Şimdi Ara

Tavsiye - Termosifon mu şofben mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
7
Favori
263.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • benim bu termosifon olayında anlamadığım şimdi güzel 65 litreyi ısıttı alet fakat banyoya girdik su harcanıyor sürekli üstüne soğuk su ekleniyor buda var olan 65 litrelik sıcak suyun değerini düşürüyor tabi bir yandan ısıtıcı ısıtıyor ama biz banyoda üşüdüğümüzle kalıyoruz.şimdi soracağım soru şu: biz bu 65 litrelik suyu üstüne hiç soğuk su eklenmeden nasıl kulanacaz yada öle kullanıyoruzda benim mi haberim yok birisi çalışma prnsibi konusunda bilgilendirebilri mi acaba çok sağolun şimdiden tşekkürler

    bi de bu arada bizde demirdöküm Demirdöküm DT-2 65S Lt. Titanium Termosifon aldık burdaki bi demirdöküm bayissinde adam bize 400 milyona sattı axess karta 12 y böldürdük 420 oldu fakat hepsi buradadaki fiyatları görünce anladım ki çok geç kalmışız. gerçekten bbunların fiyatı bu kadar düşük mü onuda sormöak istedim




  • selamlar, 3senedir ariston 50lt termosifon kullanıcısıyım. termosifon icindeki su eksildikce sebekeden içine soguk su alır. bakım yapılırken de içindeki suyu tamamen boşaltmanın yolu sebekeyle baglantısı kesip alttan tıpasını cıkarıp suyu bir yere bosaltmaktır. bizler duşta sıcak sudan faydalanırken, termosifona dolan soğuk su nedeniyle su sıcaklıgı düşmektedir elbette. termosifonda ayarlanan sıcaklıga ısıtırak tekrar ulasıyor.

    konunun acılıs tarihinden itibaren deginilen ventilden su akıntısına düzgün cevap verilememiş. bu konuda çok tecrübe ve bilgi sahibi oldum. termosifon montajımız yapılırken ventilden su akarsa bu arıza degildir dendi, sebeke basıncımız ölçülmeden. ancak montajın yapıldıgı aynı aksam kovalarca su aktı ventilden. termosifonun basınç eşiği 7 bar ken , bizim şebeke basıncı 3.katta 7.5bar cıktı, servis ölçümüyle. üstelik tam alt katımızdaki komşunun termodifonunda hiç böyle bir akıntı olmamış. aristonun doğrudan termosifonun bağlı oldugu banyo baglantısına takacagı 30tl lik basınc düşürücüyü kabul etmemiştik ve 40TL ye su sayacımıza taktırdık gpd marka basınc regülatörünü. fabrika ayarı 3 bar olan bu düşürücü ile ventil akıntısı kesildi bi süre. ancak 5yıl garantili olan regülatörümüze rağmen çok şaşırtıcı olarak 1 er yıl arayla ventilde akıntı oldu. bu kez gpd servisi sorunun termosifondan dolayı oldugunu iddia etse de sorun 3 seferde de bilinmeyen sebeplerle regülatörde çıktı. garanti kapsamında 3 kez basınc regülatörümüz degisti. su an yeniden 5 yıl garantisi baslamıs basınc düşürücümüz var. basınc dusurucu arayan arkadaslara özellikle bu markayı tavsiye ederim. apartmandan bir komsumuz 100tl ye eca basınc dusurucu aldı. ayrıca kesinlikle montajı basınc regülatörünün kendi servisine yaptırın. sıradan tesisatcılar ayarını bozdugu takdirde firma mesuliyet kabul etmiyor. zaten ventlden su akıyorken, tesisatcı üstüne basınc düsürücüsünü ilk seferde bozunca daha da magdur olmustuk. neyse ki gpd firması anlayısla ilk degisimi bu vesile ile yaptı. ardından gelen 2 kez ürün degisimine sebebiyeti anlamadık.

