Şimdi Ara

.TC UZANTILI DOMAIN (ALANADI) SATIŞI TÜM DÜNYADA DURDURULDU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aslinda Turks Caios isminde adacik ulkesine ait olan ama Türkiye Cumhuriyeti'ni andirdigi icin Ülkemizde ve Vatandaslarimizda ilgi goren .tc uzantili alanadi kayit işlemleri başta Türkiye olmak üzere tüm dünyada,uluslararasi alanda durduruldu.2013 yili basinda tekrar satisa cikarilacagi duyumunu aldim.
    .TC satisinin durdurulmasinin sebebi dagitici firmada ( Adamsnames.com ) olan ciddi sorunlar.Satilmis olan domainin satilmamis,satilmamis domainin satilmis seklinde whois sistemlerine yanlis aktarilmasi sorunlardan sadece biri.
    Zaten ben anlamistim adamlarin sitesinden acemi olduklarini :)
    Bende birkaç domain almistim Kamu.TC sitesini kayit ettim,memurlar.net' i bitirecegim :)Var bakalim iddiali projelerim. Belediyesi.TC ile subdomain işide yapabilirim.

    Daha önce kayit edilen .tc domainlerde sorun olmayacak, vakti gelince yenilenebilecek.

    ( .TC DOMAIN SALES STOP UNTIL 2013 )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkurYazarGezer -- 26 Ağustos 2012; 4:51:11 >



  • Merhaba,

    Londra merkezli Adamsnames LTD olarak 1999'dan bu yana .TC başta olmak üzere .GD, .VG alan adlarını yönetmekteyiz. Adamsnames'in 13 yıllık altyapısı, 8 Ağustos 2012 - 13 Ağustos 2012 arasında 6 aylık titiz bir çalışma sonucu ortaya çıkan son teknoloji ürünü yeni altyapımıza aktarılmıştır.

    Önceki mesajda iddia edildiği gibi herhangi bir müşterimizin bilgilerinde kayıp bulunmamaktadır. Gerek eski sistem gerekse de yeni sistemdeki tüm kayıtlar kontrolümüz altındadır. Eski ve yeni sistemimizdeki verilerin denkliği gerek yazılımsal gerekse de operatörler tarafından birçok kez kontrol edilmiştir.

    Uluslararası kurumların izni ve denetimiyle çalışan bir alan adı kayıt otoritesinin (registry) müşteri kayıtlarını silmesi gibi bir durum sözkonusu değildir.

    Alan adı tahsisindeki yeni kural ve şartlarımızı Türk, Alman ve İngiliz avukatlarla çalışarak oluşturmaktayız.

    Daha önce sadece İngiltere'de bulunan DNS sunucularımıza ilaveten anycast teknolojisini destekleyen bulut DNS sistemini de hayata geçirdik. Bu sunucular Avrupa, Amerika, Asya gibi çok çeşitli coğrafyalara dağılmıştır. Türkiye'de de 2 farklı lokasyonda DNS sunucusu kurulmasına yönelik çalışmalarımızda da mesafe almış bulunmaktayız.

    Tüm bu teknik altyapı çalışmalarımızda kendi alanlarında uzman İngiliz, Alman ve Türk teknik personeller görev almaktadır.

    Yenilenme süreci ve bu süreçteki değişiklerle ilgili internet sitemizden tüm gelişmeleri TÜRKÇE olarak da takip edebilirsiniz:http://www.adamsnames.com/w/announcements.php?language=turkish

    .TC alan adı kayıtlarını dünya genelinde durdurmamız yukarıda belirttiğimiz tanıtım stratejisindeki değişikliklerle ilgilidir.

    .TC alan adının kayıtları yakın bir tarihte yeniden başlayacak ve kamuoyuna detaylı bir bilgilendirme yapılacaktır.

    Hali hazırda kullandığınız .TC alan adlarını alan adınızı kayıt ettiğiniz firmadan alan adı kullanım süreniz dahilinde istediğiniz zaman uzatabilirsiniz. Direkt adamsnames.tc üzerinden kayıt edilmiş alan adları da yine sitemiz üzerindeki kontrol panelinden yenilenebilmektedir.

