Şimdi Ara

TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: dkc44 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
10.762
Cevap
305
Favori
624.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şimdi servisçi eleman geldi tvyi güzel bir şekilde kurdu tek başınaydı genç bir çocuk yardım ediyim dedim yok istemedi tek başına kurdu :D herneyse tvyi ayarladım kanallari falan kendisi yükledi zaten bu konudaki ayarları yaptim ve özellikle siyah performansı çok güzel oldu ilk izlenimlere göre tv gayet hoşuma gitti 5500tl gibi bir fiyata Qled alıyoruz :) Bu arada 65inch modeli olsaymis çok iyi olurmuş be
  • Arkadaşlar güncel kanal listesi atabilecek varmı? Çok makbule geçer
  • arkadaşlar iyi akşamlar tcl c715 aldım amazondan. Kendim kurucam tv yi tavsiye ettiğiniz bir şey var mı ? Hangi testleri nasıl yapacağımı bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz ?

  • bychass B kullanıcısına yanıt
    Ekran koruyucu dan kastınız nedir?
  • e.ergen E kullanıcısına yanıt
    Kendiniz kurduğunuzda garanti dışı kalmayacağının garantisini alıp öyle kurunuz. Kurduktan sonra YouTube a sırayla ölü piksel testi ve ışık sızması testi yazarak karanlıkta test yapabilirsiniz.
  • hrn001 H kullanıcısına yanıt

    aslında samsung un frame serisindeki gibi ünlü tabloların olduğu ekran koruma moduna geçtiğinde görülecek şekilde ekran koruyucu arıyorum ama farklı güzel fotoğraflar da olur. @hrn001

  • berxx B kullanıcısına yanıt
    Bende yaptım hocam şimdi güncellemeyi yalnız reset derken factory reset den mi bahsediyorsunuz?
  • reset atınca kanallar gidiyo mu

  • TCL 55C715 4K Ultra HD Smart QLED Android TV Kısa İnceleme


    "Samsung LE40B653 + Himedia Q3 Quad Core Android Media Player + Logitech Z-5500 5.1 ses sistemi + Logitech MK260 kablosuz klavye ve mouse" şeklinde bir sistemi uzun yıllar sorunsuz şekilde kullandım. Televizyonu daha ziyade harici diskten film/dizi izlemek ve maç izlemek amaçlı monitör şeklinde kullanırım.


    2009 yılından beri kullandığım Samsung LE40B653 televizyonum servis ömrünü tamamladıktan sonra yeni bir televizyon arayışına girdim.

    Piyasada çok fazla marka ve model bulunduğu için televizyon arayışına kendimce kriterler koyarak başladım. Televizyonu yaklaşık 3 mt mesafeden izleyeceğim için ekran boyutu 50"-60" aralığında, Akıllı TV uygulamalarında kısıtlama yaşamamak için Android TV özellikli, ses sistemini kullanacağım için optik çıkışı olan yine de DTS çözebilen, fiyatı uçuk olmayan modelleri filtreledim.

    Seçenekler Sony KD-55XH8196, Vestel 55UA9800, Philips 58PUS8505, TCL 55C715 şeklinde daraldı. Modellerle ilgili çok fazla yerli/yabancı inceleme okudum, izledim. İncelemelerin çoğu reklam kokan hareketler olduğu için daha ziyade kullanıcı deneyimlerini göz önüne almaya çalıştım. Ambilight özelliği nedeniyle Philips bir adım öndeydi ancak bir türlü kendimi ikna edemedim. En sonunda sabit bir servisi olmasa da şık tasarımı, QLED paneli ile öne çıkan TCL 55C715'i almaya karar verdim.


    Televizyonu MediaMarkt'ın internet sitesinden aldım. İki gün sonra Horoz Lojistik tarafından sorunsuz şekilde teslim edildi. Akşam TCL TV Çağrı Yönetim Merkezi'ni 0216 900 17 09 numaralı telefondan arayarak servis kaydı oluşturduk. Ertesi gün öğlen kurulumu yapıldı.


    Televizyonun teknik özelliklerine şu adreslerden ulaşılabilir: TCL Türkiye: https://www.tcl.com/tr/tr/products/c715/c715-55.htmlDisplay Specifications: https://www.displayspecifications.com/en/model/f5601ef8.

    Türkçe kullanım kılavuzuna da şu adreslerden ulaşılabilir: TCL.com.tr: https://www.tcl.com/tr/tr/support-centre/downloads/c715.htmlTCL.com: https://www.tcl.com/choose-country.html.


