Şimdi Ara

SUZUKİ Grand Vitara Sevenler Buraya (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.032
Cevap
50
Favori
810.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Grand Vitara benzinli modellerdeki subabların alaşımından dolayı, LPG'nin yüksek ısıl değerlerine dayanamadığını okumuştum, başka bir forumun SUZUKI ile ilgili konularında. AYRICA aracımın bakımlarını yaptırdığım BOSCH Car & Diesel Servisinin, makine mühendisi olan sahibi yakın zamanda, 2 Grand Vitara'nın subablarını değiştirmek zorunda kaldıklarını söylemiş, bunlardan birinin LPG'siz olduğunu da belirtmişti. Şurası bir gerçek; arazi taşıtı olarak mukayese kabul etmemesine rağmen, LPG uyumu konusunda HONDA CR-V'nin gerisinde kalıyor Grand Vitara.
  • merhaba
    suzuki gv 2010 yada 2011 almayı düşünüyorum.yalnız eski modellerden km düşük olanlara da bakıyorum.soruma gelince
    2006dan itibaren yıl yıl farkları görebileceğim(full olan modellerde) bir kaynak verebilecek olan var mı acaba.teşekkür ederim.
  • 2009 makyajlı kasa ile birlikte grand vitaradaki yenilikleri gösteren bir ppt yükledim, bi göz atın. makyajlı kasa daha iyidir derim.

    http://rapid share.com/files/413170605/GV.PPT

    rapid ile share arasındaki boşluğu kaldırıp indirebilirsiniz.

    not ppt alıntıdır.
  • çok teşekkür ederim.sağolasın.
  • bende de bir suzuki grand vitara 3k var.aslında araçtan çok memnunuz fakat biz 4 kişilik bir aileyiz çocuklarımızın pusetidir bisikletidir derken araca sığmaz olduk oyüzden 5 kapılısını almayı düşünüyoruz.araç 14000 de ve 2008 model. gri renkli. ilgilenen grand vitara severleri edirneye beklerim.
  • http://www.youtube.com/watch?v=itHjjWJegpM

    ne bindim ne de kullandım ama almayı düşünenler şu vidyoyu izleyip bir kere daha düşünsünler:!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilal_guleryuz

    http://www.youtube.com/watch?v=itHjjWJegpM

    ne bindim ne de kullandım ama almayı düşünenler şu vidyoyu izleyip bir kere daha düşünsünler:!


    haklısınız ticari araçlar daha güvenli
  • uzun süredir portbagaj için orjinal suzuki grand vitara alüminyum bar ve taşıyıcı ayaklarından bulmaya çalışıyorum, genel merkezi aradım getirtiriz ancak bir servisle irtibata geçin dedi, hangi servisle görüşsem cevap aynı oldu, suzuki türkiye artık orjinal taşıyıcı ve bar getirmiyor, thuleden temin ediyormuş dendi, iyi güzel de thule fiyatı orjinale göre %50den bile daha pahalı ve suzuki orjinal parçası birebir araca otururken, thuleninki dam üstünde saksağan gibi. sonuç olarak yurtdışından getirtme çalışmalarına devam edicem, ama benim gözümde suzuki orjinal aksesuar için sınıfta kaldı. hele bir servis var ki adamlar yerinden kalkıp gelmiyorlar, oturdukları yerden 5 metreden konuşuyorlar. suzuki iyi hoşta bu vurdumduymazlıkla ne araç satabilirler ne de servisleri iyi işler. insanların kafasında suzukiye karşı zaten bir çok önyargı varken bu hareketlere ne demeli. suzuki şöyle bir diğer markalara bakmalı, yıl 2010 hala dizel otomatik SUVu yok, diğer markalar yeni veya makyajlı araçlarını ağzına kadar donanımla doldurup görücüye çıkardı bile, örnek ix35, kuga, sportage, QQ, sorento, tiguan, rav4, crv, forester daha saymaya gerek var mı ?! arazi kabiliyetlerini karşılaştırmıyorum suzuki tabiki önde ama geri kalan durumlarda ise değişik markalar ön plana çıktılar. suzuki bu şekilde devam ederse ve ürün gamını diğer markalara paralel yenileyemezse, 2 seneye kadar başka markalara yönelmek bana daha mantıklı geliyor.




