Şimdi Ara

Taşınabilir Boombox ve Şarj bankası Yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • siz o entegreyi 12 v ile besleyin o zaman ses ne imis gorursunuz:-)
    tabi sesinden memnunum derseniz bilemem de. ama baktim da devre bir tuhaf gibi. 5 ve 8 deki kutuplu kondansatorleri gormedim. bir kac kutupsuz var. eger o kutupsuzlari 5 ve 8 e baglamissaniz kazanc dusmustur. eger onlari 100 uf yapip 12 volt verirseniz baya degusir ses rengi.
    bir de deneme amacli sanirim tek hoparlor var. yoksa stereo degil de mono mu kullaniyorsunuz? 33k direncler ile kanallari bir yere toplarsaniz kanal kaybi olmaz.bir de o piller 1.2 v degil mi 3.7 volt pili nasil sarj edecek?
    bir de aklimageldi. o entegre class ab tabi ki de sesi inletecek. kiytirik d class amfi degil o. o yuzden size sesi yeterli gelmistir. ama asil performansi icin bir iki kucuk ayrinti lazim iste.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zombi7406 Z kullanıcısına yanıt
    5 ve 8 deki kutuplu kondansatör orda hocam jaka yakın olan. Devre mono zaten ufacık kutuya iki tane sığmaz. Piller 3.7 V li-ion kendi devresiyle 5 e yükselip usb ile telefona bağlıyorsunuz. Ben de usb den ek kablo ile amfiyi besledim.
  • dogru ya kopruleyince tek kondansator gerejiyor. benim hatam. yalniz jaki sen nasil monoya cevirdin? sanki sadece dumduz baglamis gibisin. boyle ise cok guvenli degil. ses ksynagina zarar verebilir.
    bu halde iken de devre calisir ama dedigim gibi yarim guc performans verir. bir de sanirim telefonda deniyorsun. telefon cikisk zaten yarim sinya calisir. pc yw baglarsan zaten farki gorursun.http://i.hizliresim.com/Vgl4Rn.jpg
    burada bir lion devresivardir belki isine yarayabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o piller kac volt?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zombi7406 Z kullanıcısına yanıt
     Taşınabilir Boombox ve Şarj bankası Yardım


    Mono olduğu için iki kablo çıkıyor zaten şaseye - ucunu iki diğer uca da + yı bağladım. Bilgisayarda da denerim tekrar devreyi topladığımda sağol tavsiye için. Piller ise paralel bağlı 3.7 V şeklinde çalışıyor ikisi de step-up ve özel şarj devresiyle 5V a yükseliyor ve 5V ile şarj ediliyorlar USB ve diğer micro-usb uçları aracılığıyla.
  • mono oyle yapilmiyor iste.yani iki kanali da bir yere toplamaljsin. yoksa bir kanali kaybedersin. sen istedigin kazanc dogrultusunda 10-33k arasinda bir degerde iki direnci birlestirip, ayri uclara jaktan gelen kablolari direnclerin birlesimini de amfiye vermelisin. zaten bu yuzden aldigin kazanc dusuk kalmistir, bir de telefon oldugunu dusunursek amfiyi belki de yari kazancla kullaniyorsun. ha bu belki amfi onundeki filtre eksikligi vebatarya voltaji dusuklugu nedeni ile hissetturmez sana. ama unutma hissetmekle is bitmiyor. entegrenin datasini indir ve onu oku. zaten orda yaziyor dediklerim. 3.7 voltta alacagin 1 watt degil. bak datasinda ne yaziyor.
     Taşınabilir Boombox ve Şarj bankası Yardım

    bak burada ne yaziyor dikkatli oku.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yeni nesil ciplerle yapılan bir devre hem daha kücük oluyor hem daha kalite ses veriyor hemde daha az pil tüketiyor.
    bu devreyi bir inceleyin, yorumları okuyun ne demek istedigimi anlarsınız. (üründen 2 adet bende almıstım)

    http://www.dx.com/p/mini-digital-3w-3w-amplifier-module-board-green-126103#.VJBgjlPBCPU
  • meco M kullanıcısına yanıt
    bu benm bahsettigim pam8002 nin stereo modeli olan pam8402 ya da pam8403 tur. iyi entegre. ucuz ve az enerjili. ama frekans araliklari dusuk. tabi ki bu da hoparlor secimini kolaylastiriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zombi7406 Z kullanıcısına yanıt
    Datasheet i defalarca okudum attığın stereo, mono olana bakacaksın orada 4.5 V da 4 ohmluk hoparlörlerde 1 W güç veriyor.
    Yaptığım devre arkadaşın yukarda attığından buradaki:
     Taşınabilir Boombox ve Şarj bankası Yardım