    İki günlük toplam 7-8 saatlik deneyimlerim:

    + Ölü piksel ve ışık sızması için yaptığım testlerde ve gözle yaptığım incelemelerde herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

    + RC802V kodlu kompakt bir Bluetooth kumandası var. Kısa sürede alışılabilir ve kullanışlı. Ancak ses kesme (mute) tuşu yok.

    + TurkNet 35 mbps internet bağlantım var. Zyxel VMG8623-T50B modem televizyona yaklaşık 4 mt mesafede ve arada bir duvar var. Televizyonu kablosuz ağ üzerinden kullanıyorum ve çevrimiçi içerikte herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

    + Televizyonun kendi ses kalitesi çok iyi. Apartman dairesinde oturuyorsanız üçte birine kadar yükselttiğinizde komşuları rahatsız edecektir. Film izlerken kullanmak üzere sesi optik çıkıştan Logitech Z-5500'e sorunsuz şekilde bağladım. Ses sistemi devredeyken televizyonun kendi hoparlöründen de ses çıkmaya devam ediyor. Sesi tamamen kısınca akranda "mute" logosu kalıcı olarak göründüğü için televizyonun sesini 1 kademesine kadar kısıyorum.

    + Sony WH-CH400 Bluetooth kulaklığı sorunsuz şekilde eşleştirdim ve kullanabiliyorum.

    + Logitech MK260 kablosuz klavye ve mouse setini sorunsuz şekilde tanıdı.

    + Mubi içeriklerine sorunsuz ulaşıyorum ve izleyebiliyorum. Netflix, Amazon Prime Video, PuhuTv veya BluTv kullanmadığım için performanslarını bilemiyorum.

    + Yaklaşık 50 gb boyutunda 4K filmi hard diskten çalıştırdım. MX Player üzerinden takılma vesaire olmadan sorunsuz şekilde izlenebiliyor. Avi, mp4, mkv uzantılı dosyaları tek tek denedim. Açılmayan bir dosya olmadı.

    + Apk uygulamaları yüklemede bir sorunla karşılaşmadım. Play Store'da bulunamayan bir uygulama olursa bu şekilde yüklenebilir.

    Televizyon kanal geçişleri için zaman tutmadım ama 2-3 saniye sürüyor. Rahatsız edecek bir süre değil. Kanalları sıraladım, yedeğini aldım. Henüz yaşamadım ama herhangi bir güncelleme sonrası kanal listesi değişirse elimdeki yedekten yüklemeyi planlıyorum.

    + Merkezi uydu sistemi kullanıyorum. SD yayın yapan kanalların görüntüsü kötü, HD kanallar izlenebilir seviyede.

    + Ekran renk ayarlarında henüz kendim için optimum ayarlara ulaşamadım. Bunun için biraz zaman ayırmam gerekecek. Şu an için bana çok parlak geliyor ve karanlıkta göz yoruyor.

    + Sesle kontrol Türkçe veya İngilizce komutlara cevap veriyor. Komutlarınızı televizyon kanalı ve Youtube'da aratarak sonuçları karşınıza çıkarıyor. Örneğin "TRT Spor" dediğinizde kanal ekrana geliyor, kumandadan OK tuşuna basarak kanala geçiyorsunuz.


    Şimdilik canımı sıkan hiçbir şeyle karşılaşmadım. Umarım uzun ömürlü olur.

    Açıkçası henüz kullanım kılavuzunu okumadım ve halen televizyonu tanımaya çalışıyorum ama herhangi bir sorunuz olursa vakit bulduğum an elimden geldiğince ve dilimin döndüğünce yardımcı olmaya çalışırım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alihsans -- 26 Aralık 2020; 13:39:10 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hrn001

    Kendiniz kurduğunuzda garanti dışı kalmayacağının garantisini alıp öyle kurunuz. Kurduktan sonra YouTube a sırayla ölü piksel testi ve ışık sızması testi yazarak karanlıkta test yapabilirsiniz.

    Saolun aradım sıkıntı olmaz dediler bende kurdum.

