Şimdi Ara

Switch Sorunu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
0
Favori
14.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Management switch almayacaksanız ucuz bir switch alıp Bütün katlara kablo çekip APleri buna bağlarsın.Sonra da modeme bağlayıp kullanırsın. O routerları alırsan boşuna para vermiş olursun sana hiçbir faydası olmaz. Bu cihazlar routing yapamazlar 4 portlu AP veya 4 portlu modemden bir farkı yok boşuna cihaz koyarsın performansı düşürür. Burda önemli olan switchin APlerle bağlantı kurulacak olan portların AP portlarıyla aynı hızda olması. APlerin ethernet çıkışları 100mbit se switchlerin AP ile bağlantı kurulacak portlarıda 100mbit olmalı. Yoksa dar boğaza girer kayıplar yaşarsın.
    AP 100mbit se Switch Gbit olmasını bir önemi kalmıyo.
  • Valla ap ler 3 antenli, markasi tp link diye tercih ettim. Management veya gbit switch ile uyumlumu fikrim yok. Ama urun bu. 100Mbit mi degilmi bilemiyorum...

    http://www.tp-link.com.tr/products/details/?model=TL-WA901ND#spec

    İste diyorum ki, bu ap den 3 tane daha alayim iyi bir switchle katlara kablo cekip interneti dagitayim. Ama switch hangisi olmali???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hunter_C -- 15 Kasım 2012; 23:31:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Technoctor

    Management switch almayacaksanız ucuz bir switch alıp Bütün katlara kablo çekip APleri buna bağlarsın.Sonra da modeme bağlayıp kullanırsın. O routerları alırsan boşuna para vermiş olursun sana hiçbir faydası olmaz. Bu cihazlar routing yapamazlar 4 portlu AP veya 4 portlu modemden bir farkı yok boşuna cihaz koyarsın performansı düşürür. Burda önemli olan switchin APlerle bağlantı kurulacak olan portların AP portlarıyla aynı hızda olması. APlerin ethernet çıkışları 100mbit se switchlerin AP ile bağlantı kurulacak portlarıda 100mbit olmalı. Yoksa dar boğaza girer kayıplar yaşarsın.
    AP 100mbit se Switch Gbit olmasını bir önemi kalmıyo.

    ip qos yapan, access control sağlayan (gün, saat, tarih bazında host açıp kapama dahil), ip binding yapan bir cihaz routing yapmadan
    bu özellikleri nasıl becerir söyle bakalım. ?
    hani bridge çalışan bir ap den farkı yok diyorsun ya önerdiğim cihazların o yüzden soruyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: besyo_cem

    Gercekten sunu merak ediyorum, utkan arkadasimin onerdigi switchi alsam, switchden 7 katin hepsine ayri ayri cat5 kablo ceksem, katlarin hepsine WA901nd ap koysam yasayacagim sorun ne olabilir? Bu sekilde basit bi yontemle halledilebilirmi?

    bak ben sana ne olacağını söyliyeyim. aynı tas aynı hamam olur.
    ev kullanımı için yapılmış ethernet üzerinde en fazla 12-15 ip taşıyacak modemin
    50 tane ip den istek geldiği için şişer durur ne yapacağını şaşırır. :)

    aynı şekilde 16 portlu switch gigabit de olsa üzerinde belirle sayıda mac adresini
    birbirine bağlamak üzere tasarlandığı için ki bu sayıda maksimum olsun olsun
    25-30 dur. bu garibanda şişer durur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Technoctor

    Evet çünkü management switch source nat yapıyor broadcastleri engelliyo. Vlan atamaları ile farklı subnetlere ayırıp her katı küçük bir networke çevirebiliyor. Ayrıca bu zamana kadar sadece firewalların yapabildiği public kısıtlamaları da yapabiliyor. Oradaki routerla management switchi nasıl aynı kefeye koyabilirsin ki. Birisi tepe birisi dağ.
    Benim söylemek istediğim management switch koymayacaksan sadece hub koyup AP buna bağla gitsin çünkü Routerın hiçbir getirisi olmayacak hata performansı daha da düşürecek. Ne kadar fazla cihaz o kadar düşük performans.

    bak ne güzel söylüyorsun management switch ile vlan atamaları yaparsın her kat küçük bir network olur diye.
    işte bende diyorumki önerdiğim routerler ile her kat küçük bir network olur.
    kendi çaplarındada public kısıtlama yapabilirler aynı zamanda.

