Şimdi Ara

Tariş 1915 naturel sızma zeytinyağı 2 litre 48 tl (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
5
Favori
15.098
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yalan söylemezsiniz elbette ama yediğiniz pamuk yağı yada başka bişey almayın yazık. Zeytinyağı diye kim bilir ne yiyosunuz. Paranıza yazık. Siz kazıklanıyorsunuz farkında değilsiniz.

    Üstte mesajını alıntıladığınız üye de size zaten 20 liraya bile olmayacağını anlatmaya çalışıyor. Siz hala üretici satıyor diyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive1 -- 22 Nisan 2020; 16:30:22 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MaSSive1 M kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım bizzat bizim 150 zeytin ağacımız var. Kendi mahsulümüzü kendimiz yiyoruz. Çevremiz zeytin ağaçları ile dolu. Bizzat kendimiz gidip fabrikadan çıkarıyoruz. Ne pamuk yağından bahsediyorsunuz anlamış değilim. Sonbahar ayında en kral zeytinyağı 17 Liraya satıldı. Şuanda fiyatlar daha da düştü.
  • MaSSive1 M kullanıcısına yanıt
    Arkadaş çok yüksek ihtimal mersin-Hatay tarafından. Mersinde geçen sene zeytinler tamamen elde kaldı, herkes yağa verdi, 10-12 liradan yağ vardı mersinde, ben bir arkadaşımdan alıyorum. Adanada ikamet ederken de o arkadaşımdan alırdım, zeytini alır beraber götürür çıkan yağımızı da beraber alırdık. Bu sene 16-18 liraya satıyor yağını. Bu fiyata yağ olmaz değil mersin, hatay, adana tarafından rahatlıkla alabilirsiniz 20 lira altına yağı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 22 Nisan 2020; 16:46:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahh be dostum. Zaten benim üzüldüğüm nokta bu. Ne kadar söylesekte kendini kandırmaya devam ediceksin. Benden bu kadar. 150 ağaç zeytinliğinin ve etraftaki zeytinlik sahiplerine sor bakalım yağlık zeytin ne kadara satıldı. Sonra madem fabrikada çekiyorsun kaç kilodan çıktığını hesapla sonra da al o yağı 12-14 liradan.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • edgar1899 kullanıcısına yanıt
    Bahsettiği rakam 12-14 lira satılıyor mu orda?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MaSSive1 M kullanıcısına yanıt
    www.milliyet.com.tr/amp/yerel-haberler/mersin/zeytinyagi-fiyati-dibe-vurdu-firsatcilara-gun-dogdu-13195741

    Bir örnek mesela geçen yılın piyasasından. Bu sezon yağ almadım piyasa nasıldı bilmiyorum. Ancak o yöreden toptanda o fiyatlara yağ bulunur, perakende 16-18 liraya bulunur. Ancak 11-12 liranın altı imkansız. Senelerce kaldım daha aşağısına düştüğünü görmedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 22 Nisan 2020; 16:56:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • edgar1899 kullanıcısına yanıt
    Seni tebrik ederim. Az önce yerel bir marketten geliyorum. Asit oranı 0,5 yağ 14 Liradan satılıyor. 250 Dönüm zeytinliği olan arkadaşımla şimdi görüştüm. En son 13 liradan toptan vermişler yağı. Halen inanmıyorlar.
  • MaSSive1 M kullanıcısına yanıt
    Halbuki Türkçe konuşuyoruz neden anlaşamıyoruz bilmiyorum :) Neyse siz istediğiniz fiyattan alın hocam. Biz pamuklu zeytin yağlarımızı yemeye devam edelim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: heamvivna

    Bu mesaj silindi.
    Ben saygı çerçevesinde size yazdım, ben Hataylıyım piyasayı özelden söyleyebilirim. 500 ton almayacaksanız o yağı size 14 TL'ye ver-mez-ler. Çok şükür yağdan da az biraz anlarım daha geçen zeytinyağı fırsatları bağlığına fahiş fiyatlarla ilgili sitemimi yazdım ben 20 TL'ye yağ almam çekle kuponla 15 TL seviyesine getirir alırım da 14 liraya da var demek yerel üretici için biraz ütopik. O köylülerin içine neler koyduğunu gördükten sonra güvenmem, güvenen güvensin.

