Şimdi Ara

ANKARA T. BANGUOĞLU KYK YURDU (1.TİP) İNCELEMESİ VE HAYATTA KALMA REHBERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
7
Favori
7.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ANKARA TAHSİN BANGUOĞLU KYK YURDU İNCELEMESİ VE HAYATTA KALMA REHBERİ



    Anlattığım şeylerin çoğu 1.tip kyk yurtları için geçerli. Aklınıza takılan başka sorular olursa cevaplayabilirim.


    Her kyk’da aynı olan izin alma, yemek desteği miktarı, parmak izi vs. bilinen konulara değinmedim.


    Her şeyi kendi yaşadıklarıma ve bakış açıma göre anlattım odayla, tuvalet banyoyla ilgili sorunlar bulunduğunuz bloğa kata göre değişebilir yazdığım sorunların bazılarını hiç yaşamayabilirsiniz.


    Yurt bu yaz tadilata girdi bazı sorunlar çözülmüş olabilir bu yüzden anlattığım bazı şeyler artık geçersiz olabilir.


    (FOTOĞRAFLAR EN ALTTA)









    ÖZET


    - Yurt 1.Tip, 4 blok, 2400 kişi kapasiteli aylık ücreti 345 lira.


    - Genellikle Gazi ve Hacettepe öğrencileri kalıyor az sayıda ODTÜ, SBÜ ve bazı vakıf üniversitesi öğrencileri de var.


    - Ucuzluğu ve konumu dışında hiçbir artısı yok. Her şey çok eski temizlik yetersiz. Odalar ahır gibi, tuvalet ve banyolar rezil durumda ama oda arkadaşlarınız iyi ise bir şekilde yaşanıyor.


    - Gazi ya da Hacettepe (Beytepe) öğrencisiyseniz çıkma ihtimali yüksek.





    KİŞİSEL TAVSİYELERİM


    - İlk geldiğimde her şey çok kötü görünmüştü burda 1 ay bile kalamam diye düşünmüştüm ama kısa zamanda alıştım ve 1 yıl bitti yani ne kadar kötü görünse de 1-2 hafta kalınca alışıyorsunuz. Maddi durumunuz çok iyi değilse gaza gelip eve çıkmayı düşünmeyin 1-2 hafta sabredin.


    - Oda arkadaşlarım iyi olmasa büyük ihtimalle 1 ay bile dayanamazdım. Ahır gibi odayı 6 kişiyle paylaşınca ve yurttaki herşey sıkıntılı olunca oda arkadaşları çok önemli oluyor. Gerekirse oda değiştirmekten çekinmeyin.


    - Tuvaletteki maşrapayı kullanmayın içine s*çabiliyorlar hatta mümkünse tuvaletteki hiçbir şeye çıplak elle dokunmayın.


    - Ayakkabı deodorantı alın. Floda 20-30 lira civarı, odadakilerle beraber kullanın koku sorununa faydası olur.


    - Banyoyu kullanmadan önce oda arkadaşınıza hangisinin daha sorunsuz olduğunu damlatmadığını sorun ya da önce test edip tavanına falan detaylıca bakın.


    - Temizlikçilerle aranızı iyi tutun odaya en çok giren kişiler.


    - 5-10 Dk mesafede A101 var maps’te tam konumu var. İhtiyaçlarınızı ordan giderebilirsiniz.


    -Saçma sapan listelere veya videolara bakarak valiz hazırlamayın hem birçoğu işinize yaramayacak hem de dolaba sığdırırken sorun yaşarsınız.


    - Son giriş saati tüm kyklardaki gibi 11 ama izin aldıktan sonra istediğiniz saatte girebilirsiniz güvenlikler sorun etmiyor. İzin almayı unutursanız da dert etmeyin yurt bu konularda genel olarak rahat.


    - Cimere şikayette bulunduğunuzda isminizi şikayet ettiğiniz kişi de dahil herkes öğrendiği için faydası olmadığı gibi zararınıza da oluyor.


