Şimdi Ara

Taahhüt cezası hakkında. Lütfen yardım edin arkadașlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadașlar. 8 ay önce 2 yıllık taahhütname imzalayıp ttnet abonesi olduk. Telefon borcumuzdan haberdar olmadığımız için 180 lira telefon borcumuz olmuș. Bu arada evde telefon kullanmıyoruz. Bu borçtan dolayı telefon aboneliğimiz sonlandırılmıș. Dolayısıyla internetimiz de kesildi.Biz de gidip bu 180 lira telefon borcumuzu ve 70 lira internet faturamızı ödedik ve tüm borçlarımızı kapattık. Lakin 2 gün geçmesine rağmen internetimiz gelmedi... ttneti aradığımızda telefon aboneliğimiz düștüğü için internet aboneliğimizi de sonlandirdiklarini soylediler. Bir de taahhüt cezası çıkardılar... Biz aboneliğimizi sonlandırın demedik diyoruz. Bize denilen șu:
    Sözleșmede Herhangi bir sebepten dolayı telefon aboneliği kesilirse, internet aboneliği de otomatik olarak sonlandırılır yazıyordu. Bu durumda biz size yardımcı olamayız.
    Biz sonlandirin demedigimiz halde taahhüt cezası mı ödeyeceğiz șimdi dediğimde, bana verilen cevap:
    Mecburen ödemeniz gerekiyor...
    Bi durumda benim bu cezayi odememe gibi bi șansım olmaz mı acaba ? Herhangi bir hak iddoa edemez miyim ? Bilgili arkadașlatdan lütfen yardimci olmalarini istiyorum. Öğrenciyim, çok zor durumdayım...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • hani 3 sayfalık kağıt imza atıyorsun o işte ahritte bile akla gelinmicek soru ve cevaplar var yani boşa kürek çekersin her türlü senden o parayı alır ama tabi belki tüketici hakem heyetine başvur bi ihtimal çözümüde olabilir abone olurken imza attığım kağıt ttnet sitesinde var bakabilir onu okuyabilirsin
  • Tüketici Hakem Heyetini deneyebilirsin. Ama önce parayı ödemen lazım. Yoksa hakkında icra takibi başlatırlar senin borç daha da büyür. Önce borcunu öde sonra makbuzu ve sözleşmen ile birlikte Tüketici Hakem Heyetini dene. Ben bu sözleşmeyi zorunlu olarak imzaladım. Bana okutmadılar falan salla. Umut var.
  • hocam ttnet aboneliğinizi iptal ettiği için sizden 8 aylık verdiği indirimler için taahhüt bozma cezası olarak futura çıkarır.
  • Türk ticaret kanunu ve Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına aykırıdır. Türkiye cumhuriyeti kanunlarına göre hiçbir sözleşme imza edildiği tarihten sonra tek taraflı değiştirilebilecek hiçbir dokümana atıfta bulunamaz, sözleşme eki olarak anılamaz.
  • Cevaplar için çok teșekkür ederim arkadașlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Btkya şikayet ac 1 haftaya sorunun hallolur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EO2527

    Btkya şikayet ac 1 haftaya sorunun hallolur

    Hocam internet aboneligimizin sonlandirilmasindan sonra gelen ilk fatura 149 lira... normalde 50 lira idi... șimdi bu durumda benim cezam 149 lira mı oluyor acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bulunduğunuz yerdeki tüketici hakem heyetine başvurun bide şikayetvar vs sosyal medyada dillendirin durumu
  • Hocam eğer size sms ile faturanızı bildirdiyseler ya da mail olarak fatura tarafınıza aktarıldıysa faturadan haberdar değilim deme şansın olmuyor. Faturaların belli bir dönemi olur, bu süreyi geçirirsen (farklı bir servis sağlayıcıda 150 gündü galiba) hattın otomatik olarak iptal olur. Yani sen taahhüt bozmuş gibi olursun. Ben, tüketici haklarına danış derim ama eğer sana faturalarını bilgi olarak aktardıklarını ispat ederlerse o cezayı ödememe gibi şansın kalmıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.