    üzerinde wan ile lan taşıyan bir cihaz router diilde nedir. routing yapamayan bir cihaz nasıl wan girişinden
    ppoe, dinamik ip yada l2tp yada statik ip ile bağlantı sağlar.
    wan da kullandığı ip adresi farklı olup landa farklı grupta ip kullanmasının amacı nedir. mac clone ile 10-12 tane pc yi
    aynı mac adresi üzerinden wan a nasıl çıkarır. lütfen biraz daha dikkatli yazalım.

    ayrıca cihazları aynı kefeye koymuyorum. neyin ne olduğunu iyi biliyorum.

    sorun yok. yukarda yazdım. varsa para koy merkeze adam gibi bir cihaz
    katlarada bridge ap ler problemi çöz.

    para yoksada ucuz fakat çok sayıda cihaz kullanarak katları fiziksel olarak vlan lara böl.




  • Merkeze koyabilecegimiz adam gibi bir cihaz cok fazla cihazdan daha iyi olabilir bence. Tabi her kata network kurmak da iyi bir fikir ama karisik biraz...
    O merkezdeki adam gibi cihaz onerin ne olur peki?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hunter_C -- 16 Kasım 2012; 0:38:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu cihazı al.http://www.draytektr.com/index.cfm?fuseaction=objects2.detail_product&product_id=542&stock_id=536
    arkasına şu switch i alhttp://www.ucuzu.com/switch-c3145/hp/v1410-24-j9663a-p48697297/

    draytek cihaz adsl modem görevide göreceği için modemi kullanmazsın.

    draytek bilgi işlemin mail ile sorduğum soru üzerine cihazın 70-80 pc yi rahat ve sorunsuz nete
    çıkaracağı yönündeydi. lakin hiç kullandığım bir cihaz diil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkanizmit -- 16 Kasım 2012; 0:43:49 >




  • Tek Tek açıklamak istiyorum. Aslında gereksiz bir tartışma ama Network yapısında yenisiniz heralde.

    Qos: Data akışında öncelik vermek için kullanılan bir protokoldür. Genelde Voip te kullanılır ses hattının önceliği herzaman önemlidir. İnternet bazında ise bilgisayarlara öncelik vermek için kullanılabilir. Router yada routing le alakası yoktur. AP üzerinden bile yapıla bilir. Bunu için Router cihazı almaya gerek yoktur.

    access control veya access list: Kişilerin internete çıkışlarını yasaklamak , portları yasaklamak için kullanılır. Alında bir firewall özelliğidir ve router veya routingle uzaktan yakından alakası yoktur. Bu işlemi modem üzerinden yapabilirsiniz. Bunu için Router cihazı almaya gerek yoktur.

    ip binding:ip ile mac eşleştirmesi yaparak, ip ile mac uyuşmuyorsa kişinin internete çıkışını yasaklar veya ip almamasını sağlayabilirsiniz(DHCP yi ip-mac binding yapan cihazın dağıtması şartıyla).Free Radius veya windows radius un işerini biraz daha basitleşmiş bir şekilde yapan protokoldür. Bu özelliğinde router veya routing özelliğiyle alakası olmayıp modem üzerindende rahatlıkla yapılabilir.

