Şimdi Ara

T129 ATAK helikopterinin Filipinler'e ilk teslimatı gerçekleşti (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
1.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Boş atmaya devam ediyorsun yani


    Bilime uzaksınız , dışarıda yaşamak isteyen gidebilir sonra yine dönebilir , ülkesinde çalışabilir , özgür bir ülkedesin Kuzey Kore mi burası , yeteri kadar mühendis ülkemizde çalışıyor hergeçen günde çok şükür sayıları ve başarıları daha da artıyor , hemde geçmiş yüzyılda olmadığı kadar . Uzay çalışmalarında bile onlarcası hemde kendi ülkemizde işlerine başladı


    Bugün TUSAŞ DA milli jet motoru bu şekilde yurtdışından geri dönen deneyimli vatansever mühendislerimizin yöneticilerimizin katkılarıyla oluyor ,helikopter motorunu nasıl ürettik sanıyorsun ?? tabii bu yolu açan bu desteği veren Reis var ,seninkilerse Selçuk Bayraktarı yargılama derdinde


    Tabii ,Libyada üs kurulması ,Somali gibi kritik yerde üs kurulması,


    Turan Birliğinin bizzat Reis tarafından kurulması ,hayaldi gerçek oldu :) bundan kendisi de göçmen ümitcik bile rahatsız


    Libya tezkeresine chp + hdp hayır dedi , ip de geçen sefer Libya ya hayır dediğindeki tepkilerden korktuğu için bu sefer evet dedi


    Libya tezkeresine hayır diyen Mavi Vatan a Hayır diyor ,bunlarla beraber olan 6+1 de Hayır diyor bunları destekleyenler görsün işte yarın yönetime gelirlerse kimlere hizmet edecekler


    f35 i biz mi almamışız , ne denir ki ,hiç araştırmadın mı , insan bunu yazmaya utanır yaw , adamlar vermiyor , uyan artık , yukarıda attım bir daha izle abd başkanı biden Türkiye için ne diyor


    Kızıl Elma İnsansız Jet motorlu SİHA bitmek üzere , UÇAK Gemimiz hizmete girmek üzere , REİS sınıfı denizaltılar , 300Km+ menzilli Milli gemisavar ATMACA hizmete girdi ,AKINCI + AKSUNGUR hizmete girdi , ATAK 2 ye başlandı ,GÖKBEY milli helikopter yerli motorla testlere başladı


    Senin için önemli değildir bunlar tabii ,patates soğan fiyatları önemlidir


    Yunan çıkarlarını savunan yalım eralp chp milletvekili , siha lar yasaklansın yargılıcaz diyen sezgin tanrıkulu chp milletvekili ,


    suriye ve Libya tezkerelerine hayır diyen chp hdp ,ve bunların ortakları 6+1 masası , herkes seçimini yapacak..





  • cocainbar kullanıcısına yanıt

    Aklınca yapılan işi küçük göstermeye çalışacak zavallı. ABD sayesinde diyor bir de :) Oğlum istediğiniz kadar kendinizi parçalayın, bu hükümet sayesinde bu işler oluyor ve olmaya devam edecek. Anlıyorum kardeşlerin ermeniler ve rumlar zor zamanlar geçirecek ama yapacak bir şey yok. Sinirden patlasanız da bu işler devam edecek.

  • Aquelas kullanıcısına yanıt

    Evet bu hukumet cip fabrikasini kapatti 2006da, bu hukumet askeriyeye darbe yapti ve arazilerine coktu, bu hukumet tank palet fabrikasini katarlilara satti 50 milyon dolar icin.


    sinirden patlasakta çatlasakta bu isler devam edecek dogru.. 

  • cocainbar kullanıcısına yanıt

    Aynen bu hükümet sayamayacağım kadar çok savunma sanayi projesini hayata geçirdi.