    termosifonda olusan ventil akıntısına tek sebep şebeke suyu basıncı değil. yüksek sıcaklık sebebiyle de basınc yukselerek ventil akıntısı yapar. bundan bahseden olmamıs boyuna servis cagrılması, ürün iadesi önerilmiş. sıcaklık ayarı orta konumda olmasına ragmen ve basınc dusurucusundeki manometredeki basınc degeri 7barın altında göstermesine ragmen akıntı varsa servis cagırın. yoksa gereksiz olarak servis cagrıldıgı icin garantisi olmasını umursamaz, servis ücretini alırlar. vermezseniz de bir daha gelirler mi bilmem. çünkü termosifonun ilk dönemlerinde üründe sorun olmamasına ragmen servis cagırdıgımız için talep ettikleri ücreti asla vermedik. cunku montaj anında servis ne sebeke basıncımızı ölçmüş ne de bizi ventilden su akması hususunda uyarmıştı. basınc dusurucusune manometre alacaksanız da birimlere ve değer gösterim aralıklarına dikkat edin. benim termosifonum 7bardan sonra su akıtıyor. her seferinde gelen basınc düsürücüsü servisi de basınc yuksek, düsürücü bozulmus diye degisiyor ama arkasından ölçüm yaptıgı manometreyi de bana pazarlamaya calısıyor. servisin manometresindeki birim sistemi ve gösterge bar cinsinden olmadıgı ve 7barı da göstermedigi icin her seferinde reddediyorum. servis basıncın 7barı nasıl gectigini anlıyor derseniz; ölçümde kullandıkları manometredeki degere bakmıyorlar:) her seferinde gösterge sona dayanıyor. ibrenin gidecek başka noktası kalmıyor. onlar da 7barı gecmistir diye varsayıyor.

    demirdöküm termosifon fiyatını bilemeyecegim ama termosifona 400TL asla vermem. 3yıl evvel 50lt aristonu 150tl ye almıstım. su sıralar 200tl ye kadar fiyat gördügüm oluyor ama 400tl çok fazla bence.

    2-3senede bir bakım yaptırmak gerekiyor. 30tl ye yapılabiliyormus bakım. zaten servis dısında olabilir degil. suyu bilerek termosifon icinden aktarmak gerekiyor baska yere. bakım hakkında bilgi sahibi olanların görüslerini rica ederim. nasıl anlarız bakım ihtiyacını ? performans düşüşü gözlemlemedim. izmirdeyim suyu kireclidir diye bilirim ama bi süre önce bulaşık makinesi montajı sırasında kirec testi yapıldıgında düşük çıkmıstı.




  • çok teşekkür ederim bilgiler için
  • Titanyum kazanlı termosifonunuz varsa 2 yılda bir içinde bulunan anot çubuğunun servis tarafından değiştirilmesi gerekir sudaki kireci üstünde toplar değiştirmezseniz kazanınızın delinme ihtimali vardır bence ucuz titanyum kazanlı termosifonlar yerine 500-600 TL lik paslanmaz çelik kazanlı termosifonları almak daha mantıklıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 13 Haziran 2010; 12:01:01 >
  • Termosifonda Eca çok iyidir fakat çok az yerde bulunabiliyor malesef.Ben zamanında çok aramıştım fakat sadece 1 magazada bulabildim.
  • Arkadaşım 6 ay öncesi HB indirimli olarak 65litrelik Demirdöküm marka Titanyum termosifon aldık.Servisin kurulumundan sonra tavsiyesi 2 yılda bir anot ve iç temizliği yaptırdığınız takdirde hiçbir sorun yaşamazsınız dediğiydi.Kullanım rahatlığı bakımından oldukça pratik anında sıcak su ihtiyacınız elinizin altında ayrıca elektrik faturasını kabartacak kadar bir maliyet getirmiyor şahsen ortalama 10tl civarında bir fark oluşturdu
  • Titanyum kaplı termosifon almayı hiç düşünmüyorum.. Çelik kazanlı olanlardan hangilerini tavsiye edersiniz? 350-400 TL bütçem var..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skntr

    Titanyum kaplı termosifon almayı hiç düşünmüyorum.. Çelik kazanlı olanlardan hangilerini tavsiye edersiniz? 350-400 TL bütçem var..


    o paraya hemde iyi bir şey arıyorsunuz eger bulusanız banada haber verin bir kaç tane alayım, siz 600 - 750 gözden çıkarınız iyi bir ürün için.
  • evde ECA 60 lt 1950 watt termosifon var 10 yıldır kullanıyoruz bu sürede 1 kere rezistans değiştirk, sorunumuz çok elektrik harcaması , ayda 100 lira dan aşağı elktrik faturası gelmiyor, ve hemn hemen hergün 1 kişi banyo yapıyor , bu fatura normalmidir, birde bu termosifonları biz ihtiyacımız olduğunda açıp ısıtıyoruz , süreklimi açık tutmak gerekiyor?
  • eskiden tüplü şofben kullanırken yeni eve taşınırken 65lt titanyum dijital termosifon aldım. Termosifonu 2 kişi kullanmaya başladık ve aldığımız yerin önerisi ile sürekli açık bıraktık. İlk 2 ay standart gelen elektrik faturamızda 60TL artış oldu yani toplamda 120tl etti. 3. ay sadece kullanmadan önce açarak denedik. Aylık tüketime olan etkisi 60 tlden 30 tl ye düştü. Yani herzaman açık kalsın daha ucuz maliyeti olur söylemi bende işe yaramadı. Termosifon evin dışında değil banyoda konumlanmıştı.

