Şimdi Ara

TARDIS Projesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tamamen zevk için başladığım bir proje hakkında bilgi vereyim dedim. TARDIS zaten Doctor Who izleyicileri hemen farketmiştir ne olduğunu.
    Bilmeyenler için açılımı , Time and Relative Dimensions in Space. Teknik olarak , kendisi bir zaman yolculuğu aracı. Doctor Who'daki pek çok muhteşem bilim-kurgu fikrinden birisi kendisi. Bende , bir TARDIS'te olması gereken yazılımlar nelerdir diye düşünerek programlamaya başladım. Eğer olurda bir gün gerçekten bir Time Lord çıkar Gallifrey'den gelirse , USB'ye atarım veririm diye.

    Şu an için tamamladıklarım :

    İki göreli olay arasındaki zaman intervalini bulmak. (Bir gözlemci için bir olayın oluş saatini hesaplamaya yarar. Örneğin A hızıyla giden bir gözlemci için b olayının oluş saati ile b olayının içindeki kişi için oluş saati arasındaki fark gibi.)

    *Minkovski matrisinin , delta matrisiyle çarpılmasıyla elde edildi. Matris çarpım algoritması hazır kullanılmadı baştan yazıldı.



    Devam edecek :)







  • Çok iyi ve enteresan bir çalışma. Dört gözle devamını bekliyorum. Bu arada projeyi hangi dilde devam ettiriyorsun?

    İyi Çalışmalar...
  • Tardis :D Harika yaw Devamını Bekliyorum.
  • Şu an için Objective-C (Cocoa). Taşınabilir olmasına uğraşıyorum. Çünkü şimdi yarın öbür gün Time Lordlar çıkar gelirlerse onların sistemlerinde çalışabilecek şekilde uyarlayabilmek lazım :D Gallifrey'de Microsoft bilinmiyodur ama Steve Jobs kesin tanınıyordur diyerek Objective-C kullanayım dedim. Proje ilerledikçe daha da paylaşıcam. Şu an için olurda TARDIS'imiz bir karadeliğin yakınından geçerse diye karadeliğin olay ufkunu hesaplayacak modül için uğraşıyorum.
  • ciddi anlamda çok gereksiz vakit kaybı birşey, ama ios için yap 5 dolardan sat parayı da götürürsün, insanlar sever malum böyle şeyleri
  • Programlama da gereksiz diye birşey yoktur bence. Arkadaş boş zamanlarını tv izleyerek değil bu şekilde bir çok kişinin hayal etmediği şeylerin algoritmasını çıkarmaya adıyor. Mutlaka bir faydası olur. Hiç bir şey kazanamasa maddi olarak yada timelordlar :) gelmese de programlama anlamında kendine birçok şey katmış olur. O yüzden bence kattiyen çok iyi bir iş yapıyor. Bu arada bizimle de paylaşıcak mısın ortaya çıkan APP'i yoksa sadece timelordlar için mi hazırlıyorsun :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.