Şimdi Ara

Tank Fabrikasındaki 605 Çalışan, Kritik Bilgileri Katar İle Paylaşmak İstemediği İçin Tayin İstedi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
1
Favori
6.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M3lank0lik

    Tansu Çiller mi hani şu gümrük birliği antlaşmasını imzalayan hemde 95 krizine(5 nisan kararları) vesile olan kişiyi mi söylüyorsun.

    Alıntıları Göster
    Maalesef be üyem maalesef. :)
  • orcnd kullanıcısına yanıt
    bundan 10-15 sene önce aselsan mühendisleri bir bir intihar ediyordu güya!
    Tarih tekerrürlerden ibaretmiş, donanımlı insanlar ya kaçıp kendini kurtaracaklar, ya da bu bataklıkta çırpınmaya mahkum olacaklar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AirSupport

    Yarın bir gün devletin çivi bile çakacak fabrikası olmayacak aha da yazıyorum buraya.
    Ondan sonra diyecekler çivi fiyatları tavan yaptı, çalışmamıza engel oluyorlar, dış güçler gelişmemizi istemiyor
  • Ülkede bir şey üretilmemesinin sebebi olan boş, bilmiş adamlar gelmiş burda koca Tank ve Palet fabrikası çalışanlarına laf atıyor. İnsana konu hakkında affedersiniz hiçbir bok bilmeden iftira atmak ne kolay ya. Yok devlette çalışmak istiyormuş özel suyunu sıkarmış yattığı yerden kazanamazmış yok neyin sırrını biliyorsun altı üstü fabrika çalışanısın sanki atom parçalıyorsun vs. gibi saçma sapan yaklaşımlar.

    Ya tamam size konu hakkında birşey bilmiyorsunuz yorum yapıyorsunuz diyoruz, belki de biz yanlış biliyor olabiliriz sizin dediğiniz gibi özele geçmemek için yapıyor olabilirler ama direk konuya gelip "yea inanmayın keyiflerine düşkünler o yüzden yapıyorlar abi yeağ" diye konuya dalarsanız bu aptallık olur. İftira olur.

    Adamlar kim bilir kaç yıldır o fabrikada çalışıyor tankların zırhlı araç parçalarının çoğunun en kritik parçaları hakkında bilgi ve tecrübeye sahipler zira bugün altay tankını üretmeye çalışıyoruz belki de bu oradaki çalışanların tecrübe ve birikimi sayesinde de oluyor olabilir.

    Şimdi sen çıkıp o fabrikanın %95 ini oluşturan 600 işçiye bakın 600 işçi diyorum -fabrikada zaten 700 kişi bile yok toplamda- böyle çirkin bir iftira atamazsın o fabrikada çalışan herkes haksız yalancı vatansever değil sen mi biliyorsun doğrusunu sen mi çalışıyordun yıllardır orada ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dostum tansu çiller diyorsunda,O Türkiyenin dış borcunu sıfırlıyordu.Bugün belki dış borcumuz olmayacaktı ama olmadı engellediler.O zamanlar Ptt'nin t'sini özelleştirip 40 milyar dolar gelir elde edilecekti.Türkiyenin toplam dış borcuda 20 milyar dolara yakındı.Hem özelleştirip hemde ekonomiyi rahatlatacaktı ama araya 2 soysuz politikacı girince parlamentodan geçmedi.Şimdi özelleştirildi hiçbir şeye yaramadı.....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • timurray kullanıcısına yanıt
    Ne kırk milyar doları Timur kardeşim ne kırk milyar doları? Brezilya (nüfusu üç katımız civarıydı) tam zamanında otuz milyar dolar civarına özelleştirince biz de bir ümitlendik yirmi eder mi diye. O günlerde abartanlar bile yirmi diyordu. Sonunda zaten biliyorsun altı küsüre gitti. Bugünkü değeri ise tam bir kepazelik. Ama kırk hiç düşünülmedi bile.
    Çiller dönemi gayet kötü bir dönemdir. Bankacılık sektörünün sorunlarına tek neşter vurulmadı. Kardak dışında doğrusu var mıydı o kadının şüpheli derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 25 Mart 2019; 8:14:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nekadar komik bi haber başka yere tayin istemişler. Bunlar nasıl vatansever. Kal orda yanlış bişey olursa yay sosyal medyaya. İlk fırsatta kaçıp kurtulacaklar. İstifada etmiyorlar başka fabrikaya tayin :) tabi boş boş durup oturdukları yerden maaş alıyorlardı çoğu.

