Şimdi Ara

Suzuki Swift - Opel Corsa ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    kredi çekip araba almayı düşünüyorum. hedefim 24000 tl ye kadar çok eski olmayan hb bir araç .
    2006 ile 2009 arası swiftlerin tipi çok hoşuma gidiyor. ancak yarın birgün satmaya kalsam sıkıntı yaratır gibi. malum 2. eli pek yok. ayrıca konforu sürüş deneyimi nasıldır onuda pek bilmiyorum ancak japon arabası olması internette de pek olumsuz yazı görmemiş olmam swifte biraz daha yakın olmamı sağlıyor.
    opel corsa ya gelince ise bu fiyata yeni kasa 2009 modeller bulmak mümkün gibi ancak tipi swift kadar hoşuma gitmiyor. internette okuduğum yorumlarda bu aracı çok yeren kişilerde var. velhasıl sizlerin değerli görüşlerine ihtiyacım var. ne düşünüyorsunuz ?

    örnek araçlar:
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2009-model-88.000-km-opel-corsa-otomotik-vites-163380243/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-suzuki-suzuki-swift-163502898/detay







  • Sorunlarını falan bilemem ama swift daha hoş duruyor. Motoru corsaya göre daha atak duruyor kağıt üzerinde tabi. Mesela 11sn 0-100 swift.. Corsada 14.9 .. Yani daha atak görünüyor. 1.2 motor sembol kullanmıştım tat vermiyor. Tavsiye etmem. Hele bide o ilandaki corsa otomatikmiş. Hiç gitmez. İkisi arasından alacak olsam swift alırdım.
  • 24000 e 2009-2010 mitsubishi coltta bulabilirsin.

    ikisindende daha donanımlı, daha geniş ve daha performanslıdır. benzinli ise ikisindende daha ekonomiktirde.

    yok illa bu ikisi diyorsan swift tercih etmen daha iyi bence.

    hayırlı günler.
  • Sırf 2.el ve güvenlik farkı ile konfor farkı olmadığı için Corsa derim ama sorunsuzluk düşündürebilir Swift'i bence yakıta bakıp karar verin derim çok kullanılacaksa
  • swift kullanan varmı aranızda acaba ? artı eksi neler söyleyebilir ?
  • Ben suzukı sx4 kullanıyorum.Almadan önce swift çok baktım.Amacım onu almaktı bu nasıp oldu.Swift cok daha guven verıyor ve bence corsa dan çok daha şık ve donanımlı.Kesınlıkle swift derim
  • Geçen sene her iki model de listemizdeydi, yakından inceledim.

    Benzer ağırlıkta aynı pazarda rekabet eden arabalar, Swift Avrupa pazarı için Macaristan'da üretiliyor. Herşeyi değerlendirdikten sonra en önemli özet iki farklılık: servis yaygınlığı için Opel, güvenlik için Swift. Diğer farklar bence can alıcı ölçüde değil.

    Swift'in öne çıkan sürüş farklılığı nötral direksiyonu. Ama hissi güzel, direkt bir hissi var. Spor direksiyon hissini sevenler beğenir diye düşünüyorum, ağır değil sadece merkezlemiyor pek. Fren yumuşak ve etkili. Opel biraz daha konfor odaklı gibi geldi. Her ikiis de rafine arabalar, ucuz arabalar değil. Konstrüksiyonları, hizaları düzgün. Ama sürüş için en iyisi kendiniz test edin.
  • Öncelikle yorumlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar.
    Şuan bende swift' e daha yakınım. beni düşündüren yedek parçası ve elden çıkarmak istediğimde beni sıkıntıya düşürür mü ? he birde daha öncesinde 2006 dizel clio vardı 75 bg di sanırım. araba kalkışta bana çok ağır geliyordu ( clio dan önce caddy kullandığım için de öyle bir hisse kapılıyor olabilirim) swiftlerin kalkışı ivmelenmesi nasıldır ? ağır mıdır ?
  • Sadece 2. el sizin için Corsa tercih etmeniz için sebeptir. Diğer kıstaslar için Swift.

