Şimdi Ara

tatilde operatör performansları - vodafone süprizi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • yaklaşık iki aydır şehir şehir geziyorum. ufak bir türkiye turu yaptım. bu süre zarfında üç operatöründe performanslarını görme fırsatı buldum. sonuç oldukça şaşırtıcıydı. bu süre zarfında sıralama sonunda ortaya çıkan sıralama.

    1. vodafone (hem 2g hem de 3g de diğer operatörlerden daha iyi)
    2. turkcell (vodafone kadar iyi ancak kırsal alanlarda, kçylerde bazen kesintiler yaşatıyor.)
    3. avea (turkcell ve vodafone'nun çok gerisinde özellikle de karadeniz bölgesinde.)

    karadeniz bölgesinde: vodafone ve turkcell heryerde çekiyor neredeyse ancak vodafone kesintisiz hizmet veriyor. vodafone tünellerin içinde bile çekiyo. turkcell bazı köylerde ve yaylalarda çekmiyo. avea sadece ilçe merkezleri ana bağlantı yoları nufüsü yüksek olan beldelerde çekiyo.

    iç anadolu bölgesi: tahminen bölgenin arazi yapısından dolayı tüm operatörler çok iyi. ancak bu bölgede de vodafone diğer iki operatörden daha.

    ege bölgesi: kıyı kesimlerde turkcell daha ii ancak vodafone da kesintisiz. iç ege şehirlerinde de vodafone daha iyi.

    akdeniz bölgesi: turkcell ve vodafone hemen hemen aynı. arada çok net bir fark yoktu.

    marmara bölgesi: üç operatörde aynı. ancak vodafone bu bölgede de daha iyiydi.

    özetle 2g de tüm operatörler bir noktaya gelmişler ancak 3g de vodafone açık ara önde. ilçe merkezlerinde bile var.

    benim izlenimlerim genel olarak böyle. tamamen tarafsız yazdım. bu forumda turkcell fanlarının olduğunu biliyorum ancak niyetim forum kullanıcılarını bilgilendirmek.







  • Hemen cevap vereyim.ege bölgesinde aydın da nazilli ve söke merkez de ben vodafone da 3G sinyaline rastlamadım.ancak söke-bodrum otobanında vodafone 3g var.üstelik de 2tane hem türkiye hem yunanistan vodafone şebekesinin 3g sinyali var şu anda didim'deyim ve burada her 3operatörümüzünde 3g sinyali var.hatta kıyı kesimlerinde pek çok yerde vodafone gr ve cosmote 3g sinyalleri de çıkıyor.
  • Turkcell de sorun var şu sıralar ciddi iyileştirme çalışmaları ile uğraşıyorlar bende hem Turkcell hemde Vodafone kullanıyorum şu sıralar Voda nın 3G sinyali İstanbulda benim bulunduğum yerlerde daha zayıf olmasına rağmen sürati vs çok daha fazla
  • 2g konusunda Turkcell çok çok daha iyi bazı lokal terlerde farklılıklar olsada genelinde kimse bunun aksini söylemez sanırım ama 3G de vodafone açık ara önde
    daha Turkcell 3G deneyemedim çünkü şehir merkezine gitmedim
    8 1 il den kasıt sadece şehirmerkezinin belirli alanlarıymış çünkü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: netcii

    Hemen cevap vereyim.ege bölgesinde aydın da nazilli ve söke merkez de ben vodafone da 3G sinyaline rastlamadım.ancak söke-bodrum otobanında vodafone 3g var.üstelik de 2tane hem türkiye hem yunanistan vodafone şebekesinin 3g sinyali var şu anda didim'deyim ve burada her 3operatörümüzünde 3g sinyali var.hatta kıyı kesimlerinde pek çok yerde vodafone gr ve cosmote 3g sinyalleri de çıkıyor.



    ben de Didim'deyim...Yunanistan'dan ceken 3G sinyallerini kullanarabiliyoruz yani oyle mi ? VıNN almayı dusunuyorum da..bir sorayım dedim :) saygılar..

    bu arada Soke'den Bodrum'a otoban mı acıldı ya :)




  • Vodafone ve Turkcell, Konya şehir merkezinde sadece belirli bölgelerde 3G hizmeti veriyor. Kent merkezine 4 km uzaklıkta 3G li cep telefonlarında her iki operatörde de 3G bağlantısı yok. Vodafone Mobil modem aldım. Bu mesafede tek diş de olsa 3G üzerinden HSDPA bağlantısı sağlanabiliyor. Veri transferi bu durumda 1 mbps civarında olabiliyor.
  • İstanbullda Kartal'dan Silivri'ye kadar hergün yolda ve değişik noktalarda 3g kullanıyorum hem vodafone hem Turkcell hiç bir sorun yasamadım turkcelldede vodafonedada su anda bile arabadayim telden yazıyorum.. Amma hız derseniz kesinlikle turkcell fark atar ve atıyorda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.