Şimdi Ara

Taksitli Satış İadesi Hakkında (Problem)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar,

    Forumda az çok beni bilenler vardır diye tahmin ediyorum. Benim adım Serbülent MUTLU. Oyun konsolları satışı ve tamiri yapmaktayım.

    Daha bugün başımdan geçen bir olayı sizlerle paylaşmak ve derdimi anlatmak istiyorum. Aynı zamanda sizlerden yardım istiyorum. Benim gibi mağdur olanlar için bir emsal konu olsun.

    Bugün DEV isim Media Markt'tan 17 adet Samsung marka harici HDD sipariş ettim. Siparişimi 5 taksit olarak yaptım. İşlemi hızlandırmak için telefon açıp görüşme yaptım. Telefonda bana bu kadar ürün alamayacağımı söylediler ve alışverişi iptal etmek zorunda olduklarını söylediler. Bu arada alışveriş yaparken hiç bir şekilde ne kadar limitle alışveriş yapacağımı belirten bir ibare yok! Yani bana 1 taneden fazla alamazsın diye bir seçenek sunmamışlar, sadece bana değil, kim almak isterse böyle bir seçenek yok. Yine bu arada Media Markt'ta HDD'ler çok ucuz olduğu için oradan alışveriş yapmıyorum. Sadece ismine güvenip almak istedim.

    Her neyse, devam ediyorum... Ben alışverişimi yaptıktan sonra bana işlemi iptal etmeleri gerektiğini söylediler. Ben de "tamam o zaman" dedim "sorun yok" dedim. Fakat daha sonra hesabımı kontrol ettiğimde para hesabıma geçmemiş. Durumu öğrenmek için Media Markt müşteri hizmetlerine telefon açtığımda, iade işleminin bana 5 taksit şeklinde geri ödeneceğini bildirdiler. Ben o parayı 5 ay beklemek istemiyorum ve o parayla gidip tekrar harici HDD almam şart. Elim kolum bağlanmış oluyor.

    Ürünü elime bile almadan hatta yola bile çıkmadan benim paramı nasıl 5 taksit şeklinde geri öderler. İşlemin iptal edilmesini de istemiyorum zaten, onlar kendileri iptal ettiler.

    Durumu bankaya anlattığımda ise sorunun Media Markt'tan kaynaklandığını söylediler.

    Sizlerin yardımına ihtiyacım var, lütfen bir akıl verin. Çok tuhaf bir durum. Media Markt resmen benim paramı gaspediyor!

    Teşekkürler.

    Hani olurda bir Media Markt çalışanın dikkatini çekerse diye bana ulaşmaları için bir telefon numarası bırakıyorum.
    Tel: 0212 571 30
    Gsm: 0536 480 55 03
    (Serbülent MUTLU)

    EDIT: 05.12.2014 (09:43)

    Biraz önce Media Markt'a telefon açıp durumu bir kez daha izah ettim. Bana, parayı peşin olarak ödeme konusunda bir dilekçe oluşturup gerekli merciye mail attı. Daha önce neden böyle bir teklifte bulunmadılar anlayamadım. Öyle sanıyorum ki bu tamamen müşteri hizmetleri personelinin insiyatfinde gelişiyor, canı çalışmak istemiyorsa vay halimize. Mesela dün olabilecek ihtimalleri söylemek yerine "alışverişiniz taksitliyse paranız taksitli ödenir" denildi. Şimdi, Media Markt tarafından bana dönüş yapılmasını bekliyorum. En azından şanslıyım ki telefondaki Özlem ismindeki hanımefendi yardımcı olmaya çalıştı, ezber konuşmanın dışında bir hareket sergiledi :) Bakalım sonuç ne olacak :) ----------------- (HİÇ BİR ŞEKİLDE DÖNÜŞ SAĞLANMAMIŞTIR)


    EDIT 2: 06.12.2014 (00:20)

    Tekrar herkese selamlar,

    Bugün yine bir çok aramamızın sonrasında nihayet sorunu çözmeyi başardık. Para iadesi değil de malların gönderilmesi konusunda razı edebildik.