    Ruoter ve Routing işleni: iki farklı network ü birbirine köprüleyen cihazlardır. Bilgisayarlar veya network cihazları kendi ip adresi dışında bir ip ye gitmek isteği zaman routerlar gidilmek istenen yere doğru route eder. Yanlız Routerın üzerinde tanımlamalar yapılmadıysa route edemezler. Bütün modemler aslında birer basit routerdır. İç network ip sini dış dünyada bulunan iplere route eder. Sizin tavsiye ettiğiniz ürünlerin route özelliği yoktur.
    Şöyleki; O cihazın katlardaki yükü azaltabilmesi için şöyle ayarlanması gerekir:

    Varsayalım ki 7. kattaki pc nin ip adresi 192.168.1.9 AP iki ip olmak zorunda biri 192.168.1.1 diğer ip si 10.10.10.2, modemin ip adresi 10.10.10.1 olsun. 7. kattaki bilgisayarın internete çıkabilmesi için modeme ulaşması gerekmektedir fakat ulaşamaz ip ler farklı çünkü bu yüzden 7. katta bulunan cihaza şöyle bir route girilmesi gerekir:10.10.10.0 255.255.255.0 10.10.10.2 dememiz lazım ki internete çıkış yapabilelim. Sizin önerdiğiniz cihazlar malesefki böyle bir özelliği yok. Peki neden o cihazlara router deniyor bu cihazlar sadece 0.0.0.0 networküne yani internete route etmek için tanımlılar
    basitte olsa bir route işlemi yaptığı için router deniyor. Fakat gerçek bir router değiller.

    Gelelim Sonuca: Yukarıda açıklamalarını yaptığım hiçbir özelliği kullanmanıza gerek yok bu yüzdende bu cihazları almana gerek yok. Arakatlara koyacağınız bu cihazlar source nat yapamadığı için modeme aynı sayıda ip adresi gidecektir. Yani router da koysan koymasanda modeme gidecek ip sayısı aynıdı.Gelelim 100 mbit 1Gbit 1000 (mbit) farkına siz çapı 10mm olan bir su borusuna, çapı 5mm bir su borusu bağlarsanız ne olur acaba?
    Tekrar söylüyorum bu sistemin sorunsuz çalışması için Management switch şart. HP marka Management switchlere bakabilirsiniz. Diyosanız ki bu işin para kısmı beni aşıyor o zaman her kata kablo çekip biraz kaliteli bir switch alıp (en azından kitlenmesin) bütün AP leri bu switch bağlayıp sistemi çalıştırabilirsiniz. Soracağını başka bir soru varsa 1 saat daha buradayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HcihanA -- 16 Kasım 2012; 0:49:51 >




  • Modemlarde bulunan wan portları iç network iplerine route edemezler sadece public lere yönlendirme yaparlar. Eğer yapsalardı VDSL modeme gerek kalmazdı zaten yada metro ethernet sonlandırmalarında switchler yerine adsl modem kullanılırdı. Bunu deneyerek görebilirsiniz. bir modem alın lan ip si ile wan ip sini public olmayan ipler verin ve geçiş yapmaya çalışın bakalım sonuş ne oluyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HcihanA -- 16 Kasım 2012; 0:59:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Technoctor

    Tek Tek açıklamak istiyorum. Aslında gereksiz bir tartışma ama Network yapısında yenisiniz heralde.

    Qos: Data akışında öncelik vermek için kullanılan bir protokoldür. Genelde Voip te kullanılır ses hattının önceliği herzaman önemlidir. İnternet bazında ise bilgisayarlara öncelik vermek için kullanılabilir. Router yada routing le alakası yoktur. AP üzerinden bile yapıla bilir. Bunu için Router cihazı almaya gerek yoktur.

    access control veya access list: Kişilerin internete çıkışlarını yasaklamak , portları yasaklamak için kullanılır. Alında bir firewall özelliğidir ve router veya routingle uzaktan yakından alakası yoktur. Bu işlemi modem üzerinden yapabilirsiniz. Bunu için Router cihazı almaya gerek yoktur.

    ip binding:ip ile mac eşleştirmesi yaparak, ip ile mac uyuşmuyorsa kişinin internete çıkışını yasaklar veya ip almamasını sağlayabilirsiniz(DHCP yi ip-mac binding yapan cihazın dağıtması şartıyla).Free Radius veya windows radius un işerini biraz daha basitleşmiş bir şekilde yapan protokoldür. Bu özelliğinde router veya routing özelliğiyle alakası olmayıp modem üzerindende rahatlıkla yapılabilir.