    Standart tüplü/doğalgazlı şofben ile Termosifonu bir son kullanıcı olarak karşılaştırmak istersem:

    1. İkisinin de maliyeti aynı. Şofbende 1 tüp 2 ay gidiyordu. Termosifonda ise yıkanmadan önce açılırsa 30 tl gidiyor.
    2. Tüplü şofbeni çalıştırır çalıştırmaz anında sıcak suya ulaşabiliyorsunuz, termosifonda ise kazanın ısınması için süre gerekiyor. Her canınız istediğinde banyo yapamıyor üşeniyorsunuz.
    3. Şofbende sıcak su sürekli ve siz musluğu kapatana kadar akar, termosifonda ise kazandaki su bitince yeniden suyun ısınmasını beklemeniz gerekiyor ki en can sıkıcı yönlerinden birisi de bu.
    4. Termosifon kullanılmaya başlandıkça kazana soğuk su doluyor ve sıcaklık gittikçe azaldığı için suyu dengelemek için sürekli musluklar ile oynamak zorunda kalıyorsunuz. musluk mu ayalanacak banyo mu yapılacak.. Banyo keyfi rezil oluyor.
    5. Jakuzi/Küvet keyfiniz var ise termosifon ile hiçbir zaman yaşayamicağınız durumu söz konusu.
    6. Şofbende baca bağlantısı yapmak gerekir ki bu da sağlam yapılır, banyo dışında konumlandırılır ise hiçbir sıkıntı yaşanmaz.
    7. Şofbenin ısıttığı suyun sıcaklık derecesi ile termosifonunki kıyaslanamaz bile.

    Bunlar şimdilik aklıma gelenler. En kısa zamanda termosifonu söktürerek yeniden şofbene dönmeye kararlıyım. Bu tüp ile çalışan termosifonlar artık doğalgaza da bağlanabiliyormuş.

    Kendi yaşadığım tecrübelerimi aktarmak istedim. Karşı görüşler olabilir saygı duyarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guestizm -- 15 Nisan 2011; 17:53:59 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: qtrendy

    eskiden tüplü şofben kullanırken yeni eve taşınırken 65lt titanyum dijital termosifon aldım. Termosifonu 2 kişi kullanmaya başladık ve aldığımız yerin önerisi ile sürekli açık bıraktık. İlk 2 ay standart gelen elektrik faturamızda 60TL artış oldu yani toplamda 120tl etti. 3. ay sadece kullanmadan önce açarak denedik. Aylık tüketime olan etkisi 60 tlden 30 tl ye düştü. Yani herzaman açık kalsın daha ucuz maliyeti olur söylemi bende işe yaramadı. Termosifon evin dışında değil banyoda konumlanmıştı.

    Standart tüplü/doğalgazlı şofben ile Termosifonu bir son kullanıcı olarak karşılaştırmak istersem:

    1. İkisinin de maliyeti aynı. Şofbende 1 tüp 2 ay gidiyordu. Termosifonda ise yıkanmadan önce açılırsa 30 tl gidiyor.
    2. Tüplü şofbeni çalıştırır çalıştırmaz anında sıcak suya ulaşabiliyorsunuz, termosifonda ise kazanın ısınması için süre gerekiyor. Her canınız istediğinde banyo yapamıyor üşeniyorsunuz.
    3. Şofbende sıcak su sürekli ve siz musluğu kapatana kadar akar, termosifonda ise kazandaki su bitince yeniden suyun ısınmasını beklemeniz gerekiyor ki en can sıkıcı yönlerinden birisi de bu.
    4. Termosifon kullanılmaya başlandıkça kazana soğuk su doluyor ve sıcaklık gittikçe azaldığı için suyu dengelemek için sürekli musluklar ile oynamak zorunda kalıyorsunuz. musluk mu ayalanacak banyo mu yapılacak.. Banyo keyfi rezil oluyor.
    5. Jakuzi/Küvet keyfiniz var ise termosifon ile hiçbir zaman yaşayamicağınız durumu söz konusu.
    6. Şofbende baca bağlantısı yapmak gerekir ki bu da sağlam yapılır, banyo dışında konumlandırılır ise hiçbir sıkıntı yaşanmaz.
    7. Şofbenin ısıttığı suyun sıcaklık derecesi ile termosifonunki kıyaslanamaz bile.

    Bunlar şimdilik aklıma gelenler. En kısa zamanda termosifonu söktürerek yeniden şofbene dönmeye kararlıyım. Bu tüp ile çalışan termosifonlar artık doğalgaza da bağlanabiliyormuş.

