Şimdi Ara

tamamen turk markalı araba olsa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • evt dediim gibi adı turkce butun herseyi turk malı olan turk malı bi araba olsa sekli semali guzel olsa fiyatıda aynı sınıftaki arabaların fiyatıyla aynı olsa alırmısınız?
    ilk basta bn soyliim alırım



  • aynı sınıftaki araçlarla aynı fiyat olsa neden alayım ki??

    aynı sınıftaki araç ilk önce kendini kanıtlamıştır. aynı fiyat olsa ben gider diğerini alırım yerli olanı değil

    ama ucuz olursa bu Türk malı olanı almak için bir sebep olabilir.
  • birincisi %100 yerli araç yapmak imkansız gibi bişey bizim için tamamen türk olması motoru mühendisi ile vs..bunun için çok fırın ekmek yememiz lazım..

    aslında benim başka bir düşüncem neden koç doğuş vs..gibi otomobillerle yatığ kalkan sektörler bir markanın isim haklarını alıp gidip vw veya başka bir firma ile anlaşıp araba üretmiyor skoda favorit gibi araç yaparken şimdi süper b gibi harika araçlar yapıyor keza seatta öyle..

    ama bizim zenginlerimizin her zaman hazır yemek hoşuna gittiği için bu hayaller hep bizim gibi otomobil severlerin akıllarında hayal olarak kalcaktır...




  • elbette alınır.. çünkü tam rekabet piyasası mevcut.. prestijli kaliteli yaparlar.. zaten prestijli yapamazlarsa satılmaz... kimse de artık 1-2 milyar için rezillik çekmez.. zaten o 1-2 milyarda o ucuz Türk arabasından başka türlü çıkar..

    kuralına göre oynarlarsa bende alırım... dediğim gibi oynamak zorundalar.. şahin doğan geldi geçti mecburduk ucuz diye alıyorduk.. ama şimdi avrupa ve kore arabalarıda ucuz rekabet kızgın.. en az avrupa ayarında araba yapmaları lazım... anca öyle göze girebilirler...

    gerçi fiat punto fln güzel ama garip garip şeylerininde olduğunu zaman zaman duyuyoruz.. ne iliyim yapamayız heralde
  • imkansız
  • arkadaşım kaliteden bahsetmemişsin, eğer kalite de aynıysa ben alırım.
  • otomotiv sektöre kemikleşmiş.çoğu firma kendini kanıtladı.şayet param olsa almam
  • Otomotiv firmaları sırayla batıyor.
  • Alınır niye alınmasın. Sen Passat kalitesinde konforunda bi araç yap. Yarın gider alırım. Az yakan, kpnforu yerinde, Kaliteli malzemesi olan, GÜVENLİK EKSİKLİĞİ OLMAYAN bi araç yap alınır tabi ki.
  • bi focus astra megane gibi kaliteli araçlar yapabilsek mutlaka alan olur ama daha fazla kişinin alması için malzemeden çalmayıp aynı segmentteki diğer araçlarla aynı kalitede olup fiyatı biraz daha makul tutmaları gerekirki anca ozmn satışlarda patlama yaşansın sonuçta herşey paraya bağlı adam elindeki parayla en iyi arabayı almak isteyecektir haklı olarak ucuza iyi mal üretebilmemiz lzm
  • HİÇ BİRŞEY İÇİN GEÇ DEĞİLDİR.ÖNEMLİ OLAN Bİ YERDEN BAŞLAMAK.KENDİMİZİ BU KADAR KÜÇÜMSEMEYELİM.YETERLİ BİR OTOMOBİL YAPMAK FİKRİ İCRAATA DÖNÜŞSÜN.GERİSİ ZAMANLA OLACAK.
    BELKİ UZUN ZAMAN ALACAK AMA SONUNDA OLACAK...
  • ARKADAŞLAR TÜRKİYEDE ŞU ANKİ TEKNOLOJİYLE SADECE İVEDİK VE OSTİM SANAYİ BÖLGESİNİN MAKİNA VE İŞ GÜCÜYLE DAHİ FERRARİYE RAKİP BİR ARAÇ ÜRETİLEBİLİR.. KAPASİTEMİZ VAR İŞ GÜCÜMÜZ VAR TEK EKSİĞİMİZ MALESEF DÜZGÜN MÜHENDİSİMİZ ÇOK AZ VE DEVLETİMİZ BAŞIMIZDA DEĞİL... BİRDE DEVLET FAKTÖRÜ VAR TABİ SİZE BİR YAZI YOLLUYORUM OKUYUN SEBEBİNİ ÖĞRENİN;




    İŞTE HAZEY TÜRKÜN YARATICISININ İSYANI


    ALINTIDIR;

    DUYURU VE ÖZÜR
    Türk Milletimden Özür Diliyorum...

    Sebebiyse artık yorulmuş olmamdır. Milletime layık olmak için sizlere 50 yıllık birikimimi, sanatımı verdim ama bürokrasi ve bizleri yönetenlerin duyarsızlığı, tutumu beni artık çok yordu.

