Şimdi Ara

suzuki swift hakkında yorumlarınız (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
67
Cevap
2
Favori
99.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • guncel suzukı swıft dusunenler
  • Arkadaşlar suzuki swfit kullanıcısıydım aracı satp varklı bi araç aldık şu an elimde siyah zemin junyan marka angel far , yine siyah zemin junyan marka led stoplar ve simota karbon performans hava filtersi bulunmaktadır.İlgilenen arkadaşlar msj yoluyla ulaşırlarsa daha detaylı bilgi ve fotoğraf gönderebilirim.
  • swift'ten memnun muydunuz?dizelini almayi dusunuyorum tavsiye eder misiniz?
  • tipden kaybediyorbi kere
  • Benim japon arazi araçlarına hep olumlu bakış açım olmuştur
  • ben de merak ediyorum bu arabalar neden ucuz? araba alcağın zaman derler parçası bulunmuyor.parçası çok pahalı.tutulmuyor bunda da öyle bir durum mu var? 2006-2007 modellerin 4x4 yada 4x2 16-20 bin arası modelleri var.yakıtı da azmış bunların peki denen ucuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 35ben35

    ben de merak ediyorum bu arabalar neden ucuz? araba alcağın zaman derler parçası bulunmuyor.parçası çok pahalı.tutulmuyor bunda da öyle bir durum mu var? 2006-2007 modellerin 4x4 yada 4x2 16-20 bin arası modelleri var.yakıtı da azmış bunların peki denen ucuz?


    Ucuz olmasının en büyük sebebi suzukinin reklam yapmaması, ben bugüne kadar bir kere bile suzukinin televizyonda reklamını görmedim. Dolayısıyla sadece trafikte görenler beğenenler araştırıp alıyor, ya da araca özel ilgisi olanlar. Adamlar neredeyse arabaları satılmasın diye çalışıyor :) Gerçi artık Doğuş grubuna geçti Suzuki de, yakında reklamlara başlar fiyatları yükselir böyle kalmaz.

    2009 dan beri Suzuki Swift 1.3 benzinli 4x2 olanından kullanıyorum. Gayet memnunum. Şehir dışında 100 km de 4,8 lt yaktırdım. 5.viteste 80 km sabit hızla. Aynı zamanda Ankara otobanında 170 civarı giderek 100 km de 8 litre yaktırdım.

    Parça konusuna gelince fabrikası türkiyede olmadığından ve parçaları japonyadan geldiğinden eğer ellerinde yoksa bi parçanın gelmesi yaklaşık 1 ayı buluyor. Renault ya da Opel gibi bir kaza durumunda arabayı 1 haftada yapıp veremiyorlar. Bir çamurluk göçmesi yüzünden çamurluk ve davlumbazı 3 haftada değiştirmişlerdi.

    Nihayetinde fiyatını sonuna kadar hakeden bir araç. Bu arabayı 23500 e almıştım, diğer araçlara bakarken renault clio 1.2 motor 75 beygir olanı 28 bin, opel corsanın yine 1.2 75 beygirlik olanı da 28500 dü. Bir çok donanım da swiftten daha düşüktü.

    İnsanlar gidip VW Golf ün 1.6 motor 102 beygirlik arabasına 40 bin lira veriyor. 38 bine Chevrolet Cruze un 1.6 124 beygirlik full donanımlı aracını almıyor, marka sattırıyor derler ya o hesap :)




  • insanlar kullandığı ürünü beğenmese bile etrafa kötü görünmesin diye çok memnunum diyorlar.yazıyı okumaya başlayınca yalan yok sonuna kadar öyle mi gidecek acaba dedim çamurluk konusundaki tecrubeyi yazınca sevindim.
    bu araçlardan kullanmışlığım yok dediğiniz gibi reklamları da yok.izmirdeyim ama gidip bayisine nedir diye de araştırmadım.burda galeride bir tane 2007 model satılık var boş bi zamanda gidip bakcam arabaya.bagajı küçük demişler genelde bende palio var simit lpg li aracın brandası stepne derken cüzdan koycak kadar yer var yeminle.ev borcu ödediğim için 1-2 sene daha paliocuyuz ama borcum bitsin düşünüyorum.şu an swift alıcısı değilim 17 bin parası olan bir arkadaşıma ısrar ediyorum araştır swiftlere de bak diye.96-97 corollalara 17-18 bin isteniyor buralarda.golfler zaten malum.swiftleri daha da araştırcam parça geçikmesi benim için problem değil zaten haftada bir kullanıyoruz arabayı çarşıya işe bisikletle yada motosikletle gidilebiliyor buralarda.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 35ben35