    Media Markt kolaylık sağlamak için değil paranızın sömürülmesi için var olan bir firma kanaatine sahip oldum bugün, çünkü bana sorunun banka tarafından kaynaklandığını söylüyorlardı, parayı iade ettiklerini söylüyorlardı. Şimdi de kendi kendime diyorum ki; eğer para iadesi yapıldıysa ürünleri göndermek için nasıl ikna oldular ve neden gönderdiler? Elbetteki para iade olmamıştı ve ürünleri göndermeye karar verdiler. Bugün yaptığım bir telefon konuşmasında mail yoluyla şikayet bildirimi için bir mail adresi istedim ve gönderdiğim mail şu idi, lütfen okuyun;

    " Merhabalar,

    Sizin hakkınızda internette bir konu açtım. Eğer konuyla ilgilenmezseniz bütün sosyal media üzerinden derdimi anlatan video'lar hazırlamayı düşünüyorum. Niyetim siz Media Markt'ı zora sokmak değil. Sorunu bankaya atıyorsunuz. Belki gerçekten sorun bankada da olabilir ama ben size güveniyorum ve sorunu çözecek olan kişi sizsiniz. Bu bir başlangıçtır. Lütfen beni dikkate alınız ve açtığım konuyu okuyun lütfen.

    Türkiye'nin en bir numaralı forum sitesidir, forum sitesindeki yazıları kapattırmanız çözüm olmayacaktır, sizden sadece yardım istiyorum.

    Lütfen açtığım şu konuyu okuyun lütfen:http://forum.donanimhab...47/f_//tm.htm#100173944 "


    ... şeklinde bir mail gönderdim. Bu mail gerçekten bir işe yaradımı bilmiyorum ancak siz de benim gibi bir sorun yaşarsanız asla peşini bırakmayın. Onlar sizin canınızı sıkacağına siz onların canını sıkın. Herhalde call center'daki bütün personelle konuşmuşumdur, hani her aradığınızda farklı bir personel çıkar ya, hah işte ben o limiti doldurup aynı kişilerle bile konuşmaya başladım. Artık biz aradığımızda konuyu defalarca anlatma ihtiyacı hissetmiyorduk.

    Lütfen sadece uyanık olun arkadaşlar. Ben de umursamayabilirdim, konu üstünde fazlaca durmayabilirdim ama insan hakkının yenmesine bazen tahammül edemiyor.

    Saygı ve sevgilerimle.

    Serbülent MUTLU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khalkedon -- 6 Aralık 2014; 0:29:47 >







  • Bankanızla görüşün mediamarkt la alakalı bir durum değil. Benim mesela garanti bonusuma her ay taksit iadesi yapılıyor ama limitim aynı gün açıldı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bende mediamarkt tarzı bir teknoloji devinde çalışıyorum. eğer işlemi aynı gün yaptılar ise direk iptal edilebiliyor. başka bir gün yaptılar ise geri iade yapmışlardır oda taksit taksit iade olur.. bu olayı şu şekilde çözersin. ya mediamarkt ile görüşüp pos cihazının teknik desteğini arattırmayı başarırsın ve ordan direkt olarak ödemeni iptal ederler.. yada ekstren kesilmediyse banka ile konuşursun ve ekstrende direkt olarak işlemi sonlandırırlar.
  • Sorun mediamarkt kaynakli degil banka kaynakli. Nasil odeme yaptiysaniz o sekilde geri alirsiniz pesinse pesin taksitliyse taksitli. Heryerde durum boyle maalesef beklemek zorundasiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ysakay

    Bankanızla görüşün mediamarkt la alakalı bir durum değil. Benim mesela garanti bonusuma her ay taksit iadesi yapılıyor ama limitim aynı gün açıldı.

    Banka ile çok uzun uzadıya görüştüm ama sorunun MEdia MArkt'ta olduğunu söylüyorlar. Ben de tam olarak kimde olduğunu anlayamadım.

