcısıyım. Arada sırada görüyorum, kimisi 100.000 de motor bitirmiş, kimisi 40.000de turbo patlatmış, sonra diyorlar vay efendim dandik motor. Benim 180.000 km oldu, daha turbo bile değişmedim, tıkır tıkır çalışıyor?

    Diğer motorlarda da aynı durum söz konusu, 1000'de 1 ihtimal birisi çıkıyor bir arıza yaşıyor, sonra genele yayılıyor olay, "TDI dandik", "HDi dandik" vs. vs.

    Genelleme yapmamak lazım.




  • evet seyirci koltuğundaki yerimizi alalım....
  • TDI bambaşka birşey 2.0 larıda aşırı gürültülü çalışmıyor ona bakarsanız 5.20d deki o 2.0 motorda aşırı gürültülü çalışıyor rolanti de bile dizel motor o kadarda olsun
  • Dizel motor teknolojisi daha henüz gelişiminin %60 hadi %70 ni tamamladı
    benzinli ise neredeyse tama gibi bişey 1,2 den 200 küsür elde edielbiliyor
    aslında dziel motor patlamalı moor olduğundan güç kaybı fazla oluyor
    dolayısı ile güç elde etmek zor ve zahmetli oluyor
    ama eğer o kaybı sıfıra indirirlerse(bu olay devrimdir)
    1,6 dizel 160-180 bg olur ve yakıt tüketimide 6 yı geçemez ama
    bunu şuanda deneyen firma var bmw ama burada motor dayanaklılık testlerinde hep başarısız oluyor
    bbana öyle geliyorki u iş 10sene içinde çözülür
  • Tüm mesele kaç litreden kaç hp alınabileceği değil. Örneğin 105'lik 1.6 TDI 7-DSG ile kullanıldığı için 250nm torku geçemiyor. 105hp 250nm tork bu motor için ideal bulunmuş. Zaten diğer rakipleriyle performans ve yakıt verileri açısından kıyaslarsak standartları rahatlıkla karşılayacak veriler sunabiliyor. Ayrıca bu işin aktarması var cartı var curtu var. Böyle şu şundan şu kadar hp çıkarabilmiş diye bakmak yerine aracın sunduğu hızlanma, tüketim gibi konulara bakılmalı. TDI motorlar da bu konuda gayet iyi makineler diye düşünüyorum. En iyi değil ama en kötü de değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canozpinar

    Tüm mesele kaç litreden kaç hp alınabileceği değil. Örneğin 105'lik 1.6 TDI 7-DSG ile kullanıldığı için 250nm torku geçemiyor. 105hp 250nm tork bu motor için ideal bulunmuş. Zaten diğer rakipleriyle performans ve yakıt verileri açısından kıyaslarsak standartları rahatlıkla karşılayacak veriler sunabiliyor. Ayrıca bu işin aktarması var cartı var curtu var. Böyle şu şundan şu kadar hp çıkarabilmiş diye bakmak yerine aracın sunduğu hızlanma, tüketim gibi konulara bakılmalı. TDI motorlar da bu konuda gayet iyi makineler diye düşünüyorum. En iyi değil ama en kötü de değil.

    Çok doğru... Forumda yerin dibine sokuluyor ama kesinlikle ortalama bir ünite.

    Zaten, burda insanların anlamadığı şey, GÜÇLÜ bir dizel motor isteyenler Avrupa'da 2.0 TDI 140 veya 170hp tercih ediyor.

    1.6 motor bizim kara kaşımız, gözümüz için değil 1.9 litrelik ünitenin yerine geliştirildi... 116d'nin geliştirilmesi gibi tamamen şans, şu ana kadar TR'ye özel üretilen bildiğim 2 motor 1.6 125hp lik Honda Civic motoru ve c180 deki 1.6 kompresör motor.




  • Vw nin motoru değil fiyatları eleştirilebilir e alıcısı varsa bize ne demek lazım bu arada 1.6 jetta yı ikinci elde sıfır fiyatının üstüne satan insanlar var
    alanlar da var demekki. Vw kaliteli araç yalnız türkiyede alıcıyı kerizleme politikası güden doğuş oto, vw nin eleştirilmesi de artık kabak tadı verdi dh da
    ben ford aldım vw almak isterdim ama iki dene mondeo alırım diye düşündüm vw yerine olay duygusal tabi vw deyince de her şeyiyle üstün bir araç gelmesin aklınıza 2006 mondeo tdci gerek hızlanma gerek tork gerek yol tutuşu ile üstün passat dizelden ancak vw de almak opsiyonlarımda olabilirdi.
  •  TDI motor eskimedi mi?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.