    Ruoter ve Routing işleni: iki farklı network ü birbirine köprüleyen cihazlardır. Bilgisayarlar veya network cihazları kendi ip adresi dışında bir ip ye gitmek isteği zaman routerlar gidilmek istenen yere doğru route eder. Yanlız Routerın üzerinde tanımlamalar yapılmadıysa route edemezler. Bütün modemler aslında birer basit routerdır. İç network ip sini dış dünyada bulunan iplere route eder. Sizin tavsiye ettiğiniz ürünlerin route özelliği yoktur.
    Şöyleki; O cihazın katlardaki yükü azaltabilmesi için şöyle ayarlanması gerekir:

    Varsayalım ki 7. kattaki pc nin ip adresi 192.168.1.9 AP iki ip olmak zorunda biri 192.168.1.1 diğer ip si 10.10.10.2, modemin ip adresi 10.10.10.1 olsun. 7. kattaki bilgisayarın internete çıkabilmesi için modeme ulaşması gerekmektedir fakat ulaşamaz ip ler farklı çünkü bu yüzden 7. katta bulunan cihaza şöyle bir route girilmesi gerekir:10.10.10.0 255.255.255.0 10.10.10.2 dememiz lazım ki internete çıkış yapabilelim. Sizin önerdiğiniz cihazlar malesefki böyle bir özelliği yok. Peki neden o cihazlara router deniyor bu cihazlar sadece 0.0.0.0 networküne yani internete route etmek için tanımlılar
    basitte olsa bir route işlemi yaptığı için router deniyor. Fakat gerçek bir router değiller.

    Gelelim Sonuca: Yukarıda açıklamalarını yaptığım hiçbir özelliği kullanmanıza gerek yok bu yüzdende bu cihazları almana gerek yok. Arakatlara koyacağınız bu cihazlar source nat yapamadığı için modeme aynı sayıda ip adresi gidecektir. Yani router da koysan koymasanda modeme gidecek ip sayısı aynıdı.Gelelim 100 mbit 1Gbit 1000 (mbit) farkına siz çapı 10mm olan bir su borusuna, çapı 5mm bir su borusu bağlarsanız ne olur acaba?
    Tekrar söylüyorum bu sistemin sorunsuz çalışması için Management switch şart. HP marka Management switchlere bakabilirsiniz. Diyosanız ki bu işin para kısmı beni aşıyor o zaman her kata kablo çekip biraz kaliteli bir switch alıp (en azından kitlenmesin) bütün AP leri bu switch bağlayıp sistemi çalıştırabilirsiniz. Soracağını başka bir soru varsa 1 saat daha buradayım.

    yeni olan kim anlaşıldı.

    pes diyorum başka birşey demiyorum. bridge ap ye qos yaptırdın ya büyüksün.

    bir bridge ap nin (standart ap den bahsediyorum routing özelliği olmayan örn. arkadaştaki tplin 901)
    qos yapması network ün doğasına ters bir olay.

    yazmışta yazmış sın modemle yaparsın diye peki senin modem dediğin cihazın wan bacağı adsl - lan bacağı ethernet diil mi ?
    modemde bir router diilmidir. peki şöyle yap o modeme ethernetten başka bir modem bağla yap bakalım qos, ip binding v.s v.s.
    hadi göreyim. olmadı dimi. çünki bridge çalıştırdın cihazı.

    bak şu kadar net yazıyorum başkada birşey yazmıycam.
    önerdiğim cihaz tplink 740n in wan bacağına modemi bağla lan bacağından pc ye gir.
    modemin ip adresi airties standardı 192.168.2.1 olsun 740n modemden dinamik olarak
    192.168.2.2 wan ip adresini alsın.
    lan bacağında 192.168.3.1 ip adresi ile çalışıp senin pc ne 192.168.3.2 ip adresini versin.

    sen şimdi pc ne 740n i atlatarak gateway olarak 192.168.2.1 ip adresini gir ve çık bakalım
    nete çıkabiliyorsan. çıkma şansın yok. gateway i 740n yapmak zorundasın.

    haa 740n e lan bacağından 4 tane kablosuz olarak da 10 tane pc bağladın bak bakalım modemin
    yönlendirmelerine ne göreceksin. ben söyliyim sadece 740n i göreceksin.

    ayrıca statik routing dediğin olayı hani anlatmışsın ya 7. kattaki pc diye onuda yapıyor önerdiğim cihazlar ki gereği yok.