  • SUZUKI herşeyden önce Grand Vitara'nın dizel motorunu, güncel, en az 150 HP ve 350 nm torka sahip bir motorla yenilemeli.
    Halihazırdaki 129 HP motor, özellikle düşük devirlerde kullanımda yeterli çekiş gücü sunmuyor.
    Sürekli vites düşürerek, devirli kullanınca da bu kez yakıt tüketimi artıyor.
  • ve otomatik vitesini de iyileştirmeliler..
    ve aynı zamanda tabiki dizel + otomatik yapmalılar..
  • arkadaslar bnde gv 2006 3k var fakat tek problemi 4H-Lock ve 4L-Lock olmamasi.bunlari sonradan taktirabilirmiyiz.tsk
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozerk1
    arkadaslar bnde gv 2006 3k var fakat tek problemi 4H-Lock ve 4L-Lock olmamasi.bunlari sonradan taktirabilirmiyiz.tsk

    HAYIR ! Opsiyonel (isteğe bağlı) takılabilen bir diferansiyel kilit sistemi değil 3K'lılarda...
    AYRICA, 2 çocuklu (4 kişilik) çekirdek bir aile için de en azından bagaj dar gelir..
  • cok tesekkurler yardimini icin.O zaman 5k almak en iyisi 3k karda en ufak bir yokusta daha kaliyo bosta kalan teker donuyo geri kalan hepsi donmuyo.Onceden jimny vardi her yere gidiyodu.
  • eşimin de kullanabilmesi amacıyla otomatik bir araba almayı planlıyoruz. istemeyerekte olsa satışa çıkardım arabamı ilgilenen olursa ilanı

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-vitara-sahibinden-satilik-suzuki-x-l-7-dizel-31597926/detay
  • şuan ki aracımı çok sevmeme rağmen, otomatik vites olmamasından dolayı hem ben sıkıldım düz vitesten hem de eşim kullanamıyor. Bu yüzden ekonomik durumum el verirse 2011'de 2.el makyajlı kasa 2.0 JLX-EL AT grand vitara almaya niyetleniyorum. Ancak 1.6 gv3 8.5 lt ortalama benzin tüketirken, 2.0 lt otomatik vites gv5'in yakıt miktarı nedir ne değildir merak ediyorum. Eğer imkan olur da alırsam zaten lpg kaçınılmaz olacak gibi .
    2.0 otomatik vitesin benzin ve lpg tüketimi konusunda cevap verirseniz sevinirim
  • Otomatik vites'li Grand Vitara almayı düşünen arkadaşlara bir sorum olacak.
    Grand Vitara özellikleri itibariyle hafif arazide de rahatlıkla kullanılabilen bir 4x4.
    EĞER yol dışına hiç çıkmıyor, araziye hiç girmiyor, SONUÇTA arazi vitesine hiç ihtiyaç duymuyorsanız,
    NEDEN diğer marka SUV'ların otomatik vitesli DİZEL'lerini düşünmüyorsunuz?

    Toprak, çakıl, taşlı, bozuk satıhlı da olsa YOL olsun diye açılmış her zeminde onlar da iş görür.
    Örneğin; fİyatı DIŞINDA özellikleri çok güzel görünüyor şu Hyundai ix35'in.
    SAKIN yanlış anlaşılmasın: 1,5 yıldır bir Grand Vitara kullanıcısı ve hayranı olarak soruyorum bunu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BRAVEHEART11

    Otomatik vites'li Grand Vitara almayı düşünen arkadaşlara bir sorum olacak.
    Grand Vitara özellikleri itibariyle hafif arazide de rahatlıkla kullanılabilen bir 4x4.
    EĞER yol dışına hiç çıkmıyor, araziye hiç girmiyor, SONUÇTA arazi vitesine hiç ihtiyaç duymuyorsanız,
    NEDEN diğer marka SUV'ların otomatik vitesli DİZEL'lerini düşünmüyorsunuz?

    Toprak, çakıl, taşlı, bozuk satıhlı da olsa YOL olsun diye açılmış her zeminde onlar da iş görür.
    Örneğin; fİyatı DIŞINDA özellikleri çok güzel görünüyor şu Hyundai ix35'in.
    SAKIN yanlış anlaşılmasın: 1,5 yıldır bir Grand Vitara kullanıcısı ve hayranı olarak soruyorum bunu.


    kısmen ben cevap vereyim,
    ix35 çıkalı çok zaman olmuyor, ancak daha öncesi için tucson ile karşılaştırılacak olursa; tucsonun en büyük avantajı dizel otomatik olması, ancak o da 25 kuruştan az yakmıyor yüzü de eskidi zaten. ix35in donanımı suzukiye göre daha fazla ancak fiyatı daha yüksek, en azından benim bütçemi aşıyor. hem suzuki markasına olan güvenim, sorunsuzluğu, dayanıklılığı, hem de grand vitaraya olan hastalığım suzukiyi ön plana çıkartıyor. ama hep söylüyoruz grand vitarada da dizel otomatik olmalıydı. muhtemelen yeni kasasında olacaktır.
    grand vitarayı sevmemin nedeni ise, şehirde ilçede köyde karşılaştığım hiçbir yoldan geçemem demiyor, balığa ve pikniğe gittiğimizde ise hendekten bile geçebiliyor, 4x4 modunun sağlam olması benim için önemli, ama hiç hafif arazi koşullarına bile girmem diyenler gv almasın asfalt suvu alsınlar.
    ix35 çok övülen bir araç, çok hoş özellikleri var, daha yeni bir yüz olması onun için avantaj, ancak bebeklik hastalıkları kendini henüz göstermedi, yakında çıkmaya başlar.

    otomatik vites 2.0 grand vitaranın benzin ve lpg tüketim değerleri hakkında bilgi veren olursa sevinirim.