    insanlar kullandığı ürünü beğenmese bile etrafa kötü görünmesin diye çok memnunum diyorlar.yazıyı okumaya başlayınca yalan yok sonuna kadar öyle mi gidecek acaba dedim çamurluk konusundaki tecrubeyi yazınca sevindim.
    bu araçlardan kullanmışlığım yok dediğiniz gibi reklamları da yok.izmirdeyim ama gidip bayisine nedir diye de araştırmadım.burda galeride bir tane 2007 model satılık var boş bi zamanda gidip bakcam arabaya.bagajı küçük demişler genelde bende palio var simit lpg li aracın brandası stepne derken cüzdan koycak kadar yer var yeminle.ev borcu ödediğim için 1-2 sene daha paliocuyuz ama borcum bitsin düşünüyorum.şu an swift alıcısı değilim 17 bin parası olan bir arkadaşıma ısrar ediyorum araştır swiftlere de bak diye.96-97 corollalara 17-18 bin isteniyor buralarda.golfler zaten malum.swiftleri daha da araştırcam parça geçikmesi benim için problem değil zaten haftada bir kullanıyoruz arabayı çarşıya işe bisikletle yada motosikletle gidilebiliyor buralarda.


    o zaman tamamen objektif olayım :D

    - ABS, EBD, Fren destek sistemi, Klima, 4 Cam otomatik, Dış dikiz aynalar elektrikli ve buğu çözücülü, Hıza duyarlı elektro servo direksiyon, 6 hoparlörlü direksiyondan kumandalı mp3 çalar, 2 adet hava yastığı. Bu donanımlar en düşük modelde bile standart.

    - Aracın 0-100 km si 11 saniye. Maksimum hız 175 km. Bunlar test verileri. Bizzat 190 km gördüm o da 4.viteste 5 e atınca 185 e düşüo yetmio gücü :D (ayrıca benim araçta 17 inç jant var 205 40 17 lastiklerle)

    - Araç ufak olmasına rağmen ön tarafı bir sedan araba kadar geniş. Fakat arka taraf ise tam tersi. 180 boyunda birisi oturduğu zaman dizleri öndekinin böbrekleri yerinden oynatıyor :)

    - 1 depo benzinle (43 lt) ile şehiriçinde 550 km, şehir dışında 800 km yapılıyor.

    - Yol tepkisi güzel, ufak araçlar daha çabuk savrulur falan derler ama viraj kabiliyeti gayet güzeldir kullanınca anlarsınız. tabi lastikler kabak olmamalı :D

    gelelim kötü yönlere:

    - Japon olmasından mıdır, üzerinden gelen bridgestone lastiklerin sertliğinden midir bilinmez araç tümseklerde baya sert özellikle ufak setlerde.

    - İç malzemenin plastik olması ve aracın sert olmasından arada iç taraftan sesler gelebilir her zaman yapmaz ama bazen oluyor.

    - Alt devirlerde 1000-1500 civarı hafif bir dizel motoru sesi duyuluyor özellikle dip gaz yapılınca vuruntu olabilir

    - Kaza durumunda veya yedek parçada ellerinde yoksa japonyadan gelmesi minimum 1 ayı buluyor.



    Genelde böyle. Ben 2009 yılında 4x4 olanından pert ettim :) sonra gidip 2009 model sıfır 4x2 aldım. şu anda aynen devam, fotosunu da atayım