    Kendi yaşadığım tecrübelerimi aktarmak istedim. Karşı görüşler olabilir saygı duyarım.








    peki elektrik saatiniz dijitalmi kullanma saatlerini göz önünde bulundurdunuzmu bu konuda ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokerg -- 16 Nisan 2011; 21:59:36 >




  • - birde rezistansların kireçlenmesi elektrik tüketimini arttırrırmı 10 yıllık termosifon bu çünkü ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokerg

    quote:

    Orijinalden alıntı: qtrendy

    eskiden tüplü şofben kullanırken yeni eve taşınırken 65lt titanyum dijital termosifon aldım. Termosifonu 2 kişi kullanmaya başladık ve aldığımız yerin önerisi ile sürekli açık bıraktık. İlk 2 ay standart gelen elektrik faturamızda 60TL artış oldu yani toplamda 120tl etti. 3. ay sadece kullanmadan önce açarak denedik. Aylık tüketime olan etkisi 60 tlden 30 tl ye düştü. Yani herzaman açık kalsın daha ucuz maliyeti olur söylemi bende işe yaramadı. Termosifon evin dışında değil banyoda konumlanmıştı.

    Standart tüplü/doğalgazlı şofben ile Termosifonu bir son kullanıcı olarak karşılaştırmak istersem:

    1. İkisinin de maliyeti aynı. Şofbende 1 tüp 2 ay gidiyordu. Termosifonda ise yıkanmadan önce açılırsa 30 tl gidiyor.
    2. Tüplü şofbeni çalıştırır çalıştırmaz anında sıcak suya ulaşabiliyorsunuz, termosifonda ise kazanın ısınması için süre gerekiyor. Her canınız istediğinde banyo yapamıyor üşeniyorsunuz.
    3. Şofbende sıcak su sürekli ve siz musluğu kapatana kadar akar, termosifonda ise kazandaki su bitince yeniden suyun ısınmasını beklemeniz gerekiyor ki en can sıkıcı yönlerinden birisi de bu.
    4. Termosifon kullanılmaya başlandıkça kazana soğuk su doluyor ve sıcaklık gittikçe azaldığı için suyu dengelemek için sürekli musluklar ile oynamak zorunda kalıyorsunuz. musluk mu ayalanacak banyo mu yapılacak.. Banyo keyfi rezil oluyor.
    5. Jakuzi/Küvet keyfiniz var ise termosifon ile hiçbir zaman yaşayamicağınız durumu söz konusu.
    6. Şofbende baca bağlantısı yapmak gerekir ki bu da sağlam yapılır, banyo dışında konumlandırılır ise hiçbir sıkıntı yaşanmaz.
    7. Şofbenin ısıttığı suyun sıcaklık derecesi ile termosifonunki kıyaslanamaz bile.

    Bunlar şimdilik aklıma gelenler. En kısa zamanda termosifonu söktürerek yeniden şofbene dönmeye kararlıyım. Bu tüp ile çalışan termosifonlar artık doğalgaza da bağlanabiliyormuş.

    Kendi yaşadığım tecrübelerimi aktarmak istedim. Karşı görüşler olabilir saygı duyarım.








    peki elektrik saatiniz dijitalmi kullanma saatlerini göz önünde bulundurdunuzmu bu konuda ?




    hangi konuda elektrik saatinin kullanma saatlerini göz önünde bulundurayım anlamadım?




  • digital saatlerde 17:00- ile 22:00 arası en pahalı kullanım dilimi onu diyorum
  • http://www.dogalgazmalzemeci.com/index.php?do=catalog/product&pid=127

    bizdeki bu işte emaye kaplıymış iyimidir acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokerg

    digital saatlerde 17:00- ile 22:00 arası en pahalı kullanım dilimi onu diyorum

    banyo yapmak için saat takibi hiç yapmadım.
  • Malum tüpe gittikçe zam geliyor, son fiyatlar ile 62.5 TL yi görür olduk Bu durumda konuyu hortlatmak gerekirse, elektrikli termosifon tercih edebilirmiyiz. Kullanan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Sürekli açık tutmayı düşünüyorum, her an sıcak su olması gerek.
  • Termosifonda kullanim sirasinda soguk su girisini engelleyecek bir sistem yok mudur? Yani 65 lt ile yikanip cikinca kazani tekrar doldurma mumkun degil mi?
  • Baymak termosifonlar nasıl acaba önerir misiniz?
  • Benimde başımda bi şofben sıkıntısı var, evdeki şofben artık kendi kendini yakmaya başladı, değiştirmek istiyorum ama şofben bacalı olduğu için yenisi bulunmuyor, bulduklarımda garantili değil. Termosifon almayı düşünüyorum, onun içinde herkes birşey diyor, kimisi çok rahat edersin derken kimisi su sıcaklığının değişkenliğinden şikayetçi , kafam allak bullak oldu hangisini almalı ne yapmalı




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.