    .TC alan adı ile ilgili tüm sorularınızı internet sitemizdeki iletişim formu üzerinden TÜRKÇE olarak bizlere gönderebilirsiniz:http://www.adamsnames.com/contact-us/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdamsNames -- 25 Ağustos 2012; 18:54:18 >




  • Firma yetkililerindenmisin bilemiyorum,ilk mesaj olan benim mesajimda "bilgiler kayip" anlamina gelen cümle yada kelime yok,bilgilerde çakişma olduğunu ben bizzat gördüm,kayit etmek istedigim isimlerde natro.com ve isimtescil kayit ekrani ile adamsnames.tc sitesi sorgu ekraninra farkliliklar vardi,Türkiye'deki yetkili operatörler benim başvurum üzerine,bana mesela hangi domainlerde farklilik var diye sordugunda 5 ten fazla ornek gosterdim ve 20 tane daha gosterebilirim dedim.Bana registrar firmayla görüşeceğiz bugün bu konuyu dediler,ve ertesi gün dünya genelinde kayit durdu.
    Yazimin sonlarinda da belirttim,daha once kayit edilmislerde sorun yasanmayacakmis,sanirim sorun yasanmiyor da.

    Acik ve netki suanki sistemleri yetersiz ki zaten sistemlerini bu yuzden gelistiriyorlar,buda saygi duyulacak bir durum.Takdir ediyorum.

    .TC ülkemizi temsil etmemesine rağmen Türkçe bilen personel ve uzman tercih etmeleri,dil destegi sunmalari da takdir ediyorum,tesekkurlerimi sunuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba,

    Bu hesabın adından da anlaşılabileceği gibi AdamsNames adına açılmış resmi bir hesaptır.

    Alan adı sorgulamalarında her zaman registry'nin WHOIS kayıtları kaynak alınmaktadır. Diğer sitelerin oluşturdukları veritabanları ise bizim WHOIS datalarımızı farklı şekilde yorumlayabilirler. Bu farklı yorumlamalar registry'i bağlamamaktadır.

    Bu yüzden her alan adında olduğu gibi AdamsNames alan adlarında da resmi sitedeki WHOIS kayıtlarını baz almanızı tavsiye ederiz. .TC uzantılı alan adlarınıhttp://www.adamsnames.com/whois-tc/ adresinden sorgulayabilirsiniz.

    Firmamız hakkındaki olumlu düşünceleriniz için teşekkür ederiz.

    .TC uzantılı alan adını Turks&Caicos'ta sadece 28 kişi kullanmaktadır. Hali hazırdaki Türkiye'deki müşteri sayımız ise binlerle ifade edilebilmektedir. Bu binlerce müşterilerimiz içinde bilinirliği yüksek onlarca Türk firması da bulunmaktadır. .TC kayıtlarını dondurduğumuz tarihten bu yana da Türkiye'den yoğun bir şekilde .TC kayıtlarıyla ilgili talep almaktayız.

    Bu veriler ışığında .TC alan adının nereyi ne kadar temsil ettiğini sizlerin yorumlarına bırakıyoruz.




  • .TC alan adi fiyatları fırlamış,ben 30 dolara almıştım birkaç tane, şimdi olmuş 150 dolar.Türkleri kaz sanıyorlar sanırım ama tutmaz.Bu fiyatlar ilerde iner,kimse bu fiyata almaz. Zateen .tc ile sadece kamu ve devlet isimleri tutar,fazla tercih edilebilecek .tc alan adi yok.Gereksiz bir zam,yanlış strateji. Atı alan (com.tr) Üsküdarı geçmiş,neyin kurnazlığı bu yüksek fiyat.5 tane daha .tc alacaktım vazgeçtim,elimdekileri de satacağım,firma güven sarstı,yenileme fiyatlarını araba parası yaparlar diye korkuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.