  • Merhaba arkadaşlar cuma günü TCL C715 QLED tv elime ulaştı, bende almayı düşünen arkadaşlar için ilk izlenimlerimi aktarmak istedim, belki bir yardımım olur malum fazla bilgi yok şuan. Servisi aradım kurulumu kendim yapmak istiyorum dedim bir sıkıntı olur mu diye sordum, eğer kutudan hasarlı veya eksik çıkmassa sıkıntı olmaz dediler, ben amazona güvenerek tv yi açmıştım zaten ve herhangi bir eksik veya kırık yoktu bende kurulumu kendim yaptım. İlk izlenimlerim şu şekilde.

    Ölü piksel testi yaptım bir sıkıntı çıkmadı, ışık sızması yok.

    Tv ayakları sağlam sıkıntı çıkarmaz.

    Uydu kanallarının görüntüsünün kötü olmasından korkuyordum açıkçası ama gayet yeterli geldi bana. Sd kanallar kötü ama.

    Youtube dan 4k videolar açtım , Netflix üzerinden 4k diziler açtım, görüntü hoşuma gitti . İnternet hızında bir sıkıntı yaşamadım donma falan olmadı. (Netspeed 35mbt)

    Ses kalitesi bana göre baya iyi.

    Sesli komut özelliği çok güzel.

    Kumandası küçük ve sade, mute tuşu ve rakamlar yok. Sesli komut tuşuna basıp "mute" yada "ses kapat" dediğinizde anlıyor.

    Kanal geçişleri benim için yeterli. Kronometre tutmadım ama 3 saniye sürmüyor gibi.

    Xioami box s 4k almıştım daha önce, iade etmeyi düşünüyorum tv yeterli gözüküyor.

    Ben amazondan 5700 tl ye aldım, şuan ki fiyatlardan almanızı tavsiye etmem.

    Şuan için tv den memnunum ama fazla incelemedim. Sorunuz olursa zaman bulduğum zaman yanıtlamaya çalışırım, biraz yoğun çalışıyorum şu aralar kusura bakmayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.ergen -- 26 Aralık 2020; 17:22:30 >




  • Mehmet177 M kullanıcısına yanıt

    Factory reset olursa daha iyi olur android telefonlarda öyle yapıyorum . normal sıfırla yaptım. Ama android 10 gelirse factory reset yapıcam. Sürüm değişiyor çünkü


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • omer19072 kullanıcısına yanıt

    Hepsi siliniyor kanal yedeklemesi alın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berxx B kullanıcısına yanıt
    Evet v395 e sistem güncellemesi yaptim sorunsuz şekilde hiçbir şey şey silinmedi aklınızda olsun
    Bu arada tcl Türkiye'ye mail attım kanal listesi istedim birkaç saat sonra aradılar beni ve nasıl yapıldığını vs söyledi sonra mailime attı bu şekilde kanal listesini de yüklemiş oldum
    Konu sahibinin attığı renk ayarlarını da yaptım gayet güzel duruyor siyah performansı
    Şimdi birde tv nin arkasına rgb led takicam ambiyans oluşturması için
    Size bir fotoğraf yolluyorum siyah renk performansı için aklınızda soru kalmasin kendiniz görün diye fakat telefonumdan çekiyorum çıplak gözle daha güzel onu da aklınızda tutun (renk ayarlarını yaptıktan sonra çektim ve çok fazla fark oldu ayarlar sonrası)
    Yaptığım ayarlar şunlar
    -v395 e güncelledim sistem hızlandı android geçişler vs takılma kalmadı (renklerde pek birşey fark edemedim)
    -konu sahibinin attığı renk ayarlarını yaptım
    TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu




  • 55p8m aldım 2 gündür kullanıyorum ve kesinlikle memnun değilim. görüntü kalitesi çok kötü. vestel almıştım hdmi port bozuk çıkmıştı iade ettim. hazır herkes tavsiye ediyorken tcl alayım daha iyi olur diye düşündüm ama malesef görüntü kalitesi olarak vestelden bile kötü. kaç saattir renk ayarı, kontras filan denemediğim şey kalmadı ama çok kötü. artık bunu da iade edeceğiz bakalım umarım sıkıntı çıkarmazlar. yoksa baya kötü olacak. hdmi bozuk verstel hem ucuz hem daha kaliteliydi. aslında bence en mantıklı tv yi gidip bi alışveriş merkezinde deneyip almak. yoksa böyle süprizler yaşanması kaçınılmaz.

  • namsone N kullanıcısına yanıt
    Nereden almıştınız?
  • hrn001 H kullanıcısına yanıt

    gittigidiyor.

  • namsone N kullanıcısına yanıt
    Satıcı incehesap tır o zaman. Sıkıntı çıkmaz inşallah.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.