     suzuki swift hakkında yorumlarınız


    sorunuz varsa cevaplarım




  • Suzuki Türkiye, Doğuş grubuna geçti galiba o yüzden yeni suzukiler depolarında imiş yeni suzukiler biraz daha büyümüş ve 1.2 a/t gelecekmiş .... 2 Yıl 1.5 a/t kullandım çok yakıyordu onun dışında çok memnundum.
  • arakadaşlar sizc e 4x4 mü 4x2 modelımı 1 lıtre fark var ama sıs farı ve çelişk jant farkıda var 4x4 de.
  • 4*4 ü boşwer hem fazla yakar hm arıza çıkarırsa maliyet gerektirir. Mevsim şartları ile alakalı bir tercih yap. Kar yağar bende arabama binerim dersen 4*4.
  • izmirde kar yagmıyor malesef bu konuda hak verıyorum ama şöyle bırsey var çelik jant ve sıs farı ben 4x2 aldıgımda bunları taktırmam ekstra bır masraf ıstıcek 4x4 de bunlar var.
  • Merhaba arkadaşlar, 2011 model suzuki swift 1.2 AT aldık, bir kaç gün içerisinde aracı teslim alacağız, buradan yorumlarımızı paylaşacağız.
    Ekstra bilgi talep eden arkadaşlar varsa sorularınızı iletebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cerrah79 -- 8 Şubat 2012; 11:24:02 >
  • merhaba,

    suzuki swift 1.2. GL AT aracımızı 10 gün önce aldık, yakıt tüketimi için henüz tam bir sonuca varmış değilim. Ancak makul bir yakıt tüketimi var izlenimi edindim. Otomatik vites seçeneği çok doğru bir tercih oldu. Aracın vites geçişleri kusursuz derecede, çok rahat. Eğer beklentiniz spor vs. bir araç değilse hızlanma problemi asla yok diyebilirim. Ben aracın hızlanmasından oldukça memnun kaldım.

    Ürünün artıları:

    -Araç dış görünüş olarak çok çekici, özellikle karartılmış arka camlar şık bir dış görünüş sağlıyor,
    -Ön tampon yere yakın, bu da araca spor bir hava veriyor,
    -Aracın iç kısmı da gayet güzel, döşemeler sağlam ve kaliteli, aynı şekilde kullanılan malzemede kaliteli, ucuz bir görüntüsü yok,
    - Direksiyon simidinin deri olması güzel, artı kontrolü rahat,
    - Koltuklar ergonomik, rahatsız etmiyor,
    - Araç içinde çok fazla cep vs. tarzı saklama alanı var, bu anlamda kullanışlı, özellikle ön tarafta kapaklı, gizli açılan bir bölme var, radyosu güzel, dijital büyük ekranlı, iyi çekiyor, göstergeler güzel, aydınlatmaları da aynı şekilde,
    - Aracın görüş alanı vs. geniş, yan aynalar oldukça büyük, rahat bir görüş sağlıyor, artı görsel olarak da bana göre araca hava katmış,
    - Araç motor performansı 1.2 bir araca göre iyi, ben daha düşük bir performans bekliyordum, hızlanması güzel, şöyle ki; araca 4 kişi bindik, hiç sorunsuz ve zorlanmadan 120-130 yaptık, zorlanmayı hissetmeden,
    -Yokuş kalkışı rahat, kayma yapmıyor, kalkışta güç kaybetmiyor, bir de vites üzerinde bir düğme var ona basınca 3. vitesin üstüne çıkmıyor aracı sabitliyor, bu da güzel, önceden bilmiyordum bunu,
    -Motor sesi fazla içeri gelmiyor, standart diyebilirim, sessiz bir araç,
    -Kliması sessiz ve hızlı ısıtıyor,
    - Çocuk kilidine ilaveten çocuk cam kilidi de var, camları da kilitliyor,
    - Aracın anahtarının açma düğmesine bir kez basınca sadece sürücü kapısı, hızlıca iki kez bastığınızda tüm kapılar açılıyor, güvenlik için iyi,
    - Sürücü kısmında da makyaj aynası var, özellikle bayanlar için kullanışlı olabilir,
    - Araç ön tarafta oturanlara ferah ve geniş bir iç hacim hissi veriyor,
    -Arka koltuklar çok pratik şekilde iki aşamalı katlanıyor, bagaj hacmi genişliyor,

    aracın eksileri,
    -Bagaj küçük olduğundan çocuklu bir aileye uygun bir araç değil, biz swift'i ailenin 2. aracı olarak aldık,
    - Arka yan koltuklarda tavan yüksekliği görünenden alçak gibi, uzun boylu birisi arka yanda oturunca rahat etmeyebilir,