    Media Markt müşteri hizmetlerine dert anlatabilmek gerçekten çok zor. Anlamamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Ben yaşadığım sorunu anlatıyorum onlar sürekli olarak hep başka şekilde cevap veriyorlar. Ben mağaza kötü reklamı yapmak için anlatmıyorum bunları, şu anda gerçekten mağdurum :)

    Bu arada teşekkürler hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khalkedon -- 5 Aralık 2014; 1:15:14 >
  • Hocam bu durumda yapacak pek birşey yok,aynısı başıma geldi çünkü ürün aldım taksitle sonra stokta yok kalmamış vs. diyerekten iptal edildi,para taksit taksit yattı bana,allahtan 3 taksit idi de millet 20 liralık şeyi bile 9 taksit yaptırıyor,neyse olmadı media markt tüketici hakem heyetine şikayet işlemlerine başlayın,iptal etmedim iptal etmişler benden kaynaklı değil parasını verdim vs. vs. hakkınız arayın ama uğraşacaksınız,tavsiyem bundan sonra tek çekim yapın,alışveriş kesinleşince kargolanınca da bankanız ile iletişime geçip o işlemi taksitlendirin,ben artık öyle yapıyorum,ha böyle süründürmeyen sitelerde var mesela apple store,ordanda ipad aldım 9 taksit 3 gün bekledim gelmedi,iptal ettim limitim neyse tam yattı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaitreSkiLL

    Hocam bende mediamarkt tarzı bir teknoloji devinde çalışıyorum. eğer işlemi aynı gün yaptılar ise direk iptal edilebiliyor. başka bir gün yaptılar ise geri iade yapmışlardır oda taksit taksit iade olur.. bu olayı şu şekilde çözersin. ya mediamarkt ile görüşüp pos cihazının teknik desteğini arattırmayı başarırsın ve ordan direkt olarak ödemeni iptal ederler.. yada ekstren kesilmediyse banka ile konuşursun ve ekstrende direkt olarak işlemi sonlandırırlar.

    Hocam işlem bugün yapıldı, yani 04.12.2014 tarihinde. Bir türlü iptal ettiremedik. İnanması güç gelebilir ancak gün içinde toplamda iki saatten fazla bu iş için çabaladık. Sanırım POS teknik desteğine ulşaşmak oldukça zor gibi, en azından yarın bir deneyeceğim.

    Teşekkürler hocam.




  • Hocam çok hakılısınız, yani sürekli bu işlerin içinde olmamıza rağmen insan bazen akıl edemiyor. Yani önce tek çekim alıp sonra bankayı arayarak taksitlendirme olayı çok akıllıca.

    Fakat bu işin kesinlikle bir art niyeti var, benim paramı 5 ay boyunca kullanacak! Çözüm üretmek yerine sorun üretiliyor. İnşallah sorunu çözeceğim ve başarırsam buraya da detaylı olarak yazacağım.
  • Olay bankayla alakalı olması lazım. Çünkü benim bildiğim banka o parayı peşin olarak mediamarkta verir. O saatten sonra mediamarktla ilişiğini keser ve işler müşteri-banka arasında gerçekleşir. Yani mesela sen taksidi ödediğinde o para mediamarkta gitmez çünkü mediamarkt parasını zaten peşin olarak almıştır. O para bankanın kasasına gider.

    Özet: Bence senin parayı banka gasp ediyor.

    NOT: Aslında gasp etmiyor maalesef prosedürü böyle. Ben çok yaptım iadeli ürün ama yüklü miktarla işim olmadı. Kıyafet iade ettim hep çünkü.
  • Biraz önce Media Markt'a telefon açıp durumu bir kez daha izah ettim. Bana, parayı peşin olarak ödeme konusunda bir dilekçe oluşturup gerekli merciye mail attı. Daha önce neden böyle bir teklifte bulunmadılar anlayamadım. Öyle sanıyorum ki bu tamamen müşteri hizmetleri personelinin insiyatfinde gelişiyor, canı çalışmak istemiyorsa vay halimize. Mesela dün olabilecek ihtimalleri söylemek yerine "alışverişiniz taksitliyse paranız taksitli ödenir" denildi. Şimdi, Media Markt tarafından bana dönüş yapılmasını bekliyorum. En azından şanslıyım ki telefondaki Özlem ismindeki hanımefendi yardımcı olmaya çalıştı, ezber konuşmanın dışında bir hareket sergiledi :) Bakalım sonuç ne olacak :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khalkedon -- 5 Aralık 2014; 9:45:17 >
  • sadece mediamartk degil tum isletmeler boyledir biraz sert konus biraz hakkini ara hemen geri donus yaparlar uyanik sirket iste senden tek cekim nakit alip taksit taksit oduyor isletmenin kasasina o ay arti para giriyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Adolf Mogolo

    sadece mediamartk degil tum isletmeler boyledir biraz sert konus biraz hakkini ara hemen geri donus yaparlar uyanik sirket iste senden tek cekim nakit alip taksit taksit oduyor isletmenin kasasina o ay arti para giriyor

