Şimdi Ara

TAKSİM Rezilliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
12.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
103 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu hafta sonu yolum taksime düştü. Harbiye askeri müzesine gitmek için Taksime bir göz atayım dedim. .

    Taksim bitmiş, tükenmiş ve çekilmez bir hal almıştır..

    1-Meydandaki festival alanı denilen gece kondu görünümlü, çadır alanı hem görüntü kirliliğinden başka bir şey değil.Zaten bomboş kimse umursamıyor.. Gereksiz yer kaplamış,yayaları yürürken panjurların arkasından dar bir koridora maruz bırakıyor.

    2- İstiklal caddesinde yapılan altyapı çalışması; ihtiyaç vardır, yenilenme yapılması gerekiyordur tamam eyvallah.Biz yenilenmesin demiyoruz ama çalışma ciddiyetsiz ve disiplinsiz bir şekilde ilerliyor.Zaten yürüyecek yer kalmamış inşaat malzemeleri, torbaları çöpleri yolun her yerine saçılmış. Bu kadar düzensizlik olmaz ki burası istanbul için sembolik bir yer. ( Bence Araplardan ve suriyelilerden sonra hiç bir albenisi kalmamıştır.)

    3- Cadde üzerinde o kadar çok barzo, dilenci keko artık ne derseniz diyin o kadar arttı ki kafanızı nereye çevirseniz görürsünüz. Eline klarnet alıp eyoo,meyoo beyooo ,halooo gibi abuk subuk şarkılar söylemek(bağırmak), dikkat çekmek için bağırmak onlar için büyük bir sanat sanki.Rezillikden başka bir şey değil zaten. Adam sanat yaptığını zannediyor. Neden zannediyor biliyor musunuz ? Çünkü onları izleyen araplar,suriyeliler vs var.Görmemişler, herifler kendilerini bir şey yapıyoruz zannediyorlar. İlgi çektikleri kişiler zaten belli sokaklara tüküren, yediğini yere atan vs.bizim uyuşamıyacağımız bir kitle.

    Her neyse ben çok mutsuz ayrıldım ordan. Kendi ülkemde değilde başka bir yere gittim sanki.

    Sanki ben turist idim..







  • Taksim her zaman ayak altı bir yerdi. Yani bundan 10 yıl önce de, 20 yıl önce de Taksim elit bir yer değildi. Bunun temel nedeni, ucuz eğlence mekanlarının toplu halde bulunduğu birkaç İstanbul ilçesinden biri olması, neredeyse tüm İstanbul semtlerine ulaşım imkanı sağlaması ve günün her saatinde, her türden eğlenceye ev sahipliği yapıyor olmasıdır.

    Şu anda Taksim'in eskiye nazaran farkı, artık Türk magandalarının yerini Arap magandaların, Alman ve Japon turistlerin yerini Arap turistlerin almış olmasıdır. Esnaf ise her zamanki esnaf olarak yani markalaşmak yerine, "Ne olursan ol, yine gel" diyerek kalitesizle kalitesizleşmeyi tercih eden, 3 gün sonrasını düşünmeyen Türk esnafı olduğundan, ortaya çıkan saçma ve içler acısı duruma ses çıkarabilecek hiçkimse yok.
  • Taksim harbi çok kötü olmuş. Bazen metroya binmeye üşenip otobüse biniyorum Akm'nin önünde indiriyor oradan tüneldeki otobüs durağına kadar tedirgin bir şekilde gidiyorum. Eskiden de kötüydü ama bu kadar değildi
  • 1960'lar ile karıştırıyorsun. Kravat takmadan caddeye çıkanın ayıplandığı, görgüsüze bak dendiği zaman o tarihlerde bitmişti, belki daha da önce. Benzer bir durum asıl İstanbul'da yani sur içinde de var. Haftasonları kursum için o tarafa gidiyorum. Her gittiğimde de aynı manzara ile karşılaşıyorum. Tramvaya bindiğinde, indiğinde, yolda yürürken avaz avaz bağırarak konuşan Arap turistler ile dolu her yer. Daha normal perdede konuşanına denk gelemedim 3 haftadır. Yemin ederim bir ara sırf bunlar yüzünden Arapça öğreneceğim. Bu kadar heyecanlı, hararetli ve avaz avaz bağırarak ne konuşuyorlar olabilirler, gerçekten merak ediyorum! Sırf şunların konuşmasını dinlemek için öğreneceğim yani.