    Araçla ilgili genelde olumlu şeyler yazdım gibi ama zaten beğenmesek almazdık
    Ancak aracı bir süre kullanmış birisi olarak beklentileri karşılayan bir araç olduğunu söyleyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cerrah79 -- 25 Şubat 2012; 14:07:40 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cerrah79

    merhaba,

    suzuki swift 1.2. GL AT aracımızı 10 gün önce aldık, yakıt tüketimi için henüz tam bir sonuca varmış değilim. Ancak makul bir yakıt tüketimi var izlenimi edindim. Otomatik vites seçeneği çok doğru bir tercih oldu. Aracın vites geçişleri kusursuz derecede, çok rahat. Eğer beklentiniz spor vs. bir araç değilse hızlanma problemi asla yok diyebilirim. Ben aracın hızlanmasından oldukça memnun kaldım.




    hocam hayırlı olsun aracınız güle güle kullanın.

    ben de 2-3 ay kadar süren arayışlarım neticesinde aralık ayında aynı aracı aldım. performans olarak benim de beklediğinden iyi çıktı. daha hantal bir araç olacak diye düşünüyordum ama beni yanılttı. ara hızlanmaları vs de gayet yeterli bu motor hacmine sahip bir araç için.

    araçla ilgili görüşlerinize de aynen katılıyorum. artı - lar eksiler kısmına (yalnız hala kumandaya tek basışta sadece sürücü kapısı çift basışta bütün kapıları açma olayına alışamadım, bazen ikinci bir kişi bineceği zaman da iki kere basmayı unutuyorum ve ikinci kişi aracın kapısını bayağı bir zorluyor. ). yakıt tüketimim son soğuklara rağmen ist'de 7.0 ı geçmedi. parçalar biraz daha eskiyince ve havalar da ısındıkça yakıt tüketiminin daha da düşeceğini düşünüyorum.

    yalnız vites kolunun üzerindeki düğme aracın 3. vitesten yukarı çıkmasına engel oluyor 4. vites değil. çünkü araç 4 vites zaten. yani o düğmeye bastığınızda ekranda çıkan odd off yazısından sonra araç 3 vites konumuna geçiyor.




  • Size de hayırlı olsun,
    Aracı eşim için aldık, ancak ben daha çok kullanıyorum diğer kapıların tek tıklamada açılmaması bana göre bayan kullanıcılar için önemli. Malum, bayan araca binince kol çantası direkt yan koltuğa bırakılır.
    Bu arada vites konusunda haklısınız, araç zaten 4 vites, yanlış anlamış ve yazmışım, teşekkürler düzeltme için.
  • Odd off konumu tork konventörünün kilitlenmesini önleyip,4. vitesten sonra kayıpsız şekilde motordan gelen gücü direkt tekerleklere kayıpsız iletilmesini önler.

    Yani könventör kitlenerek neredeyse 5. vites gibi şanzımanın davranmasını sağlarki ,4. vitese kadar kullanıp od moduna geçen ünite düğmeye basarak od ı iptal eder ve daha yüksek bir viteste çalışmasını sağlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cerrah79

    merhaba,

    suzuki swift 1.2. GL AT aracımızı 10 gün önce aldık, yakıt tüketimi için henüz tam bir sonuca varmış değilim. Ancak makul bir yakıt tüketimi var izlenimi edindim. Otomatik vites seçeneği çok doğru bir tercih oldu. Aracın vites geçişleri kusursuz derecede, çok rahat. Eğer beklentiniz spor vs. bir araç değilse hızlanma problemi asla yok diyebilirim. Ben aracın hızlanmasından oldukça memnun kaldım.

    Ürünün artıları:

