Şimdi Ara

Takozların efendisi : Intel Core i9 10980XE (intelin amiral kayığı) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
6.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Fanboyluk yapmnaya gerek yok bence de. Amd her ne kadar kağıt üzerinde test programlarından aldığı fiyat/performans değerlerinde önde gözükse de, bu tabiki herşey deemk değil.

    Konular açılırken tarafsız bir inceleme yapılsa, intel in de iyi olduğu taraflardan bahsedilse (ki kesinlikle vardır), bu şekide bir kargaşa çıkmaz.


    Kendi fikrimce, İntel pazarlama işini Amd den çok daha iyi yapıyor. Örneğin, bundan birkaç yıl önceye kadar Android Studio da programlama yaparken son nesil Amd işlemcimin, eski nesil intel işlemciye ezildiğini bizzat deneyimledim. Güncel son nesil serilerde durum nedir bilmiyorum.


    Elbette bunun farklı yazılımsal ve tasarımsal sebepleri var. Hatta bazı programların sırf İntel veya Amd ye teşvik amacı ile yazılımsal performans farkları yarattığı da gerçek.

  • "The Intel Core i9-10980XE is the fastest Intel processor so far but that isn't enough against the Ryzen 9 3950X. But there MAY still be some people who should buy this Cascade Lake X CPU based on our performance review with Blender, Adobe Premier, Resolve, Maya and more."


    Intel core i9-10980xe açık ara en hızlı intel işlemci ama ryzen 9 3950x karşısında yeterli değil. Ama bizim diğer reviewlerimize bakıp intel seçenler olabilir.


    workstation işlemciyi bir önceki serinin threadripper olmayan eski serisi ile karşılaştırıyor ve yeterli değil diyor. intel 18 çekirdek rakibi 16 çekirdek. ki bu inceleyen fazlasıyla objektif diğer reviewlerimize bakın beğendikleriniz olup inteli seçebilirsiniz de diyor. amd nin üstünlüğü okadar belirgin ki kızgınlık ile yazılmış klavyede tuşlar karışmış yazılara cevap vermeye tenezzül etmek bile içimden gelmiyor.

    ayrıca önemle belirtiyorum. bu intel işlemci akrabanız veya putunuz değil. gırgır yapılmak amacıyla açılmış başlık cansiperane ve hakaretvari intel savunmaları yüzünden tarzından farklı bir şekle evrildi. bununla birlikte ben verdiğim çoğu bilgide önemli bir youtuberı yada yazılım kültünü referans alarak yazdım. onlardan faydalandım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 30 Aralık 2020; 11:38:23 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pepe7115

    bu konuları genelde 700-800 lira bandında işlemcisi olan bu işlemci ile herşeyi en üst seviyede yaşadığını sanan ve fiyatından dolayı intel alamayan tiplerin konuları bu arkadaşın işlemcisi r3 serisidir kesin r7 bile değildir.


    ne ıspatlamaya çalışıyorsunuz anlamış değilim normal bir kullanızı xe işlemciyi ne yapacak bu işlemcinin amacı belli işine yarayan alır


    r9 59xx serisi işmeci alıyorsunuz sayfalar dolusu performans ile ilgili konular açıyorsunuz şunu bir anlayın artık kimse amd ye çok kötü demiyor tutatsız adamların yazılım kısmı 5 para etmez inteli tak kullan başka hiçbir ayar vs yok

    Bu tak-kullan ne oluyor?Neye gore tak-kullan oluyor?Bu neye gore Intel e ozgu oluyor?

    10900 kullanıyorum Bios a giriyorum XMP varsa acıyorum yoksa Manuel 266-2933 arası seciyorum.

    3900X kullanıyorum Bios a giriyorum DOHP varsa seciyorum yoksa Manuel ayarlıyorum.Cıkıyorum.


    Burada hangisi Tak-Kullan oluyor?





  • huso kullanıcısına yanıt

    Fanboyluk cehalet ve art niyetlilikle birleşmiş. Bilmediği, kullanmadığı, kullanamayacağı ürünler hakkında kulaktan dolma malumatı bir de kendinden yalanlar ekleyerek yazıyorlar.


    Muhtemelen yaşları küçük insanlar bunlar, umarım ev bark sahibi yetişkinler değildirler...