    Koskoca abd bile F35 i tek başına üretmiyor.

    quote:

    ORTA GÖVDEDE ALTERNATİF NORTHROP GRUMMAN

    Türkiye ile ABD arasındaki krizin derinleşmesi sonrasında F-35'te yaşanabilecek sorunlar karşısında imalatın farklı üreticilere ve ülkelere de kaydırılması tartışılan senaryolar arasında. Uzmanlar TUSAŞ'ın ürettiği orta gövdenin tamamının Northrop Grumman tarafından gerçekleştirilebileceğine dikkat çekiyor

    PROJEDE AKSAMA 2 YILI BULABİLİR

    Türkiye'nin imalatçılar arasından geri çekilmesi durumunda F-35 üretiminin en az bir yıl, en fazla da iki yıla kadar aksayabileceği ifade ediliyor. Bu konuda ABD diğer ortaklar arasında paylaşım konusunda sürekli yedekli olarak ilerliyor

    HANGİ ÜLKE HANGİ PARÇALARI ÜRETİYOR?

    Programın ana yüklenicisi Lockheed Martin. Uçağın stratejik parçaları olan ön bölüm ana kokpit, kanatlar ve bağlantıları aynı zamanda dünyanın en büyük askeri havacılık şirketi olan Lockheed Martin tarafından bizzat üretiliyor. Motor teknolojisinde ise Pratt&Whitney ile İngiliz Rolls Royce şirketlerinin imzası var.

    Northrop Grumman TUSAŞ ile birlikte orta gövde imalatçısı. Aynı zamanda kanat altlarının da üretimi Northrop Grumman'da. Kuyruk bölümü ile dikey stablizelerin üretimi ise İngiliz savunma devi BAE Systems'de.

    İtalyan Leonardo, Hollandalı Fokker, İsrail Havacılık Endüstrisi (IAI) de parça imalatçıları arasında yer alıyor.



    ÜRETİMDE YER ALAN TÜRK ŞİRKETLERİ

    2004 yılından bu yana programa destek veren Alp Havacılık, F-35 uçak gövdesi yapısal parçaları ve asambleleri, iniş takımı bileşenleri ve motor için F135 motoru titanyum entegre kanat rotorları üretiyor.

    F-35 Elektro Optik Hedef Sistemi’nin parçası olan gelişmiş optik bileşenler için üretim yaklaşımları geliştiren ve F-35 CNI Aviyonik Elektronik Arabirim Kontrol Cihazı üzerinde Northrop Grumman ile birlikte çalışan ASELSAN ayrıca yakın zamanda tam ölçekli üretim faaliyetlerini başlatacak.

    AYESAŞ şu anda iki temel F-35 bileşeni olan füze uzaktan kumanda arabirimi ve panoramik kabin ekranının elektronik kartlarının tek tedarikçisi.

    F-35 Elektrik Kabloları ve Ara Bağlantı Sistemi’nin (EWIS) yüzde 40’ını üretmekte olan FOKKER ELMO ayrıca, tüm merkezi bölüm kablo sistemleriyle TAI’yi destekleyecek. FOKKER ELMO ayrıca motor için, büyük bir kısmı İzmir’deki tesislerinde üretilecek olan EWIS geliştirecek.




  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    Hiç adamlar bir iki holivud filmi çekip 1milyar dolar gişe elde ediyorlar uğraşırlarmı senin özelleştirdiğin telekomu alıp risk almaya. Ölü fiyatına bile satamadık bankalara patladı iş :)
  • O 605 kişiyi alıp tıkın içeriye bak bakalım birdaha böyle yapan çıkacakmı.Yerli ve milli Katar'a kritik bilgi paylaşmayan 605 kişinin dışarıda özgür dolaşması bile ülkemiz için büyük tehlike.O 605 kişinin yerine yerli ve milli 605 Katarlı işçinin getirilmesi ülkemizin selameti açısından elzemdir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: timurray

    Dostum tansu çiller diyorsunda,O Türkiyenin dış borcunu sıfırlıyordu.Bugün belki dış borcumuz olmayacaktı ama olmadı engellediler.O zamanlar Ptt'nin t'sini özelleştirip 40 milyar dolar gelir elde edilecekti.Türkiyenin toplam dış borcuda 20 milyar dolara yakındı.Hem özelleştirip hemde ekonomiyi rahatlatacaktı ama araya 2 soysuz politikacı girince parlamentodan geçmedi.Şimdi özelleştirildi hiçbir şeye yaramadı.....
    Dış borcu mu sıfırlıyordu yapma yav.