  • merhabalar forumun hepsini okudum ve kafama takılan bazı seyleri sormak istiyorum.2005 1.6 gv almayı duşunuyorum aracı cok begendim ve araziye girmek istiyorum biraz da, bunun için anladıgım kadarıyla en ii tercih suzuki ama beni tereddüte düşürünler sunlar;

    1-okuduğum kadarıyla aracın subapları magnezyummus ve bildigim kadarıyla bunlar lpg.ye cok uygun degil.hatta mazdalarında subapları magnezyum ve onlarda uyumsuz hatta mazda ustası subapların 10000de bir degismesinin gerektigini ve onunda 1000 tl oldugunu söylemişti.
    2-3 kların bagajı biraz dar galiba acıkcası ben tüpde taktırmak istiyorum yarım tüp taktırsam nekadar yer kalır daha bagajı görme sansı olmadı ondan bilemiyorum
    3-iç hacmi nekadar genis acaba suan bende 2001clio var ve içinde sıkıldım biraz daha genis ferah bi araba istiyorum.arka koltuga 2 yetişkin sıgsa yeter benim için.

    benzin konusunda yaklasık 9-10 lt yakıyor galiba ben epeydir arabaları arastırıyorum ve bence bu okadar fazla degil hatta bunun bi jip oldugunu göz onunde bulundurursak az bile yakıyo diyebilirm.normal 1.6larda bu kadar yakıyo cünkü.
    bana bu konularda yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaganss

    şuan ki aracımı çok sevmeme rağmen, otomatik vites olmamasından dolayı hem ben sıkıldım düz vitesten hem de eşim kullanamıyor. Bu yüzden ekonomik durumum el verirse 2011'de 2.el makyajlı kasa 2.0 JLX-EL AT grand vitara almaya niyetleniyorum. Ancak 1.6 gv3 8.5 lt ortalama benzin tüketirken, 2.0 lt otomatik vites gv5'in yakıt miktarı nedir ne değildir merak ediyorum. Eğer imkan olur da alırsam zaten lpg kaçınılmaz olacak gibi .
    2.0 otomatik vitesin benzin ve lpg tüketimi konusunda cevap verirseniz sevinirim


    2007 GV 2.0 otomatik için değerler:

    Ankara'nın yoğun kısımlarına girince km'de 45 kuruş civarını buluyor.

    Çevreyolunda veya Şehirlerarası yolda cruise control ile 90'la gidince 30 kuruş civarı ölçtüm. Bilgisayar genelde 7.8-8 litre/100 km gösteriyor.

    Aylık genel kullanımda ortalama 38-40 kuruş arası harcanıyor.

    95 oktan kurşunsuz kullanıyoruz. (Araç 98.000 de ama tüm bakımları eksiksiz yapıldı.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levent_Kuzey -- 12 Ekim 2010; 23:07:58 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Levent_Kuzey

    quote:

    Orijinalden alıntı: kaganss

    şuan ki aracımı çok sevmeme rağmen, otomatik vites olmamasından dolayı hem ben sıkıldım düz vitesten hem de eşim kullanamıyor. Bu yüzden ekonomik durumum el verirse 2011'de 2.el makyajlı kasa 2.0 JLX-EL AT grand vitara almaya niyetleniyorum. Ancak 1.6 gv3 8.5 lt ortalama benzin tüketirken, 2.0 lt otomatik vites gv5'in yakıt miktarı nedir ne değildir merak ediyorum. Eğer imkan olur da alırsam zaten lpg kaçınılmaz olacak gibi .
    2.0 otomatik vitesin benzin ve lpg tüketimi konusunda cevap verirseniz sevinirim


    2007 GV 2.0 otomatik için değerler:

    Ankara'nın yoğun kısımlarına girince km'de 45 kuruş civarını buluyor.

    Çevreyolunda veya Şehirlerarası yolda cruise control ile 90'la gidince 30 kuruş civarı ölçtüm. Bilgisayar genelde 7.8-8 litre/100 km gösteriyor.

    Aylık genel kullanımda ortalama 38-40 kuruş arası harcanıyor.

    95 oktan kurşunsuz kullanıyoruz. (Araç 98.000 de ama tüm bakımları eksiksiz yapıldı.)


    teşekkür ederim




  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.