Şimdi Ara

'SYSTEM HALTED' XP PRO

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Slm,

    Bilgisayarıma yeni sistemi kurduktan bir süre sonra, açılışta windows yüklerken Mavi Ekranda "System Halted","Call Your Hardware Vendor" yazıyor,bazen desktop gözükür gözükmez mavi ekran çıkıyor,bazense disk check sırasında ya da ardında.Power düğmesinden 6-7 kere açıp kapatınca bir seferinde şansa açılıyor mübarek. Sanki ısındıktan sonra kapatıp açınca bu hatayı daha az veriyor gibi geliyor...

    Ayrıca normal çalışma sırasında ekranda bazen karıncalanmalar oluyor.

    İlk başlarda şansa windows açıldıktan sonra "Error Report" olarak nvidia sürücülerini gösteriyordu artık o da çıkmıyor.Detonator 53.03 yüklü

    EP-8KHA+,Duron 1600,Twinmos 256 333@266,Tornado Gf4 mx 440 64 mb,FSP235-60GT,XP pro,Via4in1 4.51,Samsung cdRW,Lg cdRom,Realtek 8139 family pci fast ethernet


    Sorun hakkında görüş ve çözüm önerilerinizi bekliyorum...


    Hepinize iyi bayramlar dilerim...







  • valla uyarı harware sorunu gibibe geliyor zaten "call your hardware vendor" yazıyor yanii donanım satıcınızı arayın diyor.Bence ekran kartı sürücülerini Bir devreden çıkar derim sana.Açılışta winxp geçmeden F8 basılı tut sonra güvenli modda aç ingilizcesi safe mode.Zaten güvenli modda ekran kartının sürücüleri iptal oluyor yani sistem açılırken yüklenmiyor.daha sonra system altında ekran kartı sürücüne bak onu sil.Daha sonra sistemini yeniden normal aç bak bakalım düzeldimi?

    Bide bios ekranında aynı sorunu veriyor mu yani işletim sistemine geçmeden monitorde bazı sorunlar var mı? eğer normal olmayan devarnışlar yapıyorsa mesela bir kaç defa monitorü açıp kapatıyor cincinsen o zaman agp slotunu kontrol et.slot bacaklarını alkollu bezle sil oksitlenmeye karşın.Benim aklıma bunlar.geliyor aklıma geldikce yazarım.

    İyi bayramlar
  • Ekran kartı sürücülerini silip denedim önce halloldu gibi gözüktü bir süre sonra yeniden sapıttı.DirectX i yeniden yükledim.
    Monitörüm Hyundai Q790 6-7 aylık bir sorunu yok.Bios ta ekranda hiç bir sorun yok.
    Safe modda açarken bile hata verdi bir seferinde "nv4_disp.dll" ve bir dll daha windows hatası veriyordu...

    Mantıklı açıklama bulamıyorum çünkü bir kere sağlam bir şekilde açılırsa sorun çıkarmıyor...Yani anlıyacağınız yerse hesabııı,yemezse açılmıyor...
  • Benzer bir olay dun basima geldi.

    Sistem acilirken ethernet karti ile ilgili bir hata veriyordu (RAM saydiktan hemen sonra)

    F1 basarak gectigimizde bilgisayar aciliyor ama 2-3 dk. icinde "System Halted" mesaji ile BSOD ekrani ile karsilasiyordum.

    BSOD ekrani gelmeden once 2-3 dk.lik kisimda network baglantisi duzgun calisiyor ve aygit yoneticisinde bir cakisma gozukmuyordu.

    Ethernet kartini cikarip taktigimda yine bir sonuc degismedi. Taki Modem ile Ethernet kartinin yerine degistirine kadar.

    Suanda sistemde bir sorun yok.

    Buyuk bir ihtimalle sende de donanimsal bir sorun var. Kartlarin yerine duzgun oturup oturmadigini kontrol et. (bazen sorun olmadan aciliyor dedigini gore kisa devre gibi bir sorunda olabilir)

    İyi Bayramlar...
  • OK bir kontrol edicemde kartları bu BSOD ne dir onu çakamadım? Mavi ekrana mı deniyor?
  • BSOD = Blue Screen Of Death = Mavi Hata Ekrani :D
  • Oki doki...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.