    Sevgili Türk Milletim, eğer bu ülkede hırsız, yalancı ve onursuz birisi olsaydım muhtemelen şu anda iyi bir mevkiye gelmiş ve 55 yaşıma kadar her zaman şerefle giymiş olduğum iş önlüğümü çıkarmış olurdum. Çalar çırpar zengin olma yolunu seçerdim fakat ben dürüst ve namuslu olarak çalışmayı seçtim ve bu seçimden de asla pişman olmadım, olmayacağımda.

    Ben sadaka ve fitreyle büyümüş bir insan olarak ekmeğin ve işin bu dünyada en kutsal varlık olduğunu iyi bilen birisiyim. Canımdan çok sevdiğim Türk Milletim, artık bu içinden çıkılmaz bürokrasi ve vurdum duymaz devlet yöneticileri beni çok yordu. Her zaman vatanıma layık bir vatandaş olmaya çalıştım, Cumhuriyetime, Atatürk'üme ve inkılaplarına bağlı kaldım. Her iki evladımı da bu değerlere sahip çıkacak kişiler olarak yetiştirdim, kendim de bu değerlere kanımın son damlasına kadar sahip çıkacağım.

    Canım Milletim, imalatını yaptığım HAZEY TÜRK adlı motosikletimi yapana kadar hiç horlanmamıştım ve bürokrasinin, bizleri yönetenlerin ülkeye bu denli zarar verdiğini bilmiyordum. Maalesef artık bunu acı bir şekilde anlamış durumdayım. Benim gibi ülkesini çok seven insanlara sesleniyorum, gelin bu yöneticileri ve bürokrasiyi yıkmak için elimizden geleni yapalım, arkamda kimsenin olmaması da beni çok yordu ve yalnız kaldım. Büyük Milletimden özür diliyorum, artık HAZEY TÜRK'ü üretmeyeceğim. Nedeni ise hangi kapıyı çalsam horlanmış ve aşağılanmış olmamdır.

    Bana 1.7 trilyon teşvik belgesi verildi fabrikamı kurmam ve seri üretime geçip, ülkeme, insanıma yararlı olabilmem için. Sonrada denildi ki, "bankada teşvik belgeni paraya çevir ve makinelerini al" Benimle dalga geçildiğini, bankaya gidince, bankanın benden 3.4 trilyon teminat istemesi üzerine anladım. Zaten teminatı karşılayacak malım mülküm olsa, ben neden teşvik kredisi isteyeyim? Bu düpedüz insanla dalga geçmek değil de nedir? sizlere sorarım?

    Ürettiğimiz araç tüm dünya ülkelerinde B sınıfı ehliyetle kullanılmakta olup, yaptığımız yazılı müracaatlara rağmen gerekli makamlardan B sınıfı ehliyetle kullanabileceğine dair cevap yazımız hala çıkmamıştır. ÇİN'den ithal getirilen motosikletlere uygulanan ÖTV bizim ürünümüzde uygulanmakta olup satış zorluğu çekmekteyiz. Böyle bir imalatın engellenmesinin nedenlerini hala kafamda çözmüş değilim.

    İşte Türkiye'mde benim gibi namusuyla çalışıp üretmek isteyenlerin hali bu maalesef! Onun için yoruldum...

    Bu nedenle artık sizlerden özür diliyorum.

    Türk Milletime Duyurumdur.
    Sevgi ve saygılarımla,
    Muharrem RUHOĞLU


    http://www.hazey-turk.com/yazi.htm

    MUHARREM USTANIN İSYANI....




  • tek kelimeyle yazık
  • birincisi bu çağda tamamen şu ülkenin arabası diye birşey olmaz işbirliği yapmadan ayakta kalamazsınız ikincisi aynı kalitede (seri üretim)araba yapamazsınız çok zor
  • Açacağım şimdi ağzımı yine ban alacağım.Bu devletin başındakiler yok mu.Hepsinin belasını wersin Allah
  • herşeyimiz var da tembel insanlarız..hadi çalıştık diyelim..aşmamız gereken yüzlerce bürokratik işlem var..onları da aştık diyelim..patent işlemleri var..hadi onuda aştık diyelim..bu sektör öyle bir sektör ki arkasında çok büyük devlet desteği olmalı..destek verecek nerede?hadi onu da aşalım..arabamız çıktı piyasaya..n-cap lar var,crash testler var,oto dergileri testleri var..rekabet var..bu şartlar altında tamamen türk patentli bir araç üretmek mümkün değil..

    en yakın örneği çin otoları..çinliler kendi patentlerinde ürettiler işte..sonucu hepimiz biliyoruz...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: türbülans

    herşeyimiz var da tembel insanlarız..hadi çalıştık diyelim..aşmamız gereken yüzlerce bürokratik işlem var..onları da aştık diyelim..patent işlemleri var..hadi onuda aştık diyelim..bu sektör öyle bir sektör ki arkasında çok büyük devlet desteği olmalı..destek verecek nerede?hadi onu da aşalım..arabamız çıktı piyasaya..n-cap lar var,crash testler var,oto dergileri testleri var..rekabet var..bu şartlar altında tamamen türk patentli bir araç üretmek mümkün değil..

    en yakın örneği çin otoları..çinliler kendi patentlerinde ürettiler işte..sonucu hepimiz biliyoruz...