    - Muhtemelen yetersiz temizlik ve kalabalıktan dolayı hayatımda en çok hasta olduğum yıl bu yıldı. Bu yüzden dolabınızda ağrı kesici, ateş düşürücü, yeşil çaylar, zencefil, bal vs bulundurun çok işe yarıyor.


    -Her yemek ve kahvaltıdan önce elini yıkamaktan, sifona basmaktan aciz onlarca insanın dokunduğu parmak izi okuyucuya dokunmak zorunda olduğunuz için yanınızda el dezenfektanı, kolonya, ıslak mendil bulundurabilirsiniz.


    - Millet kütüphanesi oldukça yakın otobüsle 10-15 dakika mesafede. Hem tuvaletini kullanırsınız, ücretsiz kahve ve çorba alabilirsiniz hem de yurttaki çalışma odalarında çalışmaktan daha motive edici olur. Geç saate kalsanız bile yürüme mesafesinde olduğu için rahatça geri dönebilirsiniz.





    ODALAR


    - Odalar 6 kişilik 24 metrekare, her odada demir mavi ranza ve dolaplar, mini buzdolabı, bir masa, 2 sandalye ve vestiyer bulunuyor.


    - Tahmin edebileceğiniz gibi kışın içerisi çok havasız kalıyor ve çoğu oda inanılmaz kötü kokuyor. Hatta bazı odaların kapısı kapalıyken bile önünden geçerken rahatsız oluyorsunuz.


    - Koku durumu büyük oranda odada yaşayanlarla ilgili herkesin duş ve deodorant alışkanlığı varsa gündüz yeterli havalandırılıyorsa daha yaşanılabilir oluyor. Ama ne kadar her şeye dikkat etseniz de kışın mecburen bir miktar koku oluyor.


    - Dolaplar çok dar fakat çok fazla ve gereksiz eşya getirmediğiniz sürece dolabı her kullanışınızda küfür etseniz de bir şekilde sığdırılıyor ve zamanla alışıyorsunuz.


    - Temizlik, katınızda çalışan personele bağlı. Bizim katta odalar ortalama haftada 3-4 kez temizleniyordu ki bu temizlik 2 dakika bile sürmeyen yüzeysel paspaslamaktan ibaret bazen ranzaların altına bile dokunmadan çıkılıyordu.


    - Temizlik yetersiz olduğu için odalar aşırı pis ve tozlu, yerde 8-10 cm’lik toz yumakları görmeniz muhtemel, toza alerjisi, rahatsızlığı vs. olan kişiler için ciddi sorun olabilir.


    - Ders çalışmak için kat aralarında çalışma odaları var. Sınav haftaları dışında kalabalık olmuyor.




    TUVALET-BANYO


    - Bence yurttaki en büyük sorun tuvalet ve banyolar.

    - Her koridorda 60 kişi kalıyor 3 alaturka 1 alafranga olmak üzere 4 tuvalet ve 4 banyo var.

    Alafrangaların çoğu bozuk, bozuk olmayanlar da temizlenmiyor. Yani 3 tuvaleti 60 kişiyle paylaşmak zorundasınız.


    - Yurt çok eski olduğu için bazı tuvalet ve banyoların tavanları pis su damlatıyor (evet kafanıza b*k damlayabilir) ve defalarca şikayet etmemize rağmen düzeltilmediler.


    - Tuvalet eğitimi almamış mahlukatlar da üniversiteye gidebildiği için çok farklı manzaralarla karşılaşabilirsiniz. Detay verip mide bulandırmak istemem ama beni en fazla şaşırtan şey maşrapaya s*çılmasıydı.


    - Arada sırada sabun bittiği için veya tuvaletlerin hepsini b*k götürdüğü için karşı tuvalete yürümek zorunda kalabilirsiniz.


    - Banyoların çoğu sorunlu ya tavanı damlatıyor ya duş başlığı, asma aparatı kırık ya su yetersiz akıyor vs. ama tavanın damlatması dışındaki sorunlar bir şekilde idare ediliyor


    - Banyoda yerde bırakılmış tıraş bıçakları, kıllar, peçeteler vs görebilirsiniz ama en az şekilde temas ederek kullanınca ciddi sorun olmuyor.