    Valla hocam, dünkü konuşmamız da oldukça nazikti şimdiki de nazikti. Eğer sorun çözülmezse sert konuşmak kalacak. Dediğiniz anlıyorum, sert konuşmak çoğu zaman işe yarıyor gibi (büyük kuruluşlar için geçerli, aynı şeyi Tahatakele'de yaparsanız dayak yersiniz, zaten millet artık o yüzden büyük mağazaları tercih ediyor).Dediğiniz gibi, yani sert konuşma ile ilgili olarak buna benzer bir olay Elektro World'da 3 sene kadar önce, müşteri hizmetleri bölümünde bir kişi ayıplı ürünü iade edemiyordu, biraz bağırarak konuşunca hemen hatalı ürünü kabul ettiler. Gözümün önünde oldu bu olay. Ben de başka bir ürün için iadeye gitmiştim o yüzden bu duruma şahit oldum. Yani şimdi işleri güzel güzel halletmek varken neden birbirimize bağıralım değil mi? Kaldı ki zerre kadar hatalı değilim.

    İlginize teşekkürler hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khalkedon -- 5 Aralık 2014; 10:09:49 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: khalkedon

    quote:

    Orijinalden alıntı: Adolf Mogolo

    sadece mediamartk degil tum isletmeler boyledir biraz sert konus biraz hakkini ara hemen geri donus yaparlar uyanik sirket iste senden tek cekim nakit alip taksit taksit oduyor isletmenin kasasina o ay arti para giriyor

    Valla hocam, dünkü konuşmamız da oldukça nazikti şimdiki de nazikti. Eğer sorun çözülmezse sert konuşmak kalacak. Dediğiniz anlıyorum, sert konuşmak çoğu zaman işe yarıyor gibi (büyük kuruluşlar için geçerli, aynı şeyi Tahatakele'de yaparsanız dayak yersiniz, zaten millet artık o yüzden büyük mağazaları tercih ediyor).Dediğiniz gibi, yani sert konuşma ile ilgili olarak buna benzer bir olay Elektro World'da 3 sene kadar önce, müşteri hizmetleri bölümünde bir kişi ayıplı ürünü iade edemiyordu, biraz bağırarak konuşunca hemen hatalı ürünü kabul ettiler. Gözümün önünde oldu bu olay. Ben de başka bir ürün için iadeye gitmiştim o yüzden bu duruma şahit oldum. Yani şimdi işleri güzel güzel halletmek varken neden birbirimize bağıralım değil mi? Kaldı ki zerre kadar hatalı değilim.

    İlginize teşekkürler hocam.

    hocam konuyla alakalı değil belki ama ps4 lerde şuan kırılma gibi bir gelişme varmı acaba ?




  • Tekrar herkese selamlar,

    Bugün yine bir çok aramamızın sonrasında nihayet sorunu çözmeyi başardık. Para iadesi değil de malların gönderilmesi konusunda razı edebildik.

    Media Markt kolaylık sağlamak için değil paranızın sömürülmesi için var olan bir firma kanaatine sahip oldum bugün, çünkü bana sorunun banka tarafından kaynaklandığını söylüyorlardı, parayı iade ettiklerini söylüyorlardı. Şimdi de kendi kendime diyorum ki; eğer para iadesi yapıldıysa ürünleri göndermek için nasıl ikna oldular ve neden gönderdiler? Elbetteki para iade olmamıştı ve ürünleri göndermeye karar verdiler. Bugün yaptığım bir telefon konuşmasında mail yoluyla şikayet bildirimi için bir mail adresi istedim ve gönderdiğim mail şu idi, lütfen okuyun;

    " Merhabalar,

    Sizin hakkınızda internette bir konu açtım. Eğer konuyla ilgilenmezseniz bütün sosyal media üzerinden derdimi anlatan video'lar hazırlamayı düşünüyorum. Niyetim siz Media Markt'ı zora sokmak değil. Sorunu bankaya atıyorsunuz. Belki gerçekten sorun bankada da olabilir ama ben size güveniyorum ve sorunu çözecek olan kişi sizsiniz. Bu bir başlangıçtır. Lütfen beni dikkate alınız ve açtığım konuyu okuyun lütfen.