    -Bayraktar Tb2-Tb3-Akıncı-Kızılelma(yolda)

    -Anka-Anka S -Aksungur

    -Hürjet(yapım aşamasında)

    -MILGEM

    -Hisar savunma sistemleri

    -TCG Anadolu (melez uçak/çıkarma gemisi)

    -KORAL-REDET ve MILKAR gibi elektronik harp sistemleri

    -Atmaca Som gibi füzeleri saymıyorum


    Yazsam sabaha kadar bitmez bunlar. Bunun 20 katını yazarım.


    Ayrıca cip mip ağzında bir şeyler geveliyorsun ama bak daha geçen SyberJet Aircraft jet üreticisini satın aldık. Bu konularda duyarlıysan bunu da gör. Tabi tek amacın hükümete çamur atmak değilse.


    Son olarak 2002 den önce savunma sanayi adına bu ülke ne üretmiş yaz. Ben de buraya sadece 20 yıllık süreçte neler üretildiğini bir yazayım. Hiç abartısız AK Parti tüm Türkiye tarihinde yapılandan çok daha fazlasını 20 yılda yaptı.

    Bu hükümetten önce tüfek dahi üretemeyen bir ülkeydik. SİHA veya helikopterden bahsetmiyorum bile. Tüfek diyorum bak.


    Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az.





  • Aquelas kullanıcısına yanıt

    Tamam tamam ikna oldum.


    En iyisini senin hukumet yapiyor, dunyada 1 numara. Iha siha miha fiha wiha ziha hukumetiniz sayesinde oldu.


    Bizi dunya 1 numarasi yapti daha ne denebilirki?


    Hadi yolun acik olsun….

  • cocainbar kullanıcısına yanıt

    En iyisini yapıyorlar demedim. Hala bir sürü eksik var ama bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Yapılan düzgün işleri neden küçük görmeye çalışıyorsun dedim.

  • Aquelas kullanıcısına yanıt

    Devlet kurumlari tarikatlarin elinde oldugundan liyakatsizlik en ust seviyesinde. Bu saydigin motor ureten sirkelerde buna dahil. Gecen gun islenen sarkici cinayetinde cok sey ortaya cikti zaten. Ozetle savunma sanayi naksibendilere emanet...


    Tusas'in erenkoy cemaati ve gaye vakfi iliskilerini arastirabilirsin tabi isine gelirmi bilemem.


    Gursel Boz; 25 yil buzdolabi fabrikasinda calismis ve bu adam tei nin butun motor bolumunu yonetiyor.. tarikatla iliskisi varmi artik bilemiyorum   onuda arastirabilirsin.


    tei genel muduru mahmut faruk aksit. cemaatcimidir bilemiyorum onuda arastir.


    Medyumlara, haci hocalara motorlari, yazilimlarini okutup ufletiyorlar  (ciddi diyorum espiri olsun diye degil)


    Uzatmanin geregi yok. Hersey ortada.  





  • cocainbar kullanıcısına yanıt

    Savunma sanayinde çalıştırılan kişiler tarikatçı mıdır yoksa kemalist midir umrumda değil açıkçası. İşini bilen ve vatanını milletini seven kişilerin yani hak edenlerin orda çalışması gerek. Ben sonuca bakarım. O motor üretiliyor mu yoksa üretilmiyor mu. Benim gördüğüm kadarıyla Mahmut Akşit gayet işini bilen düzgün bir insan. Tarikatcı mıdır bilmem ama öyleyse de kendi tercihi. Yani nasıl bir kişi kemalist olunca problem olmuyorsa tarikatçı olunca da problem olmamalı. Tabi TUSAŞ için işe alım yapılırken liyakat yerine sırf tarikattan olanlara öncelik veriliyorsa evet bu kabul edilemez fakat bunu önce kanıtlamak gerekir.