    Teslim tarihi haftaya perşembe zaten yeni devre kuramam kasmanın alemi yok güzel ses memnunum ben. Kutuya delikler açılıp montaj yapılacak bir o kaldı sağolun yardımlar için.
  • tasarim cok guzel. 4.5 degil en az 6 v ile 1 watt alirsin ama distorsiyon cok oluyor. zaten sen de sonuna kadar acinca bozuyor demissin. oysa ki telefon ile normalde asla bozmamasi lazimdi,pc ile son ses vwerirsen bpzunum cok fazla olur. onda da voltaji yukseltince bozulma kayboluyor,
    ben demedim ki 4 voltta ses alamazsin? alirsin. bu entegre zate iki pille calisan kasetcalarlar icin yretildi. ama dedigim gibi bu entegre class ab. bunun bir wat da vwerecegi ses class dnin 3 watta verecegi sesten bin kat iyi ve yuksek cikar. kazanci yuksek.
    ama ben yaptim oldu ile is olmaz dostum, sen bir kere o entegreye ver 9 voltu, bir de sesi pc ile ver yani giris sinyalini yukselt o zaman gor gumburtuyu:-) ama bak bir de su var. ben bu entegreyi hic kopru yapip kurmadim. kopruleyince entegreler uc kat guc arttiriyor. ya da vermeyecekleri gucu verrebiliylr. misal ta7227 de 5 watt dual 15 watt mono veriyor. belki o yuzden sen hissetmiyorsun aradaki farki. sana yeterli gelir. ama asil giris oldu mu, misalen sen iki kanali toplamadan verdin bu iki kanali toplasan iki kat daha cok telefondan sinyal gelecek. eh telefon normal girisin yarisi ses verir. o zaman sen normal girisin 4 de biri kadar bir gucte calistiriyorsun. tabi bir de filtre direnclerini de koymadin. su durumda bu sadece cikis kati. makine calisir. ama sadece calisir:-)
    neyze sen istenvcmemnujsan obur kisma gecelim hic sormadjm ama lion batarya sarj devresi kurdun da, simdi sen bataryayicnasil sarj edeceksin? direkt bataryayi bir komektorle sarj unitesine mi baglayacaksin yoksa telefonu usb uzerinden mi baglayacaksin? eger telefonla sarj edeceksen o zaman isin cok kolaydi. hatta sarj entegresine ihtiyacin da yoktu. sadece 5 volt bir enerji kaynagi lazim idi. onu da 9 volt sarjli pil ve 7805 ile hallederdin:-) pili sonradan sarj etmek icin de bir sarj aleti tamam.
    cunku telefon zaten kendi sarj unitesine sahip.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • zombi7406 Z kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam distortion konusunda bir fikrim yok sadece datasheet te 1W verdiği yazıyor 4.5V da o yüzden dedim. Bataryaları şarj etmek için mikro-usb giriş var ön tarafta bir adaptör yardımıyla veya bilgisayardan yapılan usb bağlantısıyla şarj oluyorlar. Telefonların şarj devresi olduğundan çıkış direk yükseltilip veriliyor ama pillerin kutudan çıkmaması gerekiyor, tamamen bir fabrikasyon powerbank gibi olması gerekiyor o yüzden ayrı bir şarj aleti alamazdım, devrenin içersinde li-ion için özel şarj devresi bulunuyor o yüzden. 9V pillerle bir deneme yapıp bakarım birazdan, duruma göre içine 5v-9V step-up devresi kurup öyle veririm amfiye.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.