    -Araç dış görünüş olarak çok çekici, özellikle karartılmış arka camlar şık bir dış görünüş sağlıyor,
    -Ön tampon yere yakın, bu da araca spor bir hava veriyor,
    -Aracın iç kısmı da gayet güzel, döşemeler sağlam ve kaliteli, aynı şekilde kullanılan malzemede kaliteli, ucuz bir görüntüsü yok,
    - Direksiyon simidinin deri olması güzel, artı kontrolü rahat,
    - Koltuklar ergonomik, rahatsız etmiyor,
    - Araç içinde çok fazla cep vs. tarzı saklama alanı var, bu anlamda kullanışlı, özellikle ön tarafta kapaklı, gizli açılan bir bölme var, radyosu güzel, dijital büyük ekranlı, iyi çekiyor, göstergeler güzel, aydınlatmaları da aynı şekilde,
    - Aracın görüş alanı vs. geniş, yan aynalar oldukça büyük, rahat bir görüş sağlıyor, artı görsel olarak da bana göre araca hava katmış,
    - Araç motor performansı 1.2 bir araca göre iyi, ben daha düşük bir performans bekliyordum, hızlanması güzel, şöyle ki; araca 4 kişi bindik, hiç sorunsuz ve zorlanmadan 120-130 yaptık, zorlanmayı hissetmeden,
    -Yokuş kalkışı rahat, kayma yapmıyor, kalkışta güç kaybetmiyor, bir de vites üzerinde bir düğme var ona basınca 3. vitesin üstüne çıkmıyor aracı sabitliyor, bu da güzel, önceden bilmiyordum bunu,
    -Motor sesi fazla içeri gelmiyor, standart diyebilirim, sessiz bir araç,
    -Kliması sessiz ve hızlı ısıtıyor,
    - Çocuk kilidine ilaveten çocuk cam kilidi de var, camları da kilitliyor,
    - Aracın anahtarının açma düğmesine bir kez basınca sadece sürücü kapısı, hızlıca iki kez bastığınızda tüm kapılar açılıyor, güvenlik için iyi,
    - Sürücü kısmında da makyaj aynası var, özellikle bayanlar için kullanışlı olabilir,
    - Araç ön tarafta oturanlara ferah ve geniş bir iç hacim hissi veriyor,
    -Arka koltuklar çok pratik şekilde iki aşamalı katlanıyor, bagaj hacmi genişliyor,

    aracın eksileri,
    -Bagaj küçük olduğundan çocuklu bir aileye uygun bir araç değil, biz swift'i ailenin 2. aracı olarak aldık,
    - Arka yan koltuklarda tavan yüksekliği görünenden alçak gibi, uzun boylu birisi arka yanda oturunca rahat etmeyebilir,

    Araçla ilgili genelde olumlu şeyler yazdım gibi ama zaten beğenmesek almazdık
    Ancak aracı bir süre kullanmış birisi olarak beklentileri karşılayan bir araç olduğunu söyleyebilirim.



    cerrah79 hocam ayrıntılı bilgiler için sağolasın.. ben de otomatik vites bütçeme göre sıfır bi araç arıyorum suzukiyi incelemeye gideceğim en kısa zamanda.. yakıt tüketimi konusunda tam sonuca varmamıştın, üzerinden biraz zaman geçmiş bu konuda da net bilgiler verebilirmisin şu an? özellikle şehir içi tüketim değeri 100 km'de kaç lt?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: feelhurricane

    quote:

    Orijinalden alıntı: cerrah79

    merhaba,

    suzuki swift 1.2. GL AT aracımızı 10 gün önce aldık, yakıt tüketimi için henüz tam bir sonuca varmış değilim. Ancak makul bir yakıt tüketimi var izlenimi edindim. Otomatik vites seçeneği çok doğru bir tercih oldu. Aracın vites geçişleri kusursuz derecede, çok rahat. Eğer beklentiniz spor vs. bir araç değilse hızlanma problemi asla yok diyebilirim. Ben aracın hızlanmasından oldukça memnun kaldım.




    hocam hayırlı olsun aracınız güle güle kullanın.

    ben de 2-3 ay kadar süren arayışlarım neticesinde aralık ayında aynı aracı aldım. performans olarak benim de beklediğinden iyi çıktı. daha hantal bir araç olacak diye düşünüyordum ama beni yanılttı. ara hızlanmaları vs de gayet yeterli bu motor hacmine sahip bir araç için.

    araçla ilgili görüşlerinize de aynen katılıyorum. artı - lar eksiler kısmına (yalnız hala kumandaya tek basışta sadece sürücü kapısı çift basışta bütün kapıları açma olayına alışamadım, bazen ikinci bir kişi bineceği zaman da iki kere basmayı unutuyorum ve ikinci kişi aracın kapısını bayağı bir zorluyor. ). yakıt tüketimim son soğuklara rağmen ist'de 7.0 ı geçmedi. parçalar biraz daha eskiyince ve havalar da ısındıkça yakıt tüketiminin daha da düşeceğini düşünüyorum.

    yalnız vites kolunun üzerindeki düğme aracın 3. vitesten yukarı çıkmasına engel oluyor 4. vites değil. çünkü araç 4 vites zaten. yani o düğmeye bastığınızda ekranda çıkan odd off yazısından sonra araç 3 vites konumuna geçiyor.

    feelhurricane hocam senden de şehir için yakıt tüketimi konusunda bilgi alabilmem mümkün mü?




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.