Şimdi Ara

Takıntılarımdan nefret ediyorum!! Kafayı yemek üzereyim!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
0
Favori
4.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bunlarin cogunun nedeni gecim sikintisi, aldigimiz seye gozumuz gibi bakma takintisi baska bir sey degil.
  • bence sen psikolojik delisin psikopat bir doktor sana yardım elini uzatır .
  • bunlar bişi değil ben pürüzlü yüzeylere dokunamıyorum
  • @nJoy;

    Her insanda belirli takintilar vardir.Ama bu takintilar gunluk yasamini sekteye ugraticak duzeydeyse o zaman hastalik sinifina girer.Obsesif Kompulsif bozukluk yasiyorsun.

    Eski bi Obsesif Kompulsif hastasiyim.Benim derdim temizlik idi.Erkeklerde gorulme olasiligi 100'de 1-2 gibi dusuk bi ihtimal.O da bana denk gelmisti.Tedavi gordum ve su anda gayet saglikliyim.

    Isini bilen bi psikiatriste gitmeni oneriyorum.Ilac tedavisiyle bu sorun halledilir.Vurdumduymazlik etme bu konuda, cunku daha agir seyler karsina cikabilir.Ve sakin tedavi olmaktan gocunma.
  • çok ilginç


    quote:

    Orjinalden alıntı: -MaStamindZ-

    bunlar bişi değil ben pürüzlü yüzeylere dokunamıyorum
  • kardes saydıklarından 2 tanesi fn bende de war.kapı meselesi mesela ve kararsızlık. ama yazdıgn bazı şeyler aşırı abartılı.bilmyorm ama bence özgüvven meselesi.kendine biraz daha güven.o kapıya tekrar bakmamak icin tut kendini mesela.bence özgüveninle ilgili
  • Benzer şeyler bende de var..

    Mesela yeni birşey aldıysam (elektronik) elimde ez her saniye silerim.. Üzerine zerre toz biriktirmem..

    En ufak çizik olsun gider satar yenisini alırım..

    Sırf bu nedenle 2. el ürün kullanamam..

    Odamın toplu olmasından nefret ederim.. Topluyken hiçbirey bulamam..

    Ama çalıştığım ortamda birşey eğri dursun hemen düzeltir devam ederim çalışmaya..

    Birşeyi almadan önce 40 kere düşünür, araştırır öyle alırım.. 10 lira daha ucuzunu bulayım, hemen iade eder gider onu alırım..

    Garantisiz hiçbirşey alamam.. Bozulmayacak bir parça olduğunu bilsem bile gider garantili olanını bulmaya çalışırım..

    Aldığım şeyi olduğu gibi hayatta kullanamam.. Elektronikse modlarım, değilse baskı vs yaparım..

    Her zaman kulağıma 2. deliği deldirsem mi diye düşünürdüm.. Deldirdim ama diğerine çok yakın oldu.. Delen adamı bir güzel dövdüm.. Şimdi tekrar düşünüyorum..

    Ancak yazarken fark ettim de bazı konuları yenmişim..

    Diğerleri de giderse normal bir insan olarak devam edicem yaşamaya..




  • kapı kontrol olayı var bende de. kendimden nefret ediyorum bu yüzden. kapıyı kilitledikten sonra ordan ayrılmam en az 5 dakika sürüyor. elli defa kontrol ediyorum, kapıyı ittiriyorum falan

    allah sabır versin sana valla
  • Bence buradan tavsiye beklemen yerine bi uzman psikoloğa görünsen daha iyi olur.burdan alabilceğin destek ne kdr olblr ki.emının psikolog bunun için çözüm yollarını sunacaktır sana ..
  • sanırım benzer sorunlar azımsanmayacak bir kitlede var.

    ve açıkçası bende de var

    kapı olayı mesela, kilitledim mi diye tekrar açıp kontrol ederim. kilitledikten sonra bile aşağı indikten sonra 11 katı "acaba kapıyı kapattım mı" diye kontrol etmek için çıktığım oldu. sonra bir baktım kilitli bile.


    bir de fermuar olayı var. pantolonun fermuarını açık bıraktım mı diye kontrol ederim. lavaboda kapatırım fermuarı, bir de çıkarken tekrar kontrol ederim. işin kötüsü, caddede yürürken bile sürekli çaktırmadan kontrol etme ihtiyacı hissediyorum. acaba bozulup da açılmış mıdır falan diye.


    mesela birisi benden bir şey ister, acaba tam olarak istediği şeyi getiriyor muyum, ve özellikle birkaç taneyse, istediği sayıda mı diye defalarca saydığım oluyor.


    bunu lisedeki psikoloji öğretmenime sormuştum. durum seni rahatsız etmiyorsa sorun yok, ama bunlardan rahatsızlık duyuyorsan psikolojik yardım alman gerekiyor demişti. ve ihtiyacım var sanırım.




  • Hocam takıntısı olan ne çok insan varmış. Kendimi anormal hissettim.