    Allah'tan kursa gittiğim vakıf eski, tarihi bir külliye içerisinde avlusu vs. olan bir binada bulunuyor da o eskinin rahat ve huzurlu havasıyla rahatlıyorum biraz. Yalnız bir şey çok güzel olmuş. O da ezanlar. Eskiden berbat Arap taklidi bile olmaktan uzak, insanı ezandan soğutan cinsten okunurdu. Uzun zamandır gitmiyordum, ne ara düzeldi bilmiyorum ama İstanbul tavrına geri dönmüş oradaki müezzinler. En son gittiğimde yanlış hatırlamıyorsam öğle namazı saatine denk gelmiştim, çevrede bulunan 4 caminin 3 tanesinden farklı makamlarda ve tonlarda ama İstanbul tavrıyla nefis bir ezan dinledim. Keşke buradakiler de öyle okusa... En son ramazan ayında bir sabah namazının ezanında mest olmuştum Kadıköy'de. Ondan beridir yine standart, özelliksiz ve insanı soğutan tavra geri döndüler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: webbie

    Taksim her zaman ayak altı bir yerdi. Yani bundan 10 yıl önce de, 20 yıl önce de Taksim elit bir yer değildi. Bunun temel nedeni, ucuz eğlence mekanlarının toplu halde bulunduğu birkaç İstanbul ilçesinden biri olması, neredeyse tüm İstanbul semtlerine ulaşım imkanı sağlaması ve günün her saatinde, her türden eğlenceye ev sahipliği yapıyor olmasıdır.

    Şu anda Taksim'in eskiye nazaran farkı, artık Türk magandalarının yerini Arap magandaların, Alman ve Japon turistlerin yerini Arap turistlerin almış olmasıdır. Esnaf ise her zamanki esnaf olarak yani markalaşmak yerine, "Ne olursan ol, yine gel" diyerek kalitesizle kalitesizleşmeyi tercih eden, 3 gün sonrasını düşünmeyen Türk esnafı olduğundan, ortaya çıkan saçma ve içler acısı duruma ses çıkarabilecek hiçkimse yok.

    Taksim sadece ayak altı değil idi hem elit bir yerdi.Hem cazibe merkeziydi.Bir kimliği vardı caddenin.Bir özelliği vardı.Gösterişi vardı.Her insan geliyordu herkesin yeri idi.

    Eğer Türkiye değilde Fransa İngilitere da falan olsa Taksim. Asla böyle olmaz dünyanın sayılı yerlerinden biri olurdu.Bu duruma gelinmesi yavaş yavaş oldu .Oradaki bazı esnaflar da buna müsade etti.

    Neo olursa olsun artık.




  • Y-Taksim gerçekten leş.
  • webbie kullanıcısına yanıt
    Yok bee. Elit değildi belki ama en azından düzgünndü, rahat.a geziliyor ve eğleniliyordu. Asmalı mescit eskiden fulldu. Genşler ve üni tayfası ne doluydu ne eglenceler vardı be. Esnafda iyidi. Şimdi bakıyorum da cumartesi akşamı olmasına ragmen bomboş hatta dükkanların mekanların yarısı kapanmış. Bariz seviye düşmüş.
  • Köylünün biri taksime gelmis begenmemis, birader yıllardır orasi oyle mok gibi herkes de biliyor ne burda bunu soyluyosun ki
  • festivale söz yok çok güzeldi. özellikle sesine aşık olduğum bir kadın vardı onu tekrar görmek isterdim. akşamleyin oldukça kalabalıktı ve yağmur yağmadıkça yeri de çok güzeldi. bir çok yeni kitap aldım. tek eksisi antika eşyalar gereğinden fazla pahalı satılıyordu.