    + insanların yabancı markalara olan düşkünlüğü ve Türk mallarına olan önyargılarıda eklenirse, daha önümüzde çoook uzun zaman var..




  • Devrim, Türkiye'nin Cemal Gürsel'in istek ve özel direktifi ile üretilen, ordunun binek otomobil ihtiyacını karşılamak amacı da güden, ilk yerli ve seri üretim hedefiyle başlanan otomobil projesidir.Dönemin rakamlarıyla 1.400.000 TL'ye malolmuş ve 4.5 ay gibi kısa bir süre içinde proje tamamlanmıştır.

    Otomobil dönemin Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel'i (Cemal Ağa) Cumhuriyet bayramına götürerek hem tanıtımını hem ilk vazifesini gerçekleştirecek iken benzinin bitmesi nedeniyle sadece 100 metre gidebilmiştir. Cemal Gürsel tarafından "Garp kafasıyla araba yaptık, şark kafasıyla benzin koymayı unuttuk" mizahi tabirine de konu olmuştur.

    İşin aslında Eskişehir'den, Ankara'ya trenler ile taşınan devrim otomobillerine benzin koyulmamıştır.Çünkü trende oluşabilecek bir tehlikede otomobillerin en az zararlar kurtarılması düşünülmüş ve araçların ihtiyacı benzinin de Ankara'da konvoy yolunun üzerinde bulunan bir Mobil istasyonundan alınması, ve buraya kadar aracın ihtiyaç duyacağı benzinin mühendisler tarafından trene koyulması dahi mühendislerin en ince detayları dahi ne kadar düşündüğünü ve planladığını gösterir. Trenden indirilen arabalara çok daha sonradan Cumhurbaşkanı binmeden önce yapılan hazırlıklar sırasında neden benzin ikmali yapılmadığı bugün dahi bilinmez.Ancak konvoy Mobil istasyonuna uğrayıp vakit kaybetmek istemez ve böylelikle arabalar benzinsiz kalır.

    Motoru eski bir 6 silindir Chevrolet motorudur.İki silindiri kesilip dört silindire indirilmiş, daha sonrada bundan kalıp yaparak arabalara monte edilmiştir.

    İki farkli renk otomobil götürülmüştür.Bej renk Devrim ve Siyah (Makam Aracı modeli) Devrim.Siyah olana Cemal Gürsel bindirilmiş ve 100 metre gidebilmiştir.Geçen sürede Bej renkli olanın benzin ihtiyacı karşılanıp, Cemal Gürsel siyahtan indirilerek Bej renkliye bindirilmiş ve o gün belirlenen tüm güzergahları başarıyla tamamlamışlardır.

    Devrimin o dönemde makina mühendisliği alanında Türkiye için gerçekten bir devrim olabileceği düşünülmekte, adı bu yüzden Devrim konulmuştur. Eğer Devrim beş arabayla kalmasaydı, şu anda Türkiye dünyanın en büyük makina sanayiilerinden birini kurmuş olabileceği yönünde fikirler mevcuttur. Devrim'in önemi Türk elinden ilk üretilen araba olması ve Türk mühendisliğinin bir şeyler yapabileceğini, başarabileceğini göstermiş olmasıdır. Ayrıca benzin, yağ, hız gibi göstergelerin türkçe ikazlarla belirtilmesi de buna eklenebilir.

    Bej renkli bir kopyası hala Eskişehirde saklanmakta ve hala çalışır halde tutulmaktadır.


     tamamen turk markalı araba olsa




  • içtiğimiz su'dan kullandığımız deterjan'a kadar, bankasın'dan kıyafetine kadar kullandığı bir çok üründe yabancıları tercih eden bir millet araba da çıkartsa azıcık bir menfaat farklılığından dolayı yabancıyı tercih eder, bizim ülkemizde slogan milliyetçiliği vardır, avrupa da kimse slogan milliyetçiliği yapmaz ama bir fransız'a alman ayakkabısı bir almana da fransız deterjanı kullandırtamazsın.
  • arkadaslar
    niye ekonomik bir karar icin sovenist gerekcelerimiz olsun
    bugun her parcasi bize ait olmasa da, bir suru marka arac uretiminde
    bir suru vatandasimiz ekmek yiyor

    O sebeple yerli mali kullanmak, ancak ekonomik bir cazibesi varsa dusunulur.
    Almanya'da Alman mali arabalar cok ucuz, Fransa'da da Fransiz arabalari cok ucuz
    ozellikle ikinci el.
    Eger servis, fiyat, kalite vs gibi konularda bir avantaji varsa
    elbette yerli mali araba alinir
    ama sirf yerli mali kullanmis olmak icin bu yapilmaz
    1970-90 arasi bunu yaptik, bir kismi yerli olan yerli isimli arabalari almaya mecbur edildik
    ve 3 tane holding tarafindan somurulduk.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.