Şimdi Ara

Tchibo kahvelerde büyük indirim. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
2
Favori
8.406
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • alper3333 kullanıcısına yanıt
    türk kahvesini severek tüketen ama tchibo gold instant kahvenin ekşi tadından nefret eden biri olarak benim filtre kahve olayında anlayamadığım tuhaflıklar var.
    sıralamam gerekirse:
    1- neden kağıt süzgeç kullanmaya ihtiyaç duyuyorsunuz.türk kahvesi gibi demleseniz olmuyor mu.telveye alerjiniz mi var.
    sallama poşet çay içerken bile poşeti makasla kesip içindeki çayı demliğe boşaltıp demliyorum.neden, çünkü kahveyi ve çayı süzen kağıt hem lezzeti bozuyor dahada önemlisi sağlığa zararlı
    2- kahveyi demleme esnasında değilde bardağınıza koyarken metal tel süzgeç kullanmayı denediniz mi.
  • Ben espresso cezvesi kullanıyorum, kahveyi de mehmet efendinin yöresel kahvelerinden alıyorum. En son bime geldiğinde almıştım 100GR 4,95'di 6 paket aldım.

    French press ile yaparsam daha hafif içim, espresso yaparsam daha sert oluyor. Espresso'u sulandırırsam americano oluyor. Evde uyguna geliyor her şekilde. Bir de kahveleri butik kahvecilere sorun. Bazen çoğu marketten daha uyguna gelebiliyor ama büyük paket oluyor tabi çoğu zaman.


    Bu arada arkadaş neden türk kahvesi gibi demlemiyorsunuz demiş. Elbette demlenebilir ama bunun için türk kahvesi gibi toz haline getirilmesi lazım kahvenin ve o zaman demleme olmuyor kahve pişirme oluyor. Demleme pişirme ayrı şeyler. Bu iri çekilmiş çekirdekler genelde filtre sistemleri için daha uygunlar ve çekirdeklerin process aşaması da ona uygun.

    Evde en ucuz kahve deneyimi french press ile olur. Kahvenin aromasını daha sert hissetmek istiyorsanız espresso yapacaksınız bunun da cezvesi falan 50 - 100 TL arası bazı yerler de daha pahalı cezveden ziyade moka pot deniyor daha çok ben cezve diyorum . Daha da güzel demleme yöntemleri istiyorsanız çekirdeklere uygun şekilde farklı demleme yöntemleri kullanılıyor. V60, aeropress, chemex ...

    Daha kolay seçimler için kahve makineleri devreye giriyor. Çekirdek çeken çekmeyen gibi. Ama benim tercihim makine yerine bir chemex ya da V60 alıp biraz emek gösterip kahveyi demledikten sonra zevkle içmek. Hem çekirdek yanmıyor acılaşmıyor hem de uğraştığınız için ayrıca zevkli oluyor. :))




  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    haklısınız, türk kahvesi gibi demlemek derken aslında hata yaptığımı mesajınızı okuduktan sonra anladım.kastettiğim tabiki kahveyi cezveye koyup altında harlı ateş yakmak degildi.
    anlatmak istediğim kahveyi cezveye yada demliğe koyduktan sonra üzerine kaynattığımız 95 derece sıcaklıktaki suyu eklemekti.bir müddet demlendikten sonra kahveyi tel süzgeç kullanarak bardağımıza koyup içebiliriz..
    ben böyle yapılabileceğini düşündüm.
  • economist52 kullanıcısına yanıt
    Olur hocam bu niye olmasın, french press'in Türk usulü olur bu da Mantık olarak aynı çünkü, onda da kahveyi sürahiye koy, üstüne sıcak su ekle karıştır bekle ve tel süzgeci bastır, kahve tortusu aşağıda kalsın .

    Kahvenin lezzeti en güzel demleme yöntemi ile çıkar zaten. Ben starbucks 'dan filtre kahve hiç içmem sevmiyorum çünkü yanık bir kahve tadı geliyor. Americano bir derece iyi, yazın buzlusunu içerim içecek olursam. Ama genelde starbucks'a spor yüzünden diet yapıp da ödül günü olduğu zaman o gün daha tatlı şekerli şeyler içmek için giderim ödül niyetine

    Sadece espresso yaptığım moka pot da sıcaklık biraz yüksek oluyor o da hemen işlem gerçekleştiği için çekirdeğe çok zarar vermiyordur diye düşünüyorum. yoksa demleme yaparken bile harıl harıl kaynar su koymamak lazım. Çaya bile kaynar su koymam kaynama noktasına gelmiş ve biraz beklemiş suyu koyarım Bilmiyorum damak tadı meselesi ben böyle alıştım :D




  • quote:

    Orijinalden alıntı: misterthugg

    Arkadaşlar bu çekilmiş çekirdek kahve evet ama tadı granül kahve gibi. Filtre kahve seviyorsanız bunun verdiği tadı seveceğinizi çok düşünmüyorum. Ben çok önceden merak edip almıştım bir kere yaptım sonra kaldı öyle :/ Tchibo’nun mağazalarındaki çekirdek kahve çeşitlerini orada çektirip alabilirsiniz. African Blue tavsiyemdir ;)
    Aynı durum hocam. Önceki insert döneminde de 12tl idi alıp denedim. Tadı kötü geldi. Kokusu bile kötü. Filtre kahve yapınca plastik yanigi gibi kokuyor.



    Aşırı kavrulmuş ve yanmış sanki çekirdekler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • niyatovic kullanıcısına yanıt
    Evet

    Neredeyse aynı fiyata
    Aynı gramaj
    Aynı marka

    Ama fersah fersah üstün bir kahve

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fırsat sıcak gibi ama belli ki her damağa uygun bir lezzeti yok. Daha önce Mövenpick ve Jacobs Aroma filtre kahveleri de denemiş biri olarak tavsiyem Kahve Dünyası Kenya. French presste hazırlıyorum. İçimi kolay, verdiği haz harika. İçemeyecek ya da beğenmeyecek kimse yoktur sanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.