    Bende yoktur böyle şeyler. Ne milimetrik düzeltmeler yaparım. Ne gider kapattığım kapıya tekrar bakarım. Nede evdeki eşyaların aynı marka olmasına dikkat ederim. Evdeki herşeyin markası farklıdır. Hangi marka neyi kaliteli yapıyorsa onu alırım. Dağınık yaşarım. Herşeyi düzenine göre yerleştirmem. Kahve içtiğim bardak 2 gün bilgisayarımın başında duruyor olabilir. Üstümden çıkardığım giysiyi yerine koymam, gözüme çarptığı zaman alır yerine koyarım. Rahat yaşarım, kasmam. Eve birinin geleceğini bildiğim zaman dağnıksa dağınıktır bişeyleri düzeltmeye çalışmam. Bakkala, markete gideceğim zaman saç, baş, kılık kıyafet düzenine girmem, Direk çıkarım, alırım gelirim. Bunu yazarken aklıma geldi benimde tek bir takıntım var. Kapıdan çıkarken hep sağ ayakla çıkarım.




  • aynı sorun bende de var

    bendeki kontrol hastalığı.şimdi otobüsteyim diyelim inicem ya bi sonraki durakta oturduğum yerden kalkıyorum düğmeye basıyorum sonra üstümü kontrol ediyorum cep telefonun acaba ben otururken düştümü? bakıyorum yok düşmemiş..diğer cebime bakıyorum pasom yerindemi diyerekten tamamdır o da yerinde 15-saniye falan geçiyo aradan sonra acaba oturduğum yere bi şey düşürmüşmüyümdür diye düşünmeye başlıyorum tekrar cepleri kontrola başlıyorumyolcularda bana bakıyo yada bana öyle geliyo

    birisi bizi bu takıntılardan kurtarsın




  • Bende bunu soracaktım gerek kalmadı takıntılı tiplerin hepsi başak burcundan cıkıyor nedense

    quote:

    Orjinalden alıntı: nJOY


    quote:

    Orjinalden alıntı: blue

    Fazla mükemmeliyetçisin galiba. Başak burcu musun?


    Evet, nerden anladın
  • akıllı adam kalmadımı lam dh'de
  • Takıntılar aynıları bendede var ilk 5+1 ses sistemim aldığımda kurmam 1 saati aştı hayır kurmasında sorun yok ön hoparlörleri aynı hizada olmasını ve monitörle aralarındaki mesafeninde eşit olması için uğraşmıştım.Ve hala monitörün karşısına geçer kontrol ederim.Simetri problemim var.Kaldırım olayı bendede var ama genelde hızlı yürürüm aklımda bişey varsa dikkat etmem.Yolda metal kapaklar kanalizasyon kapakları onlara basmamaya dikkat ederim düşüceğimden korkarım şeş kaza basarsam da hopluyorum ve çok komik bi görüntü oluyo.Yürüyen merdivende inerken veya çıkarken son bölümünde makinanın ayağımda beni kapıp parçalamasından korkuyorum hala(annem küçükken korkutmuştu yaş 21 hala tırsıyorum saçma ama...)Gel gelelim ben bu halimle mutluyum aşırıya kaçmıyorum en azından.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: TheDodO

    kardes saydıklarından 2 tanesi fn bende de war.kapı meselesi mesela ve kararsızlık. ama yazdıgn bazı şeyler aşırı abartılı.bilmyorm ama bence özgüvven meselesi.kendine biraz daha güven.o kapıya tekrar bakmamak icin tut kendini mesela.bence özgüveninle ilgili


    hocam, bence pek özgüvenle ilgili değil çünkü çoğu durumda kendime o kadar güvenirim ki... arkadaşlarım arasında lider konumundayım, birisiyle gidip konuşma konusunda falan hiç problem yaşamam. dolmuşta yanımdaki bayanla çok rahat sohbet kurabilirim ve bunu yaparken hiçbir artniyet olmaz içimde. dersi hep ben düşürürüm, çok yetkili ve yüksek mevkideki insanlarla konuşmaya korkmam.

    ayrıca temizlik ve düzen hastalığım da yok. odamı afedersiniz b.k götürüyo çalıştığım yerde de düzen aramam. ben de anlamadım gitti. türkiyeye döner dönmez bir çaresine bakacam artık perşembeden sonra...




  • arkadaşlar böyle takıntısı olanlar eğer bunu bırakmaya niyetlilerse psikoloğa veya psikiyatristlere gitsinler dertlerinizi rahatça anlatın ve asla çekinmeyin sölerken doğru olan şeyleri anlatın ve ayrıntılı bir açıklama yapın sordukları sorulara dikkatli bir biçimde cevap verin ve eve gittiğinizde konuştuklarınızı aklınızdan çıkarmayın ve dikkat ettiğiniz şeylere fazla aldırmayın çünkü buna benzer sorunlar bende de vardı yavaş yavaş geçti
  • off amma takıntılı varmış.Topic içimi baydı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: duff

    off amma takıntılı varmış.Topic içimi baydı


    Aynen.

    Arkadaşlar şunu hiç bir zaman unutmayın,kusursuz hiç bir şey yoktur.

    Bide sizin hayatınız belki çok rahat olduğundan,kafaya takıcak bir sorununuz olmadığından böyle şeyleri kafanıza takıyor olabilirsiniz.
  • sana ancak Allah yardım edebilirr :)) şaka bi yana psikoloğpa git.. bunun çaresi basittir .. ama gayret etmen lazım.. biraz da mantıklı düşünmen lazımj 5 sene önceki alıpğ sattığın ürünün faturası ne işe yaraki... delimisin kardeşimm
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.