  • Olayin para kisminda degilim fakat katlara kablo cekip iyi bir switch ile her kata dagitmak daha saglam bir ag saglamazmi bana? Utkanin onerdigi switch ok. Ama router biraz tuzlu fiyat. Tabi secenek yoksa yapacak seyde yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hunter_C -- 16 Kasım 2012; 1:13:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • son birşey yazıcam bu konuda yeterince tartıştık bu kadar uzatmanın bir anlamı yok.

    şunu soruyorum şayet önerdiğim cihaz tp-link 740n router diilse lan bacağından yada wifi üzerinden
    kendisine bağlanmış pc lere nasıl bandgenişliği uygulayabiliyor.?

    örn. xxx mac adresli pc ye download hızı olarak maksimum 1 mbit verirken
    yyy mac adresli pc ye 3 mbit verebiliyor. ?

    şayet bu cihaz modemle pc ler arasında bir router diilse nasıl yapıyor bu işi. ?

    bu cihaz gerçek bir router diilde bir access point ise bunu yapma şansı varmı ?

    aslında ip qos tan kastım buydu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Technoctor

    Modemlarde bulunan wan portları iç network iplerine route edemezler sadece public lere yönlendirme yaparlar. Eğer yapsalardı VDSL modeme gerek kalmazdı zaten yada metro ethernet sonlandırmalarında switchler yerine adsl modem kullanılırdı. Bunu deneyerek görebilirsiniz. bir modem alın lan ip si ile wan ip sini public olmayan ipler verin ve geçiş yapmaya çalışın bakalım sonuş ne oluyor

    verdiğin örneğin konumuzla ne ilgisi var.?

    adsl modemin wan bacağı adsl portudur. lan bacağı ethernettir. tabiki lan dan lana routing yapamaz ki böyle bi routing olmaz.

    hoş sana göre yapması lazım. bridge ap ip qos yaparsa
    modem neden yapmasın lan dan lana ip qos.
  • tplin 901 cihazı Bridge+AP modunda çalışabildiği için (bu modda çalışmayan cihaz neredeyse kalmadı) Qos özelliğini kullanabilirsin. Ayrıca Qos u modemden de yapabilir.

    Modemin basit bir roter olduğunu söyledim zaten. Arıca Modemi bridge modda çalıştrıp Qos yapabilirsiniz bunu en güzel örneği UTM Firewalları sonlandırırken modemi bridge moda alıp firewall üzerinde sonlandırıyoruz fakar Qos işlemini modemden yapabiliyorsun.(Modemin Qos özelliği olması gerekmekte).

    bak şu kadar net yazıyorum başkada birşey yazmıycam.
    önerdiğim cihaz tplink 740n in wan bacağına modemi bağla lan bacağından pc ye gir.
    modemin ip adresi airties standardı 192.168.2.1 olsun 740n modemden dinamik olarak
    192.168.2.2 wan ip adresini alsın.
    lan bacağında 192.168.3.1 ip adresi ile çalışıp senin pc ne 192.168.3.2 ip adresini versin.

    sen şimdi pc ne 740n i atlatarak gateway olarak 192.168.2.1 ip adresini gir ve çık bakalım
    nete çıkabiliyorsan. çıkma şansın yok. gateway i 740n yapmak zorundasın.

    haa 740n e lan bacağından 4 tane kablosuz olarak da 10 tane pc bağladın bak bakalım modemin
    yönlendirmelerine ne göreceksin. ben söyliyim sadece 740n i göreceksin.