    14 TL'ye yerel üreticiden sızma zeytinyağı çok ama çok zor olur. 4-5 TL'ye kilosu alınan Mut zeytininin bile yağını toptan olmadıkça o fiyata vermezler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johny Constantine -- 22 Nisan 2020; 17:22:25 >
  • bir zeytinyağı konusu var baya bir sayfa yazıldı çizildi uzun süre takip ettim bende ucuz var diyenlerde o fiyata hakki sızma alamazsınız diyenlerde var ve forumda zeytinyağı satışı yapanlarda var kimseyi karalamak için demiyorum ama merak ettim 12-14 diyenler nerde bulabiliriz o konulara girip numune talep edenlere gönderirlerse bence daha makul olur
  • Johny Constantine kullanıcısına yanıt
    Bende size saygı çerçevesinde yazdım zaten hocam. Mesajımda size karşı yanlış bir cümlem olmadı.

    Son olarak nereden zeytinyağı alınıp nereden alınmayacağını çok şükür bende biliyorum. Neyse İsteyen istediğini yesin artık bu konuyu cevap vermek istemiyorum.

    Hayırlı günler
  • edgar1899 kullanıcısına yanıt
    Geçen yıla göre maliyetler çok fazla artığı için bu sene için baz almak pek doğru olmayabilir.

    Ayrıca bu açıklamayı yapan belediye başkanı yani bilmiyorum ne kadar inanmalıyız. Başka bir amaç olabilir mi altında reklam gibi vb. Gerçek fiyatları zeytinyağı Borsasında takip etmek daha doğru olabilir

    Toptan 12-14 lira ile 16-18 lira arasında olarak çok fark var.

    Marketteki 5 litre 70 lira olan yağı tahlile yollasak içinden bir ben çıkmam. En az 15-20 lira kâr koysa üzerine. 50 liraya alıyor adam o 0.5 asit! Ona satan adam 10-15 lira kâr etse içinde pamuk yağı olsa iyi! Birde sorsan mutlaka üreticidir. @messevim

    Not: Birde şu var herkes için ya da şehirleri kötülemek için değil. Binlerce üretici var o şehirlerde. Tağşiş olayında Hatay/Aydın zirvededir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive1 -- 22 Nisan 2020; 18:28:44 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MaSSive1 M kullanıcısına yanıt
    Bilmediğim konuda bir açıklamayı internetten bularak size vermedim ben zaten bildiğim fiyat için bir örnek olarak açıklama verdim. Mesajımı okursanız toptan 16-18 lira ifadem yok bugün perakende olarak 16-18 liradan alabilirsiniz adana, mersin, hataydan. Arkadaşım 10 litre tenekeyi 170 liradan satmış ve geçen ay bitirmiş. Bu 10 litrelik tenekeler halinde perakende fiyatı, toptan fiyatı sormadım ancak kolaylıkla en azından 2-3 lira aşağısı olacağını tahmin edebilirsiniz.

    Şu nokta anlaşılmalı ancak bu fiyat kendi yağını sıktırıp ambalajlatıp satan için geçerli bir durum. Tabiki bu iş ticarileştiği zaman, işin içine aracılar, vergiler girdiği zaman burada kalmaz. Yani 70 liraya markette dediğiniz gibi kimse yağ satamaz. Marketin kar payı, nakliye, vergiler vs. Bu insanın sattığı şeyin saf zeytinyağı olması imkansız.

    Yerlerden bir örnek vermişsiniz bende bir örnek vereyim. Bu yörenin insanı kendi geçimini geçindirecek kadar, eşe dosta yağ satar öyle yüksek kar etmez. İzmirliye, İstanbulluya, Turiste şöyle organik böyle doğal diye yüksek fiyat çekme, janjanlı şişelerde 50-60 liraya satma imkanı yoktur. O yüzden malı egeli üreticiler kadar kıymetli değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 22 Nisan 2020; 19:7:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • newrophat kullanıcısına yanıt
    Delikanlı, önce ne yazdığımı ANLAYARAK, Gözlerinle oku.

    Asiti düşük yağ 8 lira dedim. Şu anda en kral yağ 14 tl dedim. Zeytin ilk çıktığı zaman(Sonbaharda) 17 ye satıldı dedim.

    Zeytin hasadında ilk başta yağ pahalı olur. Ardından hasat miktarı çoğalınca fiyatı ucuzlar.

    Eger yine anlamadıysan bu mesajı tekrar tekrar oku. İnsanları yalancılıkla itham etme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heamvivna -- 22 Nisan 2020; 19:6:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mirgos bugün saat kaça kadar açık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Komili mor olandan 2 kg 43 bide tarişten aldım 2 kg 49 lira 4 kg stok yaptık şükür

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufak bir üretici olarak diyorum ki zeytinyağını 20 liradan aşağı satan zeytinyağından başka bir şey satıyordur, 25 ten aşağı satan da para kazanmıyordur, o kadar da iddialıyım.
  • Alaşehirli ardaşımdan kendileri için yaptıkları yağı aldım. 5 lt yağ 130tl. Kokusu bile farklı. Market yağlarına güvenmiyorum açıkçası çok fazla.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.