    özellikle çamurdan çanak çömlek yapan o büyük zanaatkardan çok etkilenmiştim. çok dar açıdan bakıyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paul Muaddib -- 30 Ekim 2017; 20:47:33 >
  • webbie kullanıcısına yanıt
    Hiç bu kadar kötü olmamıştı.
  • Oradaki festival mi diyorlar ona sergi mi ne
    Zamanla genişleyecek dükkanlaşacak...
    ALT YAPI
    ---------------
    İstiklal 'e gelinöe adamlar kazdıkları yere beton düküyorlar..
    KAFAYA BAK...
    iLEride bir boru çatlasa bir kablo kopsa tüm betonu kırmak zorunda kalacaklar...
    ------------
    İstanbulda 10 Yıldır ara yolda görmüşlüğüm yok bu idi
    5 / 10 cm beton dökülüp üstüne asfalt döktüklerini
    X semt...
    Sök tak taşlardan vardı eskiden...
    ALTI BETON ÜSTÜ ASFALT OLDU
    --------
    Son dönem belediyelerde alangir falan mı dönüyor ne iş
  • AKM yıkılıp, Gezi Parkına Topçu kışlası yapınca çok güzel olacak inşallah.
  • sen bide aksaraya git giderken pasaport götürmeyi unutma
  • Açıkcası yanlış yapıyorlar kapat kardeşim 3-5 ay adam gibi yapın sonra 3-5 ay süre içinde kira bedelini dondur.. Ama yok bizimkiler ille ayak altında yapacak.. Altyapısı doğru dürüst olmayan bir ülkemizden ne beklersin ki.. Örnek olarak şunu söylim: Almanyada 200 senedir elektrik kesintisi dahi görülmemiş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SilenthillDream

    Açıkcası yanlış yapıyorlar kapat kardeşim 3-5 ay adam gibi yapın sonra 3-5 ay süre içinde kira bedelini dondur.. Ama yok bizimkiler ille ayak altında yapacak.. Altyapısı doğru dürüst olmayan bir ülkemizden ne beklersin ki.. Örnek olarak şunu söylim: Almanyada 200 senedir elektrik kesintisi dahi görülmemiş

    1. Ve 2.dünya savaşı dahil mi.

    http://www.dunyabulteni.net/m/avrupa/166846/almanyada-elektrik-kesildi-hayat-durdu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BirBayR -- 31 Ekim 2017; 15:12:0 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: seffafbonus26

    quote:

    Orijinalden alıntı: SilenthillDream

    Açıkcası yanlış yapıyorlar kapat kardeşim 3-5 ay adam gibi yapın sonra 3-5 ay süre içinde kira bedelini dondur.. Ama yok bizimkiler ille ayak altında yapacak.. Altyapısı doğru dürüst olmayan bir ülkemizden ne beklersin ki.. Örnek olarak şunu söylim: Almanyada 200 senedir elektrik kesintisi dahi görülmemiş

    1. Ve 2.dünya savaşı dahil mi.
    http://www.dunyabulteni.net/m/avrupa/166846/almanyada-elektrik-kesildi-hayat-durdu

    O dediğiniz olay daha önceden haber edildi. Almanyaya gidip geliyorum çünkü :) İnsanlar hiç elektrik kesintisi görmemiş ki o yüzden mumlarla dışarı çıkmaları çok normal :) Ama onda bile atmosfer güzeldi bizzat şayit oldum

    Berlindede 1 saatliğine kesilmişti 1 kereye mahsus adamlar 1-2 ay öncesinden haber verdi o saatte özellikle teknoloji aletleri açık olmasın diye ama bizde zırt pırt kesiliyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilenthillDream -- 31 Ekim 2017; 18:56:12 >




  • Çalıştığım yer taksimde ofise girebilmek için alt yapı çaışmasında savaş vererek giriyorum
    Belediye bana allahın her günü survivor yaşatıyor...
  • Taksim elit falan değildi. Olmayacak da. Elit olan Cihangir tarafı.

    Taksim herkesin eğlenebileceği, barların yoğun olduğu, esnafın bizi dürtmeye yer aradığı bir yerdi. Arada bir de amatör fotoğrafçıların " gideyim iki tramway, bir kestaneci çekeyim" dediği bir alandı.
    Demirören alışveriş merkezi yapıldı tam göbeğine. Zaten dar olan yer iyice daraldı. Adım atılamaz oldu.
    Saçma sapan çalışmalar, kentsel dönüşüm ayağına yıkılan binalar falan derken eski orta seviyeye hitap eden İstiklal artık sadece kalite yoksunu, ne yapacağını bilmeyen, tamamiyle oraya gitmiş olmak için gidenlerle dolu.

    Zaten gidin adım atamıyorsunuz. Millet taciz etmek için kalabalık yaratıyor falan filan. Önemli bir işim olmadığı sürece senelerdir uğramam Taksim tarafına.
  • JusticeLeague kullanıcısına yanıt
    O zaman ne diye bas bas topçu kışlası yapalım, Camii yapalım diye yırtınıyorsunuz?

    Not: Önce Dinsiz yazmayı öğrenmen daha iyi olur.
  • Taksim mi? Biri taksim mi dedi. Taksim cöp arti cöp. Sacma salak bir yer.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.