    Türkiye'nin en bir numaralı forum sitesidir, forum sitesindeki yazıları kapattırmanız çözüm olmayacaktır, sizden sadece yardım istiyorum.

    Lütfen açtığım şu konuyu okuyun lütfen:http://forum.donanimhaber.com/m_100169547/f_//tm.htm#100173944 "


    ... şeklinde bir mail gönderdim. Bu mail gerçekten bir işe yaradımı bilmiyorum ancak siz de benim gibi bir sorun yaşarsanız asla peşini bırakmayın. Onlar sizin canınızı sıkacağına siz onların canını sıkın. Herhalde call center'daki bütün personelle konuşmuşumdur, hani her aradığınızda farklı bir personel çıkar ya, hah işte ben o limiti doldurup aynı kişilerle bile konuşmaya başladım. Artık biz aradığımızda konuyu defalarca anlatma ihtiyacı hissetmiyorduk.

    Lütfen sadece uyanık olun arkadaşlar. Ben de umursamayabilirdim, konu üstünde fazlaca durmayabilirdim ama insan hakkının yenmesine bazen tahammül edemiyor.

    Saygı ve sevgilerimle.

    Serbülent MUTLU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khalkedon -- 6 Aralık 2014; 0:17:24 >




  • bildiğim kadarıyla taksitle satın almış olsan bile iade istediğinde ekstrelerinde her ay artı bakiye yansıyor ama kullanılabilir limitiniz iade yapıldığında ödeme miktarının tamamı kadar artıyor.
    yani 1000 limit varsa 5 taksitli 500 tl alışveriş yapmışsanız, iade 5 ay boyunca her ekstrede 100 tl olarak görünür ancak kullanılabilir limitiniz her ay 100 tl olarak artmaz tek seferde 500 açılır ve önceki gibi 1000 tl olur.

    ayrıca mediamarktın 17 tane ürünü, kampanyalı promosyonlu bir fiyat olmadığı sürece iptal etme hakkı yok. çünkü haksız gelir elde etme şansınız yok bu ürünlerden. başkasına satarak kar edemezsiniz. kullanım amaçlı almışsınız. iptal etmek yerine bence toplu satış yaptıkları için sevinmeleri gerekirdi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SudaEriyenAspirin
    ayrıca mediamarktın 17 tane ürünü, kampanyalı promosyonlu bir fiyat olmadığı sürece iptal etme hakkı yok. çünkü haksız gelir elde etme şansınız yok bu ürünlerden. başkasına satarak kar edemezsiniz. kullanım amaçlı almışsınız. iptal etmek yerine bence toplu satış yaptıkları için sevinmeleri gerekirdi.

    Hocam zaten sorun da bu ya, yani ben kampanyalı bir ürün alsam içim yanmayacak. Piyasa fiyatından bile belki 5 - 10 TL. daha fazla bir fiyat. Ben sırf Media Markt güvencesinde almak istedim. Daha önce 5 adet ve 8 adet olmak üzere iki parti şeklinde almıştım, sorun olmamıştı. Fakat 17 adet birden alınca neden sorun oldu onu merak ediyorum! Herhalde bu işle ilgilenen departman "17 tane aldıklarına göre herhalde mallar bedavadır, ben göndermeyeyim" filan mı demiştir acaba! Kaldı ki böyle bir sorunsal varsa sistem zaten otomatik olarak ben almadan önce uyarı vermesi lazım. Yani "şu kadar limite kadar alma hakkınız var" diyen bir otomasyon sistem olması lazım, burada mahalle esnafından bahsetmiyoruz, Media Markt'tan bahsediyoruz! Hal öyle olunca zaten kimse almaz, alamaz!

    İlginize teşekkürler hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khalkedon -- 6 Aralık 2014; 0:45:53 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.