    8 ay kadar askerlik süresi boyunca Kıbrıs'ta yaşadım. Ada genelindeki araçları gruplandırmak isteseniz Swift ve diğerleri olur. Neredeyse tüm araçların %30'unu oluşturuyor.
    Yüksek sıcaklığa ve yoğun neme oldukça dayanıklı motoru ve kaportası olduğundan peynir ekmek gibi gidiyor.
    Adada hiç tutulmayanlar Fransızlar. Almanlar'da da satılanlar BMW Mercedes Audi. VW çok az var diğer markalar hiç yok gibi.
    Varsa yoksa Japonlar en çok da bu Swiftler. İçine bindim kullandım. Gerçekten keyifli ve konforlu bir araç. Aklımda kaldığı da Corsa'dan yalıtım konusunda daha başarılı.
    Dizel için pek bir şey diyemem ama benzinli motoru su götürmez şekilde çok daha iyi daha ekonomik ve atak. Yaktığının karşılığını alırsınız hem de uzun ömürlü.
    Corsa ise hem yakar hem de ömrü kısa olur. Swift pişman etmez diyorum.




  • aracın ivmelenmesi hakkında bilgi sahibi olan varmı acaba. swifti kastediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence swift tipi + motoru sınıfındakilere göre atak bi araç donanım yalıtım vs gibi konularda oldukça iyi ama tek sorunu koltuk darlığı idi

    ben aracımı almadan önce çok araştırmıştım uygun bulamadığım için almamıştım çok güzel araç zaten corsa nında çok ahım şahım özellikleri yoktur
  • Şanzıman tercihiniz manuel olsaydı tereddütsüz corsa derdim. Corsa piyasası servis yaygınlığı vergi dilimi vs. öğelerle çok daha avantajlıdır ama swift de bir Japon. Başınızı ağrıtacağını düşünmüyorum. Kolay gelsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Swift i satmaya kalktığında basın çok ayriyacak ama kullanması çok zevkli bir araç ben o fiyat aralığında punto öneririm ikisinden de daha genis daha az yakar daha cabuk satılır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • swiftin bagajı acayip küçük görüp bakmadan karar vermeyin. 2. elide çok zayıf birde 1.3 ama 1332 cc olodugu için 1.6 gibi vergi ödersiniz. bunları kabul ederseiz swift alın yoksa sıradan olmak isterseniz corsa alın. birde ilandaki swift boş olan swift ve fiyat çok fazla.
  • Sirf ikinci el icin bile corsa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilandaki aracı örnek olsun diye koymuştum. vites manuel olucak.
    kafam iyice karıştı :( swift almak istiyorum ama 2. eli pek yok yarın bi gün satmaya kalktığımda baya sorun yaratacak gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her bakımdan swift. şöyle ki performans, güvenlik ve konfor her şeyiyle üstün bir araç swift. tek handikapı ikinci eli. o da satılmayacağından değil, corsa kadar rahat satılmayacağındandır. yoksa satılmayacak araç yoktur. servis ve parça olarak da kesinlikle opelden daha ucuz.
  • swiftin de kendine göre kitlesi vardır. bence çok dert etme. bi de aklında bulunsun, corsa alırsan da otomatik falan alma. çok kötü ve sorunlu bir şanzuman. araştır, göreceksin..
  • yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar swift alıcam kafamda netleşti. şimdi temiz 4x4 ünü bulmaya geldi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam biz de 2013 model otomatik corsa vardi. Şükürler olsun piyasa artinca elimizden zarar etmeden çıkardik. Gerek vites gecisleri gerek yakit sorunu olsun lanet okudum arabaya. Diger aracı bilmem ama corsadan pek iyi izlenimlerim kalmadi. Ha bu arada en ufak yokuşta araba deli gibi bagiriyor ve Yokuşu da çıkamayasi cabasi :d

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.