    Ayrıca söylediğm gibi ben sonuca bakıyorum ve sonuç olarak TUSAŞ harika işler çıkartıyor. Böyle tarikatçı diye çamur atıyorsunuz da keşke bu kurumlar tarikatçı(?) olmadan önce de iyi kötü iş yapsaydı da şu an konuşmaya hakkınız olsaydı. Adamlar 1980 li yıllarda F-16 üretti. Tamam biz F-16 yapamayalım da onun 2 hatta 3 gömlek altı bir uçak yapsaydık mesela. Ya da ne bileyim kötü de olsa bir tank yapsaydık. Gerçi hükümetin ihaleyi Otokar'dan BMC ye vermesinden dolayı onu da yapamadık ama neyse. Fakat ben 2002 öncesi ülkenin gerçekten işine yarayacak kritik neredeyse hiç bir işin yapılmadığını görüyorum. Keşke yapılsaydı da bugün daha ilerde olsaydık.


    Gidip sürekli sözcü-yeniçağ gibi siteleri takip edersen tabi her şeye böyle negatif bakarsın. A Haber neyse sözcü-yeniçağ gibi kurumlar da onun laciverti.





  • Aquelas kullanıcısına yanıt

    cumhuriyetin degerlerine sahip cikanlara, mka'un fikirlerini benimseyenlere kemalist deniyor. Kelimenin anlamini bilmedigine yorumladim.


    Kemalist ve tarikatciyi baska turlu karsilastirman imkansiz. Algi pesinde degilsen genel kultur zayifligi bir durum...


    Es gectigim kismi cok guzel anlamissin. Insan kaynaklari kimleri doldurdu devletin kurumlarina soylemek gereksiz. Dunya capinda bir muhendiste olsan, bu yapilanmayla bir iliskin yoksa girmen imkansiz devletin kurumuna.


    Bilim ve tarikati ayni kefeye koyup birseyler beklemek gomlegini giymissin. Basarilar dilerim..

  • cocainbar kullanıcısına yanıt

    Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmak Allah'ın emri değil. Ben müslümanım dolayısıyla beni kesin olarak bağlayan tek şey Allah'ın emirleri. Bugün sen bir yasa yaparsın ve X aksiyonunu suç diye tanımlarsın ama yarın o yasayı değiştirdiğinde bu eylem suç olmaktan çıkar. Bu kadar basit. Fakat Allah'ın emirleri dünden bugüne değişmez. Gördüğün gibi ne bilgi eksikliği ne algı. Gayet açık ve net kendimi ifade ettiğimi düşünüyorum.


    Dünya çapında bir mühendis olup TAI, ASELSAN ve benzeri şirketlere girememe şansın yok diyebilirim. Yani burda algı yapan sen oluyorsun. Azıcık bu tür işlerin içinde olsaydın söylediğin şeyin ne kadar absürt olduğunu bilirdin. Yani senin ağzınla cevap vereyim. Ya cahillik ya art niyet bu yaptığın.


    Bilim ve tarikatı aynı kefeye koymuyorum fakat bak sana bir şey söyleyim. Genelde(bak genelde diyorum, sen belki farklısındır) tarikat gibi oluşumlara saldıran insanlar aslında doğrudan islama laf edemedikleri için tarikatları kullanarak dolaylı yoldan islama saldırıyorlar.


    Bilim ve dini aynı kefeye koymak diye bir şey yok ayrıca. Kuran zaten bilime karşı bir kitap değil. Yani dindar insanlar için bilim karşıtı demek tam bir saçmalık. Bilim kemalistlerin tek elinde değil. Madem o kadar bilime önem veriyordu kemalistler şu yapılan savunma sanayindeki gelişmeleri onlar yapsaydı? Sizi tutan mı vardı?


    Tabi şimdi ülkeyi hep sağcılar yönetti gibi laflar edeceksin biliyorum fakat önünüze gelen sağcıyı astınız. Ya da Erbakan gibi zorla koltuğundan indirdiniz.





  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.