    SOSYAL İMKANLAR, YEMEKLER


    -Yurdun arazisi çok geniş. Oturacak çimler dolanacak, volta atacak yerler fazlasıyla var.


    - Yurdun bitişiğinde halısaha var.


    - Yemekhanenin bulunduğu binanın içerisinde ücretli çamaşırhane, terzi, kırtasiye internet kafe ve masa tenis var.


    - Yemekler her kykda olduğu gibi çok iyi değil ama yemeklerin fazla yağlı olması, nadiren kıl çıkması dışında ciddi bir sorun görmedim bu yüzden diğer kyklardan bir tık daha iyi denilebilir.


    - Akşam yemeğini ortak yemekhanede, kahvaltı her bloğun kendi kantininde yapılıyor.




    ULAŞIM-KONUM

    - Söğütözünde plazalar ve devlet kurumlarının arasında çevresi nezih ve güvenli.


    - Metroya yürüyerek 5 dakika mesafede. Metroyla Kızılaya 15 Bahçeliye 10 dakika. Millet kütüphanesine Otobüsle 10-15 dakika mesafede. Yakında bolca avm var.


    - Beytepe ana nizamiyeye metroyla 20-25, Odtü A1 Kapısına 5, Gazi beşevler kampüsüne 45 dakika mesafede. Yurdun önünden gaziye belli saatlerde servis var. Aynı zamanda Otobüsle de 30-35 dakika.




    ÇAMAŞIRHANE


    - Çamaşırhane yanlış hatırlamıyorsam pazar hariç her gün, mesai saatleri içinde açık ve yeterli sayıda çamaşır ve kurutma makinesi var.


    - Bazen elektrik altyapısı yetersiz geldiği için kurutmalar çalışmıyor.


    - Kurutmaya atmak istemezseniz koridorda kurutmalıklar var ama genelde yetmiyor. Ranzaların arasına ip gererek kurutma alanı yapabilirsiniz.


    - Yemekhane binası içerisinde ücretli çamaşırhane var. Geç saatte kullanmanız gerekirse, deterjanınız yoksa normal çamaşırhanede bir sıkıntı varsa falan kullanabilirsiniz 10-15 tl gibi bir ücreti var




    ÇALIŞANLAR, YÖNETİM, ÖĞRENCİ PROFİLİ



    - Açıkcası ne idareden ne çalışanlardan memnun değilim ama sonuçta devlet kurumu muhtemelen diğer kyk yurtlarında da durum benzerdir.


    - Yurt idaresindeki personelin muamelesi bazen çok rahatsız edici oluyor.


    - Güvenlikler çok gergin çok basit hatalarınızda bile bağırıp çocuk gibi azarlıyorlar.


    - Yine de genellemek istemem blok memurumuz çok iyidi.


    - Her tür öğrenci var ideolojik gruplaşmalar, tarikat oluşumları vs. benim gördüğüm kadarıyla yok. Kendi izlenimime göre çoğunluk pasif, hiçbir şeye ses çıkarmayan, şikayet etmeyen öğrencilerden oluşuyor.




    GÜVENLİK


    - Bina içerisinde sadece blok girişlerinde kamera var koridorlarda, aralarda yok, dolapların kapaklarının bazıları sıkıntılı tam kilitlenmiyor ama bunlara rağmen herhangi bir çalıntı olayı yaşamadım, duymadım. Dolabımı sadece dışarı çıkarken, oda boş kalacaksa kilitliyorum. Laptopları genelde masanın üzerinde bırakıyoruz. Kısaca odada hırsız yoksa kolay kolay bir şeyiniz çalınmaz.




    Güncelleme: Giriş saatleri artık sorun olmaya başladı izin günü 30 güne düşürüldü ve izin almadan geç gelince direkt tutanak tutuluyor. Tadilatla asıl sorunlar düzeltilmedi sadece binalar yeniden boyandı odaların düzeni değiştirildi.



