Şimdi Ara

Tavşan aldım birkaç sorum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar dün yılbası gecesi yavru bi tavşan aldım , çunku evde beslemek icin baska uygun hayvan yoktu , dısarısı ve evin bazi kesimleri soguk . Orta buyuklukte bi piknik sepeti aldim plastik ve 1 kat gazete ve boolca talaş koydum suluğunu bantladim ve yemlerini bi kaseye koydum yemesinde ve içmesinde hiç sıkıntı olmadı hatta sabah su içme sesiyle uyandım tavsanlara marul veya havuc verildiginde öldüklerini biliyorum o yuzden yaşını doldurana kadar vermeyecegim. Ev cok soguk degil ve sepeti kaloriferin önüne koydum (dısarda kar yagiyor) suyuna da vitamin damlatiyorum her degistirdigimde 2 - 3 damla . Daha once cok tavsan besledim ve ne yazikki öldüler , artik uzun bi süre yaşamasını istiyorum . Tavsan bakmayi bilen arkadaslarda yardimci olursa sevinirim ( ss ekleyebilirim isteyene)







  • Tavşan ne cins? yeş'l sebze verme olayıının sınırı 1 yaş değil 3 aydır.3 aydan sonra abartılı olmamak koşulu ile yeşil sebzeler verilebilir.Kuru gıdalardan ise en yararlı olanı kuru yoncadır hem de severek yerler. :) Ancak petshoplarda falan oldukça pahalı kırsal bir kesimden alacağın 1 adet 10-15 liralık yonca balyesi sana aylaaaarca gider. Yine petshoplardan alacağın pelet yemlere dünya kadar para vereceğine büyükbaş-küçükbaş hayvan yemi satan yerler bulabilirswn buzağı başlangıç yemi-mısır-buğday-arp-yulaf çpk uygun fiyatlarla alıp karıştırıp verebilirsin.Son olarak yaz aylarında otoyol kenarı olmayan yerlerden toplayacağın yeşil otlar tavşan için ennn faydalı gıdalardan biri olacaktır.:) Bu kadar öneri ve bilgiyi de tek konuda hiçbiryerde bulamazsın ben bu tecrübelere ulaşana kadar onlarca konu okudum ve ekonomik kkayıplarım oldu :)

    Benim şirinem de bu :https://www.youtube.com/watch?v=9rLN0IyWOaw




  • Tavsanim pet shoplardaki albino olanlardan kirmizi gozlu beyaz , konuyu acali baya oldu ve buyudu suan 3 aylık , hazir pelet yem ve yonca veriyorum tosun gibi oldu
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.