Şimdi Ara

Tavsiyeleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben ciddi manada programlama işine merak saldım fakat bilgi alabileceğim ya da bana yol gösterebilecek bir kaynağım olmadığından nereden başlayacağımı bilemiyorum. Birkaç soru sormak istiyorum.

    1. İlk olarak nereden başlamalıyım ve bunun kaynaklarını nereden bulabilirm.
    2. Okulda kısmen c++ gördük bununlamı devam etmeliyim yoksa başka bir programlama dilini mi öğrenmeliyim. Her türlü tavsiyelerinize ve yol gösterici bilgilerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkürler



  • Eğer temel bilgi almak istiyor ve bir müddet size anlamsız gelen DOS ekranında program yazmak, uğraşmak çabalamak istiyorsanız C ile başlamanızı öneririm. Her türlü işinizi halledebileceğiniz bir programlama dilidir. Fakat emek ister, ilgi ister, şevkat ister.

    Burası belki giriş için yardımcı olur.

    C# öğrenebilirsiniz. Günceldir.

    Delphi / Vb tarzı ki Delphi öneririm bir dil öğrenebilirsiniz.

    Ben Delphi ile başlamıştım ve C ile başlasam şuan programlama ile uğraşmıyor olacağımdan eminim. Delphi daha görsel, ve daha sevdirici bir dildir programlamaya yeni başlayanlar için. Bizzat C'ye yönelttiğim arkadaşlarım ile Delphi'ye yönelttiğim arkadaşlarım arasındaki farkları gördüm. C'ye yönelenler daha amaçsız ve daha sıkıcı buluyorlar programlamayı.


    Öyle işte




  • Benimde önerim Delphi ile başlamanız olacaktır. Türkçe kaynakta internette yeterlice var. Ama eğer c ile falan başlarsanız, meydana bir şeyler çıkarmak uzun süre alacağından, kısa sürede sıkılabilirsiniz. Fakat delphi de çok kısa süre de basit programlar yazabilirsiniz.
  • Araştırmayı öğrenerek başla, sonra ingilizceni geliştirerek devam et, arada C++ ile ilgili altyapın var madem C++ ile programlar yaz.

    Sorunlara çözüm üretmeyi dene günlük hayattaki bazı rutin işlerini programa yaptırmayı dene, nasıl yaptırabileceğini araştır.

    En önemlisi, takip etwww.sourceforge.net, code.google.com bu iki sitedede open source c/c++ ile ilgili bir sürü proje var irili ufaklı, ama hepsinden öğreneceğin bişi vardır. Bunları incele.
  • Önce ingilizce, sonra gene ingilizce öğren.

    Ondan sonra, internetteki yazılım geliştirme listelerini takip et. Linux kernel, KDE, GNOME vs. vs. gibi. Buralarda C'den başka pek bir şey dönmez. O yüzden C/C++'ya eğilmen çok iyi olur.

    Merak etme. Otursan bugün yesyeni bir dil icat etsen, C ile işi öğrenmiş birini çaırsan, sana yarın o yeni dille kod yazmaya başlar. C ile işi öğrenenin diğer dillere intibakı sadece günler sürer, emin olabilirsin.
  • Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum. Bölümümün ingilizce olması hasebi ile birazda olsa var ingilzce. En azından kısmen yol katetmiş sayılırım. Bundan sonrası için sanırım biraz temel oluşturduğum c++ da daha fazla zaman harcayarak geliştirmek ondan sonrada bunun üzerine diğer diller ile bir şeyler koyma çabası içinde olmak yararlı olabilir diye düşündüm sizlerin tavsiyeleri ile yanılmıyorsam eğer
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skoylu

    Merak etme. Otursan bugün yesyeni bir dil icat etsen, C ile işi öğrenmiş birini çaırsan, sana yarın o yeni dille kod yazmaya başlar. C ile işi öğrenenin diğer dillere intibakı sadece günler sürer, emin olabilirsin.



    Yazmıyım yazmıyım diyorum, ama bilmeden bişey hakkında konuşup duruyorsunuz.

    C ile işi öğrenmiş bir adam AOP bilen bir adamdır, OO C ile ilgilense bile .NET, Java gibi dillere geçtiği zaman "Pointer Yokmu ????" der durur.

    C'yi yere göğe sığdıramamanın bu fanatikliğin bi amacı yok, C'yi seviyo olabilirsiniz, yaptığınız iş c ile ilgili olabilir ama burda tutupda fanatikliğin bi alemi yok "Programlama bilen" ile "Programcı olan" arasındaki fark "Programlama bilen" kişinin kullandığı dilden geçiş yapınca afallamasıdır, "Programcı olan" ise dilin syntaxını değil programlama yapısını öğrendiği için diller arası geçiş sağlayabilir. Bunun C ile başlamayla bi alakası yok, "Programlama bilmek" veya "Programcı olmak" ile alakası var.