    ANKARA T. BANGUOĞLU KYK YURDU (1.TİP) İNCELEMESİ VE HAYATTA KALMA REHBERİ


    ANKARA T. BANGUOĞLU KYK YURDU (1.TİP) İNCELEMESİ VE HAYATTA KALMA REHBERİ


    ANKARA T. BANGUOĞLU KYK YURDU (1.TİP) İNCELEMESİ VE HAYATTA KALMA REHBERİ


    ANKARA T. BANGUOĞLU KYK YURDU (1.TİP) İNCELEMESİ VE HAYATTA KALMA REHBERİ


    ANKARA T. BANGUOĞLU KYK YURDU (1.TİP) İNCELEMESİ VE HAYATTA KALMA REHBERİ


    ANKARA T. BANGUOĞLU KYK YURDU (1.TİP) İNCELEMESİ VE HAYATTA KALMA REHBERİ


    ANKARA T. BANGUOĞLU KYK YURDU (1.TİP) İNCELEMESİ VE HAYATTA KALMA REHBERİ


    ANKARA T. BANGUOĞLU KYK YURDU (1.TİP) İNCELEMESİ VE HAYATTA KALMA REHBERİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jiaosuen -- 13 Eylül 2023; 16:12:53 >







  • Hacettepeye çıkma olasılığı yüksek denince bir umutlandım devamını okuyunca yine soğudum inşallah bu yurt işini sorunsuz halledebilirim kampüs içindeki yurtlar çıkarsa daha iyi gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hele o banyo konusu ne öyle bina tadilat yapılsa bile 20 yaşındakilerin saçma davranışları yüzünden yine kötüleşiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hapishane ile arasındaki x farkı bulun.


    Bilgi için teşekkürler. Faydalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YaralıPanda -- 30 Ağustos 2022; 5:51:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • olm şaka mı bu amk umarım bana burası çıkmaz koskoca başkentte hala böyle yurtlar varsa cidden yazık halimize

  • Eline sağlık çok güzel bir şekilde anlatmış arkadaşımız ama

    """Yurt çok eski olduğu için bazı tuvalet ve banyoların tavanları pis su damlatıyor (evet kafanıza b*k damlayabilir) ve defalarca şikayet etmemize rağmen düzeltilmediler.



    - Tuvalet eğitimi almamış mahlukatlar da üniversiteye gidebildiği için çok farklı manzaralarla karşılaşabilirsiniz. Detay verip mide bulandırmak istemem ama beni en fazla şaşırtan şey maşrapaya s*çılmasıydı. """"

    Bu nedir ya ! Yeminle midem bulandi!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu tarz görsellere denk geldiğimde gerçek bulmuyor mizah için kullanıldığını düşünüyordum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • doldurirfoiçek kullanıcısına yanıt
    Ben daha çok burada yaşıyor olabilmelerine şaşırdım

    Yaşayabilen devam etsin zaten

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Okurken nefesim daraldı kalbim duracaktı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hocam kaç yıl yediniz ?

  • maşrapaya s.çan aptal o. evladı eğer seni yakalarsam o b.kları sana taze taze yediririm. :)

  • bu nedir awk burada kalanın kendisine saygısı yoktur(maddi durumu yoksa bile)

  • şakasız bi şekilde buraya gelsem okulu dondururum. 1 yıl boyunca çalışıp en azından daha insancıl koşullarda yaşayabileceğim bir yurt için para biriktirip okula öyle başlarım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu yurtta arkadaşım kalıyor Ankara Hukuk'tan. Ben de 3.5 ay Kyk Cebeci erkek yurdunda kaldım oda içi bu yurttan da dardı.
    ANKARA T. BANGUOĞLU KYK YURDU (1.TİP) İNCELEMESİ VE HAYATTA KALMA REHBERİ

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah kurtarsın kardeş çeteleşme falan var mı zenciler ile beyazlar düşman mı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yemin ederim yaşam mücadelesi veriyoruz bune olum kader mahkumunu kyk mahkumu olarak degistirelkm

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ulpro kullanıcısına yanıt
    T bag gibi bir eleman geliyormuş xd

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • upotemi kullanıcısına yanıt
    Tut bakalım cebimden

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Lan bu nasıl y*rt. Serefimle cemaat yurdunda kalırım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zaten kalacağın "yarı-özel" dediğin yurt da cemaat yurdu değil mi?

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.