    Ha zamanında özelleştirme olurdu özelleştirmenin planlı ve programlı olması iyi birşeydir ama birşeyi özelleştirip hortumlatmak veya tamamıyla elden çıkartmak ayrıyetten özelleştirme ile gelen mevlayı iç etmekte ayrı bir konu günümüzde işe yaramamasının sebebi özelleştire yolu ile gelen paranında tek sektöre yatırılması pay edilmesi ve çar çur edilmesi buna sebebiyet verildi.Bu ülkede mantıklı gibi görünen herşey suistimale açıktır.Kamu kaynaklarında da şu var devlet elindeki gelir kalemlerinden yoksun kalırsa bu sefer vatandaşın sırtına biner vergi ve zam yolu ile neden çünkü üretimdeki gücünü yitirir.O zamanlar özelleştirme denilmiş ama yolsuzluğun hırsızlığın rüşvetin hatta pek çok komplo olayın esaretinde geçen bir dönemdi o zamanki özelleştirmeninde ülke yararına olacağını düşünmüyorum.Ha özelleştirme baştada dediğim gibi planlı programlı ise işe yarardır ama elinde ne varsa çıkarmak akıl karı değildir.Şuanda gelecek adına diyeceğim tek şey ise sadece yokolmuşluk bunun acısını yeni nesiller ağır şekilde ödeyecek.




  • Türkiyenin en büyük vatan haini kim sizce?
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Teknik bilgiyle alakalı olduğunu sanmıyorum demiş sanki bana Cern'de profesör. O beğenmediğin adamlar asalak gibi (üzerine alınabilirsin) yaşamak yerine yıllarını zanaatlarına vermiş, bu ülkenin askeri sanayisi için çalışmış insanlar. O insanları koyarsan kapının önüne o fabrikada oyuncak tank bile üretemezsin, ama siz cehaleti ilime ve bilime tercih ettiğiniz için bunun kıymetini bilemezsiniz. Ayrıca Katarlılar o bilgileri alıp ne yapacak makarna mı üretecek size, fabrikayı da zaten masa sandalye üretmek için alıyorlar muhtemelen.
  • Gamze ve zeynep ,

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fırat.ç. kullanıcısına yanıt
    5.4 TL

    Ne kadar da sevinçlisin 6 TL olunca !

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ey vatan
    gözyaşların dinsin
    yetiştik çünkü biz!

    HKP'nin davasında 15 gün sonra sonuç açıklanacak, Danıştay yürütmeyi durdurabilir. İşçilerimiz dirayetli olsunlar, AKP-BMC ve Katar yenilecek!
    https://www.hkp.org.tr/tank-palet-fabrikasinin-ozellestirmesinde-yeni-gelisme
  • Helal olsun o çalışanlara.
  • Yahu adamların yerine kendinizi koyun. Hanginiz devlet memurluğunu yakar?

    Dürüst olun. Hiçbiriniz.

    Özel şirkette geleceğiniz, patronun yada başınızdaki müdürün iki dudağının arasındadır.

    O yüzden Hiç kimsenin o işçileri eleştirmeye hakkı yok. Adamlar kendi geleceklerini düşünüyor. Okadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Parsbey -- 27 Mart 2019; 14:14:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaynak "birgün"
  • ASELSAN dan yurtdisina giden adamları da ovuyordunuz hani? Bu mantıkla onlar vatan haini oluyor şu an.

    Tank palet fabrikasından daha önemli değil miydi ASELSAN. Niye o adamlara hükumet yüzünden gittiler diye destek oldunuz...

    Hiçbirinizin vatanseverlik hakkında samimi olduğuna inanmıyorum. Amacınız hükumete sallamak sadece...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.