Şimdi Ara

Swift ses sorunları ve usta önerisi acil

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, 2008 model 83450 km de aracım. Aracımdan sesler geliyor.
    1) 1. ve 2. viteste çok yüksek bir ses geliyor uğultu gibi ya da sanki dizel araçmış gibi. Ses araç 1 ve 2. viteste gaza basılmadığında çok daha fazla duyuluyor.
    2) Aracın ön tarafından su sesi geliyor şakır şakır, ilk çalıştırıp kalkıldığında daha çok duyuluyor, normal yolda giderken duyulmuyor, işte mesela evimin park yerinden çıkışında çukurlar var ve sola dönmem gerekiyor, o zaman çok net bir şekilde duyuyorum sesi. Ama bu ses 1 ay önce motorun antifirizini ölçtürdükten sonra gelmeye başladı. Aslında 1 numaralı seste sanki o zaman gelmeye başladı.
    3) Bu pek önemli değil ama yinede sorayım. Araç ilk çalıştığında Direksiyonu tam sol yada tam sağ yapıp hareket ettiğimde bir gıcırtı sesi geliyor.

    Bir de, araç 2300 devirden sonra özellikle de 3.vitesten sonra gaz yemiyor gibi, bunun için servise gittim gösterdim sanırım debriyaj baskı balatanın değişmesi gerekiyormuş, ve 1 numarada yazdığım seside buna bağladı servis. Şanzıman bilyasından geliyor gibi dedi, dağıtıp bakmak lazım dedi. Bu ikisi içinde 1500-1800 TL gibi bir fiyat olur dedi işçilik dahil. Haliyle çok gibi sonuçta baskı balata değişimi ne tutar ki zaten parça 150 işçilik max 200 özelde, zaten şanzımanı dağıtmış olcaklar bilyayada o zaman bakılamazmı? Sizce fiyat nasıl ve ANKARA da önerebilceğiniz güvenilir şanzıman ustası varmıdır swift ten de anlayan?

    Şu an açıkçası 1800 TL vercek durumum yok, şimdilik çözümüm bir usta bulup orda debriyaj baskı balatayı değiştirticem. Ses olayıyla sonradan ilgileneceğim, zararı olurmu sizce ne yapmalıyım acil yardım lütfen!!!







  • kimikobe K kullanıcısına yanıt
    Gıcırtı soğukken yapar ısınınca kesilir kronik bir olay sorun arz etmez bendede var aynı sorun servis sıkıntı yok dedi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • giges G kullanıcısına yanıt
    Evet öyleymiş, diğerlerini hallettim zaten gıcırtıya devam :D
  • Benim swiftte te tam sağ yaptığımda gıcırtı var , sanki tekerlek davlumbaz a sürtüyormuş gibi.
    Bunun için sanayiye götürüp kontrol ettirdiğimde sol rotbaşında bozulma mevcut demişlerdi. Bununla alakası yokmuymuş yani , kronik bir sorunmu ve çözülemiyor mu ?
    Ayrıca sorun ilk çalıştığında değil sürekli her tam sağ yaptığımda oluyor.
  • Bekirden B kullanıcısına yanıt
    Kronik bir sorunmu bilemiyorum malesef, ben sorduğumda soğuktan dedi usta, sadece ilk çalıştığında 1-2 dk falan çıkartıyor sonra kayboluyor benim aracımda, sizin durumunuz farklı sanırım geçmiş olsun
  • Merhaba

    2007 model 119 binde swift aldım geçen hafta

    araç ta 1. viteste dediğiniz gibi uğultu oluyor motorda ama 2 3 vitesten sonra kesiyor sesi

    debriyajda yukarda kavrıyor

    burda sorun sadece baskı balatadamıdır başka birşey olma durumu varmıdır?
  • engineerugur E kullanıcısına yanıt
    Kesin birşey söyleyememekle birlikte şanzıman bilyalarıyla alakalı bir sorun olabilir, ama umarım yoktur. Debriyaj yukarda kavrıyosa zaten yakındır baskı balatanın değişimi kendisini hissettirecektir, bir ustaya en azından sesi bir dinlettirmenizi öneririm muhtemelen şanzımanı dağıtmadan kesin birşey söyleyemeyiz diyeceklerdir ama zaten baskı balata değişirken herşeyine baktırırsınız şanzımanda. Umarım bu dediklerimin hiçbiri yoktur tabi, aracınız hayırlı olsun güzel seçim kesinlikle :)
  • Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 1 ay önce ikinci el Suzuki Swift aldim. 2010 model 4x4. Araçtan gayet memnunum ancak bir sorunum var. Bozuk yolda ön taraftan lastiklerin olduğu yerden az bir ses geliyor. Sanki bir yerde boşluk var bir yere çarpıyor. Ön takıma, rot başlara, amortisörlere herşeyine baktırdım hiç bir sorun yok. Hatta 3 servise gittim. Son gittiğim servis fren merkezlerinin pimlerinden yapıyor olabilir dedi onları tornacıda düzenlediler. Ancak ses halen kesilmedi. Böyle bir durumu başına gelen arkadaş var mıdır? Bilgi verirseniz sevinirim
  • 2006 1.3 4x4 sanzuman arizalari çıkması bile çok pahalı daha bilemeyen gözüm korktu bu kadar pahalı nasıl olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.