    Ben asıl işlerimi hep c# ile yaptım, bu işede qbasic ile başladım c ile değil, ama geçmiş 8 seneye bakıyorum, ben c, c++, c#, vb, vb.net, delphi, java, lua, php, asp, f#, pyhton dilleriyle gerek web gerek os uygulamaları yazdım ama tutupta burda kimseye qbasic ile başla en iyisi odur demem, diyemem. Çünki bunun dille bi alakası yok, bunun kişiyle bi alakası var.




  • Eeee?

    Ben Assembler ile başladım, GW BASIC ile devam ettim, QBasic ile akabinde ilerledim. Arada COBOL, FORTRAN PASCAL vs. hepsinin dibin getirdim. 25 senedir bu işi yapyıroum. Ve işin en başında, 24 yıl önce bana C öğrenin diyenleri dinlemediğim için pişmanım sadece, hepsi o. Ve ben bu geçen 25 seneden fazlasına bakınca, bu işi C ile öğrenin diye gönül rahatlığıyla diyebiliyorum.

    C programcısı, C'den bilmem neye geçince afallamaz, pointer filanda aramaz. Eğer arıyorsa, o zaten hala C programcısı olabilmiş değildir.

    C dilinin esprisi, en ufak iş için bile bir sürü şey öğrenmeniz gerekmesidir bu noktada. Öyle olunca, el mahkum bir sürü şeyi öğrenmiş olursunuz. İşte o yüzden de C dili ile öğrenince el mahkum diğer dillerde var olan bir sürü şeyi öğrenmiş olursunuz.

    Diğer yandan, C ile OOP yapamıyorsa, o zaten C'yi hiç öğrenememiş demektir ayrıca. C, OOP yapmak için en uygun dildir aslında, zira "void" denen veri tipi sadece ona mahsustur. Şimdi gidip bilmem ne dilinde void var diye çıkıp, uğraştırma beni, anlamdıysan, anlamaya çalış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skoylu -- 26 Mayıs 2010; 19:11:00 >




  • Soruyu bence yanlış soruyorsunuz. Hangi amaç için programlama öğreneceksiniz? Gidipte site falan yapacaksınız C ve benzeri dilleri öğrenmeniz abes kaçar. Yok ben spor olsun diye öğreneceğim diyorsanız böyle birşeyler döktürecem diyorsanız C ile başlayabilirsiniz ama gerçek anlamda öğrenmeniz ve uygulamanız uzun zaman alır. İşletim sistemlerinin çoğunun C ile yazıldığını düşünürsek neler yapabileceğiniz sadece hayal gücünüz ve de programlama becerinizle sınırlıdır. Şimdi burda C 'ye övgü falan yapmak için bunları yazmadım , dillerin geçmişlerine bakılırsa kimin hangi dilden etkilenip oluşturulduğu ortaya çıkar. Programlama konusunda da C gibi bir dilde adam gibi oturup kod yazmış bir kişi, diğer dilleri öğrenirken ezberlemez sadece bildiklerini farklı şekilde uygular. OOP kavramıda spor olsun diye sürekli söyleyenler var , OOP asıl amacı mümkün olduğunca programı daha modüler yazmak ve rahat geliştirmektir. İsteyen herkes her dilde olmasada OOP mantığıyla programını yazabilir , OOP yönelik diller ise bunu kolaylaştırmıştır sadece. Konu konuyu açmadan burda bitireyim söylenecek çok şey var ama belli bir amaca yönelik olmadığı sürece sadece bilgi kirliliğidir.




  • Daha önceden tecrübe ettiğim üzere; Web sitesi tasarlamak, şunu yapmak bunu yapmak için dil öğrenmek isteyen arkadaşlar bunu belirtmişlerdir hep mesajlarında ki merak saldım demesi arkadaşımızın programlamaya girmek istemesini, amacının öğrenmek olmasını açıkça belirtir.

    OOP konusuna biraz olumsuz bakmanız beni üzdü. C Dili'de bazı temel bilgilerin, kodların daha kolay kodlanmasına imkan verilmiş halidir. Derin bakarsak dediklerinizle bu dediğimin farkı yoktur.

    Sadece merak ile uzunca süre uğraşamazsınız programlama ile, sevmeniz gerekir. Bu açıdan OOP dillerini öneririm.

    Kolay gelsin, başarılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.