  • eeerdem kullanıcısına yanıt

    Yazdığınız mesajı göndermeden önce okudunuz mu? Taraflı/tarafsız test sonuçları, kullanıcı yorumları ve daha bir dolu inceleme vs yapıldı, erişime açıklar.


    Halen şu olsa, şöyle olsa, böyle olsa demek nasıl bir yaklaşımdır? :)


    Örneğin siz bahsettiğiniz standartlarınıza uyan bir test hazırlayın aradaki farkı görelim.


    İnsanlar aldıkları ürünle bağ kurabililer, markalara sempati de duyabilirler ancak ortada olan sonuçlara güvenmemek bu bağın aşırıya kaçtığına işaret olabilir...


    Umarım herkesin donanımı en güzel ve en performanslısı hangisiyse ondan olur. :)


    İyi yıllar.

  • Zenohsama kullanıcısına yanıt

    Göndermeden önce de okudum. Şimdi de okuyorum. Hala yazdıklarımın arkasındayım.

    Konu içeriğini de geçelim.


    "Takozların efendisi : Intel Core i9 10980XE (intelin amiral kayığı - paçoz station)"

    Kimse bu başlığın tarafsız olduğunu söyleyemez. Verdiği tek izlenim, yine bir Amd fanboyunun taraflı bir incelemsi olacaktır. Veya bir Amd çalışanının. Öyle midir değil midir bilemem tabiki.


    Son 10 yılımı Amd nin FX ve Ryzen serisi işlemcilerini kullanarak kullanarak geçir, ve hala güncel sistemimde Ryzen bulunmakta, ve memnunum da.

    Ancak hiçbir zaman F/P açısından geri kalmış rakibine "takoz, amiral kayığı, paçoz" gibi kelimeler kullanmadım. Bu net bir şekilde karalama sayılır.


    Tekrar söylüyorum. Bu "fanboyluktur". Gerek de yoktur. F/P ürünlerin göklere çıkarıp rakiplerini yerlerde sürüklemek bizim gibi kullanıcılara zarar verir. Aynısın Xiaomi'de de yaşadık.

    Bence de son nesilde İntel, Amd nin F/P açısından gerisinde kaldı. Zaten söylediğiniz gibi genel kullanıcı testlerinin sonuçları ortada.





  • işlemcinin seviyesini upgrade ediyorum arkadaşlar. intelciler bu yılbaşı kıyağımı unutmasın.

  • Bu konu niye hala aktif? Türkiyenin önde gelen donanım forumuna bu tarz saçma sapan bir konu yakışıyor mu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dikkatttttt komutan yukarda ( kenan komutan )




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 31 Aralık 2020; 23:56:4 >
  • Konu up efsane geri dönmüş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlginc bir konu imiş. Nedense gozden kacırmısım. İşlemciyi herkes gommus fakat yerine gore iyi işler cıkarıyor. Kullanım alanına gore amd 5950x i gectigi yerler olsada fiyatına gore alınası bir işlemci degil.

    Takozların efendisi : Intel Core i9 10980XE (intelin amiral kayığı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xdeliruzgar -- 14 Eylül 2021; 3:7:50 >
  • Influencer'lar üreticilerden daha iyi çalışıyor.

  • yıl 2023 olmuş bu tarz işlemcilerin yanına gelemeyen işlemciler dolu halen piyasa da, kötü işlemci yoktur,kötü konfigre edilmiş sistem vardır.


    işlemciye tüm parayı gömerek geri kalan parçaları en ucuz ürünlerden seçerseniz amd Threadripper da olsa elinizde değişen bir şey olmaz ve istediğiniz performansı alamayabilirsiniz.


    bu işlemci ve aynı seride olan soket 2066 işlemciler halen bilen bilmeyen kişilerin elinde 9 bin tl ile 18 bin tl fiyatlar arasında 2.el olarak sarı site de satılmaya çalışılıyor,en son 10980XE vatan bilgisayar stoklarında bu sene 24 bin tl olarak satışta idi şimdi kalmamış, ellerinde 10900x ve 10940x mevcut fiyatları için "https://www.vatanbilgisayar.com/2066-soket/" linkine bakabilirsiniz.





  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.