    Önerdiğiniz cihazın source nat yaptığını söylemeye çalışmızsınız galiba ama soure nat ın ne olduğunu pek kavrayamamışsınız. Bir cihazın source nat yapabilmesi için public cihaz olması gerekmekte. Sizin yaptığınız işlemde yük yine modemde. Açıklamaya çalışacağım inşallah başarabilirim

    internet Explorer dan google istek gönderdiniz sizin tavsiye ettiğiniz cihaz ne yaptı isteği modeme gönderdi fakat modem isteğin pc den geldiğini biliyor sizin cihaz sorce nat değil Destination nat yaptı. Source nat yapabilmesi için isteğin hangi tarayıcıdan geldiğini bilip bunu hafızada tutup modeme isteğin karşılığı olan public ip yi göndermesi gerekiyor. Bu işlemi cisco 878 router bile secure lisansı yükleyince bile yarım yamalak yaparken o cihaz nasıl yapacak bunu merak ettim.




  • bir modem isteğin nerden geldiğini mac adresi ve ip adresi hariç nerden bilebilir. ?

    qos tan kastım bandgenişliği ayarıydı.
    yeni nesil cihazlarda ip qos olarak geçiyor. (kataloglarına ve kutularının üstüne bakabilirsin)
    varsa 901 de yapsın saygı duyarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkanizmit -- 16 Kasım 2012; 1:41:55 >
  • Modemler bu iş için üretilmiş cihazlardır. Basit bir şekilde düşünelim. Bilgisayarında internet explorer ve mozilla yüklü birinden google birinden facebooka girdin soure ip aynı yani pc nin modeme yaptığı istek ip si pc nin iç bacak ip si dimi. Modem de pc den gelen bu istekleri alıyor google ve facebook a iletiyor ama dönüşte hiç karıştırmadan mozillanın kini mozillaya internet explorer kini explorera iletiyor. İşte buna soure nat deniyor.
    İsterseniz bununda mantığını anlatabilirim??
  • Qos bant genişliği ayarının yanı sıra protokole görede işlem yapabiliyor. Daha öncede dediğim gibi şirketlerde özellikle aynı pc den çıkan Voip (yani ses) ve data akışındaki önceliği belirlemek için kullanılabiliyor. Farklı pcler olmasına bile gerek yok yani.

    Tavsiye ettiğin cihazın kataloğunda buradan bakabilirsinhttp://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WA901ND#spec Wireless Modes bötümünde Bridge+AP yazıyor yani cihaz Qos yapabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HcihanA -- 16 Kasım 2012; 1:48:51 >
  • bu portlar ne işe yarıyor o zaman port kullanmayalım modem nasıl olsa çözüyor işi
    bu dediğin işi pc yapıyor olmasın modem den gelen cevaplara göre ?

    şu bandgenişliğine bir cevabın varsa devam edelim. yoksa ben çıkıcam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Technoctor

    Modemler bu iş için üretilmiş cihazlardır. Basit bir şekilde düşünelim. Bilgisayarında internet explorer ve mozilla yüklü birinden google birinden facebooka girdin soure ip aynı yani pc nin modeme yaptığı istek ip si pc nin iç bacak ip si dimi. Modem de pc den gelen bu istekleri alıyor google ve facebook a iletiyor ama dönüşte hiç karıştırmadan mozillanın kini mozillaya internet explorer kini explorera iletiyor. İşte buna soure nat deniyor.
    İsterseniz bununda mantığını anlatabilirim??

    YAni demek istedigin wa901 lerde ap+router yapilabiliyo ama modem vasitasiyla yapiliyo. Dogrumu anladim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Technoctor

    Qos bant genişliği ayarının yanı sıra protokole görede işlem yapabiliyor. Daha öncede dediğim gibi şirketlerde özellikle aynı pc den çıkan Voip (yani ses) ve data akışındaki önceliği belirlemek için kullanılabiliyor. Farklı pcler olmasına bile gerek yok yani.

    Tavsiye ettiğin cihazın kataloğunda buradan bakabilirsinhttp://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WA901ND#spec Wireless Modes bötümünde Bridge+AP yazıyor yani cihaz Qos yapabilir.

    katalogda qos göremedim. sadece wmm var. wmm bambaşka bir olay. wifide multimedya uygulamalarına öncelik vermek için kullanılır.
    sen qss ile qos u karıştırıyor olmayasın ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkanizmit -- 16 Kasım 2012; 1:51:48 >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.