Şimdi Ara

Tablette bataryayı ıptal ederek doğrudan güç vermek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2x 2500 mAh 7.4 v paralel baglı bataryaya sahıp , orjınal sarj aletı 12v 2Amper olan tablete doğrudan, bataryayı ıptal edıp oradan sarj aletı baglamak ıstıyorum, kaç volt kaç amper degerınde sarj aletı baglamalıyım.
    -----------
    2. ıhtımal olarak , sarj gırısı bozuk , batarya saglammı onu da bılmıyorum ama cıhaz calısıyor(denendı). bır swıtch yardımıyla, swıtch kapalıyken hem bataryaya doğrudan baglanan usb ıle dışardan şarj edıp , swıtch açıldıgında(şarjdan çıkarılarak) cıhazı kullanmak mumkunmudur. bu şekılde cıhaz şarj alır mı, bahsettıgım bataryanın sarjı ıcın kac volt kac amper gereklı(8.8 v 500 amper olarak hesapladm ama amperden felan hıc anlamam)



  • 2 x 2500 miliamper, tabletinizi sarjliyken daha uzun kullanabilmeniz icin konulmustur.

    Tabletin calisiyorken kac miliamper akim cektigini olcmek gerekiyor. 500 miliamper cekiyorsa ornegin 1 amper 7.5 volt adaptor uygun olabilir tabletinizi kullanabilmeniz icin.

    ikinci soru ise, zaten sarj sirasinda batarya her zaman baglidir tablete. Siz o esnada bataryayi sarj edip batarya uzerinde biriken voltaji kullanirsiniz her zaman. Ekstradan switc baglamaniza gerek yoktur.

    Usb ile sarj edemezsiniz usb 5 volttur. Step up buck boost sarj modulleri vardir li-ion bataryalari sarj etmek icin. 5 voltu batarya voltajina kadar yukseltir. Uzerinde sarj oluyor ve sarj doldu isiklari da vardir, tek kart modul.

    Onlardan alip cikisini bataryaya baglayip bataryayi da tabletinize baglayip kullanabilirsiniz.

    Sarj icin adaptor ise, normalde yuzde 20 fazlasina izin verilebilir. 8.88 volt, 8.8 volt da uygundur. Toplam akimin kacta kaciyla sarj ederseniz o kadar zamanda sarj olur pratik olarak. 500 miliamper ile sarj ederseniz 10 - 12 saatte iki bataryaniz birden tam sarj olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Simdi hocam elimde ampermetre yok, kac.amper çekiyor olcemem,baska yolu yok mu cihaz hashtab 9.7 . Bataryaya dogrudan 5v 1.8 amper verirsem ne olur? Az once kucuk dinamolardan biriyle denedim tepki vermedi, sarji sıfır yada batarya ölü yanilmiyorsam, elimde yedek bir 2800mah tablet bataryasi vardi, onu denedim tepki vermedi nedendir? Eldeki imkanlarla yapabilecegim birsey var mi, yoksa çöpe atacagim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Usb drn sarj almiyor ince uclu bir girisi vardi iradan aliyordu kirildi pcb de hasar var yenisini takamiyirum, usb uzerinden kopruyle almasini saglayabilsem olur heralde ama yapabilirmiyim blmiyorum, bu arada batarya saglammis, ustundeki devrede sorun var galiba onu cikardim yenisini takmayi deneyecegim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 adet 12v 3 amper led trafo buldum bu arada is gorurse

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.