Şimdi Ara

suspansiyon konforu hydractive vs airmatic

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar,

    aklımı fazlasıyla kurcalayan ve gerekli tecrübem olmadığı için tercih yapamadığım bir kaç sorumu sizlere danışmak istedim.

    Maalesef ki bundan yıllar önce hydractive3 süspansiyonlu bir citroen c5 ile 20.000 km kadar tecrübem oldu. maalesef diyorum çünkü ondan sonra hiç bir araç bana o sürüş zevkini vermedi.
    yine 10.000 KM kadar 2005 mercedes e200k kullandım. citroenden sonra mıcır asfaltlı yollar resmen kabus gibiydi. e200 elegance(yüksek süspansiyon) olmasına rağmen kesinlikle süspansiyon konforu açısından c5 ime yaklaşamazdı.

    şimdi yine bir tercih arifesindeyim,

    2006 CLS 350 (airmatic)
    Citroen C6 (hydractive 3+)
    2003+ Cadillac STS

    çok hız tutkunu biri değilim, araç yolda giderken otobüs gibi yaylandıkça zevk alıyorum ve 1000 km boyunca hız sabitleyicisini bağlayıp yaylana yaylana gitmeyi seven biriyim. citroenden sonra kullandiğim 3-4 farkli araç oldu (320d, s80, a3) ve hepsi e200k dahil hızlı gittiğim zaman zevk veren araçlardı ve hız konusunda tahrik ediyorlardi devamlı. lakin ben sakin ve sessiz kullanımlı araçlarla mutluyum.

    eski c5'in tek sevmediğim özelliği üstünde olan hydractive3'ün diger hydractive2 ve 3+ 'a göre daha kısıtlanmış bir versiyon olmasıydı. 110'dan sonra alçalan ve sertleşen süspansiyonları o hızı geçmedikçe manuel olarak sertleştiremiyordunuz. bu durumda 120 ile rahatça girdiğiniz bir viraja 100 ile girerken savrulabiliyordunuz :) hydractive3+ daki sport tuşu sanırım bu sıkıntıyı ortadan kaldırıyor (?)

    özellikle airmatic ve abc süspansiyon (cls cl sl s serileri) tecrübesi olan mercedes kullanıcıları ile hydractive3+(eski kasa c5 (2.2cc ve 3.0cc), yeni kasa c5 (2.0hdi) ve c6) tecrübesi olan citroen kullanıcıları yorumlarını esirgemezler ise sevinirim.

    aklınıza gelen başka araçlar varsa onları da dinleyebilirim. bmw 7 serisi veya s320(w220) mesela..

    şimdiden teşekkürler,
    sevgiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vona70 -- 2 Ağustos 2014; 11:49:37 >







  • Sizde benim kafadansınız anlaşılan.Süspansiyon konforu olarak şu anda astra var bende ve çok kötü.2001 avangard e serisi düşünüyordum lakin c5 in bu konuda çok daha iyi olduğunu özellikle mıcırlı yolda olması beni baya şaşırttı.Her iki aracıda kullanmadım lakin mercedesin eski modellerinin airmaticlerinin hassas olduğu ve ciddi maliyetler açtığını duyduğum için uzak duruyorum.Ben size yardımcı olamadım ama bu başlık bana çok yararlı olabilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • elegancelar biraz daha yumuşak ve yüksek süspansiyona sahip olmasına rağmen sert geldi. airmatic konusuna katılıyorum nette niğmetlerinden cok arızaları tartışılıyor :/
  • Bizim gibi düşünen çok fazla yok herhalde forumda.Hiç cevap gelmemiş.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Havalı tiplerde sürekli arızalardan konuşuluyor.

    Ben Citroen tercih ederdim.

    Bakımı da kolay görünüyor.
  • Merhabalar bende sizin gibi c5 hidroaktif suspansiyon hastasiyim. Bi mesajinizi okudumda 3 arac arasinda kalmissiniz. Araci muhakkam almissinizdir. Gercekten merak ediyorum c5 hidroaktif den daha konforlu yaylanan yumusak bir suspansiyon bulabildiniz mi? Airmatic li touareg kullandim onu da sattim. 2.0 c5 mi alsam acaba hidroaktifli. C6 istiyorum temizi yok 1 senedir bakiniyorum. Belki bana yardimci olursunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aytaceee

    Merhabalar bende sizin gibi c5 hidroaktif suspansiyon hastasiyim. Bi mesajinizi okudumda 3 arac arasinda kalmissiniz. Araci muhakkam almissinizdir. Gercekten merak ediyorum c5 hidroaktif den daha konforlu yaylanan yumusak bir suspansiyon bulabildiniz mi? Airmatic li touareg kullandim onu da sattim. 2.0 c5 mi alsam acaba hidroaktifli. C6 istiyorum temizi yok 1 senedir bakiniyorum. Belki bana yardimci olursunuz
    C6 nin temizi yok derken ne demek istiyorsunuz?C6 ülkemizde yüzlerce olan bir araç değil.1-2 ilan oluyor genellikle biri alınir, gerekli masraflar ( varsa ) yapılarak binilir bu tip araçlara.



    C6 dediğiniz araç tamamen özel bir otomobildir.Marjinal bir araçtır ve temizini bulayım gibi bir düşünceyle bulunabilecek tipte modellerden değildir :).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapılan hata bütçe çok geniş değil iken air süspansiyonlu araç kullanmak, bir kere onun sürüş hissini alınca daha dönüş olmuyor yaya amortisöre, air süspansiyon araçlarda çok limitli ve pahalı modeller malum.

    Alınabilir olarak da mümkün olan en yeni model ve en düşük km C5 1.6thp'lerden başka mantıklı opsiyon bence yok. Bu sistemlerin eskisinden, sanayi görüp kurcalanmışından pek hayır gelmez. Kaldı ki Hydractive 3 örneğin, 2. nesile göre daha basitleştirilmiş bir sistem olmasına rağmen hala çok komplike.
  • LanciaDeltacı kullanıcısına yanıt
    2 tane c6 var biri 98bin tl agir hasar kayitli. Digeri de 2 kapi degismis ve 2-3 parcada boya vardi sanirim ondan ziyade modeli dusuk ve km si yuksek digerine gore. Begendigim agir hasar kayitli olmasa coktan alirdim. Yaklaşık 1 senedir aynı ilanlar hep. Yoksa alir bakimini yaptiririm tabiki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.